Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Форестър или хюндай ix35 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
..............
БТВ, за тези които възнамеряват да си вземат нов Форестър, карах фейслифта от 2011 , 2.0 с веригата и МТ и бързи/бавни.

Аз пък не съм сигурен, че е с новия мотор FB2.0, както съм писал по-горе. За сега само в САЩ FB2,5 л нов мотор е в продажби, дано да греша. :D

Сря Май 04, 2011 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
marinur написа:
Привет bubaru

позволи ми да не се съглася с теб за някой неща - таблото например :) Не ти ли прави впечатление , че напоследък всички производители се стремят таблата им да приличат все повече на това на самолет - всяка функция с отделно копче на отделно място - в резултат докато свикнеш ... / аз на сегашната си служебна кола - опел и до сега не мога/ - затова ми се струва ,че опростения дизайн на предишната версия е по приятна за управление
По повод икономичността на мотора - при цена около 53 600 vs 51 300 / нов стар модел - едно и също ниво на оборудване / и цена на бензина около 2,4 и разлика в консумацията 7,6 vs 8,5 ще ти трябват около 96 000 км за да я избиеш :shock:
А и още нещо - тук не съм сигурен но по документи новия ускорява до 100 за 10,6 а старото за 11,1 , но макс. въртящ момент при стария е на 3200 а при новия ~ 4200 оборота - това не значи ли че новия е по бърз от 0 до 100 но по бавен от 0 до 60 ?!

жив здрав

Не съм се задълбавал толкова , дали се избива разликата в разхода спрямо цената.Коментирах това, че модела е позитивно променен като пътно поведение най-вече , а това е доста по-важно от тънката сметка за около 2000 лева, която според мен е малко смешно да си правиш като даваш над 50000 лева за кола. Реално вътре дизайна си е същият, добавен е само двузонов климатроник, който изглежда добре. Иначе и на мен стария опростен климатроник ми харесва много заради лесното боравене с него. За новото таблото с уредите, няма две мнения, че е по-изпипано. Старото е мега безлично и китайско изглеждащо според мен, а това че нямаше уред за температурата, не искам да го коментирам. (благодарности на Павката, че ме открехна за блутуут адаптера и Torque за Андроид :smt023 , та сега се вижда на какви градуси работи) Новото си е с класически кръгли уреди и свети по-приятно. Въпрос на вкус все пак...

Към Yco- да мотора е с веригата, вече се монтира във Фори. Предполагам скоро и в останалите модели за Европа.

Сря Май 04, 2011 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Павка, открехни ни и нас за този блутуут адаптер за температура! Ако не е тайна разбира се :smt082
Между другото предната решетка на Фори 2011 е ужасна и изглежда правена в Китай

Последна промяна Miro1972 на Сря Май 04, 2011 6:35 pm, променена общо 1 път

Сря Май 04, 2011 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Павка, открехни ни и нас за този блутуут адаптер за температура! Ако не е тайна разбира се :smt082

viewtopic.php?f=1&t=8551

Сря Май 04, 2011 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Към Yco- да мотора е с веригата, вече се монтира във Фори. Предполагам скоро и в останалите модели за Европа.

Да..., в западна Европа са пуснали Фори с новия двигател FB2.0, но тук си продават още старите модели. Интересното е, че работата върви тихомълком, без реклама дори и обозначение няма в характеристиките, че нов двигател, а само можеш да се досетиш по обема да двигателя 1995cc срещу EJ 1994cc.

Чет Май 05, 2011 8:05 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3