Отговори на тема стр <  1, 2
 Премахване катализатори 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivodanov написа:
И аз подкрепям идеята да си подменяме катализаторите (не да ги махаме), защото този въздух го дишаме ние и нашите деца! България може да стане по-хубаво място за живеене, ако всеки от нас е по-дисциплиниран и спазва правила! Държавата - това сме ние!

Прави сте колеги за екологията...Съгласен съм, че държавата сме ние...Обаче години наред аз мисля, че съм дисциплиниран, плащам всеки един данък като поп, не изхвърлям и най-малкото боклуче навън, изпълнявам всичко, съгласявам се с всичко, спазвам правилата й, и същата тази държава продължава да ме мачка като хлебарка и да ме цеди все повече и повече...И сега, че съм си махнал катализаторите за да се изкефя малко, защото определено имам нужда...ме изкарахте че отрових децата си :) ...Айде стига...толкова по-мръсни неща дишаме...даже и цигарения дим сигурно е по-вреден :)

Пет Яну 07, 2011 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
извинявай колега, не разбрах какво общо има държавата с катализаторите? я погледни в 'по-добрите държави' по този въпрос...
казваш, да се изкефиш и че си имал нужда. ти можеш да изстискаш от колата си всичко и точно тези 2-3 коня, дето и без друго са под въпрос, ти липсваха? с тях ти е по-добре? извинявай, не ми се вярва това което говориш.

катализаторите са там и там трябва да бъдат. те не ни пречат. или поне първия, който върши над 90% от работата. лично мнение.

Пет Яну 07, 2011 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги доста е написано в другите форуми за да я дъвчем тази тема,който има време и интерес да изчете тези странички и сам да прецени .

http://www.toyotabg.net/viewtopic.php?t ... c&start=30

Съб Яну 08, 2011 10:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Истината е в това, че изкупихме дараците на развитите държави и говорим за екология, еми няма как...нисък стандарт и всеки гледа да пести от закуски, камо ли да мисли за опазване на околната страна. Екологията не е само въпрос на самосъзнание но и би трябвало да бъде и държавна политика, тоест тя да стимулира купуването на нови мпс-та като освобождава собственици им от определени данъци и такси, а не да ги товари като мулета, затова, че са си купили нова кола, пък била тя и екологична. В момента принципа ни във фискалната ни политика е, че щом имаш пари за нова кола трябва и да плащаш по-голям данък за нея, нищо че тя е в пъти по екологична от 20 годишен амортизиран автомобил. Редно ли е това?

Съб Яну 08, 2011 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
danko23 написа:
Истината е в това, че изкупихме дараците на развитите държави и говорим за екология, еми няма как...нисък стандарт и всеки гледа да пести от закуски, камо ли да мисли за опазване на околната страна. Екологията не е само въпрос на самосъзнание но и би трябвало да бъде и държавна политика, тоест тя да стимулира купуването на нови мпс-та като освобождава собственици им от определени данъци и такси, а не да ги товари като мулета, затова, че са си купили нова кола, пък била тя и екологична. В момента принципа ни във фискалната ни политика е, че щом имаш пари за нова кола трябва и да плащаш по-голям данък за нея, нищо че тя е в пъти по екологична от 20 годишен амортизиран автомобил. Редно ли е това?

Данко, помисли малко по-сериозно, особено върху това ''няма как''... Причинно-следствената връзка върви в обратната посока - няма как да имаш по-добър стандарт, когато имаш или оправдаваш този начин на мислене. Точно то (и не фискалната политика) ти гарантира ниския стандарт и нуждата да се карат все дараци. Какво и е на фискалната политика сега, че да оправдава изкорубването на катализатори?? Имаме едни от най-ниските данъци в Европа, и си връзваме бюджета не по зле от всеки друг в ЕС (че даже и белите държави). А това че парите оттам не стигат, е защото стандарта е нисък, което пък е функция от добре познатото ни ''самосъзнание''. Радва ме все пак, че поне тук, поне в тази тема, изглежда да сте в малцинство...

Чет Мар 31, 2011 11:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 221
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги
Е, мога ли и аз да попитам за читави сервизи във Варна които премахват катализатори?

Пет Апр 01, 2011 9:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
аз пък ваобще нямам катализатор някои го е отскубал да го продаде,незнам дали на това се дължи големия разход ,или от л/сонд.,но пък върви много колта.До колкото до екологична гледна точка е хубаво да ги има,надявям се сте гледали филма (след утрешния ден),преди няколко дни,да не ни стигне някога и нас такова бедствие :!: :!: :?:

Пет Апр 01, 2011 10:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някой нямали да ни светне защо се избиват да ги изкопуват катализаторите? Вадели от тех благородни метали съм чувал :waste:

Пет Апр 01, 2011 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да изкупуват ги но на едро...

Пет Апр 01, 2011 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Тези керамичните пити от катализатора, като ги вадите запушени ли са или си циркулират?

Пет Апр 01, 2011 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Така казват, че има някакви ценни благородни метали! Тук в UK, съм чувал, че ги изкупуват по £50-£60 парчето!
А от, както пристигнаха нашите и румънски мангали, вече има много хора проплакали без катализатори, през ноща се навират под колите и направо ги изрязват, по високите коли, като джипове, бусове и т.н. са по удобни :-D ! Да не говорим, че обикалят по улиците и каквото видят изхварлени, железа, всяква стара техника, мебели и т.н. го качват в бусовете и от там, една част в изкупуване на метали, а другата, може би в БГ, Ужас ! :smt134 :smt067

п.с. старомодно, но, трябва да пазим въздуха и природата! :subaru:

Последна промяна kris-uk на Съб Апр 02, 2011 6:05 pm, променена общо 1 път

Пет Апр 01, 2011 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
чувал съм че има платина вътре в питата :waste:

Съб Апр 02, 2011 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 200
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Платина и Паладий.
Второто е по-скъпия компонент.

Съб Апр 02, 2011 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 40
Автомобил: Subaru Impreza
Нов фен
Отговори с цитат
stenly2777 написа:
Здравейте Колеги
Е, мога ли и аз да попитам за читави сервизи във Варна които премахват катализатори?

Здравей, скоро задавах същия въпрос. Проучването сочеше 3 места: до читалище Маяковски (под градинката), до Метро (след Жижо), и след вятърна мелница посока Каменар, някъде в ляво. Аз отидох на второто място и съм доволна. виж повече в темата "Премахване катализатори_Варна". Успех! Между другото, не се ли познаваме(малкия МОЛ?)?! :D

Нед Апр 03, 2011 11:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 221
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Отговори с цитат
Ха-ха-ха
Ами естествено че се знаеме бе, ама ти откога във клуба-знам че е фамилна традиция ама чак пък толкова :D

Пон Апр 04, 2011 9:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 40
Автомобил: Subaru Impreza
Нов фен
Отговори с цитат
stenly2777 написа:
Ха-ха-ха
Ами естествено че се знаеме бе, ама ти откога във клуба-знам че е фамилна традиция ама чак пък толкова :D

.....амии, роднина-субару, роднина-субару.... :smt082 местния гуру (баща ми) вече ни е подредил всички в две редици (та и аз в това число от януари) :smt134 :beer02:
П.П.:Извинявам се за спама.

Пон Апр 04, 2011 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2