Отговори на тема стр 1, 2  >
 Въздушен клапан/Стъпково моторче 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 166
Автомобил: V7 STI, Outback 3.6
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Появява се следния проблем (от време на време) - след като колата е загряла на място (Форестер EJ205 Т) или на свободен ход оборотите играят в рамките на +- 100-150рпм. Възможно ли така наричаното от някои стъпково моторче, а от други въздушен клапан за ниските обороти да е здало багажа? Четох тук във форума мнения, че това моторче при субару нямало разваляне и все пак. Сваляно е, чистено е, но пак го има това играене на оборотите и то само от време на време, иначе си заковават на 750 и точка.
Само за инфо бобина, кабели, свещи ... са проверени. Няма проблеми с поведенито на двигателя да речем при ускорение или форсиране.
Да търся ли такова за смяна или да се позова на поговорката "карай и не барай".

Благодаря предварително!

Пон Апр 04, 2011 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vanyo написа:
Появява се следния проблем (от време на време) - след като колата е загряла на място (Форестер EJ205 Т) или на свободен ход оборотите играят в рамките на +- 100-150рпм. Възможно ли така наричаното от някои стъпково моторче, а от други въздушен клапан за ниските обороти да е здало багажа? Четох тук във форума мнения, че това моторче при субару нямало разваляне и все пак. Сваляно е, чистено е, но пак го има това играене на оборотите и то само от време на време, иначе си заковават на 750 и точка.
Само за инфо бобина, кабели, свещи ... са проверени. Няма проблеми с поведенито на двигателя да речем при ускорение или форсиране.
Да търся ли такова за смяна или да се позова на поговорката "карай и не барай".

Благодаря предварително!

Да не би да ти работи климатика и от там да ти играят оборотите? Вентилатора в позиция за стъкла включва климатика независимо че ни си го включвал ръчно....?

Пон Апр 04, 2011 2:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
Да не би да ти работи климатика и от там да ти играят оборотите? Вентилатора в позиция за стъкла включва климатика независимо че ни си го включвал ръчно....?

:smt082 Климатика ми не работи по default - иам една букса счупена на кабела за захранване на компресора ... и все пак, това е нещо, което не знаех #-o , ама ей са след раота отивам да провера
Мерсаж :smt023

Пон Апр 04, 2011 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ходих, гледах, проверявах - не е от климатика, най-малкото като я карам да речем спирам на един светофар, всичко е тип-топ, спирам на следващия оборотите играят и така ... #-o

Пон Апр 04, 2011 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 294
Автомобил: subaru leone coupe
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
да питам има ли газ колата и ти ли си го чистил това стъпково моторче

Пон Апр 04, 2011 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
casisa написа:

няма газа колата и е чистено в сервиз ...

Вто Апр 05, 2011 6:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vanyo написа:
casisa написа:

няма газа колата и е чистено в сервиз ...

Май ще трябва да ходиш в сервиз пак - и то в София. Много е мътна тая работа за форумна диагноза...
Чек енджин свети ли? Имаше ли проблема преди да сложиш турбина от 2,5 мотор?

Вто Апр 05, 2011 7:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
Май ще трябва да ходиш в сервиз пак - и то в София. Много е мътна тая работа за форумна диагноза...
Чек енджин свети ли? Имаше ли проблема преди да сложиш турбина от 2,5 мотор?

Че е мътна, мътна е - проблеми имаше колата, а именно с прекъсване, при което бяха сменени дебитомер, бобина, кабели, свещи - проверени (бяха нови). Всичко това диагностицирано и правено (два пъти) в един от известните сервизи за Субару в София. Сега се обръщам към форума, за да спестя (евентуално) нови 500км отиване и връщане до Сф. Смятам първо да пробвам с въпросния клапан пък като не стане ... пълня резервоара пак и газ ... :-D

Вто Апр 05, 2011 9:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Когато е нестабилно, като подадеш съвсем леко газ и задържиш оправя ли се или пак играят оборотите? Стъпковото моторче ако е от тези с гумено уплътнение отгоре - си смени уплътнението, провери си и датчиците на коляновия и разпределителния вал.

Вто Апр 05, 2011 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Странна работа, оправи се от само себе си ... оборотите ми не се играли стана вече седмица ... ше чакам ново включване ... :D

Съб Апр 09, 2011 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Subaro Forester 2,0 122
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, и аз имам подобен проблем с форестъра 98/122 кс. От тази зима започна да светва чек енджън и да качва променливо обороти до 1500 - 2000. Прави го когато си иска при запалване и студен двигател до минаване на 500 - 600 км и загрял двигател. В сервиза набедихме стъпковото моторче. Тествахме на диагностика компа показа ел. проблем /късо по кабелите на стъпковото. Като изключим куплунга на стъпковото също прави проблема, което най - вероятно води до него.

Та въпроса ми е, че дали някой е имал подобен проблем. Питах мимо цената на ново е 700 лв ;) за старо незнам но предполагам, че състоянието му ще бъде подобно на моето. Естествено ако закъсам ще взема старо, ако въобще има в наличност.

За сега отвориха и почистиха беше доста замърсено и уж спря да прави проблема, но като си тръгвах от сервиза и запалих го направи отново. За сега спря, но незнам дали реално е решен проблема.

Сменил съм вече детонационния датчик още като взех колата. Колата има АГУ!

Поздрави
Ивайло

Нед Дек 04, 2011 9:05 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
вижте данните на ТПС датчика

Нед Дек 04, 2011 11:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
вижте данните на ТПС датчика

Този датчик влияе ли се от газовото?И при мен от как сложих газ го имам този проблем.Играят от 300-400,до 1300-1400,като постепенно диапазона се свива и спира да го прави.При изфорсиране също се оправя,до следващото спиране.

Нед Дек 04, 2011 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
При мен като светне лампата чек енджън просто се вдигат оборотите до 1500 - 2000 и стоят така просто. Като се оправи си падат и всичко е ОК

Какво е ТПС датчик, или в сервиза знаят?

Ивайло

Нед Дек 04, 2011 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Този датчик влияе ли се от газовото?И при мен от как сложих газ го имам този проблем.Играят от 300-400,до 1300-1400,като постепенно диапазона се свива и спира да го прави.При изфорсиране също се оправя,до следващото спиране.[/quote]

Не, не се влияе от газовата, но прави подобни проблеми с оборотите като тръгне да се прецаква. Стъпковото моторче се прецаква от детонации на газта ако има такива / не знам с какво газова си - обикновенна или инжекция /. Може да го свалиш и почистиш със шпрей, но внимавай с гарнитурата, обикновенно се къса, така че трябва да си подготвен да си направиш друга.
Кабелите на свещите също са в листа на заподозрените - като остареят, лесно избиват при каране на газ...

Нед Дек 04, 2011 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
unatata написа:
При мен като светне лампата чек енджън просто се вдигат оборотите до 1500 - 2000 и стоят така просто. Като се оправи си падат и всичко е ОК

Какво е ТПС датчик, или в сервиза знаят?

Ивайло

Ако не знаят какво е ТПС, по добре да не ти пипат колата. Най-добре е да отидеш на диагностик, за да се види кода който ще изпише, може и нок-сензор да е тръгнал...

Нед Дек 04, 2011 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Не не, те най - вероятно знаят, аз незнам просто

Газовата е инжекцион и сменям свещите на всеки 20 000 км. Нок сензора смених още миналата година като взех колата. Тогава чек енджъна отново святкаше

Ивайло

Нед Дек 04, 2011 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Този датчик влияе ли се от газовото?И при мен от как сложих газ го имам този проблем.Играят от 300-400,до 1300-1400,като постепенно диапазона се свива и спира да го прави.При изфорсиране също се оправя,до следващото спиране.

Не, не се влияе от газовата, но прави подобни проблеми с оборотите като тръгне да се прецаква. Стъпковото моторче се прецаква от детонации на газта ако има такива / не знам с какво газова си - обикновенна или инжекция /. Може да го свалиш и почистиш със шпрей, но внимавай с гарнитурата, обикновенно се къса, така че трябва да си подготвен да си направиш друга.
Кабелите на свещите също са в листа на заподозрените - като остареят, лесно избиват при каране на газ...[/quote]
E то и check engine святка,ама мисля че е от сместта на газовото--а и е за кратко.Обаче ме притесни цената на това стъпково моторче.Би ли ми обяснил къде се намира,за да го сваля и почистя.Благодаря предварително.Mеждудругото всякаква схема на Субару,заедно с номерата на частите има в www.japancars.ru

Нед Дек 04, 2011 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=781242

Пон Дек 05, 2011 11:19 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=781242

Благодаря.В един сервиз ми казаха,че за да се свали моторчето,се точи антифриза и т.н.Ама по снимковия материал ми се струва,че не е толкова сложно или греша?А със спрей за какво се почиства?

Пон Дек 05, 2011 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >