Отговори на тема
 Търся помощ в София за оглед на Легаси 1998:возя,черпя и т.н 
Автор Съобщение

Постове: 89
Автомобил: 1998 Legacy 2.0 AT, Ford Galaxy 2.3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Хора, знаещи и имащи време да помогнат,

Чета ли чета във форума, но така и не успявам да реша да скоча в дълбокото...Дори за избор на модел вече се двоумя. Бях хвърлил око на Форестър, но ми се видя тесен за 4-членно семеиство. Померих Легаси 1998г и 2000г и като че ли по-старото ми пасна повече като вътрешно пространство (120 килца съм :lol: ). Е, Аутбек също пробвах, но май ми идва малко в повече като бюджет.

И тъй като определено не мисля, че знам каквото и да било добре относно избора на Субару моля (возя, черпя, плащам) разбиращи колеги от София да ме придружат и консултират при оглед на 30.04.2011-Събота (ако още стои до тогава) на ето това Легаси (продава се и във форума) : viewtopic.php?f=12&t=8442

:!: Обърнете внимание, че колата е 116 HP - добър ли е този мотор - споделете?
В момента съм в отпуск извън София, така че ако някой превари - да му е честито, а аз поне ще знам на кои хора от форума мога да разчитам и в бъдеще :smt136 :smt134 !!

Идеята ми е да заменя сегашното ми Рено Сценик с по-надеждна и функционална кола или по-голям ван на метан или газ. Не съм офроуд маниак, но обикалянето по риболов и планини не ми е чуждо.

:arrow: Продавачът спомена, че Легасито можело да бъде повдигнато някак - редно ли е да се прави, безопасно ли е, къде и на каква цена може да се направи??

:arrow: :idea: Знам, че повечето ще скочите, но имам идея да сложа метан на новата придобивка (не съм Фитипалди на пътя, а промоцията да се возиш без пари я знам) - така че всякакви насоки как, какво, къде са добре дошли...

Предварително благодаря за отделеното време на отзовалите се пичове, на добронамерените или не толкова Субару фенове :beer02:

Сря Апр 20, 2011 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU LEGACY
Нов фен
Отговори с цитат
колега аз карам същото но 96г. от 6 месеца и сам доволен от колицата,сигурна кола, широка, проходима, стабилна на пътя, като разход на гориво 11/100 в София на газ/инж. но за избора немога да ти помогна,аз лично я закарах при митака да я огледа и тогава я взех!иначе така от автокъщата, според мен си е късмет!

Чет Апр 21, 2011 1:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, закарай колата при Митака.
Да ти каже какво и има и колко пари ще ти вземе той за да отбиеш от цената. (ако няма нещо сериозно).
Аз моята я взех след доста дълго седене в атвокъщата и всеки тук казваше, че не е наред щом седи толкова време.
Е, има си проблеми, но се преживяват. Та въпрос на късмет изцяло и да я погледнат хора, които знаят какво правят.
Преди да решиш дали да я караш пални я студена и виж дали двигателя не притриса (това е характерно за проблем в двг-то на боксера).
Преди това и виж антифриза и маслото как са (капачката на радиатора на антифриза да е чиста и да няма много боклуци).
Капачката на маслото да е чиста и да няма пяна (или да е съвсем малко - признак за вода в маслото).
Врътни едно кръгче, чуй я дали и долу горе къде трака.
Виж и външни/вътрешни забележки и ако прецениш, че не тресе и ти харесва - карай я :)

(поне това се сещам да се гледа каквото съм изчел тук, освен стандартните неща - кое е сменяно, дали е удряна и т.н.)

Ако продавача не иска да я кара - бягай.
С повече за съжаление немога да ти помогна. Може да съм написал и глупости (ако съм - разбиращите да ме поправят).
Успех и стискам палци да се присъединиш към каращите сигурна кола \:D/

Чет Апр 21, 2011 9:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 3
Автомобил: 4x4
Нов фен
Отговори с цитат
После като го купиш да кажеш как е спрямо Сценика, че и аз карам Сценик от близо 3 години и ми е чудно какво е да минеш от Сценик на Легаси. Форестъра толкова ли е тесен? На мен ми изглежда по-голям :) Иска ми се Форесър от новите след 2003 май бяха, че старите са ми ръбати, но ще изчакам да станат 10 годишни и тогава може да се метна ако имам късмет :)

Чет Апр 21, 2011 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Бъдещ колега задължително закарай колата на сервиз(спирачна система,скорости,двигател обстойно,всички течности+масло в задния диф) ако всички тези неща са :smt023 и работят без проблеми и шумове за тази цена става!!!Но ако излезне :waste: почва пазарлъка....

Чет Апр 21, 2011 5:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
s4etovod написа:
:!: Обърнете внимание, че колата е 116 HP - добър ли е този мотор - споделете?

:arrow: Продавачът спомена, че Легасито можело да бъде повдигнато някак - редно ли е да се прави, безопасно ли е, къде и на каква цена може да се направи??

:arrow: :idea: Знам, че повечето ще скочите, но имам идея да сложа метан на новата придобивка (не съм Фитипалди на пътя, а промоцията да се возиш без пари я знам) - така че всякакви насоки как, какво, къде са добре дошли...

Благодаря на отзовалите се със съвет, но никой ли не може да даде насоки за другите три важни въпроса (по-горе), решаването на които предстои след евентуалната покупка на колата??

Чет Апр 21, 2011 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
1, перфектен
2, може няма проблеми даже има един дето ги вдига в Легаси секцията
3, Аз съм против метана, а съм за LPG инжекцион, но щом те влече слагай

Чет Апр 21, 2011 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За повдигането виж тук viewtopic.php?f=12&t=4231&p=52814&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BC#p52814 :smt023

Чет Апр 21, 2011 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Днес, отпуската свърши!!! И в края на деня звънкам на продавача и се разбрахме да гледам колата с мои приятели /по разбират от мен при огледи на автомобили/.

Отивам в автокъщата и колата стои и чака...студена, не палена. Външно личи, че е пастирана, леки забележки по лака и други външни забележчици не са болка /одрана броня, счупена странична лайсна и т.н./ Салона сравнително запазен и смея да кажа, че колата ми хареса /ма как няма да ми хареса, не съм карал Порше до сега, я :giggle: /.

До тук добре но:

1. Колата пали от раз и държи правилни обороти. Само че, поне докато е студена от двигателя се чува едно такова учестено тък тък тък тък като на клапани??? Отвън се чува леко, но ясно, а в купено по-силно. Като позагря колата това тракане, като че ли поутихна и позаглъхна, но пак леко се чуваше. Възможно ли е да е голям проблем?? Иначе ремъците, личи, че са нови и маслото поне да е сравнително прясно....

2. Тръгваме и врътваме две кръгчета наоколо и...веднага притракаха предни карета - не ме притесняват, но поне да знаех колко струва едното??

3. Най-притеснителното май - аз още може и да не знам как точно работят бързи бавни на Субару /и кога точно може да се сменят -на място или в движение/, ама на място..при вдигане и пускане на лоста за бързи бавни пак се чуваше някакво леко чукане, замириса на изгоряло при отворен двигател /може и да е на феродо от съединител/. А съединителят принципно ми се видя малко твърд, което трябва да означава, че му наближава...заменката нали? А тя е ....4-500лв май?

Обещах на продавача първо да питам тук, във форума, щото това не е моето Ренде да му сменя преден накрайник за 20 лева и като получа отзиви да реша до Събота дали да я карам на майстор да я гледа или да сложа сумата по разкарването на тази кола във фонд "БЮДЖЕТ НЮ КАР" и да продължа да чакам своя късмет.

Ще съм благодарен за всяко мнение, добро или лошо. Поздрави!

Вто Апр 26, 2011 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Нов фен
Отговори с цитат
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

колега това е мойто,има забележки обади ми се ако ти е интересно или ми пиши,ок?
:smt023

Сря Апр 27, 2011 1:48 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
s4etovod написа:
Днес, отпуската свърши!!! И в края на деня звънкам на продавача и се разбрахме да гледам колата с мои приятели /по разбират от мен при огледи на автомобили/.

Отивам в автокъщата и колата стои и чака...студена, не палена. Външно личи, че е пастирана, леки забележки по лака и други външни забележчици не са болка /одрана броня, счупена странична лайсна и т.н./ Салона сравнително запазен и смея да кажа, че колата ми хареса /ма как няма да ми хареса, не съм карал Порше до сега, я :giggle: /.

До тук добре но:

1. Колата пали от раз и държи правилни обороти. Само че, поне докато е студена от двигателя се чува едно такова учестено тък тък тък тък като на клапани??? Отвън се чува леко, но ясно, а в купено по-силно. Като позагря колата това тракане, като че ли поутихна и позаглъхна, но пак леко се чуваше. Възможно ли е да е голям проблем?? Иначе ремъците, личи, че са нови и маслото поне да е сравнително прясно....

2. Тръгваме и врътваме две кръгчета наоколо и...веднага притракаха предни карета - не ме притесняват, но поне да знаех колко струва едното??

3. Най-притеснителното май - аз още може и да не знам как точно работят бързи бавни на Субару /и кога точно може да се сменят -на място или в движение/, ама на място..при вдигане и пускане на лоста за бързи бавни пак се чуваше някакво леко чукане, замириса на изгоряло при отворен двигател /може и да е на феродо от съединител/. А съединителят принципно ми се видя малко твърд, което трябва да означава, че му наближава...заменката нали? А тя е ....4-500лв май?

Обещах на продавача първо да питам тук, във форума, щото това не е моето Ренде да му сменя преден накрайник за 20 лева и като получа отзиви да реша до Събота дали да я карам на майстор да я гледа или да сложа сумата по разкарването на тази кола във фонд "БЮДЖЕТ НЮ КАР" и да продължа да чакам своя късмет.

Ще съм благодарен за всяко мнение, добро или лошо. Поздрави!

Най-малкия ти проблем е т. 1 - 2.0 са така като наближат и минат 200 000 - типичен звук за тоз мотор след 160 000 км. Оправията не си струва, щото обикновено проблема е в биелните лагери, а така си карат още десетки, да не кажа стотици хил километра.

Останалото може и да не са карета, карета има тайвански по 100 лв мисля на брой - инак е цифра, ама погледни маншоните - аз досега не съм попадал на тръгнало каре със здрав маншон.

По т.3 много работи може да са и хилхолдъра може да е пренатегнат и тнт.

Бегай в сервиз за 2 и 3 - ще чуят и т.1 :-D

Много пари са за описаното състояние.

Сря Апр 27, 2011 8:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата на KIKINS е в перфектно техническо състояние,с изключение на малко тръгнала корозия на 1-2 места(от Австрия е),препоръчвам ти я ако кубатурата не ти е много :smt023

Сря Апр 27, 2011 9:21 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Хммм, множко ми са 150-те кончета на легасито на KIKINS. Ако исках толкова щеше да гледам Аутбеци...

Значи според Вас какви пари трябва да приготвя за да въведа нещата в ред с О-гледаното Легаси?

И па да питам и потвърдя /след като изчетох внимателно темата за повдигането/ - разумно ли е да правя повдигане и да я карам като първа кола с натоварено цялото семселе вътре?

Сря Апр 27, 2011 11:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
s4etovod написа:
Хммм, множко ми са 150-те кончета на легасито на KIKINS. Ако исках толкова щеше да гледам Аутбеци...

Значи според Вас какви пари трябва да приготвя за да въведа нещата в ред с О-гледаното Легаси?

И па да питам и потвърдя /след като изчетох внимателно темата за повдигането/ - разумно ли е да правя повдигане и да я карам като първа кола с натоварено цялото семселе вътре?

При все че аз ги повдигам не е разумно да си правя реклама но в стандартния вид колата си е ниска!!! Няма и недоволни клиенти след като съм повдигнал която и да е кола :smt023 Каквото и да решиш .....успех ;)

Пет Апр 29, 2011 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте пак момчета.

Днес, след като маах гащи с метановото ми Рено Сценик /държи си 150 като стой та гледай/ чааак до Хасково и Димитровград /580 км=32кг метан=44 лв :smt134 / да гледам един Форд Галакси с метан /дето се оказа яка кошница #-o /, на връщане, понеже Легасито дето съм загледал е баш до изхода на магистралата пък врътнах да го видя.

И кво мислите? Онова, описаното по-горе тракане в т.1 "докато е студена от двигателя се чува едно такова учестено тък тък тък тък като на клапани" вече е изчезнало? Почти не се чува нищо... Питам продавача правил ли е нещо, а той ...абе не съм я барал [-X :waste: Явно е капната няква добавчица, ама колата ми се понрави още повече.... И в тая връзка, понеже това Легаси е на изхода за Пловдив, а сервиза на Митака чак при Метро Люлин - моля Ви да ми препоръчате поне още един два изпробвани и качествени сервиза, че да взема най-накрая да я закарам и да кажат майсторите има ли и нещо на колата и евентуално колко ще струва да стане изрядна в техническо отношение.

По т.3 пак има някакъв леко тракащ шум, когато е на обикновени скорости или оставена свободна без скорост на място, който изчезва като се включат бавни!!! Нямам идея дали това е проблем или не....

Предварително благодаря за пореден път!!!

П.С. И да не забравя и малко реклама да им направя на продавачите /щот съм пич/-> Докарали са един червен Аутбек 3000 кубика страашен изглежда, верно! Ама аз толко високо не скачам...и дано това мнение не разводни темата ми :smt100

Съб Апр 30, 2011 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Скачай в Субаруто колега .Каквото и да му е се оправя и е много пъти по -добре от Форд .Ама ще разбереш за какво става на въпрос по-късно.Със Субару е така -късна любов ,ама вечна.Не гледай че съм жена и тая какво разбира ,вече 10 години съм само със Субару и това е голямо финансово предимство във времето освен всичко останало.
Успех :smt023

Нед Май 01, 2011 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 362
Автомобил: Forester '19 2.5i
Телефон: 885 120 277
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега, тракането го имам на легасито след като мина 40к, сега е на 125к. По принцип не я карам много (2-3 пъти годишно) и като я паля трака доста, след което затихва и изчезва. след това при следващите паляния звука го няма. Появява се пак чак при ново продължително стоене (1-2 месеца поне). Това не мисля че е проблем, нито че се влияе от добавки.
P.S. Легасито е с двигател 2,2, 1996.
Успех с търсенето!

Нед Май 01, 2011 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 802
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
колега нито един от тези шумове не е приятен още повече тък тък тък ,да ли е при Митко дали е при мен или някои друг колега който разбира от субару бягаи бързо на там ако си я купил колата

power tuning
repair and maintenance for Subaru

бъди един от нас Daniel S