Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Impreza, Outback или Legacy?
| Автор |
Съобщение |
|
adrenalincho
Регистриран на: Чет Юни 02, 2011 6:57 pm Постове: 2 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|

Здравейте, Нов съм в този форум, но винаги съм бил голям почитател на машините, които Subaru произвеждат. Надъхал съм се да си взема Субару и се колебая между Impreza, Outback и Legacy. Работата е там, че често ми се налага да минавам по черни пътища зиме и лете. Зимата ходя на ски, т.е. багажник за ски ще ми е от полза, а лятото се занимавам със скално катерене и често се налага колата да е натоварена с 4-5 души и с не много тежки, но обемисти раници и да се минава по чакълести, каменисти и кални пътища. Шофирането ми е предимно извънградско и по планински пътища. Не търся автомобил за Off road, а стабилна и достатъчно висока колица, която да може да ме прекарва надеждно и комфортно както по магистралата, така и из планинските пътища. Не ръчкам яко като карам, само при необходимост, но ми се иска колата да се набира добре, така че когато изпреварвам натоварен да не се чудя дали насрещно-идващият румънски тир няма да не размаже на асфалта преди да съм изпреварил. Предпочитам колата да е от 90 до 150 коня, не по-малко от 1,8 литра, 4х4, може и автомат, разход извън града - не повече от 8 и не повече от 11-12 в града, сравнително комфортна за 4 човека на дълъг път (не ми трябва лимузина), здрава тапицерия (електронните екстри не са ми по вкуса и не ме интересуват). Просто се чудя кой от тези модели е най-подходящ за мен и има ли някой от тях слаби места с фрапиращо скъп ремонт? Ако може някой от вас да ми помогне в избора между тези три модела ще съм му благодарен. Прочетох доста информация за тези возила, но искам да попитам и хора с практически опит като вас  Ориентирал съм се към по-старите модели, но не по-дърта от 98 година ( просто не ми се ръсят пари за коли при липсата на асфалт в нашата родина).
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Zk32xMNUjWU
|
|
|
|
| Вто Юни 07, 2011 7:39 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Така като чета избора ти трябва да е между Forester и Outback и в предвид разхода - при Forester има по-малки двигатели. Виж темата за разхода, ако това е водещото условие.
|
|
|
|
| Вто Юни 07, 2011 8:37 pm |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
ФОРЕСТЪР - идеален за това за което ти трябва. Ръчни скорости с ходонамалител. Просто получаваш повече отколкото очакваш. Ако си късметлия - да не попаднеш на някоя бракма, ще имаш "три в едно" 
|
|
|
|
| Вто Юни 07, 2011 8:43 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
след 4-5 коли с ръчни скорости мога да кажа че автомата е по-добър
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Вто Юни 07, 2011 10:32 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
замисли се между фори и аутбек,но според мен бека има по голямо пространсво
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Юни 07, 2011 10:48 pm |
|
|
|
kikaha1
Регистриран на: Вто Апр 12, 2011 7:40 pm Постове: 113 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
|
От това което си изброил най-удачен вариант е аутбека, при положение че ще го ползваш на лек off road терен. Преди да си взема моята кола и аз имах почти като твоите изисквания и се колебаех между Фори и Аутбек , и в крайна сметка малко по-компактния размер и по-големия просвет наклониха везните в полза на Форестъра. Предимството на Аутбека е в огромния багажник  , и комфортната возия , а плюса на Форито (поне за мен) е железния 2.0 двигател и по-високата позиция на водача. За недостатък на моя Форко мога да кажа че единствено мястото за пътниците отзад е леко ограничено(щото аз съм 1,90 и обичам да шофирам с максимално изтеглена назад седалка  ) , пък ако искаш да тестваш какво може "горския" пиши ми на лични да направиш един пробен офф роуд с моята машина. 
_________________ Не е лесно да си жив Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн Ако има котешки рай, моето сиво коте със сигурност е там. R.I.P. Грей, липсваш ми.
|
|
|
|
| Вто Юни 07, 2011 11:27 pm |
|
|
|
adrenalincho
Регистриран на: Чет Юни 02, 2011 6:57 pm Постове: 2 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
Благодаря за мненията, Темата за разхода я изчетох цялата още преди да пусна тази. Евала, много полезна информация  . Като гледам мен най-много ме устройва този EJ20 двигател със 125 коня, или EE20 (дизел) ама него май само на по-новички модели го има? Форестър със 125 коня не е ли малко тромав? Като цяло колата не е ли малко голяма за този двигател? И до колкото разбрах задните амортесьори са им слаба част, а са по 1000лв. бройката. Притеснявах се за Outback-a, че са автомат тези които ми харесват, но казвате няма да имам проблеми? Макар, че ако изреве нещо на умряло по автомата сигурно и аз ще рева на същото А, разбрах, че има някакъв модел "Impreza Outback Sport", ако правилно се сещам. Този модел на Impreza различава ли се по нещо от нормалната Импреза? Или само стикерите му са Sport 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Zk32xMNUjWU
|
|
|
|
| Вто Юни 07, 2011 11:52 pm |
|
|
|
subaru prodrive
Регистриран на: Съб Апр 19, 2008 8:41 am Постове: 762 Местоположение: ВАРНА,БЪЛГАРИЯ
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
|
Така,четох какво ти трябва,за тебе автомобила е Фори 2.5 автомат,,ще си от доволен предоволен,,и амортисьорите не са по 1000 лева,,къде ги четеш тези космически цифри?  А може и 2.0 турбо,автомат..повярвай ми ще летиш,,от удоволствие,от автомата по добро няма,,кутията е невероятно здрава,,аз карам 2.5 автомат 4 години,но колата ми е Легаси седан. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
_________________ не е леко да се вдига тежко..................казал щангистът +359894313437
|
|
|
|
| Сря Юни 08, 2011 5:54 pm |
|
|
|
Sims3
Регистриран на: Чет Юни 09, 2011 12:05 pm Постове: 4 Местоположение: Plovdiv
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
|
|
Форестер 2,0-125 коня.Започват от 97 година и първите вече могат да се намерят на добра цена.
|
|
|
|
| Чет Юни 09, 2011 12:28 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|