Прекъсва и предърпва при рязко подаване на газ
| Автор |
Съобщение |
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
здравей .маи си си оправил проблема с придърпването,но не разбрах точно какво е било че да ходя и аз да човаркам опела и тои придарпва така,аз набедявах горивната с-ма,че при рязко подаване на газ забива,а когато е студена автом. смукач деиства и проблема го няма,също си мислех да не е малак аванса увеличих го малко по добре. 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 11:35 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
Mladen99 написа: mitoko написа: какъв вид дебитомер използвате ? Какъв вид ли?Аз Нямам представа какъв вид е дебитомера. май е с 2 нажежаеми жички http://www.toyodiy.com/parts/q.html
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 12:39 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
6traka написа: здравей .маи си си оправил проблема с придърпването,но не разбрах точно какво е било че да ходя и аз да човаркам опела и тои придарпва така,аз набедявах горивната с-ма,че при рязко подаване на газ забива,а когато е студена автом. смукач деиства и проблема го няма,също си мислех да не е малак аванса увеличих го малко по добре.  Оправи се, оказа се че 2-та кабела не са вкарани докраи и не са закопчани на свещите, бутнах ги и тръгна Ха ха ха
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 4:26 pm |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
Mladen99 написа: 6traka написа: здравей .маи си си оправил проблема с придърпването,но не разбрах точно какво е било че да ходя и аз да човаркам опела и тои придарпва така,аз набедявах горивната с-ма,че при рязко подаване на газ забива,а когато е студена автом. смукач деиства и проблема го няма,също си мислех да не е малак аванса увеличих го малко по добре.  Оправи се, оказа се че 2-та кабела не са вкарани докраи и не са закопчани на свещите, бутнах ги и тръгна Ха ха ха Леко се отърва ти Аз още не. Дайте пресни впечатления от Субару-Варна относно диагностика на двигателя.
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 4:42 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Днес правих малко офроуд, по едини гори и.... газта свърши на 260км. 32л. и обърнах на бензин, на 1-ва леко леко, обаче когато е равно и отпусна газта се получава едно лашкане, също и при подаване, в движение на по виски предавки пак се усеща но по слабо. Струва ми се че проблема е чисто механичен, тампони на мотора или скорустната кутия, висящ лагер, нещо такова.... Дори сега като се замисля, че има значение и от предавката, направо ме навява на мисъл за висящ лагер, или някакъв тампон на диф. ако има.
Малко отклонение. Преди когато карах Мерцедес Купе се случваше давам 1-ва и леко напред колкото да мръдне 1см, после задна и пак 1см. и се чуваше едно Луп, Луп.... в която и посока да опиташ все Луп.... оказа се че имаше един тампон на кардана с 6 болта и втулки, които бяха разбили така тампона че втул;ките хлопаха по 0.5см. Маитора като видя и му казах че съм Ходил така до Австрия и съм се върнал..... Вика, добре че нее станало нещо на пътя....
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2011 8:47 pm |
|
|
|
IzrodGaden
|
|
Колеги и аз да се изкажа ( легаси 2001). Газов инжекцьон Фобос, в началото го правеше само на газ, после започна да го прави и на бензин и ми светна чека, ламбда сонда. Понеже нямах пари за нова, купих втора ръка. Проблема изчезна след смяната. ( аз съм с две сонди, става въпрос за смяната на първата )
|
|
|
|
| Пет Юни 03, 2011 3:34 pm |
|
|
|
Mladen99
|
IzrodGaden написа: Колеги и аз да се изкажа ( легаси 2001). Газов инжекцьон Фобос, в началото го правеше само на газ, после започна да го прави и на бензин и ми светна чека, ламбда сонда. Понеже нямах пари за нова, купих втора ръка. Проблема изчезна след смяната. ( аз съм с две сонди, става въпрос за смяната на първата ) При мен сондите работят, поне на бензин не светят, на газ обаче ми светва Чека, (бедна смес) но колата си върви прилчино. Чистих я веднъж и пак светна и засега карам така. Смятам да мина да ми човръкнат газовото да видим дали ще се оправи, че ме дразни.
|
|
|
|
| Нед Юни 05, 2011 7:20 am |
|
|
|
sk67
|
Mladen99 написа: При мен сондите работят, поне на бензин не светят, на газ обаче ми светва Чека, (бедна смес) ... Аз мисля, че "чека" няма как да сигнализира "бедна" или "богата" смес. Той показва, че собствената диагностична система на автомобила установява неизправност в някоя от веригите - примерно тази на ламбда сондата или на датчика детонации или друга-зависи кой е кода. Но "чека" не ти показва на какво се дължи. Собствената диагностична система проверява дали инсталациите работят, а не какви контролни параметри отчитат и дали те са нормални. ...така мисля, но може по-запознатите колеги да не са на това мнение... А може и газовия компютър да го предизвиква, понеже той ползва съществуващата бензинова система, включително нейния компютър и датчици. При добра настройка, ако не свети на бензин, не свети и на газ.
|
|
|
|
| Пон Юни 06, 2011 7:21 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Газовия компютър от оригиналните сензори ползва само ламбда сондата и то... евентуално. Той ползва на готово времената на инжекторите, които му подава бензиновия компютър. Възможно е да даде бедна смес, когато получава такъв сигнал от ламбдата, а не успее да го промени с увеличаване времето на инжекторите до някаква гранична стойност. Това значи - лошо настроена газова уредба или проблем с ламбдата - на газ тя работи в различен режим, може би трябва да се изнесе на дистанционна втулка или да се смени... трябва си диагностика.
|
|
|
|
| Пон Юни 06, 2011 8:35 am |
|
|
|
sk67
|
BAlexandrov написа: Газовия компютър от оригиналните сензори ползва само ламбда сондата и то... евентуално. Той ползва на готово времената на инжекторите, които му подава бензиновия компютър. Възможно е да даде бедна смес, когато получава такъв сигнал от ламбдата, а не успее да го промени с увеличаване времето на инжекторите до някаква гранична стойност. А при това положение "чека" ще светне ли? По-горе изказах мнение, че не би трябвало, но ... не съм съвсем сигурен. Например при датчик детонации: По принцип "Чекът" сигнализира -неизправност във веригата на датчика детонации /така пише в документацията/ или -наличие на детонации Интересувам се понеже ми предстои поредния сблъсък с "майсторите" и искам да съм по-подготвен.
|
|
|
|
| Пон Юни 06, 2011 9:30 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пон Юни 06, 2011 9:45 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Когато колата се кара на газ с бедна смес, е много натоварващо за електрическата система. Много неща може да се прецакат, животът на кабели, бобина, свещи се скъсява значително.
|
|
|
|
| Пон Юни 06, 2011 10:10 am |
|
|
|
sk67
|
|
Благодаря. А може ли да се счита, че тия придърпвания на бензин (ЕJ20J - 1997) са нормални и се получават от нещо като преходни режими на реперни точки 1500-2000-2200 оборота Според отчетеното натоварване на двигателя - примерно датчиците за налягане в смукателните колектори подават сигнали към бензиновия компютър и той променя работата стъпково, а не плавно?
|
|
|
|
| Пон Юни 06, 2011 10:35 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пон Юни 06, 2011 4:46 pm |
|
|
|
Mladen99
|

krass написа: Когато колата се кара на газ с бедна смес, е много натоварващо за електрическата система. Много неща може да се прецакат, животът на кабели, бобина, свещи се скъсява значително. Спецялно моята ламда сонда нее свързана с газовия компютар (но може да се свърже) Газовия компютар ми ползва само времната на бензин взети директно от дюзите. Лошото е че на газ времената стават доста големи, и когато подадеш рязко газ от малки обороти, от 3-4ms скачат до 20ms че и повче, а всяко нещо си има граница, неможе да е безкраино дълго времето, затова е важен и диаметъра на отвора на самия газов инжектор, за които питах преди... колкото е по голям ще влиза повече газ за по малко време, но пък ако е прекалено голям пък вече може сместа да става и много богата и да се увеличава разхода значително. Ще имам в предвид обаче и мнението на колегата за скъсяване на живота на дадените елементи и в наи скоро време (уикенда) ще гледам да отстраня проблема, ако трябва пак ще разпробивам дюзите ;-) че на 1.6мм изобщо не искаше да запали, на 2мм даваше малки дюзи, сега са 2.5мм ама явно искат още малко, ама да не стане така че 3мм да е прекалено. Първо ще опитам с някои донастроики, и ако не стане ще дупча.
|
|
|
|
| Чет Юни 09, 2011 8:27 am |
|
|
|
Mladen99
|

Вчера ми се случи нещо ужасно с този проблем. Тръгвам си от плажа, качвам се паля на бензин след 10сек. обръща на газ (автоматично, макар че надали проблема идва от газта - и на бензин прави подобни неща, но в случая беше много гадно) Пускам климатик на макс и тръгвам....Бях спрял на един голям чакълиран паркинг и до изхода на 1-ва почти без газ, да ама предърпва, направо лашка.... Викам си от чакъла е, и на полу съединител леко леко излязох. После 1-ва газ, 2-ра - 3-та и пак почти без газ и пак 2-е ама яки лашки, подавам газ колата си върви и когато е с подадена газ си върви... Бях със семеиството и не ми се експерементираше много. По късно пробвах, ами прави си ги тези неща ама леко, както преди, отпускаш газта и пак подаваш и предърпва (дори не винаги) Дали просто недобре загрялата кола, включения климатик и лекото предърпване (можеби прекъсване) се е отразило допълнително ? И как да започна да диагностицирам и да отстранявам проблема? 36лв. на час ми се виждат много за сервиз, макар че краиния вариянт е това. Грешки няма.... Дали да не пробвам с едни свещи ? Пък моитеги свалях никакви дефекти и износвания.
|
|
|
|
| Нед Юни 19, 2011 6:13 am |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
Сменяй, сменяй наред, кабели, свещи, бубини, майстори ....... освен да напиша още веднъж за асинхронното а? 
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Нед Юни 19, 2011 10:44 pm |
|
|
|
sk67
|
Аз също все още не съм приключил проблема, и по тази причина и не пиша. Все пак ми е любопитно какъв ти е двигателя /обозначение по табелката/ и какъв ти е газовия инжекцион?
|
|
|
|
| Пон Юни 20, 2011 5:29 am |
|
|
|
Valio
|
Може пак да са ти излезли кабелите на свещите.. Това се получава ако свещите са отвивани и не са стегнати добре.Аз самия се бях наредил така като сменях свещи  ,карам си и по едно време на три цилиндъра,слизам набучвам кабела и пак газ,по някое време се повтаря операцията и така 1седмица докато се сетя какво кара тоз кабел да излиза,е сетих се ,като не е завита добре свеща пропуска налягане и нали кабела влиза плътно като нагнети достатъчно и хвръква кат коркова тапа.. Това го споделям защото по рано беше писал, че си донабутвал два кабела,може някой преди да вземеш колата да е сменял свещи... 
|
|
|
|
| Пон Юни 20, 2011 6:42 pm |
|
|
|
Mladen99
|
Двигателя е EJ25 дали има букви след цифрите... незнам, трябва да погледна като се пребера. А свещите аз съм ги вадил да ги погледна в какво състояние са, и съм сигурен че са стегнати, няма излезли кабели, то тогава беше страхотия От онзи ден не се е случвало такова предърпване. Има го но е много, много леко без значение на кое гориво съм. Маи ще сменя едни свещи, че да видим.
|
|
|
|
| Вто Юни 21, 2011 7:28 am |
|
|
|