|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Hristo_1800
Регистриран на: Съб Фев 21, 2009 6:48 pm Постове: 36 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru Outback H6 '03
Рейтинг: 0
|
|
Става въпрос за импреса края на '95 1.8 б/г(ГИ фобос), на дълъг път като се застопори на около 3 000 оборота за известно време и светва чека. Тествах колата, но немога да открия къде да си сравня мигванията на чека. Мига 3 пъти през по голям интервал и 2 пъти през по кратък интервал. При смесено каране дава 8.5 - 8.7, а извън града каране до 3 000 оборота - 10/100 газ. Отидох при газаджия да видиме газта и ми каза че нищо неможе да направи, защото на 3 000 оборота ламбдата забивала на богатите и немърдала, а на празен ход работи перфектно. И така съм в задънена улица, ако някой може да помогне ще съм му благодарен.
|
|
|
|
| Нед Апр 17, 2011 3:44 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
32 ....... Oxygen Sensor (O2S) ............. Open/Short Circuit Or Defective Sensor Виж тази тема: viewtopic.php?f=25&t=4818
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Нед Апр 17, 2011 3:48 pm |
|
|
|
Hristo_1800
|
благодаря колега, но успях да намеря във форума постнати различните кодове, а уж рових достатъчно, но стана случайно... 
|
|
|
|
| Нед Апр 17, 2011 6:32 pm |
|
|
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|

Hristo_1800 написа: Става въпрос за импреса края на '95 1.8 б/г(ГИ фобос), на дълъг път като се застопори на около 3 000 оборота за известно време и светва чека. Тествах колата, но немога да открия къде да си сравня мигванията на чека. Мига 3 пъти през по голям интервал и 2 пъти през по кратък интервал. При смесено каране дава 8.5 - 8.7, а извън града каране до 3 000 оборота - 10/100 газ. Отидох при газаджия да видиме газта и ми каза че нищо неможе да направи, защото на 3 000 оборота ламбдата забивала на богатите и немърдала, а на празен ход работи перфектно. И така съм в задънена улица, ако някой може да помогне ще съм му благодарен. Имай предвид, че грешката не винаги трябва да се разбира буквално… Не знам каква е твоята горивна уредба, но примерно старите мотроници на бош, първо записват бедна или богата смес (ако например сондата остане на висок или нисък потенциал няколко секунди) през което време електронния блок се опитва да коригира сместа посредством увеличаване или намаляване на инжекторните времена и ако не постигне успех в рамките на 30-тина секунди (или в рамките на позволената корекция – около +/- 20% спрямо основната горивна карта, която се съхранява в енергонезависимата памет на блока) решава, че проблема не е в сместа, а в показанията на ламбда сондата, обявява я за неработеща, записва грешка за прекъсната или сонда на късо и спира да я взима под внимание. Дотук добре. Но като вземем под внимание, че имаме монтирана газова уредба веднага трябва да ни светне червена лампа! И да попитаме човека, който я е монтирал: Защо на този режим сондата индикира богата смес? На бензин защо няма проблем? Не може ли да се коригира сместа в проблемните точки на горивната карта? Много е вероятно сондата да си ок, а просто да се касае за неправилно настроена газова уредба. Качете се с лаптопа, излезте на някой хубав ненатоварен път, накарай чека да светне, а газаджията да промени коефициентите на проблемната точка и на тези около нея.
_________________ Лудия
|
|
8
|
|
| Нед Апр 17, 2011 8:16 pm |
|
|
|
Hristo_1800
|
Да колега много си прав. В момента я карам само на бензин с изчистени грешки и няма проблеми. Проблема май ще излезе, че колата не е с правилния размер газови дюзи (по-малки са). Ако няма проблем на бензин слагаме по- големи дюзи нова регулировка на газовия блок и караме за да видиме какво ще се случи. За сега сме на бензин, в някой случай няма как (нестава и душата в рая и ... докрая) 
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 7:18 pm |
|
|
|
msdjorjo
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:41 am Постове: 874 Местоположение: Варна
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47 
|
|
ако дюзите са по-мали се разпробиват до нужния размер
_________________ Ако искаш да си щастлив един ден - напий се! Ако искаш да си щастлив един месец - ожени се! Ако искаш да си щастлив цял живот - карай Субару! http://betoteh.com/bg/index.html
|
|
|
|
| Пон Апр 18, 2011 10:50 pm |
|
|
|
Hristo_1800
|
|
карах я два дена на бензин гори адски много и в същото време не се оплаква от нищо. Даите съвет какво да я правя.
|
|
|
|
| Сря Апр 20, 2011 4:28 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ходи някъде на диагностика - поне да ти измерят газовете.
|
|
|
|
| Сря Апр 20, 2011 4:40 pm |
|
|
|
Hristo_1800
|
|
газовете са много зле то се вижда по ауспуха има сажди като на печка. В момента е на газ и ламбдата работи перфектно, на бензин само на празен ход работи нормално нагоре забива на богатите и край. Незнам какво и стана изведнъж. Почвам да се съмнявам за налягане на горивото, разходомер или бензинови дюзи, друго не се сещам.
|
|
|
|
| Сря Апр 20, 2011 7:41 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ами десетки неща може да са, като започнеш от кабели, свещи, бобини, лошо работещи датчици, филтри, запушен ауспух... трябва си майстор.
|
|
|
|
| Чет Апр 21, 2011 9:43 am |
|
|
|
schrack
Регистриран на: Чет Яну 15, 2009 10:03 am Постове: 107 Местоположение: СЛИВЕН
Автомобил: Impreza 2.0 115 Turbo wrx 2.0 380ps
Телефон: 0897556068
Рейтинг: 42
|
Hristo_1800 написа: Става въпрос за импреса края на '95 1.8 б/г(ГИ фобос), на дълъг път като се застопори на около 3 000 оборота за известно време и светва чека. Тествах колата, но немога да открия къде да си сравня мигванията на чека. Мига 3 пъти през по голям интервал и 2 пъти през по кратък интервал. При смесено каране дава 8.5 - 8.7, а извън града каране до 3 000 оборота - 10/100 газ. Отидох при газаджия да видиме газта и ми каза че нищо неможе да направи, защото на 3 000 оборота ламбдата забивала на богатите и немърдала, а на празен ход работи перфектно. И така съм в задънена улица, ако някой може да помогне ще съм му благодарен. Аз съм двулитров 125 коня и навън със 100км. ми гори 8.5 а грацко 10л/100 Майстора ти незнае че фобоса нестава на субару, и разхода не може да се нагласи добре по този начин двигателят се мъчи на газ.
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 1:36 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|