Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Рециклиране на амортесьори !? Къде е най-добре.... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 29
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,100 часа се чудех къде да пусна тази тема реших да е тук,незнам дали и е мястото точно тука ако не е ще помоля най-учтиво да ме извините и ако може модераторите да преместят темата там където трябва....та да се върнем на въпроса,искам да си рециклирам амортесьорите двата задни на вивиото,можете ли да ми предложите някой читав сервиз,или човек който се занимава с това и няма да ми съдере кожата...........съвсем.....хахаха :) вчера ходих дам и отлеят тампони за амортесьорите 30 кинта бройката станаха като нови просто съм много доволен и станаха за 2-3 часа просто идеално....сега искам да ги ресторна и самите амортесьори и виварата да се прероди хахаха.....ако някой можа да даде контакт с такъв човек или сервиз ще съм мноооого благодарен ! мерси предварително ! лек и спорен ден :) и весели празници..........чао ! :sti:

Сря Дек 22, 2010 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Никой ли незнае някъде такова място ?!?!? :waste:

Вто Яну 04, 2011 3:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Май не е оправдано усилието,купи си нови.
Аз сменях наскоро ,сложих KYB газови,доволна съм.
Разпитах за рациклиране ,казаха ми,че бързо изпускат и все си в каруца,сега вози мазно.
Маслените возят още по меко :smt023

Съб Яну 08, 2011 12:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dessito написа:
Май не е оправдано усилието,купи си нови.
Аз сменях наскоро ,сложих KYB газови,доволна съм.
Разпитах за рациклиране ,казаха ми,че бързо изпускат и все си в каруца,сега вози мазно.
Маслените возят още по меко :smt023

Ако струват колкото на Джъстито е оправдано :smt129

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Съб Яну 08, 2011 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега виждам че си от София, аз рециклирах моите-задните при един човек на околовръстното взе ми 150 лева за двата, което според мене е доста, станаха добре возят доста стегнато(твърдо), но мисля че тя си е такава возията на това легаци, още е рано да се каже колко ще издържат - рециклирах ги преди 20-тина дни, човека каза че с това се занимава от 20 години има добре оборудван сервиз, но пак казвам че ми се виждат много тези пари за рециклиране, но и алтернативата с втора ръка е същата работа котка в чувал.

Поздрави, Цанко.

Последна промяна tsvetanov на Пон Юли 11, 2011 8:57 am, променена общо 1 път

Чет Фев 17, 2011 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ми то зависи какво масло е нялал човека вътре и ако си разбира - може да изкарат още доста - но зависи и в какво състояние си му занесал изпусналите. Аз бих предпочел за нормална кола да дам 300 лв за 4-е амотрисьора и да ми ги рециклират читаво, ако е възможно пред нови газови Каяба.

Пет Фев 18, 2011 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
proscrip написа:
Ми то зависи какво масло е нялал човека вътре и ако си разбира - може да изкарат още доста - но зависи и в какво състояние си му занесал изпусналите. Аз бих предпочел за нормална кола да дам 300 лв за 4-е амотрисьора и да ми ги рециклират читаво, ако е възможно пред нови газови Каяба.

Ами точно това е проблема колега :) че няма как да знам колко е читав "майстора" преди да ги дам, човека иначе твърдеше че от 20 години се занимава с това, оглежда ги внимателно да не са изкривени или да не са прекалено изгнили, но истината ще си проличи след няколко години :), ако издържат 50-60 000км мисля че си заслужава :)

Пон Мар 07, 2011 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
50-60 000 не издържат и някои нови/фабрични, но както и да е... :D
Това с рециклирането ми мяза малко на едни стари "майстори", които ковяха/рециклираха накладки... :( :-?

Вто Мар 08, 2011 11:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
И сега да споделя какво показа опита за тези които решат да рециклират,
"рециклираха" ми задните амортисьори края на януари и сега вече вози като каруца та мисля края на лятото да се обзаведа с нови :).
Моята препоръка НЕ се занимавайте с рециклиране, по-добре втора ръка или нови :).

Пет Май 13, 2011 9:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Има един лаф: "Икономията е майка на мизерията"...

Пет Май 13, 2011 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 58
Автомобил: Subaru Forester 2008
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте и от мене, ще се включа и аз в тази тема. В понеделник 09.05.2011 си свалих оригиналните задни амортисьори с които купих колата преди 3 години. Субару Форестър X 2008, амовете са Tociko 20365 SC 010 MB. колата е на 40 000км. Усещаше един два пъти едно поднасяне на задницата при скорост над 120 км/ч в леките завои на магистралите и при 50-60 км/ч на по остри завой при първокласни пътища. Проверих си амортисьорите на 2 тресачки за по-сигурно, и на двете резултата беше , заминали задни, предните са ОК. ОТ СМТ бяха категорични че гаранцията не покрива ходова част, включително и амортисьори. Тези амортисьори в СМТ струват 1632 лв с ДДС, единият. Това е само-нивелиращ се газов, за система NIVOMAT. В последния месец изчетох всичко по темата за смяна със същите или с не нивелиращи се, при които трябва да се сменят и пружините, цената за комплект на не регулиращ, с пружина е около 550 лв.Поръчах си на Мимо нови, Субару са ги усилили и модела вече е с нова абревиатура - SC 012 MB. Единия е около 800 лв с ДДС с поръчка от вън. Около 1700 лв ми струваше подмяната. Усеща се подобрение във возията, но искам още да пробвам някои неща преди да заключа дали си е струвала смяната. БТВ минах пак през тресачка, резултатите не се различават много от предните, но в сервиза са категорични че новите амове са перфектни. Имам чувството, че съм си внушавал, че старите са много заминали и мисля че има още живот в тях. Смятах да ги рециклирам и пусна за продажба, като рециклирани втора ръка. Но като чета във форума мненията, много се чудя дали няма да разваля състоянието им в момента. Старите амове ма външен вид изглеждат добре. Няма ръжда по буталото, отвън на цилиндъра има тук там петна от ръжда, но това е нормално, всеки метал стоящ на открито и поемащ от смесите с които обработват зимата пътищата би имал такива петна.
Я сега кажете дали да ги рециклирам? Очаквам мнения и препоръки. А ако има заинтересовани за покупката на старите, било то преди рециклирането или по тяхно желание без рециклирани да казват. Не го правя с цел печалба, по-скоро да намалим малко болезнения ефект от смяната. за една почерпка да има. Ще ми е интересно да разбера мненията ви. :smt136 :beer02:

Пет Май 13, 2011 10:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това с тресачките май е само да събират парите на хората. При мен преди година на заминали амортисьори, ми казаха че били добре...

Пет Май 13, 2011 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
krass написа:
Това с тресачките май е само да събират парите на хората. При мен преди година на заминали амортисьори, ми казаха че били добре...

Лошото е в обратната комбинация, и при тези цени за които писах. :smt033

Пет Май 13, 2011 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не съм сигурен, но си мисля, че за 40 000 км малко им е рано да ти заминават амортисьорите...трябва мнооого зор да са видели , че да заминат токова бързо.

Пет Май 13, 2011 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
krass написа:
Не съм сигурен, но си мисля, че за 40 000 км малко им е рано да ти заминават амортисьорите...трябва мнооого зор да са видели , че да заминат токова бързо.

Не искам да спамим тука. Ама и аз така си мислех, че са им малко километрите. Оказва се обаче, че явно е поредната детска болест на модела, защото срещнах много колеги във www.subaruforester.org, международния форум, със същия проблем. Те масово се отказваха от саморегулиращото се окачване и минаваха на стандартно. Обаче разликата в парите не е кой знае колко голяма, та затова реших да си запазя нивомата.

Пет Май 13, 2011 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мойто Фори дизел 2010 са SC033 , а на 2011 ги видях днес SC070! Явно са си вземали бележка от Субару и са взели да слагат по- яки амове

Чет Юни 16, 2011 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
Прикачени файлове:
Close this window.jpg
Close this window.jpg [ 28.15 KiB | Прегледано 2090 пъти ]
Hris828 написа:
Здравейте и от мене, ще се включа и аз в тази тема. В понеделник 09.05.2011 си свалих оригиналните задни амортисьори с които купих колата преди 3 години. Субару Форестър X 2008, амовете са Tociko 20365 SC 010 MB. колата е на 40 000км. Усещаше един два пъти едно поднасяне на задницата при скорост над 120 км/ч в леките завои на магистралите и при 50-60 км/ч на по остри завой при първокласни пътища. Проверих си амортисьорите на 2 тресачки за по-сигурно, и на двете резултата беше , заминали задни, предните са ОК. ОТ СМТ бяха категорични че гаранцията не покрива ходова част, включително и амортисьори. Тези амортисьори в СМТ струват 1632 лв с ДДС, единият. Това е само-нивелиращ се газов, за система NIVOMAT. В последния месец изчетох всичко по темата за смяна със същите или с не нивелиращи се, при които трябва да се сменят и пружините, цената за комплект на не регулиращ, с пружина е около 550 лв.Поръчах си на Мимо нови, Субару са ги усилили и модела вече е с нова абревиатура - SC 012 MB. Единия е около 800 лв с ДДС с поръчка от вън. Около 1700 лв ми струваше подмяната. Усеща се подобрение във возията, но искам още да пробвам някои неща преди да заключа дали си е струвала смяната. БТВ минах пак през тресачка, резултатите не се различават много от предните, но в сервиза са категорични че новите амове са перфектни. Имам чувството, че съм си внушавал, че старите са много заминали и мисля че има още живот в тях. Смятах да ги рециклирам и пусна за продажба, като рециклирани втора ръка. Но като чета във форума мненията, много се чудя дали няма да разваля състоянието им в момента. Старите амове ма външен вид изглеждат добре. Няма ръжда по буталото, отвън на цилиндъра има тук там петна от ръжда, но това е нормално, всеки метал стоящ на открито и поемащ от смесите с които обработват зимата пътищата би имал такива петна.
Я сега кажете дали да ги рециклирам? Очаквам мнения и препоръки. А ако има заинтересовани за покупката на старите, било то преди рециклирането или по тяхно желание без рециклирани да казват. Не го правя с цел печалба, по-скоро да намалим малко болезнения ефект от смяната. за една почерпка да има. Ще ми е интересно да разбера мненията ви. :smt136 :beer02:

колега здравей,аз ги имам същите проблеми още от самото начало от когато купих колата нова ,задницата ми олеква при по висока скорост и аз съм със такива амортисьори,които за мен са доста подвеждащи шофьора #-o
и се притесних да не са "овяхнали" вече- и мойта е на 3 години и полвина само че на 100000км,и от субару габрово ми казаха,че такова си е поведението на самите амортисьори.имало още хляб за 3пъти по толкова километри

харесах си ето тези,но малко се триумя за аутбек леко рейсинг и цената на 4 с пружините е като на цената на 1 от СМТ :)

http://www.raceinspired.com/p-9957-mega ... 05-up.aspx

Чет Юни 16, 2011 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
колега здравей,аз ги имам същите проблеми още от самото начало от когато купих колата нова ,задницата ми олеква при по висока скорост и аз съм със такива амортисьори,които за мен са доста подвеждащи шофьора #-o
и се притесних да не са "овяхнали" вече- и мойта е на 3 години и полвина само че на 100000км,и от субару габрово ми казаха,че такова си е поведението на самите амортисьори.имало още хляб за 3пъти по толкова километри

харесах си ето тези,но малко се триумя за аутбек леко рейсинг и цената на 4 с пружините е като на цената на 1 от СМТ :)

http://www.raceinspired.com/p-9957-mega ... 05-up.aspx[/quot

Много добре изглеждат новите койловери. А в Субару Габрово качваха ли колата на тресачка? Интересно ми е защото след около месец каране с новите амове, вече не намирам особена разлика между старите и новите. И ако нямах резултатите от тресачките, бих си помислил, че не е било необходимо да ги сменям.

Съб Юни 18, 2011 6:30 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема