Такова Субару не издържа много на силно пресечен терен чупят се диференциалите както сподели и другият колега,но при внимателно каране колкото да отидеш на лов и да си свършиш работа става.Джиповете са с по яки диференциали но подскочил в въздуха джип при падане на земята докато гумите се въртят на пълни обороти ударът в диференциала е убийствен и не издържат на много такива.На снимката не се вижда как е окачването и дали са удължавани полуоските,някой виждал ли е такова Субару на живо?
За полуоските не знам, но китовете по принцип включват едни планки за сваляне на двигателя и дифа по-надолу за да се запази по-приличен ъгъл при каретата.
Виждал съм такова повдигнато субару (е не чак до такива висини), но отдолу беше доста добре защитено с едни дебели ламарини , но нямах възможност да го снимам.
Официално се включвам към групата аудимразци . Много им е прехвалено куатрото и малко лежат на славата на първото ауди куатро от група Б, което биеше поради причината че е било единственото 4х4 после Пежо и Ланчия му скъсват г.за ама както и да е. Мога много да плюя против немското автомобилостроене . А в Б-я феновете са му много и за тфа гледам да си трая (аз не губя губят те)
Прикачени файлове:
Copy of weird_subaru_legacy_3.jpg [ 219.5 KiB | Прегледано 2133 пъти ]
Copy of weird_subaru_legacy_2.jpg [ 209.84 KiB | Прегледано 2133 пъти ]
Коментар на файл: субару Brat, което за жалост не се среща в наще ширини 4610190022_large.jpg [ 36.68 KiB | Прегледано 2133 пъти ]
Някои не знае ли какъв кит използват тези , и от къде може да се купи . Сигурно се предлага при тях по Америка комплект за повдигане заедно с други дифове и всичко ?
Понеже не разбирам много от японски коли да питам някои работи. За дифовете ясно. За каретата също. При този размер гуми и този лифт, наистина се получава много добра геометрична проходимост, но ако скоростите и главните предавки са същите не стават ли много кофти предавателните отношения за офроуд? Все едно си без първа предавка. Ако караш на бавни, все едно си на бързи с нормални гуми или по-зле. Поправете ме, ако греша. Какво става, ако трябва да се движиш бавно или е голям наклона? Съединителя как се чувства? Хидротрансформатора? Как се отразява липсата на рама?
Четох в един американски форум че си правят бавните още по-бавни и така, ноо и без това упражнение бавните са си доста къси така че разликата не е голяма зависи вече каква големина гуми сложиш тези на снимките са едни от най-високите и с най-големи гуми, при повечето повдигнати субарута гумите им не са чак такива
Прикачени файлове:
24192540006_medium.jpg [ 18.39 KiB | Прегледано 1951 пъти ]
mod_gallery_385062134.jpg [ 193.11 KiB | Прегледано 1951 пъти ]
dsc02545wa7.jpg [ 69.22 KiB | Прегледано 1951 пъти ]
Picture_0033.jpg [ 56.62 KiB | Прегледано 1951 пъти ]
Откакто повдигнах Форестъра, минавам през "бордюрите" които са направили снегорините, а другите чакат някой да им даде път... Не ми трябва джип като имам такова Subaru...
За да са надеждни такива Субита и да издържат на "напъните" на по-големите гуми се правят не малко промени.Задължително смяна на предавателните числа.По бавни дифове за да компенсират спада на динамиката от големите гуми,подсилени полуоски иначе "счуп" става доста бързо.Планка за смъкване на дифовете с 50% от лифта.Примерно ако е повтигнато 6см,дифа се смъква с 3см.Иначе градуса на вътрешното каре става голям и при пълен завой на ляво или дясно на кантар се чупят.Списъкът с одобрения е дълъг ...слага се и допълнителна перка за охлаждане с принудително вкл/изкл понеже двигателя вече е с едни други натоварвания и вероятноста за прегряване е голяма.....по желание пълен блокаж на преден и/или заден диф.Въздушните на австалийската фирма АРБ са класика в офроуда......мога да пиша до сутринта по темата "ЛИФТ" и неговите неблагоприятни последствия ако не се направи правилно П.П.Изчетох цялата тема за повдигането на колегата със сервиза в кв. "Левски" .Цяло чудо е,че още никой не е строшил вътрешни карета.Всъщност няма как да се строшай по асфалта и лек черен път.Но при не много сериозно разкършване с пълни обороти на волана е неминуемо.
За да са надеждни такива Субита и да издържат на "напъните" на по-големите гуми се правят не малко промени.Задължително смяна на предавателните числа.По бавни дифове за да компенсират спада на динамиката от големите гуми,подсилени полуоски иначе "счуп" става доста бързо.Планка за смъкване на дифовете с 50% от лифта.Примерно ако е повтигнато 6см,дифа се смъква с 3см.Иначе градуса на вътрешното каре става голям и при пълен завой на ляво или дясно на кантар се чупят.Списъкът с одобрения е дълъг ...слага се и допълнителна перка за охлаждане с принудително вкл/изкл понеже двигателя вече е с едни други натоварвания и вероятноста за прегряване е голяма.....по желание пълен блокаж на преден и/или заден диф.Въздушните на австалийската фирма АРБ са класика в офроуда......мога да пиша до сутринта по темата "ЛИФТ" и неговите неблагоприятни последствия ако не се направи правилно П.П.Изчетох цялата тема за повдигането на колегата със сервиза в кв. "Левски" .Цяло чудо е,че още никой не е строшил вътрешни карета.Всъщност няма как да се строшай по асфалта и лек черен път.Но при не много сериозно разкършване с пълни обороти на волана е неминуемо.
Ако е въпросът за трошене и стандартния ПАТРУЛ може да се строши по-бързо от подготвена ВИТАРКА - въпросът е, че тук никой не си вдига колата за да прави състезателен офроуд, а за да иде спокойно до язовира например и да се върне. И най-важното - за да не поддържа втора кола. Въпрос на прагматизъм - за какво ми е свръх издръжливо и проходимо чудовище-подготвен джип, което ще ми разглоби вътрешностите докато стигна до мястото където да го използвам? И никакви карета не се трошат - аз съм си вдигнал колата с 5 см. и всичко си е наред. Излизам от асфалта натоварен с трима пътници и багаж когато си искам и се връщам пак когато си искам. И преди четири дни бях на "Камъка" и на "Мишкова нива" в Странджа, където и местните Уазки и Ниви ревът и се пънат докато се качат със "засилка и блокаж". А на мен екскурзоводката ми казва - "Ми тя тая кола каква е - що не друса? Ние тука с Нивичката доста си подскачаме.Пък онези коловози там ги изрови на еди-кой си Уазката, щото не може да качи баира." За какво ми е джип, ако имам такова Subaru...
ПП ARB не предлагат блокажи за SUBARU
Вто Юни 12, 2012 8:05 pm
goshko
Регистриран на: Нед Юни 10, 2012 3:21 pm Постове: 4 Местоположение: София
Автомобил: Impreza'98 2.0
Рейтинг: 0
Гледната ти точка е различна,но това е чудесно! Нивата и УАЗ-ката може да са орали някъде,но при други условия на терена(кал,сняг).Друг е въпроса,че и двете не ми харесват ама изобщо!А Нивата по нито един параграф включително проходимост.Майка Япония само!Другото е компромис!С удоволствие бих се поразходил с теб някой ден да поразкършим машините.Ще взема Тойотката(Ленд Крузър 80-ка 4.2 чист дизел) да я покараш и пак ще обсъдим комфорта....А каретата не се трошат от тежеста на товара,а от ъгъл на атака....Сток Патрул има само един недостатък пред подготвена Витара-ТЕЖЕСТ!Живот и здраве ще си говорим по темата на дълго и на широко някой ден Да не цапам хубавата тема. П.П.АРБ вече предлагат за някои модели Субару блокажи.