Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Защо Субару не спира добре? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
mitoko написа:
за спирането са важни и ГУМИТЕ :giggle:

Абсолютно!

Заради галоши преди 2 години влизах 3 пъти в чужди багажници и то без щети за мен :smt129

Код:
New hardware found!

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Чет Юни 02, 2011 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
с тойо т1р докато не загреят са галоши 205 50/16

Чет Юни 02, 2011 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
evg3 написа:
Код:
New hardware found!

:giggle: :smt082 :smt082

Чет Юни 02, 2011 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За гумите е ясно...Аз поне не икономисвам от гуми-гледам да съм все с нови и читави. За спирачките е думата ;) Летните досега са били винаги йокохама. Вероятно се ударих с "всесезонните Г900"....както и да е.Оня ден покарах към 250-300 км едно Х3 на приятел ,3.0 нафта от 2005-та -да го закарам до летището с неговата кола и да я върна....та гумите си бяха "за мъгла" ,18'' дънлоп летни,валя мазен дъждец през цялото време...На връщане малко по-бързичко се пуснах и трябваше да спирам по-рязко на няколко пъти. Ами има разлика. По-лесно спира от моята. Между другото да споделя,че досега не бях обръщал внимание,но Х3 стои добре в завоите-почти като субару ;) Не че ми хареса повече от моя аутбек,но си има някои добри страни,няма защо да се лъжем. :smt023

2010 guzzi griso 1100

Чет Юни 02, 2011 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 27
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
А защо всеки инвестира в дискове и апарати :waste: , аз пък се чудя някой пробвал ли е смяна на серво и помпа от друг авомобил :?: :?: :?:

Чет Юни 02, 2011 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Отговори с цитат
За 2к.лв се решава проблема кардинално-Brembo Grand Turismo kit за Легаси ГТ.Става на аутбек,легаси,импрези...
http://www.3gwrx.com/forum/index.php?topic=18623.0
Изображение

По-тънко втора ръка има из Ибей...

Немските машини е нормално да имат по-яки спирачки при положение,че на аутобана в Дойчланд се кара с 250 км/час стандартно и са настроени да поддържат скорости от този род дълго време...и сътветно да спират ако се наложи.

Пет Юни 03, 2011 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
мда Симе, ма 2к за спирачки за събка за 7 К която не става и за ръчкане е малко тъпо нали :-D

Съб Юни 04, 2011 6:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Отговори с цитат
quietriot написа:
мда Симе, ма 2к за спирачки за събка за 7 К която не става и за ръчкане е малко тъпо нали :-D

Ми ша тряя продаваш Пг-то и хипера :smt129

Съб Юни 04, 2011 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
simbat написа:
quietriot написа:

Ми ша тряя продаваш Пг-то и хипера :smt129

по вероятно ще си замине събка баце , и без това влезна за гарнитури в бокса. ;)

Сря Дек 07, 2011 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
и аз бих се радвал субару да имаха по-истински спирачки. това е резил!
не е от тежката кола, преди това имах двутонна омега, пък спираше. опелите уж са общоизвестни с категорична липса на спирачки.
не е от мърлява спирачна уретба.
ако трябва да инвестирам Х хиляди левове още в смяна на дискове, апарати, глупости, айде няма нужда! нали било смятано някъде си, защо аз да го 'доизчислявам'? по-склонен съм за инвестиране в смяна на колата.
ако трябва да си сменя стила на каране и да мина в режим 'катафалка', няма начин.

аз спирам, дори на мен ми влезнаха веднъж отзад, но това не означава че спирачките са на ниво! жена ми не може да спира с това субару и все реве. дори по тази причина категорично отказва да го кара! това НЕ спира! а тя, горката, не е като да не е карала всевъзможни коли и да не може да кара, спокойно слага доста голям процент от 'шофьорите' в малкия си джоб. проблема е, че аз съм ПРИНУДЕН да свиквам с липсата на нещото, наречено спирачка.

аз пък далеч не съм сигурен, че следващата ми кола пак ще е субару. май май, по-скоро НЕ.

Сря Дек 07, 2011 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
Аз не мога да се оплача от спирачките. Те са си чудесни, както всичко друго по тази кола. Да уточня все пак, че съм минал само около 12000 км., за годината откакто карам Аутбека. До тук - без грешка!
Може би колегите имат претенции към спирачките за някои модели (години) или след доста навъртяни километри!?
Или по-скоро темата би трябвало да бъде: "Кое Субару не спира достатъчно добре и защо?"

Сря Дек 07, 2011 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Направо се изумявам понякога. Сякаш всички слизат от Carrera GT ......

Сря Дек 07, 2011 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен ми е интересно колко от колегите, които се оплакват от проблемни спирачки са направили профилактика преди това:

1. Смяна на накладки;
2. Смяна на дискове, ако е нужно;
3. Смяна на спирачната течност и обезвъздушаване;

П.П. Много от съвременните коли създават илюзията, че спират много добре, защото им е сложено много силно серво и дори леко "погалване" на педала води до рязко спиране. Реално това само променя усещането, но не води до по-къс спирачен път.
Тази тенденция е доста вредна, защото влошава прецизната работа и обратната връзка с педала на спирачката. Просто поредният маркетингов трик.

Сря Дек 07, 2011 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Не мога да се оплача, както и в предишното си мнение съм посочил, но има нещо, което ме притеснява и това е АBS-a, може да е много добра система за мокро, но забавя спирането на сухо и май е по-бавна от класическата. (може да е внушение) #-o

Сря Дек 07, 2011 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен ми намирисва на сбъркани понятия - нечувствителен педал на спирачките и неспиращи спирачки са коренно различни неща.
Моята убавица спира чудесно, но наблюдавам следното: минимално усилие на педала с ниска скорост спира много. За същото МНОГО, но с висока скорост трябва да си се натисне педала със сила, а не просто да си отпусна цървула. Дали не е умишлено направено?
И още нещо - ако се активира АБС-а на сух асфалт, значи спирачните апарати могат да приложат повече спирачна сила, отколкото е нужна на автомобила така или иначе.
Остава открит въпроса колко трябва да се натисне педала, за да се случи това.

БТВ ABS-а удължава спирачния път при сняг и лед, но в обичайни условия сцепва от спиране, а освен това запазва управляемостта на колата, като не допуска блокиране на колелата, т.е. можеш да манверираш по време на спирането, ако има време за това.

NB: в дебелата книга пише смяна на спирачна течност на 30 000км. Може би и при колегите с оплаквания е на толкова - сменихте ли я навреме?

Сря Дек 07, 2011 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Не е проблема при мен от спирачна течност, накладки, дискове, а натиска върху педала и това странно "чукане" на ABS-a е кошмарно. Какво се случва в действителност, при класическата схема навтискаш рязко спирачки и мигновено гумите блокират и зависиш само от протектора, кога ще спреш, ако вземеш да поднасяш - отпускаш, но сам си решаваш, а при ABS-a и да набиеш рязко сензорите следят, коя гума блокира и отпускат да завърти - това става за милисекунди, но са си цяла вечност в забавен каданс, докато отново натиснеш с повече усилие. Не знам, каква е пределната зона на натиск, за да се елиминира ABS-a, защото ако няма такава е голяма грешка. А бе с една дума - искат се крака на гребец. :giggle:

Сря Дек 07, 2011 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
накладки - ок са. може би са малко по-'меки', защото много ми цапат, но едва ли проблема ще е от там.
дискове - напълно в норма.
спирачна течност на година-година и половина, под пробега, ДОТ4, качествена.
колата не спира както се полага! предни еднобутални, задни барабани.

абс-а ми е любимец що се отнася до опит за спиране на павета или през някоя неравност. дори да не искам да спра зверски, а съвсем лекинко да намаля, тая гад решава да се меси много неприятно и за дълго. да бяха милисекунди, хубаво, но не са. тогава определено влошава управляемостта.

Сря Дек 07, 2011 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@jafaar - както Ицо е обяснил - абс-а само помага да се завива при екстремно спиране. Аз лично също му се дразня, защото само ме рита, рядко го включвам, ама дразни. Бях се замислил да му махна бушона ама ще ми свети лампата.
Когато блокират гумите спирачния път се намалява в ПЪТИ. Склонен съм да твърдя, че двете ситуации в които е добре да имаш АБС са - да спираш рязко в завой или да трябва да заобиколиш спирайки и да спираш на мокро. На мокро скъсява пътя определено. Абе повече минуси има отколкото плюсове (ако знаеш как да си ползваш спирачките и знаеш кога да натискаш и отпускаш) ама стандарт, кво да го прайш :)
Моя явно е много чувствителен, защото ми се включва за щяло и нещяло...
май писах по-нагоре, но след като смених спирачна течност и направих профилактика и сложих едни стари дискове, педала ми омекна значително и сега се държи добре!
И преид спираше, но сега усилието за натискане е мааалко по-малко и ми е точно колкото да ми харесва, а не както казва Бат_Асен да слагат силно серво(на волво с40 примерно) и да си мислиш, че кове а то просто е по-малко усилието.

:smt023

Сря Дек 07, 2011 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Спира си нормално, само, че трябва дв се натиска малко повече, което може да се сметне и за плюс по принцип.

Сря Дек 07, 2011 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Само @bad_dog спомена за обратната връзка, която както и при волана е нещото, което ме спечелва всеки път като седна в Subaru. Всичко е много директно и много ми харесва.
От ABS много хора се оплакват на всякакви марки и модели. Учудвам се че при Субару са го направили толкова сензитивен, предполага се да е по-консервативен, като VDC например...
Доколкото знам при STI има понятие "спортен ABS", но в какво точно се изразява или е просто рекламен трик не съм запознат.

Чет Дек 08, 2011 2:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >