|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Да бъде Легаси, или да не бъде !!!
| Автор |
Съобщение |
|
Patilan
|
|
Привет на всички Суби фенове.
Обще взето съм в последен стадий на покупка и съм стеснил избора до Легаси 2 или 2.5 от 2005(6). Без голямо значение за скоростите - за предпочитане ръчни. Другото е Мазда 6 с двигател 2 или 2.2 дизел и същите години, километри(100к) и оборудване. Цените като че ли са също съпоставими. По груби сметки Маздата ще ми харчи с 4-5 литра по-малко, или почти двойно. На прув поглед, като че ли и двете са съпоставими, субито обаче има 4х4, докато маздата като че ли ще ми излезе доста по-евтина в дългострочен план.
Бих искал да чуя аргументите ви за и против която и да е от колите, особено на хора които са имали мазда (3 или 6).
Мерси
|
|
|
|
| Съб Апр 16, 2011 8:04 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
|
Ти му мисли коя да е защото знаеш къде караш! там където ще стигне легасито маздата неможе и да мечтае и двете са страшно здрави коли! Маздата е с по слаба ходова част!
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Съб Апр 16, 2011 8:20 pm |
|
|
|
mitev75
Регистриран на: Съб Яну 09, 2010 1:00 pm Постове: 289 Местоположение: около Варна
Автомобил: forester 98 MT
Телефон: 0888880850
Рейтинг: 39
|
Да бъде Легаси,думи няма 
_________________ Специалист PVC и AL дограма
|
|
|
|
| Съб Апр 16, 2011 9:49 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Не вярвам Маздата да харчи 2 пъти по-малко в реални условия, особено ако вземеш 2.0 мотор за Легасито Не знам дали си от София, където градското е малко в повече като разход.Зависи и от стила на каране. Според мен при нормално шофиране Маздата ще ти харчи 5-6/100 извънградско, и 7-8/100 градско (София) Легаси 2.0 - 7-8/100 извънградско, 11-12/градско (София). При желание и под тези стойности се пада. Средно смятам ще има разлика при смесено шофиране не повече от 3 литра. Прецени сам- с Легасито имаш по-стабилен и сигурен автомобил при всякакви условия. Маздата ще е по-икономична, но по моите наблюдения с кофти БГ нафта съвременните дизели след 100000 км почват да тракат доста неприятно и потенциално създават повече проблеми-турбо, дюзи и т.н.
|
|
|
|
| Нед Апр 17, 2011 12:32 pm |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|
Здравей "колега", както alex5428 ти е написал вече много важно при избора ти на кола е да знаеш какво очакваш от нея, къде ще я караш предимно и кое е по-важно за тебе икономията от разхода или сигурността на 4x4 задвижването, за тези заключения едва ли ти е нужен опита на някой който е карал мазда или субару, а просто да знаеш какво искаш от бъдещата си кола и тогава да прецениш коя марка и конкретен модел се доближават най-много до твоите очаквания за да не бъдеш силно разочарован след покупката... А иначе и двете коли не са нискобюджетни автомобили така че и не виждам какво те притеснява разхода им на гориво  , защото макар и да харчи по-малко маздата както вече споменаха по-нагоре колегите трябва да предвидиш евентуални проблеми с турбото и дюзите, а също и с горивната помпа.
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 11:26 am |
|
|
|
Patilan
|
@bubaru , прав си !!! /www.spritmonitor.de показа разлика от около 3л. @tsvetanov , искам сигурност, искам да прекарвам повече време в колата отколкот под нея  ) Искам и да не е привлекателна за присвояване... Иначе ще ми трябва и за планината през зимата, но едва ли повече от 2-3 пъти... Оффроуд - едва ли. 1-2 пъти в годината ще пътувам по 1000 километрови пътувания, и тука ме удря високата консумация. какво ще кажете за това ? http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 4:54 pm |
|
|
|
bubaru
|
Това е супер кола, само че: 1. Не вярвам всичко да е читаво на тази цена, километрите също, да знаеш и , че е американско производство(само инфо, нищо против) 2. Разхода градско го пиши около 14-15/100, извънградско минимум 8 (ако спиш), може и пак до 15 да скочи при сериозно каране, но 10/100 гарантирано при цивилизовано каране. Иначе нямам коментар, всички мечтаем за подобно нещо, освен това е голяма рядкост
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 5:05 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
АААаааа тове вече е друга тема  единствено автомата не ми харесва просто не съм му фен ПП-аз като се качих на турбо скуби и полудях! Живея на стария център в Смолян там кола практически не ми трябва абсолютно всичко е на една крачка и имам 3000км за 2 месеца само в града. Ставам и отивам за цигари на поне 2км после в обратна посока на още мин 2,3 за весник връщам се пред нас паркирам и на кафе  и това постоянно не ми се слиза от колата 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 5:12 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
какво ще кажете за това ? http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1[/quote]  Мечта, мечта, единственото което неми харесва е автомата ама това е въпрос на предпочитания и както казаха по горе колегите прекалено евтина с прекалено малко километри но преди всичко пак казвам това е автомобил мечта за мен и не само за мен
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 7:41 pm |
|
|
|
ickataa
Регистриран на: Сря Ное 11, 2009 11:08 pm Постове: 124 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Outback, and Legacy Limited
Телефон: 0899598383
Рейтинг: 1
|
Колега ! Ако не си пуснал същата тема в форума на МАЗДА ? То ти подсъзнателно вече караш легаси ,и като ги сравняваш една до друга просто ще си кажеш майната му на разхода ............ Така че, остави сърцето да те заведе при звездите от високо се вижда по добре ,Успех 
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 8:49 pm |
|
|
|
dessito
Регистриран на: Чет Окт 14, 2010 7:00 pm Постове: 866 Местоположение: София
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170   
|
Колегата не е карал Субару явно ,а аз не съм карала Мазда ,ама и не искам .А за Легаси само най -хубаво може да се каже има и тестове във форума в подобна тема, където Легасито се представи най -добре .Трябва да знаеш ,че умния човек се доверява, относно сигурността на семейството си, само на Субару ,а това не се измерва в пари .Това е надежден автомобил колега ,а когато се качиш на Субару ще се пишеш вече на Патилан а Щастливан  Успех и умната!
_________________ Subaru Workshop 1040
|
|
|
|
| Вто Апр 19, 2011 12:15 am |
|
|
|
Krasimir_65
Регистриран на: Чет Юни 25, 2009 7:02 pm Постове: 676 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
|
Самото заглавие на темата малко на Шекспир го докарва,остава да се вгледаш и в емблемата на Субару и.......избора си го направил 
|
|
|
|
| Вто Апр 19, 2011 8:44 am |
|
|
|
krpanchev
Регистриран на: Пон Апр 27, 2009 8:01 am Постове: 98 Местоположение: Sofia Рейтинг: 7
|
Колега аз съм майстор и от личен опит ще ти кажа че не познавам притежател на дизелов автомобил.....който да не е изревал от проблем било то-помпа-дюзи или турбо!!! А когато това стане......било то и след 3-4 години каране ДЖАКПОТА по ремонта ти изравнява разликата в горивото с тази разлика че се плаща наведнъж  А ти препоръчвам да покараш СУБАРУ за да усетиш за какво говоря.А за GT-модела няма какво да кажа просто завиждам на тези които го карат 
_________________ KrPanchev
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 7:49 am |
|
|
|
Patilan
|
|
Благодарности на всички за изчерпателните отговори.
За GT модела ще продължавам да си мечтая. Поляците имат съмнителна репутация, и не ми се рискува. И тъй като не съм от най-оптините шофьори, реших да заложа на нещо с по-малка мощност..
@ickataa - Да, аз съм този в Мазда форума, но сърцето ми вече ме влече неудържимо....
Предстой ми прибиране в Б-я, и ето защо дилемата ми е дали да не си взема кола от тука (Чехия) или в Б-я. В Б-я като че ли са малко по-евтини, но изборът е малък на този модел, а и съм на вие с лизинговите условия...
Тука съм се спрял на 3 модела, за които ще ви помоля за съвет.
Колите тепърва ще трябва да ги проверявам ....
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2011 10:07 am |
|
|
|
dessito
Регистриран на: Чет Окт 14, 2010 7:00 pm Постове: 866 Местоположение: София
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170   
|
В правилната посока си и това е добро начало .Желая ти успех с което и Субару да си 
_________________ Subaru Workshop 1040
|
|
|
|
| Чет Апр 28, 2011 11:29 pm |
|
|
|
Subaru Forever
Регистриран на: Сря Май 19, 2010 6:47 pm Постове: 51 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Legacy 2.2 GX
Рейтинг: 11
|
|
Ще ми кажеш ли сайта от който си намерил тези субита, защото и аз мисля да си взимам "ново"
_________________ !!!!!!!!!Subaru OFF-ROADING!!!!!!!
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 9:05 am |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
За първите два мога да кажа, че са най-вероятно със стандартни двигатели без особени проблеми. А по-конкретно за втория мога да кажа, че ако наистина е от новите 2.5 литрови двигатели със 170 коня - значи е вкаран от САЩ, в Европа този двигател на Легаси не се предлага. В това няма нищо лошо, дори според мен ако можеш да храниш 2.5 литровия - той е много добър избор.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пет Апр 29, 2011 4:03 pm |
|
|
|
Patilan
|
@BrainStormeR Подозирах нещо такова, не съм сигурен обаче че ще мога да го храня  @Subaru Forever Сайтът (търсачка) е tipcars.cz . По принцип има английска версия, но от около месец не ми работи и затова карам на чешки. Първите две коли са от http://www.autoglobus.cz/ , в Прага. Третата (зелената) е в едно забутано градче, до което ще ходя имено днес. Лека
|
|
|
|
| Съб Апр 30, 2011 7:53 am |
|
|
|
eskimo
Регистриран на: Нед Юни 19, 2011 6:35 pm Постове: 1 Местоположение: Montreal,Canada
Автомобил: subaru legacy AWD 2.2
Рейтинг: 0
|
ickataa написа: Колега ! Ако не си пуснал същата тема в форума на МАЗДА ? То ти подсъзнателно вече караш легаси ,и като ги сравняваш една до друга просто ще си кажеш майната му на разхода ............ Така че, остави сърцето да те заведе при звездите от високо се вижда по добре ,Успех  v pove4eto slu4ai ,se okazva,4e lunata ni e dostatu4na za da sme 6tastlivi -komu e nujno da se vkarva v prikliu4enie za da stigne v kraina smetka pak do tozi izvod !...
_________________ „When you reach for the stars you may not quite get one, but you won't come up with a handful of mud either.“ LEO BURNETT
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2011 12:16 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
eskimo написа: ickataa написа: Колега ! Ако не си пуснал същата тема в форума на МАЗДА ? То ти подсъзнателно вече караш легаси ,и като ги сравняваш една до друга просто ще си кажеш майната му на разхода ............ Така че, остави сърцето да те заведе при звездите от високо се вижда по добре ,Успех  v pove4eto slu4ai ,se okazva,4e lunata ni e dostatu4na za da sme 6tastlivi -komu e nujno da se vkarva v prikliu4enie za da stigne v kraina smetka pak do tozi izvod !...  колега eskimo,добре дошъл  ,ама е по-добре да ползваш кирилица,има кирилизатор по горе ако не ти се намира инсталиран на компютъра-като пишеш пост във форума по-горе има "кирилизатор OFF" 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2011 8:19 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |