Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  >
 Прекъсва и предърпва при рязко подаване на газ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пускам темата тук, понеже BAJA-та е базирана на Аутбак-а, ако нее правилното място, се извинявам за което.

Случва се когато карам почти без газ (задържал съм на някакви обороти) ако леко отпусна газта и после пак подам се получава едно предърпване, прави ми впечатление че и когато е на автопилот пак се получава когато карам на равен или леко надолнище очастък където се налага да се отпуска газта и после леко да подадеш.
Когато от малки обототи подам рязко газ (намясто) мотора леко изтръпва чува се много леко заглъхване и после се форсира нормално. Ако подам газ от 2ооо оборота нагоре си се реже без проблем.

Дали е от севщи ? 1-я маистор при които ходих каза че са свещи, но неми е останало време да ходя при друг, исках 1-ви да питам и вас.

Бях забравил да пиша какъв е мотора 2.5 165кс. макар че се вижда на профила ми.

Иначе съм очарован от колата, няма перфектно щастие, но се управлява много леко, скоростите се сменят много приятно, съединителя ми е малско странен, но ще свикна, ускорява добре и ме кефи как когато дам газ задницата кляка и се изстрелва :-) 4х4-то за сега нямам кои знае какво преживявания, но от доста калищаси излиза без проблем. ХардТопа... ще търся оригинален, но ако не намеря ще се прави някаква самоделка.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Май 17, 2011 7:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 33
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега има същия проблем само дето моята е импреза 96г. 2.0 116к.с. Както си карам ако отнема гаста забива нос а като подам газ се получава рязко придърпване. Ходих на диагностика няма грешки, смених свещи проблена го има, изчистих стъпковия мотор понеже казаха че може да е това проблема си стои, дебитомера напръсках с обезмаслител и пак нищо, смених и комутатора и пак нищо нз и аз какво да правя вече а иначе си върви и набира много добре само дето го има това придърпване така че ако някои знае нещо ще съм му благодарен да го сподели.

Вто Май 17, 2011 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
............свещите хубаво..ам и кабелите се сменят,може и горивната помпа да не е съвсем наред.....

Вто Май 17, 2011 11:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Отговори с цитат
кабели, свещи, ламбда сонда, нок сензор. за тестер-а си, той ще покаже какво е

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Сря Май 18, 2011 1:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
agent dust написа:
кабели, свещи, ламбда сонда, нок сензор. за тестер-а си, той ще покаже какво е

Какъв е този НОК сензор???
В сервиза я закачиха на диагностика, с един лаптоп, и казаха че няма грешки. (то вижда щом не свети чека...)
Взех да ги поразпитвам и казаха че влизали в комуникация само с мотора, неможело да се влезе в други системи, това ме осъмни доста и затова пиша тук. Какъв тестер точно трябва да имат ?

Иначе и аз имах намерения да сменям Свещи (макар че ги свалях и изглеждат добре) после кабели.... и после и аз незнам какво.

Сря Май 18, 2011 7:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 221
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Колега
И аз имах( и сега отново имам) този проблем. Пиша имах защото бях със импреца 1.8 1994 год., сменях свещи не се оправи но когато смених кабелите всичко си дойде на мястото, във момента обаче съм със легаси на което са сменени кабелите само че със едни които са евтин вариант и проблема пак си го има-става въпрос на газ аз на бензин не го и карам. Имаме същият проблем и със хондата на женами(отново евтините кабели), оказа се че и неините оригинални кабели не са никак евтини така че засега ще си кютаме по тоя начин. Ако смениш кабели и се оправи проблема сподели моляте че метода проба-грешка се оказва малко скъпичък. Успех :smt023

Сря Май 18, 2011 7:34 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
От два дни и аз съм с газ, на бензин това предърпване е много леко, и се усеща и когато отпуснеш нацяло газта в първия момент придурпва леко и после минава на моторна спирачка и си намалява полека....
Обаче на газ проблема е доста по голям което е логично. На газ предърпва когато от ниски обороти подам по рязко газ, над 2000 об. и с рязко подаване на газ няма проблеми.

На графиката при маисторите забелязахме че когато рязко подадеш газ вместо предварение в 1-я момент дава малко закъснение. Дори запомних и стоиностите, на празен ход си стои на 10 градуса, в първия момент дтава -1 и после отива до +20 градуса. но не всеки път ставаше така, понякога направо си даваше +20 както трябва да си е.

А ти с какви газови дюзи си? колко мм е овора? че моите почнахме с 1.71 ма ние тръгна изобщо, на 2мм даде че са малки, сега са 2.5мм, но докато не я оправя на бензин да не прави чалъми няма да я карам на газ че не се получава добре.

Сря Май 18, 2011 11:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
От два дни и аз съм с газ, на бензин това предърпване е много леко, и се усеща и когато отпуснеш нацяло газта в първия момент придурпва леко и после минава на моторна спирачка и си намалява полека....
Обаче на газ проблема е доста по голям което е логично. На газ предърпва когато от ниски обороти подам по рязко газ, над 2000 об. и с рязко подаване на газ няма проблеми.
.....

И аз го имам тоя проблем.
Още не съм го решил.
viewtopic.php?f=7&t=8546

Сря Май 18, 2011 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Добре, ако се изключат кабели-свещи какво друго може да влияе на колата, EGR, ламбда сонда....
Неможе да се гадае и да се сменя наред, опит грешка и да се продължава.

Сря Май 18, 2011 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Добре, ако се изключат кабели-свещи какво друго може да влияе на колата, EGR, ламбда сонда....

Не може, ама според нашего брата масовия механик-може.
Понеже това е най-лесния метод - метода на последователното изключване на вероятните причини.
Разбира се за целта диагностика не е нужна.
Средно технически грамотния човек може да го прилага тоя метод и сам.
свещи - 30 лв.
кабели - 140 лв
бобина - 450 лв.
кабелни връзки - още лв.
датчици колянов вал, разпраделителен вал - още повече лв.
ECU-много още лв.
и т.н.
Последна стъпка - "баси колата продавам я".
Добре, че колегите от форума помагат кой колкото може...

Сря Май 18, 2011 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Отговори с цитат
добавка за прочистване на горивната система на ПРОтек
http://www.protec-bg.com/wsdindex.html@ ... -Line.html

Сря Май 18, 2011 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Забравил съм да напиша че и кабелите сменях само че с евтин вариант 50лв. 4-те и пак си стои проблема но наистина на бензин почти не се усеща само на газ го има.

Сря Май 18, 2011 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
На графиката при маисторите забелязахме че когато рязко подадеш газ вместо предварение в 1-я момент дава малко закъснение. Дори запомних и стоиностите, на празен ход си стои на 10 градуса, в първия момент дтава -1 и после отива до +20 градуса. но не всеки път ставаше така, понякога направо си даваше +20 както трябва да си е.

Бих почнал от knock sensor, погледни, какви стойности описваш, след това датчик разпределителен вал и колянов вал и TPS сензора (потенциометъра на дроселa) - всичко можеш да го провериш сам за 1/2 час с един мултицет за 10-20 лв само без knock sensor ;) viewtopic.php?f=7&t=6900&hilit=knock. Схемите на проверка са публикувани ако не можеш да ги намериш пиши, а пък за TPS viewtopic.php?f=1&t=7460&start=0&hilit=TPS и EGR - клапана съм писал viewtopic.php?f=7&t=7208&hilit=EGR

Сря Май 18, 2011 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
А ти с какви газови дюзи си? колко мм е овора? че моите почнахме с 1.71 ма ние тръгна изобщо, на 2мм даде че са малки, сега са 2.5мм, но докато не я оправя на бензин да не прави чалъми няма да я карам на газ че не се получава добре.

в тая връзка да питам аз колко трябва да е отвора на дюзите за 2,5 мотор 156 коня ,че и аз като колегата се чудя.
газаджията почна от 1,8 беше скопена, сега съм на 2 в началото ми се струваше добре сега си мисля че може и още да се разпробият , но тя лакията............... :-D
та колко трябва е стандартно отвора за да си сипва достатъчно газ, но да не я олива.
Преди с плочката определено вървеше повече на газ при кик даун, сега гори с 2 л по-малко.

И на мен ми претриса на газ при рязко подаване на газ, ма си мислях че от модела и автоматика.
Предишния собствек е сменил кабелите , но с какви мога само да гадая. свещи ще смяням скоро.

Сря Май 18, 2011 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:

FOBOS ли ти е газовата?

Сря Май 18, 2011 3:54 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
v_dionisov написа:
Забравил съм да напиша че и кабелите сменях само че с евтин вариант 50лв. 4-те и пак си стои проблема но наистина на бензин почти не се усеща само на газ го има.

А твоята газова уредба FOBOS ли е?

Сря Май 18, 2011 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
quietriot написа:
в тая връзка да питам аз колко трябва да е отвора на дюзите за 2,5 мотор 156 коня ,че и аз като колегата се чудя.
газаджията почна от 1,8 беше скопена, сега съм на 2 в началото ми се струваше добре сега си мисля че може и още да се разпробият , но тя лакията............... :-D
та колко трябва е стандартно отвора за да си сипва достатъчно газ, но да не я олива.
Преди с плочката определено вървеше повече на газ при кик даун, сега гори с 2 л по-малко.
И на мен ми претриса на газ при рязко подаване на газ, ма си мислях че от модела и автоматика.
Предишния собствек е сменил кабелите , но с какви мога само да гадая. свещи ще смяням скоро.

FOBOS ли ти е газовата?

Сря Май 18, 2011 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
sk67 написа:
quietriot написа:

FOBOS ли ти е газовата?

не ловато е, от тия дето пускат и бензин ако я изръчкаш по рязко да компенсира.

Сря Май 18, 2011 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Моята кола така съм я купил от италия газовата не е слагана в българия на изпаритела пише sprint auto и има нещо DGM и след изпарителя има разпределител от които излизат 4 маркуча за 4-те цилиндъра.

Сря Май 18, 2011 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Не мога да разбера, защо ви дупчат колекторите за втори дюзи (говоря за инжекционите, че само карбуратор на газ познавам), не може ли да се пусне газта през дюзите на бензина, а с клапан по-рано да се спира или да е смесено подаване. #-o

Сря Май 18, 2011 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  >