|
Страница 1 от 1
|
|
Труден избор - Легаси, Авенсис или 626?
| Автор |
Съобщение |
|
gustomaina68
Регистриран на: Съб Май 21, 2011 4:09 pm Постове: 2 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Здравейте "Субару" Пуснах търсачката ,но не открих : Предстои ми покупка на "нова" кола Пред мен стои следната дилема ( или по-точно 3 - лема) субару легаси - бензин!!! 1998-2000г тойота авенсис -бензин 1999-2001г мазда 626--бензин 1999-2001г Прерових и трите форума и не открих отговора , за това ви моля за помощ( без пристрастия)! Колата ще се кара около 10-15 000 км. на година ,от които 70/100 градско (София)- семеен автомобил, с тенденция за газифициране !! Важно уточнение - не особено дебел джоб  ! Моля помагайте !! 
|
|
|
|
| Нед Май 22, 2011 11:27 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
А какво всъщност търсите? И трите стават за семейна кола, просторни са, за Тойотата знам, че е надежден автомобил, и Легаси не отстъпва, но има 4х4. В града 4х4 коли нямат голямо предимство, но дойде ли зима... 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Нед Май 22, 2011 11:34 pm |
|
|
|
gustomaina68
Регистриран на: Съб Май 21, 2011 4:09 pm Постове: 2 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Постарах се да бъда изчерпателен Интересуват ме вашите мнения за трите автомобила от гледна точка на: -здравина на автомобила -разноски/консумативи -сигурност на пътя -възможно,трудно,недопустимо -газифициране (пропан-бутан,метан)
|
|
|
|
| Нед Май 22, 2011 11:55 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Subaru Legacy няма специфични проблеми при газификация, като ходовата част е много здрава, двигателите са здрави, с изключение на 2.5 вариантите до 2003 година, които имат или проблеми с гарнитури на главите, или piston slap. Първият проблем води до прегряване, при втория потраква на студено и не е проблем по принцип. Колите си изискват поддръжката - хубаво масло, редовна смяна на консумативи и т.н. За цени на части можеш да питаш Мимо13Относно безопасносста нищо обективно не мога да кажа.
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пон Май 23, 2011 12:34 am |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
Преди време имах такава мазда.Най-просторна е от трите коли.Много предана и непретенциозна ...Карах с БРЦ секуент-газов инжекцион над 100 000 км-нямам забележки.Сега колата е на мой много стиснат приятел  ,пази си я и не мисли за друга.Авенсис не мога да коментирам.Ако ти е нисък бюджета, субаруто на тия години може да се окаже по-скъпо за поддръжка,но пък има 4х4. Мазда или субару е въпросът. И двете марки на са правили компромиси с качеството през този период 
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
4
|
|
| Пон Май 23, 2011 8:02 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
den4o написа: Преди време имах такава мазда.Най-просторна е от трите коли.Много предана и непретенциозна ...Карах с БРЦ секуент-газов инжекцион над 100 000 км-нямам забележки.Сега колата е на мой много стиснат приятел  ,пази си я и не мисли за друга.Авенсис не мога да коментирам.Ако ти е нисък бюджета, субаруто на тия години може да се окаже по-скъпо за поддръжка,но пък има 4х4. Мазда или субару е въпросът. И двете марки на са правили компромиси с качеството през този период  Понеже няма какво да добавя, само ще допиша.....: Ако държиш на 4х4-Легасито, ще добавиш малко сигурност, проходимост, но и поне литър повече гориво; ако не- Мазда е прекрасен автомобил. Личното ми мнение е, че точно с Авенсиса Тойота се изложиха, а ми бяха фаворити. За поддръжката...ми и на трите не е като на Опел примерно........ не се налага често искам да кажа.  Цените и на трите са съизмерими и поносими вече.......... Успех!
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пон Май 23, 2011 8:45 am |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|

gustomaina68 написа: Постарах се да бъда изчерпателен Интересуват ме вашите мнения за трите автомобила от гледна точка на: -здравина на автомобила -разноски/консумативи -сигурност на пътя -възможно,трудно,недопустимо -газифициране (пропан-бутан,метан) При така внесеното доуточнение и в предвид това, че 70% ще се кара градско, Маздата е твоят автомобил .. Субару превъзхожда единствено в графа- сигурност, заради системата 4Х4, но точно от там пък идва по скъпата поддръжка и по високият разход .. Маздата например можеш да я караш с 4 различни по размер галоша  Субаруто не може .. Не си посочил единствено към какви мотори си се насочил, но това няма никакво значение ако махнеш Тойота от списъка .. Няма двигател на Мазда, който да е проблемен на газ, докато при Тойота нещата не стоят така ..Имат мотори с много меки клапани и не носят на газ, камо ли на метан, ако решиш него да слагаш .. И все пак, в крайна сметка не забравяй, че не е най важна марката при избор на стар автомобил, а това- как е поддържан преди тебе .. Избирай този, който е в най добро моментно състояние ..
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Пон Май 23, 2011 2:14 pm |
|
|
|
RASHEV
Регистриран на: Сря Дек 15, 2010 7:22 pm Постове: 420 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
|
|
Тойота имаха фабричен проблем нещо с педала на газта по памет беше и изтеглиха от пазара доста коли.
|
|
|
|
| Пон Май 23, 2011 6:39 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|