|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Търся малко помощ за покупка на Легаси 2,0 2005г.
| Автор |
Съобщение |
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|

plamen_ написа: Здравей колега на скоро си купих легаси 2.5бензин 165к.с 2006г. автоматик и да ти кажа савсем честно като подражка ама ваобште не е евтино първоначалното му обслужване струва около 1000лева грубо. Иначе по ходовата част не е чак толкова скъпо.Ппример шарнир оригинален 55лв. биалетка 46лв. лагер главина 350лв. каре около 400лв. Автоматика за да го обслужеш ти трябват някаде около 500лв. и гори като ЛАМЯ около 15/100 в града изван града около 7.5-8.0 вече зависи колко ти е тежак крака. Общо взето субару е за мене зимна кола единственото че е истинско 4х4 друго ништо особено не виждам в тези коли. Това ми е първото субару което карам.Субару след 2004г. каквото и да е трябва да имаш добри доходи иначе ще ти доиде малко нагорнище с наливането на бензина и подръжката. И когато купуваш гледай много добре колата,защото после да не те боли главата и най вече джоба. Успех с покупката. e 15/100 е доста особено за варна градско...аз съм от 11.2 до към 13 максимум пламене:)  според мен, кракът ти на сфетофарите е доста тежък 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 9:29 am |
|
|
|
plamen_
Регистриран на: Чет Яну 20, 2011 1:50 pm Постове: 62 Местоположение: varna Рейтинг: 4
|
|
Не просто карам на по къси растояния и може би заради това незнам.
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 9:34 am |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|

plamen_ написа: Здравей колега на скоро си купих легаси 2.5бензин 165к.с 2006г. автоматик и да ти кажа савсем честно като подражка ама ваобште не е евтино първоначалното му обслужване струва около 1000лева грубо. Иначе по ходовата част не е чак толкова скъпо.Ппример шарнир оригинален 55лв. биалетка 46лв. лагер главина 350лв. каре около 400лв. Автоматика за да го обслужеш ти трябват някаде около 500лв. и гори като ЛАМЯ около 15/100 в града изван града около 7.5-8.0 вече зависи колко ти е тежак крака. Общо взето субару е за мене зимна кола единственото че е истинско 4х4 друго ништо особено не виждам в тези коли. Това ми е първото субару което карам.Субару след 2004г. каквото и да е трябва да имаш добри доходи иначе ще ти доиде малко нагорнище с наливането на бензина и подръжката. И когато купуваш гледай много добре колата,защото после да не те боли главата и най вече джоба. Успех с покупката. Колега, би ли ми казал коя кола след 2004 г. в класа на LEGACY е с значително по евтина поддръжка че не мога да се сетя и коя коля пак в тоя клас с 4х4 е по икономична 
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 10:21 am |
|
|
|
plamen_
Регистриран на: Чет Яну 20, 2011 1:50 pm Постове: 62 Местоположение: varna Рейтинг: 4
|
|
Не искам да се заяждам с марката наистина ми харесва и затова съм си купил такава кола.Но някой части са много скъпи например предно ваншно каре от субару ми казаха близо около 500лв. или пък лагер главина 350лв. ама нали знаете, че удоволствието се заплаща не съм обяснил с лоша мисал но просто се очудвам на някой неща по автомобила,но както и да е вече е сваршило.
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 7:53 am |
|
|
|
KiziSoft
Регистриран на: Сря Сеп 02, 2009 5:58 pm Постове: 76 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
|
Колега, оригинални части се продават не само в Субару, има поне няколко места и във форума  Още повече че си и от Варна 
_________________ Subaru Legacy 2.5 GX AT Limited 2001
|
|
|
|
| Чет Апр 14, 2011 5:59 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
ka52aligator написа: Здравейте колеги,от скоро се запалих да си купя Субару Легаси 2.0 2005г. но все още съм на етап на размисъл.Нуждая се от малко разяснение отностно този двигател ,окачване,скъпа ли е подръжката на автомобила като цяло. Благодаря ви предварително!!!!! Колега,Субару си е Субару,изобщо не се замисляй,единствено задължително ти трябва автокаско,защото може да ти дойде нанагорнище в дадени ситуации,моя фар го взех на цена почти колкото ми излезе каското.За 2.0R поне ще си с нормален разход 8-12 на смесен разход,в.филитър-13лв,маслен 15,за климатроника е около 20лв,маслата като пълна смяна-дифофе.двигател,скоростна ,спирачна течност пълна подмяна,смяна на охладителна течност-пълна,всичко това е към 200лв с труда.Пиши повече инфо за Субаруто,км?,коне?,климатроник?,бързи бавни?Айде чакаме. 
|
|
|
|
| Чет Апр 14, 2011 6:45 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
plamen_ написа: Не искам да се заяждам с марката наистина ми харесва и затова съм си купил такава кола.Но някой части са много скъпи например предно ваншно каре от субару ми казаха близо около 500лв. или пък лагер главина 350лв. ама нали знаете, че удоволствието се заплаща не съм обяснил с лоша мисал но просто се очудвам на някой неща по автомобила,но както и да е вече е сваршило. Аз не се сещам за относително нов автомобил, който да е драстично по-евтин като части. Още повече, че малко хора правят разлика между части, които се предлагат само в оригинал (карета, лагери...) и части, които имат много алтернативи (накладки, филтри, дискове...)
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пет Апр 15, 2011 8:52 am |
|
|
|
Patilan
|

plamen_ написа: Здравей колега на скоро си купих легаси 2.5бензин 165к.с 2006г. автоматик и да ти кажа савсем честно като подражка ама ваобште не е евтино първоначалното му обслужване струва около 1000лева грубо. Иначе по ходовата част не е чак толкова скъпо.Ппример шарнир оригинален 55лв. биалетка 46лв. лагер главина 350лв. каре около 400лв. Автоматика за да го обслужеш ти трябват някаде около 500лв. и гори като ЛАМЯ около 15/100 в града изван града около 7.5-8.0 вече зависи колко ти е тежак крака. Общо взето субару е за мене зимна кола единственото че е истинско 4х4 друго ништо особено не виждам в тези коли. Това ми е първото субару което карам.Субару след 2004г. каквото и да е трябва да имаш добри доходи иначе ще ти доиде малко нагорнище с наливането на бензина и подръжката. И когато купуваш гледай много добре колата,защото после да не те боли главата и най вече джоба. Успех с покупката. Егати, аз точно за такова си точех зъбите, но с ръчна ск. кутия. найстина ли е толкова скъпо обслужването? Знам че първоначално обслужване е скъпо, но после трябва да е безпроблемно, и от това да се избива.... Но с тези 15/100 ме убиваш тотално .... вече сам в голяма дилема
|
|
|
|
| Съб Апр 16, 2011 7:55 pm |
|
|
|
Greg4o
|
plamen_ написа: Не искам да се заяждам с марката наистина ми харесва и затова съм си купил такава кола.Но някой части са много скъпи например предно ваншно каре от субару ми казаха близо около 500лв. или пък лагер главина 350лв. ама нали знаете, че удоволствието се заплаща не съм обяснил с лоша мисал но просто се очудвам на някой неща по автомобила,но както и да е вече е сваршило. Имаш спешна нужда да се появиш на срещата да знаеш  Аз ще ти покажа как става градско около 10/100 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Апр 17, 2011 12:43 am |
|
|
|
plamen_
|
|
ееееееееее вие ме взехте за мезе
|
|
|
|
| Нед Апр 17, 2011 6:01 pm |
|
|
|
plamen_
|
|
Не мога да разбера защо ми се подигравате всеки нормален човек си има собствено мнение.Аз не съм казал че марката субару е лоша аз затова съм си купил такава кола защото ми харесва колегата пита да си кажем мненията и аз си казвам моето така както мисля такаче ако съм засегнал някой с моето мнение САЖЕЛЯВАМ простете.
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 6:17 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
plamen_ написа: Не мога да разбера защо ми се подигравате всеки нормален човек си има собствено мнение.Аз не съм казал че марката субару е лоша аз затова съм си купил такава кола защото ми харесва колегата пита да си кажем мненията и аз си казвам моето така както мисля такаче ако съм засегнал някой с моето мнение САЖЕЛЯВАМ простете. пламене,никой не се подиграва стига глупости бре човек..всеки си казва мнението,за разхода-ти нали каза че на къси разстояния ходиш,така че е нормално.. нали щеше да идваш на срещата -никакъв не се появи
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 6:45 pm |
|
|
|
plamen_
|
|
Бях изван града следващият път
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 6:52 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|

Кола на 5+ години и 100+ хил.км каквато и марка и модел да вземеш си брой 3000 лв. в НАЙ оптимистичния вариант за обслужване/ремонти/гуми Събару действително имат по-здраво окачване от Ауди,но по Бг пътищата и танк би се строшил така,че не залагай на това.За мен автомобилът за България е Субару Аутбек заради опростеното му устройство (по-малко електроника от Олроуда на Ауди) и големия просвет от 20-21 см ,което е повече от мними SUV автомобили като Тойота Рав 4 например...Неведнъж съм събирал очите на маса хора откъде минавам с на вид лека кола комби  Па ако ти кажа кви джипове съм вадил от калта по язовирите...ма няма че от офроуд форума ще се надигнат Ако искаш повече динамика естествено е,че всеки турбо мотор на коя да е марка независимо дизел или бензин,когато е оборудван с турбина е съвсем друга ситуация,но имай впредвид ,че с непостоянното качество на горивата в България изникват и доста други проблеми та аз лично турбо кола в Бг не бих карал.Колкото да разхода-сметни си на кола на която каското ти е 1000 лв на година средно и имаш гражданска,винетка и поддръжка като ПРОЦЕНТ от цялата сума колко е горивото,понеже това е правилният финасов инструмент да изчислиш доколко на теб лично рахода и цената на горивото ти влияе според пробега ти на година,съобразено и с годишния ти доход-за мен на фона на другите разходи горивото е нищожно перо...Турбото е кеф да,но да е ново да му се изкефиш няколко години и да го продадеш на някой дето е мераклия да заляга под колата-трябва да си изясниш кое ти е приоритет:Да караш или да ремонтираш !
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Чет Апр 21, 2011 6:08 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |