Отговори на тема
 Новобранец в чуждо лозе с много въпроси 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте фенове ! Близо 10 години яхам една марка ,която за мен е символ на здравина и сигурност ----ВОЛВО !Но ето че и второто ми такова сдаде багажа и.......реших да вземам 3-то ! Реших този път да е от швеицария ,тъй като баджанака живее трайно (дай боже ) там .Баджото е по японските колици и след 2-3 дневно търсене на читави 'волваци " ми каза : абе ти ....само волво ли ? Е какво предлагаш --му казвам аз ---а той ми прати тука една обява на едно SUBARU Legacy 2.2 SST (Kombi) и честно да ви кажа ми запали главата !Четох тук там из форума ви и....видях че имало и по-здраво нещо от ВОЛВО (особенно след като ги купиха китайците ),но това е друга тема !
На всички Варненци обещавам здрав купон ако стане работата !Но за целта моля за малко инфо ,какъв таралеж си слагам в гащите ! Според моя човек ,колата е от часно лице ,което било добре !98 година е има си туй онуй ! ВЪПРОСА ми е : що за двигател е този ---пълна или моно инжекция ,има ли турбо ,имали дебитомер ,мога ли да му сложа ГИ .и все такива неща ......колата е сервизирана САМО и ЕДИНСТВЕНО в сервиз на СУБАРУ и си е минала теста за сигурност ------е та какво да сменям и да очаквам като проблеми ! Усещам се ,че като за първи пост започвам да ставам лееееко нагъл ----затова толкова за сега !Благодаря

Нед Май 29, 2011 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това е двигателя, с който Субару правят рекорд за най-бързо изминаване на 100 000 км на писта със средна скорост 223 км/ч вкл. обслужването.
http://drive2.subaru.com/Spr09/Spr09_20years.htm

Нед Май 29, 2011 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, не си улучил подходящо място за съвет :lol:
тук всички са предубедени !!!
Нормално е!
Който се е качил веднъж на СУБАРУ не иска да чуе за друга марка.
Конкретно по въпросите ти:
- има дебитомер
- стандартно не се предлага с турбина /ако искаш състезателен кон може да си монтираш дори две/
- носи газово /съветвам те за газов инжекцион/
- пълна инжекция е

избягвай въздушно окачване

иначе няма каво да му счупиш, аз вече 13 години се опитвам и не съм успял още!
безумно здрава ходава част и мотор

абеее, няма нищо общо дори и с Волво
/n.b. макар и да харесвам марката/

Нед Май 29, 2011 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Малко си чел... ;)
Купувай, не питай!

Нед Май 29, 2011 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
galaxy написа:
На всички Варненци обещавам здрав купон ако стане работата !

Щях да ти кажа някои тънкости, ма като не съм от Варна, а 'они' да пият на мой гръб... :smt139

Пон Май 30, 2011 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Коя година е тва легаси...щото ако е от времето на Брус Ли колкото и да е било здраво навремето няма гаранция,че няма да те изненада към днешна дата...каквато и марка да е

Вто Май 31, 2011 12:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте !Прочетох отговорите до тук и съм напълно наясно къде влизам !Естествено че ако вляза в клуб ЗАЗ и ги питам защо са им "джобове " ----- :smt134 те да ми отговорят ,че това е прототип на модел 2210 =та :-D
майтапа си е майтап ,но с оглед кризата ...съм решил трайно и безавариино да карам на газ!
Сега...брус лии не го зная кой набор е ...но ..имах едно гадже 73-та и едно ВОЛВО 73-та и да ти кажа Волвака имаше повече екстри и повече ме издържа :giggle:
а легасито е 98-а което в швеицария е 2008 -ма в наща мила родина

Сря Юни 01, 2011 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 103
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Като чета мненията до тук,колегите не са те излъгали.При правилна поддръжка трудно ще го счупиш.Сегашното ми се кара само по черен път,често, и така вече 1.5г.за това време и това каране европейска кола да се е разпадала 5-6 пъти вече,а Субаруто неще и да знае.Не че не се трошат и те, но много по рядко от друга кола.

Чет Юни 02, 2011 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
simbat написа:
Коя година е тва легаси...щото ако е от времето на Брус Ли колкото и да е било здраво навремето няма гаранция,че няма да те изненада към днешна дата...каквато и марка да е

:smt136 Подкрепям! Наистина обективно мнение... Без значение марка. Без значение немско, японско, френско... =D>

Пет Юни 03, 2011 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега 2.2 мотора има две модификаций, с 131кс и 128кс , първият е с хидравлични клапани вторият с механични, т.е. този с механичните на определен пробег особенно с АГУ(колата си понася газов инджекцион и се държи по същия начин като на бензин) иска пререгулиране на хлабината на клапаните (50 000 км,ако е с механични) двигателя е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗДРАВ и е един от наи сполучливите на марката , за предпочитане е пред 2.5л мотор, характерни слабости му са след 10-12 г или 150 000км протичат семерингите на коляновия вал и на разпределителните валове,гарнитурите на капаците на клапаните и О-пръстена на гърловината за наливане на масло (просто се опичат и стават дървени) , но това не е проблем струват около 15лв и се сменят с ангренажния комплект който ще трябва така или иначе да сменяш ако вземеш колицата,неговата цена е около 450-500 лв (не бързаи да въздишаш има 4 ролки и хидравличен обтегач на ремъка) но изкарват повечко км от другите коли защото ремъка е доста дълъг и прави по малко обороти.С охладителната система внимаваш,като я обезвъздушаваш да няма въздушна възглавница и с двигателя общо взето това ти са грижите. Скоростите ако са автомат сменяш маслото и караш 40000-50000км ако е ръчка пак сменяш маслото и караш докато свърши съединителя.
Ако имаш други питания .....

Нед Юни 05, 2011 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Един съвет и от мен - на тези последните години 2-а генерация един приятел ме извика за три огледа - и трите бяха с тръгнали междуосев дифф и като позагрее почва да прескача, придърпва, притриса - изкарай я на една полянка или асфалтец навий волана малко преди крайно дясно или ляво и върти така 5-6 мин обратни завои, ако се появят горните симптоми - по-добре си търси друга. Много льохмани не знаят, че гумите трябва да са еднакви и 4-е, да се вътрят предни задни и да са с близко налягане - при системно неспазване на тези неща- се стига до гореспоменатия проблем и много по-рядко от каране в каквито и да е условия.

Вто Юни 07, 2011 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
този мотор не е печелил 100 000те километра, там печели 2.2 но турбо мотора който няма нищо общо с този
мотора не е с хидравлични повдигачи а е с механични, отнема между 15 и 20 минути да се регулират
теча от семерингите и опръстените се отнася за всички мотори
този мотор има проблеми само с водачите на клапаните, но това е след 300 000км
ако е наистина 98-ма година, колата е с много по-добра звукоизолация
най-вероятно е ръчни скорости и нормално окачване, ако е автомат сигурно ще е с въздушно окачване
ролки и ремък също са доста под 500лв, и се сменят само ако има нужда, този мотор не удря клапани
за газова уредба нямаш абсолютно никакви ядове
виж амортесьорите, гледай за изгнило по купето
ако дадеш и линк ще ти кажа повече за колата

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Вто Юни 07, 2011 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 89
Автомобил: 1998 Legacy 2.0 AT, Ford Galaxy 2.3