| Автор |
Съобщение |
|
dqdokoleda
Регистриран на: Сря Фев 27, 2008 6:54 pm Постове: 150 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте,
искам да питам дали след смяна на задните амортесиори колата се нуждае от раглаж на заден мост. Смених ги преди половин година. След смяната единия от задните лагери се разсвири. Сменен е и той. Ако не се сменени много кадърно има ли възможност двете събития да се свързани. За неравномерно износване не гумите нищо не мога да кажа. Изглеждат равномерно износени. Амортесиорите са обикновени газови.
Благодаря предварително
|
| Пон Мар 28, 2011 8:39 am |
|
|
|
stenly2777
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 5:59 pm Постове: 221 Местоположение: Варна
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99  
|
Здравей Колега Аз лично сменях предни и си имаше нужда от реглажче. Не съм убеден че би било излишно, е ако е във границите на разумната цена де 
|
|
|
|
| Пон Мар 28, 2011 3:33 pm |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|
|
Здравей, колега аз преди няколко месеца си рециклирах задните амортисьори и се оказа че имаше нужда от реглаж, като я качиха на стенда едната гума беше отишла в червената зона другата си беше добре, така че най-добре си направи реглаж...
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 9:49 am |
|
|
|
Hris828
Регистриран на: Пон Окт 26, 2009 12:18 pm Постове: 58 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Forester 2008
Рейтинг: 8
|
tsvetanov написа: Здравей, колега аз преди няколко месеца си рециклирах задните амортисьори и се оказа че имаше нужда от реглаж, като я качиха на стенда едната гума беше отишла в червената зона другата си беше добре, така че най-добре си направи реглаж... Извинявай колега, как се рециклират газови амортисьори?
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 2:15 pm |
|
|
|
tsvetanov
|

Hris828 написа: tsvetanov написа: Здравей, колега аз преди няколко месеца си рециклирах задните амортисьори и се оказа че имаше нужда от реглаж, като я качиха на стенда едната гума беше отишла в червената зона другата си беше добре, така че най-добре си направи реглаж... Извинявай колега, как се рециклират газови амортисьори? Ако трябва да отговоря в същия хумористичен стил в които си ми задал въпроса- рециклират се като ги свалиш и занесеш в сервиз за рециклиране... А ако въпросът ти е бил сериозен, газовите доколото ми обясниха в сервиза пак се пълнели с някаква хидравлична или каквато е там специфична течност за амаортисьори(в смисъл газовите амортисьори не били пълни с ГАЗ). Но ако се интересуваш по-подробно от устройтвото на газовите амортисьори поразрови се или питай човек който разбира от амортисьори. Аз разбирам до толкова, че да си ги сваля и да ги занеса за рециклиране и ако това си имал предвид само ДА рециклират се и газови амортисьори, почти във всеки сервиз в който рециклират амортисьори... 
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 4:41 pm |
|
|
|
Hris828
|
Ако трябва да отговоря в същия хумористичен стил в които си ми задал въпроса- рециклират се като ги свалиш и занесеш в сервиз за рециклиране... А ако въпросът ти е бил сериозен, газовите доколото ми обясниха в сервиза пак се пълнели с някаква хидравлична или каквато е там специфична течност за амаортисьори(в смисъл газовите амортисьори не били пълни с ГАЗ). Но ако се интересуваш по-подробно от устройтвото на газовите амортисьори поразрови се или питай човек който разбира от амортисьори. Аз разбирам до толкова, че да си ги сваля и да ги занеса за рециклиране и ако това си имал предвид само ДА рециклират се и газови амортисьори, почти във всеки сервиз в който рециклират амортисьори...  [/quote] благодаря з отговора. Не беше на шега зададен въпроса. Ще сменям само-регулиращите се задни амове, и като сложа новите, смятам да занеса старите за рециклиране. Много ще ми е любопитно дали ще може да се рециклира SLS на Субару Форестър.
|
|
|
|
| Сря Апр 13, 2011 12:43 pm |
|
|
|
tsvetanov
|
Ако те интересува колега пиши ми едно лично ще ти дам телефона, на този сервиз дето ми ги рециклираха моите да се обадиш да питаш... Но само да ти кажа, че не съм страшно очарован от резултата и само един господ знае колко ще изкарат  ... Така че щом имаш нови помисли си дали си заслужава да се занимаваш с глупости.
|
|
|
|
| Пет Апр 15, 2011 2:30 pm |
|
|
|
Hris828
|
tsvetanov написа: Ако те интересува колега пиши ми едно лично ще ти дам телефона, на този сервиз дето ми ги рециклираха моите да се обадиш да питаш... Но само да ти кажа, че не съм страшно очарован от резултата и само един господ знае колко ще изкарат  ... Така че щом имаш нови помисли си дали си заслужава да се занимаваш с глупости. Дааа, разбирам че не си много щастлив от рециклирането, И аз не очквам чудеса от рециклиране в Български сервиз. Идеята беше да си взема нови, и тези като ги сваля да пробвам да ги рециклират. 
|
|
|
|
| Пет Апр 15, 2011 5:41 pm |
|
|
|
tsvetanov
|
|
Рециклирането на мене ми излезе 140 лева, така че не знам дали си заслужава опита, толкова струват и два амортисьора на старо(поне за моята таратайка) и почти толкова струва един нов амортисьор(пак за моята таратайка на Каяба са към 160лева). Затова ти казах че не знам дали си заслужава, защото противно на това което ми казаха че струвало 20 лева на амортисьор реално цената се оказа доста по-висока и ако не си на зор както бях аз са си хвърлени 140лева на вятъра(виж ако беше 40-50 лева за двата може би би си струвало човек да опита и да си ги пази старите за някоя непредвидена ситуация)...
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 11:03 am |
|
|
|
Hris828
|
|
Е при мене става дума за различен порядък на цифрите. От СМТ искат 1630 лв за един заден SLS амортесьор. Мимо ми го намери за 800 лв нов оригинален, та затова, ако беше положителен резултата с рециклирането, щях да възстановя моите. Така както се изказваш пставям с впечетление че няма смисъл да се занимавам с глупости. Благодаря за съвета, полезен беше.
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 10:22 pm |
|
|
|
tsvetanov
|
Hris828 написа: Е при мене става дума за различен порядък на цифрите. От СМТ искат 1630 лв за един заден SLS амортесьор. Мимо ми го намери за 800 лв нов оригинален, та затова, ако беше положителен резултата с рециклирането, щях да възстановя моите. Така както се изказваш пставям с впечетление че няма смисъл да се занимавам с глупости. Благодаря за съвета, полезен беше. Колега не знам какво е СЛС амортесьор но предполагам, че става въпрос за въздушно окачване, и ако е така трябва да ти поясня че аз съм с обикновенни газови амортисьори(тип макферсон) с пружина  . А ако си с въздушно и аз не съм чул някъде да ги рециклират тях, но и да го правят ефекта едва ли ще е поразителен 
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2011 12:12 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
И аз не знам какво е СЛС амортесьор, явно е нещо специално съдейки по цената му. Аз на моята съм и замислил смяна на четирите амортесьора. Ето и снимки на новите. Предния е 105$ а задния 95$.
Прикачени файлове:
PICT0127m.jpg [ 326.73 KiB | Прегледано 1617 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Май 05, 2011 3:56 am |
|
|
|
Hris828
|
|
СЛС е съкращение от селф ливелйзер струт, самонивелиращ се амортисьор. Модела Форестър след 2008 е с такива задни амортесьори, газови. Все още няма аналогов амортисьор за този модел. Ако ми намериш амортесьор за форестър модел след 2008, ще почерпя. Търсих къде ли не, и всички казват, че все още никой не произвежда аналог за този ам. И това е положението за Фори моделите за Европа, защото щатските са с не само-нивелиращи се, които са доста по-евтини, около 350 лв. Идеята е независимо колко натовариш колата амортисьора да се напомпва и да я държи на едно и също ниво. Някъде из форума съм качвал снимки как изглеждат. Днес ми звънна Мимо да каже, че поръчаните от мен задни амове са пристигнали и ми ги изпраща. Така че другата седмица като ги сменя ще ги снимам и кача снимките.
|
|
|
|
| Чет Май 05, 2011 5:16 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
| Чет Май 05, 2011 11:25 pm |
|
|
|
Hris828
|

Не е точно така. Понеже предния модел се е произвеждал до ноември 2007, и част от автомобилите са излезли след 01.2008 има объркване. Затова новия модел на Форко се маркира като производство 2009. И като провериш за модел 2009 излизат само едни гумени тампони ли са , уплътнения ли са, не знам какво точно е. Вярвай ми опитвах какви ли не марки производители, вклюìтелно и марката производител на оригиналните които са на колата - ТОKICО. И те не произвеждат извън поръчката за субару. В Д§Н където обикновенно съм сменял амортесьори досега, останаха също много учудени, с;ед като провериха във всички възможни онлайн каталози. и казаха че миналата година са имали подобен случай с амове за Митсубиши Аутлендер. И от производителите са им отговорили че има негласен мораториум до 3 години от излизането на модела да не се почва производство на аналогов модел. Затова из4акали 6 месеца и поръчали на клиента аналог за амовете на митсубишито. Та така продължавам да твърдя че в момента няма аналог на задни амортесьори за Форко след 2008.
|
|
|
|
| Пет Май 06, 2011 10:03 am |
|
|
|
tsvetanov
|
Другият вариант за теб е да минеш на нормални амортисьори, както правят не малко колеги които са с въздушно окачване, щом американските модели са с обикновенни, предполагам че ще стават и за твоето, това при положение че не държиш да си със самонивелиращи се  . Иначе ми е странно как твоите толкова бързо са сдали багажа, на моето Легаци изглежда че сега за пръв път ще му сменям амортисьорите или ако са сменяни то е било преди най-малко 10 годин защото вече са се разпаднали от ръжда и са се пробили иначе можеше и още 10 години да изкарат 
|
|
|
|
| Пон Май 09, 2011 9:35 am |
|
|
|
Hris828
|
|
Проверих този вариант. Само че когато се сменят със не само-нивелиращи се, трябва да се сменят и пружините, защото се получава клякане на задницата. Комплекта пружина+амортесьор е 200+350=550 с ДДС, а самонивелиращия е 800 с ДДС. Няма смисъл за 250 лв разлика да се съсипва самонивелирането. Днес си получих доставката от Мимо. Това момче е златно за нашия форум. Много коректен човек. Следобяд ми ги монтираха, монтажа е лесен. Гледах монтьорите докато ги сменяха и снимах. Качвам малко снимки. Новите са усиления вариант. Явно са се усетили от Токико, че са се издънили и новите са със сменена абревиатура 20365 СЦ 012. След това минах през тресачка и уредите отчетоха че всичко е наред. Сега чакам да ми излезе задача с дълъг път за да усетя дали ще има още поднасяне.
|
|
|
|
| Пон Май 09, 2011 8:03 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Чудесно ти се е получило и цената е добра.  А по принцип се чака 5 години от старта на модела,за да се започне с алтернативни чаркове.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пон Май 09, 2011 9:20 pm |
|
|
|
Hris828
|
В "Д&Н" след като не можаха да открият по никой каталог заместващи, казаха че са имали подобен случай със Митсубиши Аутлендер. И на 3-тата година на модела произвели заместващ. Та предполагаха, че и за Форко ще излезе скоро. 
|
|
|
|
| Сря Май 11, 2011 8:07 pm |
|
|
|
Станислав Бояджиев
Автомобил: Форестер 2,0 125к.
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте захванах се с смяната на задните амортисьори и имам няколко въпроса. Проблем имам с откачането на маркучите на спирачната система от кракът на амортисьра, понеже е стара колата и е поръждясало всичко отзаде, та не разбирам как да махна маркуча на спирачната система от амортисьора без да отварям спирачната система. На мен ми изглежда да са промушени маркучите през поставката и за да махна амортисьра трябва да отворя системата. На други коли маркуча е само закъчен и просто се изважда настрани от окачването но тука не виждам как да стане това. колата ми е Форестър 99та 2литра 125 коня.
|
|
|
|
| Нед Окт 28, 2012 9:45 pm |
|
|
|