Отговори на тема стр 1, 2  >
 Отзиви за Импреза 2008 
Автор Съобщение
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Jackass написа:
Въпроса за мен бе 2.5i wagon 2007 или 2008 ?

След като пробвах и двете отговора е само един:

Новата 2008 е по-добра като интериор и возия и ниво на безопасност.
Цените тук (USA) са почти идентични и за двата различни модела. Според мен трябва да си доста пристрастен към по-класичекия дизаин за да препочетеш 2007 сравнено с новата 2008 поне срваняваки базовите модели.

2008 е съвсем от скоро на пазара може би до момента да има продадени към 4-5000 в цяла Америка. От 4 септември почва масова рекламна кампания и дилърите очакват засилен интерес до края на годината и след това. От друга страна в момента е много изгодно да се взема на лизинг Субару но "промоцията" изтича на 4 септември след това по Коледа вероятно ще има отново и догодина като излезе 2009...

В момента може да се вземе на лизинг 2008 Форестер спорт
за 1000 пари на подписването и по 206$ на месец за 2 години. Вероятно още утре ще взема един от моделите ама все още се колебая кое да избера - Forester, Outback или Impreza. За сега съм се насочил към 2.5i 4dr Wagon Impreza....

Тук много хора са разочаровани от "подобрения" дизайн на 2008, но това основно са хора рацери и пр. WRX, STi i GT маниаци. В категорията compact cars за цената си 2008 2.5i 4dr Wagon AWD (2.5L 4cyl 4A) е просто номер 1. Американците са хора практични и малко стисанти така че моята прогноза е продажбите на 2008 модела да надхвърлят тези на 2007. За сега е още твърде рано за заключения но за мен това е колата на 2008 за цена под 20 000$... :!:

Благодаря за обилната информация която си дал от хамериката! Безаварийно каране на още незакупения автомобил и разбира се приятно прекарване във форума ти пожелавам! :D
Иначе все пак относно визията...еми виж, все пак спортните варианти на Импреза са емлематичен модел, те са голям градивен елемент в имиджа на марката, затова всички тук се ядосваме. :wink:

Последна промяна ImprezaSTI на Пет Окт 26, 2007 9:06 am, променена общо 4 пъти

Съб Сеп 01, 2007 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ImprezaSTI написа:
Благодаря за обилната информация която си дал от хамериката! Безаварийно каране на още незакупения автомобил и разбира се приятно прекарване във форума ти пожелавам! ....

Aaaa.... eee... Мерси!

Иначе от днес за следващите две години ще карам 2008 Ипмпреза хачбек.

Не е най-лоша колицата ама за сега най-големия интериорен кусур намирам още на първия ден на лизинга е че за бебшкия "car seat" задната точка на закрепяне се пада на далчния край точно под линият на затаряне на "задната врата". Дефакто ако искаш да си караш бебето безгрижно трябва да се опъне лента през целия багажник за обезопасяването на малкия пътник....
Налчието на мъник в колата също накланя везните към по-скромните модели. Едава ли някои би дрифтвал и пр. маниащини с малко бебе на задната седалка макар и с WRX STi :smt056

Изображение

Снимката е по стар модел където закрепването става на тавана докато при 2008 модела планката се намира точно в долния ъгъл на багажника - т.е. губи се известно количество багажен обем.

Друго нещо е че на шофьорското място малко е стеснено пространството долу при педалите за газ и спирачка и няма много място за мърдане и протягане на крака. Което е важно нещо като си на дълъг път и караш с Cruise control и автоматични скорости и си почти 2 метра висок. По този показател пак 2008 е по-добра от 2007 където аз едвам влизам да не говорим ако се налага каране по-дълго от час.... :smt119

Малко напрягащи са и червените светлини от таблото - много по добре би било в нощен ражим колата да има по-спокоините зелени или сини лампички по таблото, вратите и т.н.....

Превключването на скоростите в "ръчен режим" във възходяща насока е възможно само при достигането на определени обороти и скорост. Честно казано още не съм свикнал с тия автоматици дето имат и опция "Manual mode" без реално да има съединител....

За първия ден от както я имам навъртях само около 1Окм - може би е рано за категорични заключения :smt017 но някък си колата се усеща една такава мазничко ускоряваща и масивна все едно че си в BMW....

Което пък не може да се твърди за Мицибиши Лансер който се "лансира" като конкурент на субару в различните класове коли. По принцип цените на мицубишитата падат главоломно само една година след закупуването на колата. За някой модели от SUV стигат и до $10 000 за година а субаруу губи средно "само" около $4000 от цената. Това са данни за модели за масовите консуматори а за състезателите фенове вероятно е още по-зле да карат Мицубиши.....;-)

Като и да е ако някои има запитания, коментари, препоръки или забележки да заповяда......
:wink:

Нед Сеп 02, 2007 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ами честито колега, със здраве да си караш колата! :D Надявам се да видим снимки в "Галерия", за да видим колата без да е "напудрена" от професионалните фотографи!

Нед Сеп 02, 2007 10:38 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Много ми харесаха отзивите ти за колата и смятам, че заслужават да с отделна тема :wink:

Нед Сеп 02, 2007 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 116
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Jackass написа:
Друго нещо е че на шофьорското място малко е стеснено пространството долу при педалите за газ и спирачка и няма много място за мърдане и протягане на крака. Което е важно нещо като си на дълъг път и караш с Cruise control и автоматични скорости и си почти 2 метра висок. По този показател пак 2008 е по-добра от 2007 където аз едвам влизам да не говорим ако се налага каране по-дълго от час.... :smt119

последно, кой модел ти е по тясен? че аз останах с впечатление че 2008 е тясен, пък после пишеш че 2008 е по добър в това отношение.

за червените слетлини на таблото, то и по старите модели са така(поне СТи, за другите не знам). верно е малко дразнещо(оранжево кат чели е по успокояващо), но не е болка за умиране, даржи те буден :wink:

Нед Сеп 02, 2007 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
На наще Импрези е зелено, а аз искам да е червено :?

Който каквото си няма са казали хората :lol:

Нед Сеп 02, 2007 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И мен червените светлини на таблото са ми любимите.БМВ,Ауди и новите Субарута са с червени.

Звучи като добра зделка,въпреки,че аз съм против тези неща с колите"под наем"-и от емоционална и от финансова гледна точка.

Погледна ли тук какво са платили другите колеги:
http://townhall-talk.edmunds.com/WebX/.ef17adc

Нед Сеп 02, 2007 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ALTEZZA написа:
последно, кой модел ти е по тясен? че аз останах с впечатление че 2008 е тясен, пък после пишеш че 2008 е по добър в това отношение....

Да изнясня нещата малко:

Карах 3-4 различни модлела (Импреза, Форестер и Аутбек) преди да се спра на този. Първо пробвах 2008 след това 2007. На '07 страничните прозорци са без рамки което намлаява нивото на безопастност което е важно при условие че задължително за лизинг или купуване със заем трябва пълна застраховка - по-малко се плаща на месец ако колата е с по-висока степен на безопасност. Така че месечно парите за застраховка са по малко за '08 сравнено с 2007.... :mrgreen:

Относно комфорта определно 2008 има повече пространство сравнено с 2007. Въпреки че това е доста субективно и зависи от ръст/пол на водача и наличие на бирен корем също....:smt030

На мен '07 ми е съвсем каустрофобично тясно а при '08 що-годе се понася пространството отеделно за водача - което е малко сравнено с повечето коли от Американска направа - другите ми коли са ми Додж и Щевролет. Да не забравяме също, че Субару са почти 100% Made in Japan. Американците са малко по-едрички :lol: от средностатистическите японци а ние българите сме някъде посредата.....

Червените светлини по таблото са ОК само трябва малко време човек да свикне с тях. Иначе фарове и останалите светлини са супер а до сега не съм карал кола с толкова мощни дълги светлини....

Относно начина на закупуване в Америка има три основни метода - кеш, с заем и на лизинг. Най-удобно и евтино е да се плати наведнъж цялата сума ама това го правят само разни странни субекти като супербогаташите, разни гангстери и тъмните балкански субекти свиканли с БГ кешова икономика... :smt102

Заемите са втория начин често използван от болшинството хора по света и у нас. В този случай се тегли заем и се плаща лихва в зависимост колко си благонадежден като платец. Особено важно е да имаш добра история като плащач на заеми - т.нар. кредит хистори което се мери тук в точки от 450 до 850. По високите точки значат по-ниски лихви по авто заема - например нормалната лихва за 5 години изплащане на нова кола е около 6.9% в момента.
Ако не си известен като добър платец може да ти откажат заем или да ти предложат такъв с 12% лихва....
Ако пък имаш много добра кредитна история можеш да вземеш много изгодни заеми.
Проблема тук обикновено е колко си склонен да отделяш на месец да си плащаш заема. За нова кола в рамките на цена от 20000$ месечно за 5 години излиза около 360-400$ на месец с 2-3 хлияди първоначална вноска..... най-грубо казано - пресметнато :smt025

Третият начин е лизинг - реално не купуваш колата а само плащаш известна част от нея за да може да я караш за период от време - нещо като дългосрочен рент-а-кар с много ниски цени за каране на ден. Обикновено сроковета са 24, 36, 42 и повече месеца. В края на лизинга има 4 възмозни варианта:

1- Връщаш колата на автокъщата от където си взел лизинга и си заминаваш по живо и здраво...
2 - Продаваш колата на частно лице и връщаш парите на диларите като евентуално остваш с 2-3 хилки в джоба но е доста сложно и бая разправии по този вариант има...
3 - Доизплащаш колата и тя става изцяло твоя тук може с кеш или нов заем
4 - Сменяш колата която вече е на 2-3 година за нова която е последен модел и дефакто непрекъсанто караш нова кола без да си реално собственик и без да плаща луди пари за собствеността.

Проблема при лизинга е че имаш ограничение колко км/мили на година може да навърташ - в Америка обикновено е 12 000 мили (в Канада май са двойно повече) на година или 15 000 ама плащаш повече на месец по лизинговия си договор. Освен това за добър лизинг с ниски месечни вноски трябва изключително добра кредитна история по-висока даже от тази която е нужна за да вземеш добър заем за покупка на нова кола. Така че не всеки успява да вземе кола при толкова добри лизингови условия...
Пример за добри лизингови условия: :smt119Линк за Subaru Impreza лизинг 2007:smt119

Наи-хубавото на лизинга е че реално плащаш малкa сума пари в сравнвние с другите два варианта на "покупка" на нова кола.

Много е субективно кой от всичките вариянти е най-добър. За мен в момента лизинга дава по-голям избор при липса на достатъчно пари за директно закупуване на колата. Ако имам 20 000$ кеш за купуване на нова кола пак бих взел заем или лизинг защото това спомага да се гради добра кредитна история. Освен коли по подобен начин тук се купват и къщи с басеини, големи плазма телевизори и п.р. глезотиий ....

Малко дълго стана, знам че за хората в БГ едва ли е интересно как точно работи кредитната система в Америка но все пак дано инфото е полезно ...

А снимки къде да кача тук, в друга тема или в Галерията???

Пон Сеп 03, 2007 6:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
честита ти колица.със здраве да си я караш и безаварийно :D :smt023
а снимчици можеш да пуснеш тук:
http://subaru.bg/forum/viewtopic.php?t=8

Пон Сеп 03, 2007 7:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
А, ако не те мързи можеш да ги сложиш снимките и в двете теми. :wink:
По-принцип най-добре е като коментираме конкретна кола, да се вижда за какво става въпрос. А Галерията си е като обособена тема, за тези които искат да гледат просто снимки...
Много безаварийни километри и от мен :wink:

Пон Сеп 03, 2007 9:56 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Flat 6 написа:
А, ако не те мързи можеш да ги сложиш снимките и в двете теми. :wink:
По-принцип най-добре е като коментираме конкретна кола, да се вижда за какво става въпрос. А Галерията си е като обособена тема, за тези които искат да гледат просто снимки...
Много безаварийни километри и от мен :wink:

Благодаря за пожеланията и искрено се надявам повече Бг хора да имат късмета да станат собственици на нови Субита :D

Поствам малко снимки от екстериора по-после ще кача повече снимки в Галерията!

Прикачени файлове:
Picture 002.jpg
Picture 002.jpg [ 95.81 KiB | Прегледано 2708 пъти ]
Picture 006.jpg
Picture 006.jpg [ 116.21 KiB | Прегледано 2704 пъти ]
Picture 013.jpg
Picture 013.jpg [ 100.59 KiB | Прегледано 2704 пъти ]

Последна промяна Jackass на Пон Сеп 03, 2007 10:35 am, променена общо 1 път

Пон Сеп 03, 2007 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 116
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Jackass написа:
...

това че новата са я направили по широчка е добре, че сега тази верно си е малко тясничка, но става де(но аз съм и над 2м, та...).
иначе за застраховката, не знам дали е рамката на вратите или кво, но плащам два пати по-голяма застраховка от предишната ми кола, която като нова е на същата цена кат сегашната, ходи разбери...

а, и колицата е супер, особено в този цвят. кой квот иска да казва, но мен този хачбек си ме кефи и нямам тарпение да видя как ще изглежда новата СТи.

Пон Сеп 03, 2007 10:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ALTEZZA написа:
Jackass написа:
...

не знам дали е рамката на вратите или кво, но плащам два пати по-голяма застраховка от предишната ми кола, която като нова е на същата цена кат сегашната, ходи разбери...

а, и колицата е супер, особено в този цвят. кой квот иска да казва, но мен този хачбек си ме кефи и нямам тарпение да видя как ще изглежда новата СТи.

Виж не знам какво караш ама ако имаш буквички WRX, STi, GT и пр. не очаквай ниски застраховки от разните там Гайко и пр. - това е червна лампичка че си фен на скоростите и веднага ти одират кожата. Най-добре искаи квота от друга компания и може и да ти предложат по-добра оферта за застраховка ....

Също така статистиките сочат Милиционерите тук спират повече червени коли сравнено с останалите цветове просто защото цвета бил някък си по-състезателски....иди че разбери!

Ето още снимки - не разбрах защо само по 3 мога да закачам в един пост....

Прикачени файлове:
Picture 016.jpg
Picture 016.jpg [ 113.15 KiB | Прегледано 2699 пъти ]
Picture 020.jpg
Picture 020.jpg [ 87.54 KiB | Прегледано 2699 пъти ]
Picture 022.jpg
Picture 022.jpg [ 88.56 KiB | Прегледано 2699 пъти ]

Пон Сеп 03, 2007 11:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 187
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Пу,пу убавица!!!! :D :D :D

Пон Сеп 03, 2007 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Да ти е честита :D :D :D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Пон Сеп 03, 2007 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 286
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Честито за колата и със здраве да си я караш ! :D

Jackass написа:
Карах 3-4 различни модлела (Импреза, Форестер и Аутбек) преди да се спра на този. Първо пробвах 2008 след това 2007. На '07 страничните прозорци са без рамки което намлаява нивото на безопастност което е важно при условие че задължително за лизинг или купуване със заем трябва пълна застраховка - по-малко се плаща на месец ако колата е с по-висока степен на безопасност. Така че месечно парите за застраховка са по малко за '08 сравнено с 2007.... :mrgreen:

2008 със рамки на страничните прозорци ли е ?

Пон Сеп 03, 2007 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Sergo написа:
Пу,пу убавица!!!! :D :D :D
ми да ви кажа честно...изглежда доста по-добре от папарашките снимки.наистина убавица :wink: :smt023
пу,да не са и уруки :D

Пон Сеп 03, 2007 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
abator написа:

Jackass написа:

Е тя ако е без рамка... :? Лошо! Субару имаха три отличителни черти - 4х4, липса на рамка и боксер двигател...

Пон Сеп 03, 2007 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Flat 6 написа:
abator написа:

Jackass написа:

Е тя ако е без рамка... :? Лошо! Субару имаха три отличителни черти - 4х4, липса на рамка и боксер двигател...
:smt022 :smt009 :smt012 :( :smt011
искам си я без рамки :cry:

Пон Сеп 03, 2007 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Сега се загледах по-обстойно в снимките; има рамка...
От догодина пускат дизел...
Остава да дочакаме и предно предаване и сме завършени японски Голф-ове :twisted:

Пон Сеп 03, 2007 4:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >