Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Защо Субару не спира добре?
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|

Определено субару легаси и аутбек е най лошо спиращата кола която съм имал. за автомат би трябвало да спира доста повече. Първо имам почи сантиметър ход на педала (плавен разбира се), в който почти нищо не се случва и чак тогава почва да спира, да ако накова до-долу почва да спира, абс-и чудесии, но времето за реакция е много бавно за толкова тежка кола, това ако не свикнал си отнесъл предния Дадох я на жена ми през зимата да ходи във Враца, че валеше сняг и и взех пасата, тя звъни след малко вика това не спира, а аз вече съм се размазал преди това на челното стъкло на пасата от спиране, после пробвах и едно бмв тройка дето седи за резерва на жената и то спира три пъти по-добре от субарото. Още с аутбека ми направи впечатление че нещата стават бавно и тържествено. ма си мислех че при автоматика са по добре. С чисто нови накладки съм на 500 км.- трв. Понеже се оказаха свирещи ще ги сменям сега с фуджи и ще накарам да промият всичко , но това няма да оправи нещата. та питането ми е аз ли имам проблем или Субару просто не спира добре.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:02 pm |
|
|
|
proscrip
|
Аз на турбо аквариума след като сложих предни четирибутални апарати и замених двубуталните се родих, смяна на течност и свястно обезвъздушаване, на няколко етапа - то пише как става - ама АБС - модула е голяма играчка. като знам, че повечето атмосферни субара до 2.5 двг са с еднобутални предни апарати, а и не малък брой са с барабани отзад - не знам как се спират ? Аз със двубуталните бях като куршум - изстрелвам се и спирам в нещо 
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:16 pm |
|
|
|
quietriot
|
proscrip написа: Аз на турбо аквариума след като сложих предни четирибутални апарати и замених двубуталните се родих, смяна на течност и свястно обезвъздушаване, на няколко етапа - то пише как става - ама АБС - модула е голяма играчка. като знам, че повечето атмосферни субара до 2.5 двг са с еднобутални предни апарати, а и не малък брой са с барабани отзад - не знам как се спират ? Аз със двубуталните бях като куршум - изстрелвам се и спирам в нещо  точно се чувствам като с бмв 323 -имаше едни междинки все се удряха отпред....  що ли.
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:27 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
С двубутални отпред и отзад барабани от 100 км надолу си спира добре, ама от 160 до 100 сваляне за 30-40 м направо се втвърдява педала - камък, ама не съм и го натискал аргюнлиската, че какво ли правя над 140-$. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:28 pm |
|
|
|
bubaru
|
Така са повечето, даже и новите модели. Не знам за мен е недостатъчно спирането, най-малкото като субективно усещане.Според мен основно това се определя от спирачната помпа, тъй като като размери на дисковете и апарати Субару не се различава много спрямо аналогични като цени марки. Виж ако гледаш прим. БМВ там средно статистически модел има дискове като на нашия топ модел СТИ. Първо дълъг ход на педала, второ чак при по-голямо усилие има сериозен спирачен ефект. Като чисти стойности, прим метри от 100-0 не знам точно как са, но като съм гледал разни тестове, определено Субару не са на челни позиции. Затова си трябва ъпгрейд-по-яки накладки и течност , после дискове, апарати....някой сменят и помпата, има разни приспособления за нея също, ама не съм се ровил да разбера какво правят точно. Май че няй-голям ефект се постига финално с един кит с по-големи дискове, диаметъра има значение Да не забравяме и гумите...
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:28 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Yco написа: С двубутални отпред и отзад барабани от 100 км надолу си спира добре, ама от 160 до 100 сваляне за 30-40 м направо се втвърдява педала - камък, ама не съм и го натискал аргюнлиската, че какво ли правя над 140-$.  То при 100 нагоре, ако не гледаш напред какво става, и разчиташ да спреш не си много наред.  По темата - http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=5265"...имайте предвид, че оригиналните спирачки на ВСЯКО субару са идеални... за нормално каране..."
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 5:29 pm |
|
|
|
bubaru
|
Така е, ама то нормален истински Субарист няма 
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 5:38 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
evg3 написа: Yco написа: То при 100 нагоре, ако не гледаш напред какво става, и разчиташ да спреш не си много наред.  Плюс това отпред нови Textar 2386501, отзад почти нови, едвам влизат барабаните със зор -така уплътняват яката и пак зор при спиране, то само един път беше - присветнаха ми и като ги видях на 100 м и се изправих на педала за един кючек, ама не можа да ме хване радара, ама пасажерите питаш ли ги, какво им е 5G/1s  - не карам без дистанция...ей 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 5:55 pm |
|
|
|
danko23
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 6:57 pm Постове: 253 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Хич ги няма тия спирачки найстина. При спускане с автомат те са най-натовареният възел и като загреят става страшно - вечно пъпля с ниска скорост надолу, че ме е страх да не изправя някой завой. Сега мисля да сменям дискове, накладки и спирачна течност и дано да има ефект.
_________________ Legacy 2.5 AT Sedan Limited - 2000
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 7:34 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
Всъщност никога не съм карал субару с барабан отзад, старото ми легаси 3 комби 2.0 - също му идваше на планинско малко зор, тогава търсех да му сменя предните с двубутални, ама нямаше и много внимавах като дигна над 120 -140 км/ч. Колата е доволно тежка и особено лятото се усеща, парадоксално е, че Субару без АБС спира по-добре от такова с АБС - примерно ВРХ със и без - спира по-различен начин в полза на това без АБС.
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 9:28 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
Субару са така с мек спирачен педал. А още повече разлика има като се прави сравнение. Карайте си колите и като им свикнете няма да ви прави впечатление. Аз само хубави накладки слагам, и ми е достатъчно като спиране.
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 5:42 am |
|
|
|
Vmax
|

proscrip написа: Аз на турбо аквариума след като сложих предни четирибутални апарати и замених двубуталните се родих, смяна на течност и свястно обезвъздушаване, на няколко етапа - то пише как става - ама АБС - модула е голяма играчка. като знам, че повечето атмосферни субара до 2.5 двг са с еднобутални предни апарати, а и не малък брой са с барабани отзад - не знам как се спират ? Аз със двубуталните бях като куршум - изстрелвам се и спирам в нещо  Не е до барабаните отзад - те са по-силни от дисковите спирачки при еднократни спирания. По-скоро се дължи на голямата маса - колите ни са над 1600 кг и след натоварено шофиране - спирачките загряват и тогава спират много зле, ама много... Вече над 3 пъти съм спирал в други МПС-та...  А и моделите които обсъждаме не са конструирани за интензивно и спортно шофиране, ако се замислите при спокойно каране си спират ок. Днес карам на жената Джъстито с 98г - две врати 4х4 и един още спи, излиза от пресечката без да гледа , та трябваше да се спира екстремно - без проблем колата си закова, дори без скърцане, приплъзване и т.н. - 800кила е все пак. Колегата е много прав за течността - като се замисля, на моята Импреза не е сменяна вече 3 години... По-долу в темата има и друго решение - по-силна спирачна помпа...освен ъпгрейд на спирачките...
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 7:51 am |
|
|
|
Vmax
|

quietriot написа: Определено субару легаси и аутбек е най лошо спиращата кола която съм имал. за автомат би трябвало да спира доста повече. Първо имам почи сантиметър ход на педала (плавен разбира се), в който почти нищо не се случва и чак тогава почва да спира, да ако накова до-долу почва да спира, абс-и чудесии, но времето за реакция е много бавно за толкова тежка кола, това ако не свикнал си отнесъл предния Дадох я на жена ми през зимата да ходи във Враца, че валеше сняг и и взех пасата, тя звъни след малко вика това не спира, а аз вече съм се размазал преди това на челното стъкло на пасата от спиране, после пробвах и едно бмв тройка дето седи за резерва на жената и то спира три пъти по-добре от субарото. Още с аутбека ми направи впечатление че нещата стават бавно и тържествено. ма си мислех че при автоматика са по добре. С чисто нови накладки съм на 500 км.- трв. Понеже се оказаха свирещи ще ги сменям сега с фуджи и ще накарам да промият всичко , но това няма да оправи нещата. та питането ми е аз ли имам проблем или Субару просто не спира добре. И аз съм с ТРВ, но не свирят...С какви дискове си?
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 7:54 am |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: И аз съм с ТРВ, но не свирят...С какви дискове си? незнам, с тия с които я купих, но ако питаш за състояние са ок, няма ръбове и подобно. спредишните накладки не свиреше, има проблем с партидата изяснихме с доставчика и ги смених с фуджи., но не съм ги сменил още.
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 10:17 am |
|
|
|
quietriot
|
сиреч, доколкото разбирам да свиквам с идеята за чук без дръжка или ако искам спиране да сменям всичко отпреде , май това излиза от темата дотук 
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 10:47 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
| Чет Май 19, 2011 11:55 am |
|
|
|
BAlexandrov
|

Аз да ви кажа нямам проблеми със спирането. Спира плавно и здраво, спокойно задействам абс-а при рязко натискане. В началото не спираше добре, въпреки че имаше повече от половината от накладките, но се оправи - Не знам с какви дискове съм, имаха лек ръб, който премахнах. Взех оригинални Субару накладки отпред, които са ТРВ, отзад съм с Минтекс - те също дадоха подобрение, спрямо предишните. Карал съм и чужд Аутбек 2000 с дискове, които бяха на концентрични вълнички целите и оригинални накладки. Спираше добре, но педала имаше свободен ход и задействаше по-рязко в края на хода. Тогава имах проблем с моите и обърнах внимание, че спира добре въпреки това. При продължително спускане може да прегреят, това е нормално - спирачката е да я натиснеш еднократно и да я оставиш да изстине после - не да я държиш, не и за състезание. Затова се спускаш на 3та с автомата, а може и 2ра - колко му е? Така че направете си профилактика на спирачките - чистене, раздвижване и смазване на водачите, смяна на спирачна течност и други дискове/накладки ако не се оправи 
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 3:06 pm |
|
|
|
danko23
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 6:57 pm Постове: 253 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
BAlexandrov написа: При продължително спускане може да прегреят, това е нормално - спирачката е да я натиснеш еднократно и да я оставиш да изстине после - не да я държиш, не и за състезание. Ето това става на състезание: http://www.youtube.com/watch?v=P-GKdp5hye0&feature=relatedПреди две седмици бях из едни гръцки байри със зверски наклон и анормални завой(между другото в България такива почти не се срещат)но с перфектен асфалт естествено - е 2-ра, 3-та на автомата но спирачките пак се товариха зверски, след завой на всеки 30 м. време за охлаждане няма. Видях и една монахиня с WRX  и веднага си спомних филмите с Луй Дьо Финес, пък после си казах, че то в тия байри нямаш ли 4х4 и добри спирачки си отишъл във вечните ловни полета от раз:smt129 .
_________________ Legacy 2.5 AT Sedan Limited - 2000
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 9:42 pm |
|
|
|
DimoJekov
Регистриран на: Вто Дек 14, 2010 7:49 am Постове: 54 Местоположение: гр. София
Автомобил: Subaru Outback 2,5 limited
Рейтинг: 0
|
|
Аз направих на моята вече почти 10к км, и ми е доста странно защо тия накладки не намаляват...или са качествени или ми ядът дисковете за закуска....а не карам много спокойно....тя колата си дойде с тези накладки и дискове...хммм. И по темата, да ви кажа честно на мен ми харесва как спира, е зимата ми направи впечатление като натепах педала до долу със всичките си 112 кила че нещо не ми се подчинява много много, но в крайна сметка 2 тона кола с голяма скорост.....
_________________ Ако правиш нещо, го прави както трябва http://airsense.alle.bg/
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2011 10:39 am |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
|
Моето си спира много добре! Дори не съм си помислял, че някой може да се оплаче от спирачките...
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2011 12:03 pm |
|
|
|