|
Страница 1 от 1
|
|
Офроуд качествата на Форестър
| Автор |
Съобщение |
|
pike76
Регистриран на: Пон Апр 18, 2011 9:20 pm Постове: 10 Местоположение: plovdiv Рейтинг: 0
|
|
Искам да си купя Форестър 1999-2000г.,за да го ползвам за лов,но не съм сигурен в качествата му за офроуд.Например мога ли да изкача 45 градусов наклон и бавните му като на джип ли са?Как се държи на кал и на коловози и може ли да изкачва големи наклони?Интересуват ме много и бавните му.Има ли някой който да е тествал Форестър в тежки офроуд условия?досега съм имал само джипове,моля за някакво сравнение! Поздрави
_________________ SUBARU FORESTER
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2011 1:22 pm |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
|
По мое мнение е подходящ за туристически офроуд. За екстремен и състезателен - според мен няма нужните якостни характеристики. Добре е да го повдигнеш 3-5 см. Твърди блокажи няма и не се предлагат - най-много LSD на задния диференциал – в масовия случай вискозитетен и рядко механичен. Бавните намаляват предавателното число с 1,45. Според мен влез в ЮТУБ и виж клиповете - независимо от гореписаното ще видиш неподозирани възможности на тая машина. И още нещо - по-малко електроника - по-малко главоболия далеч от асфалта.
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2011 5:58 pm |
|
|
|
taipan
|
Напълно подкрепям. Да добавя, че Форестър се представя много добре на стръмни баири с кал/сняг заради малката си маса(по-трудно се окопава), ниският център на тежестта(боксер и купе комби) и симетричния постоянен 4х4. Дава усещането, че "залепва" за баира, а при сериозна трудност си "драпа" сантиметър по сантиметър, типично за истински офроудъри с ръчни блокировки. Имам няколко случая с баири по 35 - 38 градуса на отъпкан сняг с лед, където успя да мине само Фори-то. Честно казано преди да го пробвам лично не приемах съвсем сериозно всички суперлативи И наистина в youtube има изумителни филмчета,особено от районите на Русия, където е една от най-уважаваните марки  Ето едно известните форумни демота: http://vbox7.com/play:2430f5d9
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2011 6:46 pm |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 9:41 am Постове: 344 Местоположение: Стаpа Загоpа
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
|
Взимай и не я мисли много,аз от 2 години се радвам на фори 2.0 MY99 МТ с бавните нито сняг,кал или коловози я спират,а за байри не съм го пробвал много много.И аз съм ловджия като тебе и заради това го вземах,досега никакви ядове.Много хора ме питат джип ли това кола ли е,аз им викам ами Субару е 
_________________ Случайността е среща на две необходимости !
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2011 8:11 am |
|
|
|
Buryan
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 10:00 pm Постове: 128 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
|

всичко зависи от това за какво искаш да го ползваш, казваш си ловец... форестера няма да мине там където минава Уазка, или нива с 6-7 човека през зимата, основно заради това че не е толкоз висок от долу колкото тях, ако има дълбоки и гадни коловози си до там... но иначе за черни пътища в полето, през полето,за сняг, кал, чакъл, 35-38 гр наклони с трева до коляно, няма спиране, бавните за стръмно са много важни, щото иначе не му стига много мощността, а и се кара по лесно така... от друга страна всяка кола която се кара по тежък офроуд се чупи, рано или късно, не знам дали ще ти се откъсне от сърцето да мачкаш до предела и...и тодълго време. Лично аз съм се качвал при 30 см сняг не прекаран на Бяла черква, ако знаешкакво е , но и съм се отказвал там когато имаше ужасни коловози след едни камиони.... forestera не става например зимата за качване над с.Чурен с дружинката, или пък ако е много изровен същият път през есента, и пак основно заради огромните дупки там...обикалял съм около Брезе с дружниката, т ачак и на ловнат аимкъща в гората, ако е знаеш къдее , но не и през зимата, и пак заради дупките...а и ме хвана жал... иди в u-tube, напиши forester и гледай 10 -12 клипа поне какво прави именно тази модификация...за да си прецениш сам според мен това не е иделната кола за лов в планината, поне както аз съм го практикувал , ако трябва да сме честни... за лов в полето става , ако не си много луд, поне за 98 % от случаите
лично аз я карам 85% сам на работа, 10 % с фамилията къде ли не из Балканският п-в, 5 % офроуд но не и много тежък , основно за лова...за ектремният път има приятели с Ниви... не ме интерисува друга кола.
_________________ Subaru Forester 1999, 2.0 GL
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 12:26 am |
|
|
|
de-cho
Регистриран на: Сря Дек 09, 2009 3:27 pm Постове: 106 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01
Рейтинг: 0
|
|
със сигурност ще наака доста от т.н. джипки ! особено пък за тия пари...качвал съм се по такъв наклон по които не могат да се качат с атв-тата мога и снимки да ти покажа при това съм с автомат нямам бързи-бавни...
_________________ Свекървата на моята тъща - мой приятел!
Subaru Forester 2.0 S-Turbo '01 Ducati SuperSport 900ss '99
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 10:53 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
de-cho написа: със сигурност ще наака доста от т.н. джипки ! особено пък за тия пари...качвал съм се по такъв наклон по които не могат да се качат с атв-тата мога и снимки да ти покажа при това съм с автомат нямам бързи-бавни... Ееее, колега... Дай ги снимките, защото винаги когато имам време ходя да карам АТВ-та и УТВ-та и това малко не го вярвам... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 10:57 am |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
Аз тъй като гледам, той pike76 не, че много ни чете... ... или поне не му личи 
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 12:04 pm |
|
|
|
taipan
|
Важното е ние да си споделим 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Чет Юни 02, 2011 2:55 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|