Отговори на тема стр <  1, 2
 Питанка за системата за нивоконтрол на Аутбек 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 58
Автомобил: Subaru Forester 2008
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Досега не съм закачал нищо и на 40 000 км задните са тотално заминали. Вече поръчах на Мимо самонивелиращи се оригинални, цената е на половина от тази на сервиза в Горубляне, дори е малко по-добра, ако ги поръчам през роднина в Германия, заради ДДС-то, предполагам. Днес ми се обади че са пристигнали и очаквам с нетърпение да ги сменя следващата седмица. Ще пиша какви са ми наблюденията след смяната. Смятам да проверя има ли опция за рециклиране на заминалите, че ако трябва на всеки 40 000 км да купувам нови, ще сменим автомобила.

Чет Май 05, 2011 6:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Hris828 написа:
Досега не съм закачал нищо и на 40 000 км задните са тотално заминали. Вече поръчах на Мимо самонивелиращи се оригинални, цената е на половина от тази на сервиза в Горубляне, дори е малко по-добра, ако ги поръчам през роднина в Германия, заради ДДС-то, предполагам. Днес ми се обади че са пристигнали и очаквам с нетърпение да ги сменя следващата седмица. Ще пиша какви са ми наблюденията след смяната. Смятам да проверя има ли опция за рециклиране на заминалите, че ако трябва на всеки 40 000 км да купувам нови, ще сменим автомобила.

С Аутбек 2009 :giggle: Там държат повечко сякаш. Ааа тя не е ли гаранционна :?: :waste:

Чет Май 05, 2011 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
С Аутбек 2009 :giggle: Там държат повечко сякаш. Ааа тя не е ли гаранционна :?: :waste:[/quote]
Гаранционна е все още, само че гаранцията не покрива амортисьори, виж сервизната книжка, там е упоменато какво не се покрива от гаранцията. Погледни кой е модела на амовете на Аутбекар ако е същия като на снимките блазе ти. :giggle:
По добре иди на тресачка и ги провери, и ако си под 30 000км бягай в Суб мотор трейдинг, че до 30 000км ги сменят ако и да не са в гаранцията.

Чет Май 05, 2011 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 67
Автомобил: Subaru Outback 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Изображение

Цъкнете за да се уголеми! Това е от Outback 2004 искам да попитам това ли са въпросните самохоризонтиращи амортисори и дали са сменяни щом са 020 а колата е 2004? Мога да направя и по-добри снимки ако трябва.

Съб Май 07, 2011 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
TFTII написа:
Изображение

Цъкнете за да се уголеми! Това е от Outback 2004 искам да попитам това ли са въпросните самохоризонтиращи амортисори и дали са сменяни щом са 020 а колата е 2004? Мога да направя и по-добри снимки ако трябва.

Това са .Не се вкарвай в сериали без време. :smt023

Съб Май 07, 2011 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Прeдполагам че и твоите са само-нивелиращи, но абревиатурата на модела е различна. Забележи че номера е същия, но буквите след него са различни при Форко са SC 010, а при аутбека са AG 020. Според каталога на частите излиза че твоя аутбек трябва да е производство между март 2004 и юни 2005, предназначен за Европа, а европейските са с СЛС, виж линка:
http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... _absorber/
По чуждите форуми си пише че е само-нивелиращ, но нека някой спец се произнесе. Имаш ли опасения че не работи както трябва, усещал ли си поднасяне при висока скорост в завои? Ако нямаш такива, не се притеснявай. Но мини през някоя тресачка, за 10 мин е проверката и до 10 лв. Защото аз така не слушах като ми говореха и сега си купувам нови.

Нед Май 08, 2011 8:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 67
Автомобил: Subaru Outback 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Hris828 написа:
Прeдполагам че и твоите са само-нивелиращи, но абревиатурата на модела е различна. Забележи че номера е същия, но буквите след него са различни при Форко са SC 010, а при аутбека са AG 020. Според каталога на частите излиза че твоя аутбек трябва да е производство между март 2004 и юни 2005, предназначен за Европа, а европейските са с СЛС, виж линка:
http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... _absorber/
По чуждите форуми си пише че е само-нивелиращ, но нека някой спец се произнесе. Имаш ли опасения че не работи както трябва, усещал ли си поднасяне при висока скорост в завои? Ако нямаш такива, не се притеснявай. Но мини през някоя тресачка, за 10 мин е проверката и до 10 лв. Защото аз така не слушах като ми говореха и сега си купувам нови.

Ще проверя наистина при първа възможност понеже при по-рязък завой с по-висока скорост задницата ми се струва малко нестабилна. Аз си мислех, че понеже е по-високичка и затова ама сега, като стана въпрос защо да не и направя един тест...иначе няма тракания, чукания, скърцания, свирения нищо. Съвет, къде да отида някой да даде за Варна или Шумен? И какво да изисквам от момчетата ?

Нед Май 08, 2011 11:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
:smt023 .Както разказваш, ми се струват задни амове. За София бих ти препоръчал веднага 1-2 места, но за Варна, не знам, виж някой колега ще ти препоръча, къде има във Варна тресачка. Провери ето тези:
http://www.dn-bg.com/services02.aspx
Искай да могат да ти дадат разпечатка от теста, а не само на приказки. По нея ще се ориентираш какво е състоянието на задницата. За задни амове казват че трябва да работят на над 40% от възможностите им, а за предни над 50%. Възможните разпечатки са или във вид на графика в която виждаш на колко процента е ефективността на амовете, или разпечатката е във вид на крива за всеки ам по отделно и ти показва дали работи в зоната на нормалното(зелено), почти развален(жълто) или заминал(червено). Но като цяло не се шашкай, за модела на Аутбек от 2004 има и аналогови амортесьори, мисля че бяха на KYB. Със сигурност са много по-евтини от оригиналните. Масово съм чувал че колеги си сменят окачването с не само-нивелиращо се, заради по-скъпите амове. Успех и пиши какво е било.

Нед Май 08, 2011 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2