Проблем с нов Форестер-2008г
| Автор |
Съобщение |
|
Hris828
Регистриран на: Пон Окт 26, 2009 12:18 pm Постове: 58 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Forester 2008
Рейтинг: 8
|

Ехххх, колега PitM, блазе ти, и на всички вас каращи субару извън БГ. За съжаление тук реалностите са такива. Цените които съм описал са реалните, до стотинка. А в сервизните ни книжки е изброено всичко което гаранцията не покрива, в това число абс цялата ходова част. Междо другото една важна информация за всички с Форестър след 2008. От СМТ официално ми заявиха по повод заминалите ми задни амове, че ако колата е била до 2 години или 30 000 км са щели да ги сменят. Още миналата година, мой близък каращ зад мене ми обърна внимание че може би задните ми амове са заминали, но аз бях категоричен, абсурд нова е колата на 30 к, не може да са за смяна. А ето на виж. Затова препоръчвам на всики под 2 години и 30 000 км да минат и си проверят амовете, 10 лв е на всяка тресачка. Лично аз моите ги проверих на 2 места, Сервиз Мотоексперт, на Драгалевско срещу Фантастико и в Д&Н в Младост. И от двете места ми дадоха документ-разпечатка доказващ че съм в зоната на червеното, т.е. ефективност около 30%, при мин 40% изискване за задни амове. От СМТ не можаха да ми обеснят защо точно на 30 000 км биха покрили и амовете, въпреки че не са в гаранция. Не донесоха успех и опитите ми да ги плаша с КЗП, макар че според мене случая с покупката на нови автомобили си е точно за тях, поради факта че гаранционните условия кое влиза и кое не в гаранцията са упоменати не в дговора за покупко-продажба , а в гаранционната книжка, която реално куповача вижда за пръв път при получаването на автомобила, поне месец след като им е изсипал една торба пари. Коментара на спец пио ърговско право беше, че ако съм потебител-физическо лице, много лесно е щял да ги накаже, чрез КЗП. Но понеже автомобила е придобит от Юридическото ми дружество, немога да задействам комисията, трябва да заведа дело, според търговския закон. В държава като БГ, отдавна съм разбрал две неща, никой не носи отговорност за нищо, и никого не можеш да осъдиш. Справка "Ковачки осъден 3 год условно, за скрити данъци за 16 млн лв." Разпрострях се в 3 различни теми. Спирам да пиша. Поздрави на всички.
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 9:39 pm |
|
|
|
mitoo
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 10:26 am Постове: 159 Местоположение: Sofia
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
|
[quote="Hris828"]Ехххх, колега PitM, блазе ти, ....... Само дето не си сетил за Комисията за защита на конкуренцията за лъжлива реклама  Докато купиш колата обещават пълна гаранция, а след това ти слагат условия, този случай си е точно за там
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2011 9:49 am |
|
|
|
Hris828
Регистриран на: Пон Окт 26, 2009 12:18 pm Постове: 58 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Forester 2008
Рейтинг: 8
|
Само дето не си сетил за Комисията за защита на конкуренцията за лъжлива реклама  Докато купиш колата обещават пълна гаранция, а след това ти слагат условия, този случай си е точно за там[/quote] Мите, оправи ли се онова дърпане на дясно с волана при тебе. Мислех си че много зависи от това на каква пътна отсечка си опитал да оставиш волана без контрол. При тези наши пътища, ако си карал със скорост над 80 км/ч, съм абсолютно убеден, че от наклона на пътя в права 2% надясно съвсем нормално е колата да тегли натам. Опитвал съм и аз и усещам теглене от наколна. Същото изчезва и колата си върви само направо, на магистралата като карам по осовата лента между двете платна, или опитай пак по средата на двулентов път в права отсечка. Мисля че си внушаваш и нямаш такъв проблем.
|
|
|
|
| Чет Май 05, 2011 5:49 pm |
|
|
|
ShipMaster
Регистриран на: Сря Юни 01, 2011 11:28 am Постове: 6 Местоположение: Burgas
Автомобил: Forester 2.0X 2008
Рейтинг: 0
|

Hris828 написа: В същия ден в който си поствал въпроса бях в сервиза в София със същия проблем. Субару Форестър 2008 2.0 ръчна/бензин. Вече 5-ти месец ходене по мъките. Истината е че модела Форестър от 2008-2009 бензин има фабричен проблем. С Vely писахме за същото нещо преди малко. Той е в Грмания, там му сменят задна ламбда сонда заедно с катализатор в деня в който си кара колата със светналите лампи за чек на двигателя, изключена стабилизираща система - EPS и мигащ темпомат( cruiz control), като дори му давяат за деня и временно едно Легаси. У дома случката е следната: На 20.06.2009 карам Форко в сервиза и ми казват - ламбда сонда, 4акъ 2-3 седмици , поръчваме частите, колата е гаранционна, ще е безплатно. На 20.07.09 след като няма ни вест ни нищо от Субару Мотор Тр, пак звъня и ми казват още не са пристигнали. След месец вече ядосан отивам в сервиза и ми казват същото. Частите не са дошли. Вече на 15.09.2009 след повече от 3 месеца, при поредното ми посещение, ми се обяснява че всъшност от офиса на субару моторс трейдинг в София, мениджъра афтерсейлинг - Р. Минчев, не бил одобрил поръчката на частите. Междувременно колата си върви нормално. Няма темпомат, няма ЕPS, но не се усеща разлика в динамиката или повичение на разхода( както някои колеги описват). Веднъж или 2 пъти от самосебе си лампите изключват и положението се нормализира, но малко да включиш темпомата и след 10 км пробег, пак сме в "дискотеката". Изнамирам телефоните на служителя, звъня и вдигам скандал. Той ми обяснява че знае за моя случай, че не съм единствен. Имало още 5-6 Форита със същия проблем при него, и смяната на ламбда сонда не оправяла ситуацията. Писали технически запитване до централата в Япония и от там казали да се сменя и катализатор. С колегата в Германия споделихме че след смяната на катализатора, проблема е изчезнал. и в сервизите в Германия се били подготвили да сменят на всички Форита от тази година катализаторите. При мене проблема се появи на около 20-21 000 км, след зареждане според мене на кофти бензин - Шел Драгичево. 50литра 95Н. Миналата седмица ми се обадиха от сервиза да съм закарал колата, били готови. Карам я. Естествено не ти се предоставя заместваща кола, и отивам да си я получа, без дори да са се обадили че е готова, следобяд. При което питам какво и беше , какво сменихте? Отговора е : Нищо не сме сменяли. Беше изискано от офиса в софия да запишем работни диаграми при няколко режима на работа на колата. Пак звъним бесен на Р.Минчев и отговора му е че понеже ремонта бил скъп около 2000-2500 Евро, се изисквали допълнителни данни, и сега вече чакали частите за смяна. Ще ги изтърпя още месец и ще почна да се жалвам по инстанции и централи. Мисля да почна с комисия за защита на потребителите на местно ниво. субару Моторс е под шапката на Субару Гърция, там ще е второто жалене. Ако трябва ще пиша и до Фуджи Хеви индъстрис. Тия в БГ полудяха. Цената на която ти продават автомобила тук и в Германия е една и съща. Сами направете извод какво обслуване получаваме. ИМАМ МОЛБА: НЕКА ВСИЧКИ КОЛЕГИ КОИТО ИМАТ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ДА СЕ ОАБДЯТ ТУК ИЛИ С ЛС, ИДЕЯТА МИ Е ДА ЗАВЕДЕМ КОЛЕКТИВНА ЖАЛБА. Освен това ще разберем дали проблема наистина е фабричен. Поздрави на всички Имам същия проблем с моето Фори-08. Също свети лампа за чек на двигателя и изключена стабилизираща система EPS. Смениха ми софтуера, но преди дни отново се получи същата ситуация. Имате ли развитие по Вашия проблем?
_________________ What would Dude do?
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 12:08 pm |
|
|
|