Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Проблем с нов Форестер-2008г 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 43
Автомобил: Impreza boxer Diesel
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги доста ме наплашихте :o ,пиша в раздела на Форестър и се извинявам за това ,но неисках да пускам нова тема.Моята "кукла" Импреза дизел е вече на почти 7000 км и като дойде време да ходя за прегледа на 5000 км (гаранционния) бях очарован от сервиза на Субару в София .Бяха много учтиви ,и без дори да си запиша час прегледаха автомобила за няма 20-30 минути и ми го върнаха и казаха че всичко е ок и да ходя на 15 000 за консумативи.С всеки изминал ден се наслаждавам на това страхотно Субару и дано не ме разочарова. За сега всичко е ТОК по колата не съм имал проблеми ,но и доста я пазя.Прави ми впечатление че мотора е много капризен към дизела(сипвам само от ОМВ Алпин дизел).Но явно на различните ОМВ-та дизела е различен знам ли,един път върви страхотномотора не се чува харчи страшно малко,друг път трака повече ,качва разхода и варви значително по-зле.Кой знае какво ми сипват в резервоара.Имам само една забележка към автомобила и искам да ви питам дали при Фори го има същия проблем.Става въпрос за пластмасовата лайсна, която минава от край до край по таблото.През зимните дни докато не се стопли купето тая пластмасова лайсна ме подлудява скърца ужасно гадно при най-малката неравност,Щом се стопли купето всичко изчезва.За сравнение карам и едно Митцубиши Лансър 2004-та базов като оборудване и до ден днешен без значение студ /жега и т.н в този автомобил до ден днешен не скърца нищо а го взех нов само за 24700 лв(наполовината на Суби).Импрезата е невероятна ,но за парите които са платени за нея ,не мисля че трябва да има такива излагации с такава евтина пластмаса като в Авео или Атос.

Съб Фев 27, 2010 2:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 40
Автомобил: Subaru Forester '09
Нов фен
Отговори с цитат
Boki82 написа:
Имам само една забележка към автомобила и искам да ви питам дали при Фори го има същия проблем.Става въпрос за пластмасовата лайсна, която минава от край до край по таблото.През зимните дни докато не се стопли купето тая пластмасова лайсна ме подлудява скърца ужасно гадно при най-малката неравност,Щом се стопли купето всичко изчезва..

Здрaвей колега.Вече година карам моето Фори и за сега няма никакви скърцания.

Последна промяна Parvanov на Съб Фев 27, 2010 11:54 pm, променена общо 1 път

Съб Фев 27, 2010 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моето фори също е на 1 година и на 43000 км и нищо не хлопа по таблото. Само задната щора, но тя си е така от нова.
Нафта слагам само алпин дизел. Зареждам само на две бензиностанции, една в София и една в Стара Загора и съм доволен. Зареждал съм и на други бензиностанции, но не съм доволен.
Хлопането кажи в сервиза да го чуят и погледнат, може да разрешат проблема.

П.П. Колега, от лансъра слизаш ли всеки път ухилен както от импрезата? :-D

Съб Фев 27, 2010 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Колега от Лансъра ,няма как да буда усмихнат,както след Суби по простата причина че е 1.6 98 кончета и е кола за спокойни хора.Но пък за 6 години и 132700 км е вярна и освен бензин и смяна на консумативи не е пипано нищо друго по тая бавна бабичка. :D .Днес пък Импрезката ми беше сърдита (явно за поста който пуснах тук) и сутрината на 1 градус я паля позагря потеглих минах си лунните улици на кв Иван Вазов и нищооооо тихичка послушна няма скръц няма нищо.Много е "чуствителна " Импрезката. :D
Незнаех че Субару имат и чуства към своите собственици :-D

Нед Фев 28, 2010 5:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
zevzek написа:
Моето фори също е на 1 година и на 43000 км и нищо не хлопа по таблото. Само задната щора, но тя си е така от нова.
Нафта слагам само алпин дизел. Зареждам само на две бензиностанции, една в София и една в Стара Загора и съм доволен. Зареждал съм и на други бензиностанции, но не съм доволен.
Хлопането кажи в сервиза да го чуят и погледнат, може да разрешат проблема.

П.П. Колега, от лансъра слизаш ли всеки път ухилен както от импрезата? :-D

Другия проблем колега е че докато я закарам в сервиза тя ще загрее ,както и купето и ще се чуствам кофти пред сервизните служители след като вече нищо не скърца .Тъп проблем ма факт :) .Чакам лятото да видим обратния ефект.

Нед Фев 28, 2010 5:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
:D Една странна идея. Прилагам си я често и ми върши чудесна работа. Става за всичко, което е за гадаене :D

1. Запишете си проблема с камера в условията, когато се появява/ съществува. Примерно колегата с лайсната. Снимаш си я с камера/ да е на КЛИП !/ и после си отиваш в сервиза. Пускаш записа и обясняваш. При мен е ставало доста пъти за различни работи. НЕКА да са няколко клипа от различни дни, за по-голяма достоверност. Така не могат да кажат, че е инцидентен проблема. Върши работа не само за автомобил.

2. Аз съм с нестандартно мислене, и малко :D луд / откачен. Ако гадаете от къде идват най-различни звуци, скърцане и подобни по колата. Запишете звука от ПОНЕ две различни места. После си го пуснете едновременно и ще локализирате от къде е. Може да стеснявате позицията.
Конкретно при мен имаше едно виене някъде отпред, само при движение. На място нищо. Избрах сух ден, да не батисам техниката :D . ТРИ МП3-ки бинтовани с лепенка на двата маркуча на спирачките до колелетата. Третата при двигатела на маркучите, пак бинтована. Тръгвам, избрах си скорост на която се чуваше най-добре виенето. По карах няколко минути. После ги прослушах и веднага се пролича, къде е виновника :D .

Става и много добре при чукания и хлопания.

Абе луд умора няма :D

Нед Фев 28, 2010 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 58
Автомобил: Subaru Forester 2008
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Boki82 написа:
Колеги доста ме наплашихте :o ,пиша в раздела на Форестър и се извинявам за това ,но неисках да пускам нова тема.Моята "кукла" Импреза дизел е вече на почти 7000 км и като дойде време да ходя за прегледа на 5000 км (гаранционния) бях очарован от сервиза на Субару в София .Бяха много учтиви ,и без дори да си запиша час прегледаха автомобила за няма 20-30 минути и ми го върнаха и казаха че всичко е ок и да ходя на 15 000 за консумативи.С всеки изминал ден се наслаждавам на това страхотно Субару и дано не ме разочарова. За сега всичко е ТОК по колата не съм имал проблеми ,но и доста я пазя.Прави ми впечатление че мотора е много капризен към дизела(сипвам само от ОМВ Алпин дизел).Но явно на различните ОМВ-та дизела е различен знам ли,един път върви страхотномотора не се чува харчи страшно малко,друг път трака повече ,качва разхода и варви значително по-зле.Кой знае какво ми сипват в резервоара.Имам само една забележка към автомобила и искам да ви питам дали при Фори го има същия проблем.Става въпрос за пластмасовата лайсна, която минава от край до край по таблото.През зимните дни докато не се стопли купето тая пластмасова лайсна ме подлудява скърца ужасно гадно при най-малката неравност,Щом се стопли купето всичко изчезва.За сравнение карам и едно Митцубиши Лансър 2004-та базов като оборудване и до ден днешен без значение студ /жега и т.н в този автомобил до ден днешен не скърца нищо а го взех нов само за 24700 лв(наполовината на Суби).Импрезата е невероятна ,но за парите които са платени за нея ,не мисля че трябва да има такива излагации с такава евтина пластмаса като в Авео или Атос.

И при мене прегледа на на 5000 мина по този начин, неприятното следва след това. на 15 000 постоя половин ден, не си спомням вече какво сменяха но струваше около 340 лв. На следващата година на 30 000, пак смениха дребни аксесоари, масълце, филтърчета за има няма 560 лв, пак половин ден, но на фактурата пишеше 1,5 човекочаса по 46 и нещо без ддс. Тазо година на 40 000 км , смениха филтри: горивен, климатик, въздушен, маслен, маслото, май имаше още някое филтърче което изпускам, и оооо изненада, сметката беше 729. и нещо с ддс и пак 1,5 човекочаса на същата цена. Е радоста тепърва ти предстои. Да не казам че в сервиза мнооого ама мноого държаха да ми сменят и накладките - предни и задни, които по техните цени са 245, предните и 190 задните, без ддс. А ги питам има ли още феродо по тях, те казват на предните 2, на задните 3 мм, всеки момент ще са за смяна. Казах им да не пипат накладките, докато не са засвирили пружинките. Вече повече от месец си карам със същите накладки , няма и намек за свършването им. И всичко щеше да е ок, щях да си сменя накладки като изляза от гаранция, в средата на май, ама не, онзи ден пак ми се наложи да ходя до сервиза на Субару моторс в София, поради факта че колата ми се стори че занася на завои. Отидох на тресачка да проверя амовете. Предните работят на 70%, при минимум 50, а задните заминали, Работят на 36%, при минимални 40%. Е оглупях. Как може кола на 40 000 км която не съм товарил, не съм ръчкал по офф роуд , да и се скапят амовете. Мислх че са гаранционни, ама не. Пише си в сервизната книжка че не са по гаранция. И ооо радост , като запитах за цена в сервиза...1632 лв за единия с ддс. монтажа отделно. Тия са луди. Писах на Мимо, сега чакам отговор, но според щатските сайтове единия ам е около 110$. Та колеги, според мене новите коли ги правят вече с по-некачествени части, дори и Субару. Да не казвам за почти 3 години какво още съм сменял. Вярно, нищо по двигател или окачане, поне до сега, Незнам мислех тази кола да я пазя и да си я карам поне 7-8 годинки, ама вече се замислям дали да не я обява за продан. Боли ме че с лизинга за 3 годинки е стъпила по4ти 60 бона, а за пове4е от 35 няма да може да се продаде. Така че по-добре да си я оправям и да си и тегля теглото. Дано не съм разочаровал много почитателите на марката.
 8

Нед Апр 10, 2011 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цените при официалните вносители са такива, независимо дали колата е 50 000 или 15 000, а за такава дреболия определено не си заслужава да я продаваш. Избери си каквото искаш от САЩ за без пари, сметни си 30 % мито + ддс и след 1 месец ще ти ги доставят. А за накладки задължително едни EBC от Англия без мито и ддс, ще излезнат колкото оригинални.

Пон Апр 11, 2011 10:40 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Павка, откъде ги извади тези 30% мито от САЩ, тарик кода за авто-части е 8703909000 и отговаря на 10.00 % или аз се бъркам нещо? :D

Пон Апр 11, 2011 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има в предвид общо - 20% + 10% макар че не е баш плюс :)

Пон Апр 11, 2011 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Има в предвид общо - 20% + 10% макар че не е баш плюс :)

Тогава е 10% мито + транспорт + ДДС :D

Пон Апр 11, 2011 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Макар, че ако са разсеяни на митницата може да минеш и с 2,5 лева за бележката :smt129 , случвало ми се точно с накладки,а и не само, важно е да се правиш на утрепан и все едно не знаеш точно за какво си дошъл :smt082 . На митница или се заяждат или спят шамандурите.

Пон Апр 11, 2011 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, не е точно 30 %, може да е по-малко, може да е повече, митото варира между 2 и 10 %, като ДДС-то се начислява в/у обмитената сума, както намекна Божо. За леки неща транспортът е пренебрежим на фона на цената, особено при Ломбард - 6$ на кг, но си е фактор :smt023

Пон Апр 11, 2011 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
направих моите първи 400 километра извънградско с новия ми форестер модел 2009 и установих, че и моя волан тегли на дясно в движение. При перфектно време без страничен вятър и еднакво напомпени гуми. Абсолютно разочарование. Ако някой е успял да се пребори с този дефект по някакъв начин моля да сподели! За първи път ми се случва нова кола да ми донесе единствено неприятни емоции. Не знам ако напиша писмо до Субару дали ще ми обърнат внимание изобщо. Някой от вас правил ли го е до сега (да пише до субару за съвет, защото колата им е сбъркана)? Ако е рейка сменят ли си я гаранционно? Иначе ми се отваря път към Турция след месец и мога да я оставя там в сервиз но ако от субару не признават това за дефект какво става?

Вто Апр 26, 2011 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Направи един реглаж на стенд и тогава виж как е.

Вто Апр 26, 2011 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако моделът е 2009, то Форито е произведено 2008 или най-рано 2009. Минали са 2,3 години, през които е стояло в едно положение и е съвсем възможно гумите да са се деформирали и да бяга в страни. На доста места даже препоръчват директна смяна за такъв период. При мен също мислих, че има водене в страни след смяна с нови гуми, оказа се, че всичко е максимално регулирано, дори след като попаднах в огромна и остра 25 см дупка с 80 км/ч. За мен няма по-здраво окачване.

Вто Апр 26, 2011 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
[quote="pafka"]

Ами по VIN е произведен 09-та а гумите бяха напомпени в transport mode (над 3 атмосвери на гума)
изравних налягането но мога да пробвам като сложа резервната гума. Между другото като излизат от фабриката балансират ли гумите или само джантите (имам тежести само на предна дясна гума).

Вто Апр 26, 2011 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Балансират, но не може да се разчита на това. Но наистина задължително я замери предницата на стенд.

Последна промяна taipan на Вто Апр 26, 2011 7:56 pm, променена общо 1 път

Вто Апр 26, 2011 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
В Дружба 2 има модерен стенд. Трябва си замерване и на предница и задница 35 лв ако не се лъжа.

Вто Апр 26, 2011 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Просто не мога да повярвам като чета!!!
Или нещо... ама въобще не съм в час?! Как е възможно, ако колата е в гаранция - да се появи дефект е разбираемо, но нали тогава именно за това е гаранцията - да го отстранят за сметка на търговеца (който си възстановява средствата от производителя). Звучи ми абсурдно да смениш аморисьори в гаранционния срок за собствена сметка или колата да "дърпа" на страни и да не могат да установят и отстранят проблема за сметка на гаранцията!?
Вече коментирахме и тези измислени цени за обслужването (в случай, че някои колеги не раздуват леко)!?
Мога да дам пример с моя случай (САЩ):
- гаранцията покрива всички дефекти по двигател, скорости, ходова част и купе - 3 години или 58000 км. Дори чистачките са включени, ако се прецакат или износят по рано.
- никой не те задължава да обслужваш колата там от където е купена, но как да не го правиш там: за първа смяна на масло и филтър $24;
- купих филтри (от фирмения дилър) - Subaru, Made in Fuji Heavi Ind. Japan: маслен $5; въздушен $15; за климатик $18;
и накладки предни $65 задни $62. Синтетичното масло Subaru - за 5 шишета - $30.

Сря Апр 27, 2011 3:33 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >