Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  >
 Прекъсва и предърпва при рязко подаване на газ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи проблема го има при различини газови уредби
FOBOS
LOVATO
sprint auto DGM

Тоест нещо от бензиновата електроника ще да е.
Само да кажа, че при мен след почистване на дроселова клапа, канали в корпуса на клапата и клапан празен ход има слабо подобрение.

Сря Май 18, 2011 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Незнам каква е Газовата уредба, но е някаква италиянска. Нее там проблема, проблема е че и на бензин прави проблема, а на газ се удвоява.

Няма как да се ползват бензиновите инжектори, понеже са направени за бензин, а не газ, и няма как да се препрограмира компютара на колата за да работи. пък е дна дупка нее нищо особенно. Дори и да решиш може да си я затапиш с едно болтче.

Утре съм на работа, но петъка, ще пробвам да елиминирам ЕГР-а да видим какво ще стане. Надявам се до тогава да доидат новите филтри и свещи.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Май 18, 2011 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Незнам каква е Газовата уредба, но е някаква италиянска. Нее там проблема, проблема е че и на бензин прави проблема, а на газ се удвоява.
Няма как да се ползват бензиновите инжектори, понеже са направени за бензин, а не газ, и няма как да се препрограмира компютара на колата за да работи. пък е дна дупка нее нищо особенно. Дори и да решиш може да си я затапиш с едно болтче.
Утре съм на работа, но петъка, ще пробвам да елиминирам ЕГР-а да видим какво ще стане. Надявам се до тогава да доидат новите филтри и свещи.

Дано да стане.
Аз например ЕГР изобщо нямам, но проблема си е налице.

Сря Май 18, 2011 7:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Този проблем е доста често срещан май :smt129 ,и при мен с оригинални кабели,платинени свещи,почистване дросел и т.н. проблема остана ,макар и понамалял/последно смених кабелите/.
При мен на бензин се усеща едно леко придърпване/сецване/,на газ се усеща малко повече, но няма сериозна разлика...
Няма кой да хване колата и да я направи без да те кара дай да сменим сега това ,после онова и накрая като дръпнеш чертата тя този проблемец излязъл златен и на всичкото отгоре пак е останал [-X
Ходих на "майстори"-диагностици...е нищо само предположения...не много професионално за хора които с това си вадят хляба..
Ако и аз така ремонтирах пералните първо сменя това после онова и накрая нищо щях да съм умрел от глад.. :smt129
Незнам колеги ,просто се разочаровам от това ,че не мога да попадна на специалист в областта си да реши този дребен проблем ..
Малко дълго стана май :giggle:
нищо лично към никого.............

Сря Май 18, 2011 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Valio написа:
Този проблем е доста често срещан май :smt129 ,и при мен с оригинални кабели,платинени свещи,почистване дросел и т.н. проблема остана ,макар и понамалял/последно смених кабелите/.
При мен на бензин се усеща едно леко придърпване/сецване/,на газ се усеща малко повече, но няма сериозна разлика...
Няма кой да хване колата и да я направи без да те кара дай да сменим сега това ,после онова и накрая като дръпнеш чертата тя този проблемец излязъл златен и на всичкото отгоре пак е останал [-X
Ходих на "майстори"-диагностици...е нищо само предположения...не много професионално за хора които с това си вадят хляба..
Ако и аз така ремонтирах пералните първо сменя това после онова и накрая нищо щях да съм умрел от глад.. :smt129
Незнам колеги ,просто се разочаровам от това ,че не мога да попадна на специалист в областта си да реши този дребен проблем ..
Малко дълго стана май :giggle:
нищо лично към никого.............

Много си прав със всяка казан дума.
Пари се дават за свършена работа, гадаенето трябва да е за собствена сметка на този които извършва услугата, вярно е че някои неща са навързани и наистина трябва да се пробва, но всеки маистор може поне да има 1 комплект оборотни свещи с които да пробва. Нищо лично ако има такива във форума, и както и да е.
Сега на проблема.
При мен на газ наистина става страшно, ако речем мина гърбица на 2-ра и подам газ от 1100-1200 оборота и ако е повече започва едно яко лашкане, ако е плавно може да предърпа леко, ако обаче на полу съединител задържа оборотите малко по високи над 1500 няма проблеми, нагоре набира добре. на 3000об. даречем когато отпусна и пак дам газ пак се усеща но леко, на ниски обороти е ужасно и в града е АД.
Колега ти с какво газово си и с колко мм дюзи? Днеска 10лв газ 7.4л 24мили /39км/ :shock: обадих се на газаджията но проблема маи идва от сондата ни нивомера която е в предния краи на бутилката а тя е наклонена назад, и по баира ми обърна на бензин, после на равно пак тръгна на газ, но вече се бях пребрал да видим утре колко още ще изкара че тоя разход нещо не ме кефи. Може да е и донастроиване на ГИ, може и от проблема да е.... знам ли....

Сря Май 18, 2011 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Газовата е AC STAG 200
изпарител Tomasetto /Италия/
- газова рейка Valtek 3Ω, RAIL 3Ω /Италия/
- компютър с инсталация AC /Полша/
- подходящ за автомобили до Евро 4
- евро нивомер Tomasetto
Нямам идея колко мм са дюзите,но добре си върви,само над 5000об. минава на бензин/било по добре така../,което не ме притеснява щот рядко се налагат извръщения с дъртия Форко :lol: Разхода извънградско -9.5-10.5 в зависимост колко се засилвам :smt129
В града е към 12л.,на бензин дава разход около 8,5-9л.извънградско..
Ако искаш да разбереш по точен разход пълниш до горе,правиш разходка 100-на км. зареждаш пак от същата газ станция и така,иначе по този начин нищо не можеш да разбереш.. :smt023
Все пак ако кабелите ти са оригинални ,няма да сгрешиш ,ако решиш да ги смениш,шанса да се окаже от тях е доста голям..

Сря Май 18, 2011 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Питах за отвора на дюзите на газта, ма никой не ме отрази :)
колко са вашите за 2,5 мотор 156 коня.
моите сега са на 2,0 ма ми се струва пак малко, но може да е субективно у сещането. :smt129 то пуста лакомия за вървене.

Чет Май 19, 2011 4:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
quietriot написа:
Питах за отвора на дюзите на газта, ма никой не ме отрази :)
колко са вашите за 2,5 мотор 156 коня.
моите сега са на 2,0 ма ми се струва пак малко, но може да е субективно у сещането. :smt129 то пуста лакомия за вървене.

При мен бяха 2,0 мм.
После ги смениха на по-малки.
Но това си го препоръчваше софтуера на газаджията при настройките.

Чет Май 19, 2011 5:34 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
На графиката при маисторите забелязахме че когато рязко подадеш газ вместо предварение в 1-я момент дава малко закъснение. Дори запомних и стойностите, на празен ход си стои на 10 градуса, в първия момент дтава -1 и после отива до +20 градуса. но не всеки път ставаше така, понякога направо си даваше +20 както трябва да си е.

Това малко го пропуснахме, но ми се струва важно да го изясним.
Кои датчици управляват предварение/закъснение на запалването и как да проверим правилно ли реагират те?

Чет Май 19, 2011 5:43 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Ами кнок сензора има голяма роля и може да е проблемът в случая

Чет Май 19, 2011 5:56 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Yco написа:
Не мога да разбера, защо ви дупчат колекторите за втори дюзи (говоря за инжекционите, че само карбуратор на газ познавам), не може ли да се пусне газта през дюзите на бензина, а с клапан по-рано да се спира или да е смесено подаване. #-o

аз се чудя защо направо не се пълни и газ в резервоара :smt023 , да го направят малко по-здрав и готово :D

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT
 5

Чет Май 19, 2011 7:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

Може ли да разясните малко какъв е този сензор, къде се намира, как работи как да го диагностицираме?

Чет Май 19, 2011 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
BAlexandrov написа:

Може ли да разясните малко какъв е този сензор, къде се намира, как работи как да го диагностицираме?

Ето.
Но след смяната проблема с това забиване остана.
viewtopic.php?f=7&t=6900&hilit=%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8&start=40

Чет Май 19, 2011 9:37 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Ето един опит за обобщение, че много се разводни

СВЕЩИ - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /проверено чрез замяна от valio, sk67/
КАБЕЛИ - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /проверено чрез замяна от valio/
КАБЕЛИ – все пак според v_dionisov с нови оригинални кабели проблема изчезва
ДРОСЕЛОВА КЛАПА - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /проверено чрез почистване от valio, sk67/
КЛАПАН ПРАЗЕН ХОД - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /проверено чрез почистване от valio, sk67/
ДАТЧИК ДЕТОНАЦИИ /knock sensor/ - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /проверено чрез замяна от sk67/
КЛАПАН EGR - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /при sk67 напълно липсва, но проблемът съществува/
КЛАПАН PCV - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /проверено чрез почистване от sk67/
ДАТЧИК ПОЛОЖЕНИЕ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ВАЛ - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /при sk67 напълно липсва, но проблемът съществува/
дописвам
ДЮЗИ НА ГАЗОВИЯ ИНЖЕКЦИОН - НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА /проверено чрез пълно обслужване от sk67/

ЗАМЪРСЕНИ КОНТАКТИ НА ЛАМБДА СОНДА - на компютърна диагностика не отчита дефекти /sk67/
ОСТАРЯЛА /ЛЕНИВА/ ЛАМБДА СОНДА - на компютърна диагностика не отчита дефекти /sk67/
ДАТЧИК НАЛЯГАНЕ ВСМУКАТЕЛНА СИСТЕМА - на компютърна диагностика не отчита дефекти /sk67/
БОБИНА - на компютърна диагностика не отчита дефекти /sk67/
ДАТЧИК ПОЛОЖЕНИЕ ДРОСЕЛОВА КЛАПА /TPS/- на компютърна диагностика не отчита дефекти /sk67/

Последна промяна sk67 на Чет Май 19, 2011 12:45 pm, променена общо 1 път

Чет Май 19, 2011 10:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ако сте с инжекциони ако са скапани дюзите или не са чистени. и все пак трябва са знаетте кави са ви като марка и модел. колко кубика са и т.н.

Чет Май 19, 2011 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Току-що ходих на компютърна диагностика.
По бензиновата система не дава никаква грешка или ненормални данни.
Никаква нито активна нито временна грешка не се откри.
Съветът е да се търси причината изцяло в компютъра и системите на газовия инжекцион.

Чет Май 19, 2011 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
последно, има ли проблем на бензин или няма?

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Май 19, 2011 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
blatimir написа:

На бензин компютъра казва, че проблем няма.

Чет Май 19, 2011 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
sk67 написа:
blatimir написа:

Не гледаи какво показват компютрите, често грешат.
Напрактика ако на бензин има някакъв проблем докато не се отстрани на ГаЗ също няма да е добре.

Чет Май 19, 2011 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
Проблема при излизане от 'празен ход ли е'-изцяло отпуснат педал и последващо натискане на педала? Чувства ли се първоначално преодоляване на усилие при натискане на педала на 'газта'? При такива симптоми е редно да се погледне реглажа да дроселовата клапа, от знаещ.

sk67 написа:
blatimir написа:

А дефакто?

Чет Май 19, 2011 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  >