| Автор |
Съобщение |
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Аз имах проблем със спирането...смених дискове(BREMBO) и накладките(TEXTAR)...спирачната течност също - резултата е поразителен,но очакван...проблеми със спирането нямам  Ефекта е доста осезаем...подобряването е почти двойно 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2011 1:57 pm |
|
|
|
RASHEV
Регистриран на: Сря Дек 15, 2010 7:22 pm Постове: 420 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
|
|
Kолега,предстои ти доста работа,като намиране на нови дискове и накладки,разглобяване и пчистване на спирачни апарати със смяна на гумените маншони на водачите и буталата,промивка на спирачната система и смяна на течноста (ДОТ 4). Събиране на всичко и проба.Части от "МИМО-13" ремонт при "МИТАКА" или "1040"
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2011 4:10 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Нямам ABS, карал съм с 4 различни комплекта гуми, карах с барабани отзад стари (после нови) сега ги смених с дискове от Legacy 2.2, накладки от "някакви" през TRW Lucas и simer до комплект японци JFBK, спирачна течност на MOTUL .....иии никога, никога не съм имал проблеми, а пък аз съм мръсен душманин. Не ми харесваше само барабана как си променя цвета, чак посинява при спирания от 170-180 и тресе неприятно в педала. Затова и ги сменявах първите де, станаха на елипси от зорене и бият като HILTIPS. Само искам да ви кажа, че до преди да пуснат GT-R и онова ново Галардо — Impreza WRX STI Spec.C Type RA-R бе автомобила с най-силни серийни спирачки в един много интересен тест за спиране в завой от 110 км/ч PPS. Има видео от Best MOTORing с теста, но ще го кача по-късно..... Ето тази е....
Прикачени файлове:
Коментар на файл: преди
IMG0265555.jpg [ 64.51 KiB | Прегледано 774 пъти ]
Коментар на файл: след
kdk_1857555.jpg [ 83.92 KiB | Прегледано 774 пъти ]
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2011 7:29 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
|
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Вто Май 31, 2011 9:17 pm |
|
|
|
quietriot
|
RASHEV написа: Kолега,предстои ти доста работа,като намиране на нови дискове и накладки,разглобяване и пчистване на спирачни апарати със смяна на гумените маншони на водачите и буталата,промивка на спирачната система и смяна на течноста (ДОТ 4). Събиране на всичко и проба.Части от "МИМО-13" ремонт при "МИТАКА" или "1040" няма кой да се нимава с повече инвстиции по спирачките, колкото толкова, аз съм и свикнал и си спирам поотрано. Това не е кола за ръчкане, а туристическа катафалка няма смисъл от тези инвестиции щом си е проблем на марката. А който си мисли че субарото му спира добре явно не е карал добре спираща кола, да дойде да му дам да покара пасат и бмв-то на жена ми.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 9:37 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Поканата е и от мен - да видиш как спира моето с обикновени дискове и накладки на 40 х км.
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 10:25 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
quietriot написа: А който си мисли че субарото му спира добре явно не е карал добре спираща кола, да дойде да му дам да покара пасат и бмв-то на жена ми. И аз това обяснявах преди време, ама никой не вярва... Просто на Субару дисковете са относително малки отнесени към теглото, спирачните апарати са си архаични и педала няма достатъчно "захапка" на фона на много други марки автомобили. Разлика ще има единствено между тотално занемарена спирачна система и ремонтирана такава, но това не прави колата добре спираща! Ако качиш един шофьор на Легаси в БМВ за първи път, може да излезе през предния джам... Дори на официални тестове Легаси/Аутбек традиционно си дават лоши резултати при спиране и направо трагични при т.н. u-split (спиране върху различна настилка под ляво и дясно колело)... Ама не може всичко да е добре, то е ясно... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 10:32 am |
|
|
|
RASHEV
|
|
Имах и ПАСАТ,но Аутбека след смяна на дискове и накладки спира много по-добре.Аз съм си особняк,сигурноста за мен и околните е важна,винаги има критични ситуации.
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 10:36 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Профилактика и хубави накладки, не от тези които 1-во ти свършва диска, а накладките не.  моя самосвал спира много добре.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 11:35 am |
|
|
|
valqk
|

Абе ще спирате - газ до ламарината и това е!  Сега сериозно, че едвам се сдържах, ама йаде... Аутбека ми наистина не спира като други марки. Педала трябва да се напомпи повече, но пък спира доволно, а за нормална семейна кола - идеално. Като се кача на едно волво след това първите пъти се лепя на стъклото, защото педала там е доста по-чувствителен. Преди да си сменя спирачната течност, дисковете (взех от Рашев старите му - почити нови) и накладки ТРВ си беше трагично, Божо може да каже - той я кара. След това, разлика се появи в това, че педала олекна и започна да отговаря повече на натискането, но хода си е пак голям и ако искаш много да спираш трябва да скочиш яко. АБС-а ми се включва доста рано според мен (щеше да има по-малък спирачен път ако не се пускаше толкова рано), а и не съм му голям фен и гледам да не го включвам(т.е. да спазвам дистанция по принцип). Иначе - разрешението на проблема Агента някъде го беше споменал (или някой от знаещите) - 8бутални апарати и добри дискове+накладки. До колкото схващам 'не спирането' (или по-скоро изискването от голямо усилие в педала) се налага точно поради малкия брой бутала на апаратите с които идват легаситата - 1/2 бутални. Аз за сега съм доволен и просто внимавам, пък ако е за завои с газ и скорости и кеф! 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 11:37 am |
|
|
|
RASHEV
|
|
Накладките са JFBK графитови, нямам забележки спирам повече от добре (имайте предвид АВS-a увеличава спирачният път)
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 12:15 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
quietriot написа: А който си мисли че субарото му спира добре явно не е карал добре спираща кола, да дойде да му дам да покара пасат и бмв-то на жена ми. Колега а ти що си мислиш че аз не съм карал други коли освен SUBARU???  Имам "Форд Пума ( на жената)" и Деу Матиз + SUBARU-то, тези са ми в момента да не изброявам други които съм имал преди това, имам доста добра база данни за сравнение!!!  А и да кажа, ако ще и с най скапаните спирачки да са субарите следващата пак ще е SUBARU... 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 12:26 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Няма как да са скапани, все пак някои о е смятал и не къде да е ами в япония. Много зависи с какво се сравнява и кои какви навици и предпочитания има. Бях свикнал със спирачките на мерцедес които са почти 1:1 с тези на субару. Натискаш в началото мек педал и спира леко, надолу се втвърдява леко и спира доста по сериозно, АБС-много трудно се задеиства, за разлика със събаруто, където ми се случва да прерита без да съм натиснал толкова сериозно, и ме навява на мисълта че може някои датчик да е зацапан с много кал. Като взех аудито, толкова чувствителен педал, че направо некомфортно. Все съм на зъби да не натисна повече и някои да излезе през прозореца. Както и това че много лесно при рязко натискане се задеиства АБС-а а особенно зимата на сняг нее много желателно.
Според мен спирачките на субару са супер, след като се потдържат в добро състояние.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 1:03 pm |
|
|
|
Subaru Forever
Регистриран на: Сря Май 19, 2010 6:47 pm Постове: 51 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Legacy 2.2 GX
Рейтинг: 11
|
Мойто суби си спира перфектно. Тук във Видин има един който ми прави накладките и съм много доволен. За сравненията с другите марки-няма смисъл да се правят. 
_________________ !!!!!!!!!Subaru OFF-ROADING!!!!!!!
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 1:14 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
momcho2000 написа: quietriot написа: А който си мисли че субарото му спира добре явно не е карал добре спираща кола, да дойде да му дам да покара пасат и бмв-то на жена ми. Колега а ти що си мислиш че аз не съм карал други коли освен SUBARU???  Имам "Форд Пума ( на жената)" и Деу Матиз + SUBARU-то, тези са ми в момента да не изброявам други които съм имал преди това, имам доста добра база данни за сравнение!!!  А и да кажа, ако ще и с най скапаните спирачки да са субарите следващата пак ще е SUBARU...  И на мен това ми направи впечатление ? То излезе, че всеки доволен не е карал БМВ или смрадлив Пасат....от много силните им спирачки затва 1/2 БМВ-та с челни удари. Да не говорим, че VW няма обратна връзка на никой педал, лост, механизъм, волан и т.н.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2011 11:32 pm |
|
|
|
quietriot
|
нищо не е излязло, много се засегнахте на марка  . аз също карам субаро и надали някога ще карам друго. просто направих обоснован извод на база това, което виждам и имам база за сравнение . Желая лек ден на всички и положително емоции.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 5:06 am |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
Досега само веднъж не можах да спра навреме. И си платих  Че и на тоя отпред му платих....Не обвинявам спирачките,а това че не обичам да спазвам дистанция. Просто не ми се получава някакси  . Все ми се къса сърчицето като посегна към левия педал,мисля си: "Сега ,ако трябва да спирам,после пък ще трябва да ускорявам....къде ми е файдата от тая работа....излишни разхищения на ресурси?!?" Ако трябва сериозно да си кажа-на бмв и ауди спирачките са по-чувствителни от моите,не трябва да ги риташ много,че да заработят, моят аутбек си го иска " целия и докрая ",че да закове. АБС-а се е включвал 5-6 пъти за 100 и кусур хиляди км.
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 6:48 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
за спирането са важни и ГУМИТЕ 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 11:24 am |
|
|
|
Vmax
|
mitoko написа: за спирането са важни и ГУМИТЕ  Абсолютно! Заради галоши преди 2 години влизах 3 пъти в чужди багажници и то без щети за мен 
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 11:31 am |
|
|
|
RASHEV
|
Vmax написа: mitoko написа: за спирането са важни и ГУМИТЕ  Абсолютно! Заради галоши преди 2 години влизах 3 пъти в чужди багажници и то без щети за мен  Kakво намери там?
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 11:54 am |
|
|
|