|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Смяна на накладки на новите Форита
| Автор |
Съобщение |
|
tony
|
Здравейте колеги.Потърсих из форума за такава тема, но не видях.  А може и да има...... Ще ми е интересно колегите с нови Форита да споделят кога последно са сменяли предни,, дефакто задни накладки и дискове? Колко пъти до сега ? На мен ми предстои сервизно обслужване на 30 000 км и там ще видим какво е състоянието им. До сега не съм сменял, а и не се е налагало... Все пак това ще е нещо като статистика за периода на смяна и издръжливоста на накладките....Макар износването, да зависи от стила на шофиране...... 
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 8:37 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
тони здравей,аз на моя бек,смених накладки на около 63000км за първи път,лошото е че сега е на 90000 и трябва да сменям предни дискове,но за да сменя дискове,трябва да сменя и накладки,... и сега чакам да се износят накладките и тогава ще сменям и дискове
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 8:41 pm |
|
|
|
Hris828
Регистриран на: Пон Окт 26, 2009 12:18 pm Постове: 58 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Forester 2008
Рейтинг: 8
|

Здравейте. В началото на март месец 2011, ми се обадиха от сервиза на СМТ, да ме подсетят, че е време за годишното обслужване. Колата, Суби Форестър 2008 беше на 40 000, без 40-50 км. След като смениха всички възможни филтри и маслото за скромните 729 лв с ДДС, много настояваха че е време да сменям и накладки, предни и задни. Попитах ги как съдят че са за смяна, не съм чул свиренето на пластинките, а отговора беше че всеки момент, щели да засвирят...и така вече около 2000 км, по-късно, без все още да са засвирили пластинките, днес на 03.05 след тяхното изказване и предстоящи ми около 1000 км през уийкенда си смених сам накладки без да ползвам сервиза на СМТ, понеже гаранцията ми изтича след седмица. От СМТ поискаха 250лв за предни, 190 за задни и по 46 на 4ас за труд, като минимума е 2 4аса. И всички цени са без ДДС. За сравнениена техните около 620лв с ДДС, на мене ми костваха, предни +задни от TRW 146лв общо + 50 лв труд, Общо 196 лв с ддс. около 3 пъти, по-евтино. Колата си я карам разумно, не я юркам газ-спирачка. Преди съм карал Тойоти, авенсис и рав, там смяната на накладки ставаше на около 60 000 км. С Форко се случва на 40 000, като в сервиза днес ми казаха че за малко да ме убеждават да не сменям, понеже предните били износени различно, много отляво и малко отдясно, а били почнали с дясната. Но като видели лявата, се отказали да ме разубеждават. Според моите хора в сервиза, на 40 000 км на прдените съм имал около 2-3 мм, а на задните 3-4 мм феродо, при общо 14-16 мм на нови накладки. Определено износването си зависи от стила на каране, но ми прави впечетление че марката залага на скъпи консумативи за да компенсира от цената на автомобила.
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 8:56 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Здравей Hris, не съм съгласен ,че марката залага на скъпи консумативи! Просто си мълчим и плащаме на гръцкия дистрибутор като поп! Я попитай колеги от форума , които са в Америка колко плащат? 35$ за масло!!! Тук важи вица: Когато се здрависаш с грък , виж колко пръста са ти останали на ръката  Просто живеем в държава на балъците и плащаме колкото ни кажат( пътен данък в Германия е наполовина на нашия)
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 9:19 pm |
|
|
|
Hris828
|
|
Даа Миро. Съгласен съм. За съжаление си прав. СМТ са франчаиз на Субару Гърция. А там са същите капути, та битер нашите. Това няма оначе да ме откаже да карам Субару. В края на тази седмица, или следващата Мимо е обещал да ми пристигнат новите задни амове, оригинални. Между впрочем е нормално когато произвеждаш автомобил и части за него за пазар, като щатския, цените да са ти едни, а за пазар като източа европа цените, а и самите части да са ти други. След като се поинтересувах установих, че шатското изпълнение на Форко е с по-нисък клас, ако мога така да го нарека, задни амортисьори спраямо европейските. Цената за щатски ам е 300 лв а за европейския 800.
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 9:51 pm |
|
|
|
mitoo
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 10:26 am Постове: 159 Местоположение: Sofia
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
|
|
Имам един въпрос за накладките, понеже нямам още 1000 километра с моето фори а като натисна рязко спирачката тресат накладките. Става въпрос за рязко спиране но без още да включи ABS-a. Възможно ли е да не са се напаснали още накладките към дисковете та тресат или фабричните накладки са някакви дървени и прекалено корави. До сега съм сменял на колите ми само с накладки Delfi и трябва да ви кажа че са много комфортни накладки.
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2011 9:28 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Колега Мито, не трябва да има тресене изобщо, иди в сервиза да ги погледнат. Моето фори е на 70000 вече и накладките не са за смяна. Новите чакат в багажника, закупих ги преди година от субару Варна за около 180лв. Хрис, за сервиза в горубляне ли говориш?
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2011 10:22 am |
|
|
|
taipan
|
|
С тези цени на накладки може да си закупите направо цивилни EBC или Hawk HPS+, за вторите още не съм попаднал на вносител в БГ или Европа, но си заслужават и с внос от САЩ. Също така според мен е задължително да се смени спирачната течност и обезвъздуши системата.
Аз замених накладките с Hawk HPS+ и течността с Мотул 5.1 още на 16 000 км с цел подобряване на спирането(старите накладки бяха почти нови) и разликата е огромна - педалът е по-твърд, а накладките захапват значително по-добре.
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2011 11:24 am |
|
|
|
Hris828
|
|
Да "зевзек", Цените които написах ми ги съобщиха в Горубляне , в средата на март. Оригинални субару накладки. Проверих цени на оригинални накладки от германия, има няма наполовина са. Но така е. А много ми беше смешно, докато седях и чакат да приключат с годишното обслужване на колата, дойде едно момче, което тъкмо беше закупило Форестър модел 2004-2007, което някой беше довел за първоначално обслужване в сервиза в Горубляне. Помислих си че е лудост да скочиш на цените на СМТ, без да си се допитал до Митака, ама нямаше как да го дръпна и да му поотворя очите.
|
|
|
|
| Чет Май 05, 2011 5:28 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Явно доста са вдигнали цените. Препоръчвам ти услугите на Субару Пловдив. Моето фори само там ходи и няма проблеми, също и във Варна но е доста далеч. Поздрави!
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Май 05, 2011 5:46 pm |
|
|
|
Hris828
|
|
Зевзек, аз проверих в Пловдив, доста свестни ми се сториха хората, само че частите им заедно с Горубленския сервиз идват от едно и също място, от субару Гърция, като предварително тези по гаранция се одобряват от шефа на афтер сйлинга в София - Радослав Минчев. Така че усетих, отношението е добро, само че цените на частите са си като в софийския, евентуално работата да е по-евтина. Но сещаш се че тя е 10-на % от себестойноста.
|
|
|
|
| Чет Май 05, 2011 8:40 pm |
|
|
|
bubaru
|
mitoo написа: Имам един въпрос за накладките, понеже нямам още 1000 километра с моето фори а като натисна рязко спирачката тресат накладките. Става въпрос за рязко спиране но без още да включи ABS-a. Възможно ли е да не са се напаснали още накладките към дисковете та тресат или фабричните накладки са някакви дървени и прекалено корави. До сега съм сменял на колите ми само с накладки Delfi и трябва да ви кажа че са много комфортни накладки. Според мен са ти криви дисковете,случи ми се на ново Субару скоро, мини ги на струг или на шлайф машина и ще се оправи тресенето.
|
|
|
|
| Пет Май 06, 2011 5:03 pm |
|
|
|
kris-uk
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 11:59 pm Постове: 228 Местоположение: Пловдив
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
|
Привет Колеги! Дойде време и аз да сменям накладки! Не съм много доволен от старите "PAGID" и за това поръчах от тези, "EBC", от зеленият вид, за автомобили до 200 коня! Колеги, някой ако знае нещо, да сподели, добри ли са, някакви отзиви и т. н.! БЛАГОДАРНОСТИ !!! http://www.eurocarparts.com/performance-brake-pads
_________________ http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030506.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030504.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030502.jpg
|
|
Последна промяна kris-uk на Нед Май 08, 2011 5:11 pm, променена общо 4 пъти
|
|
| Пет Май 06, 2011 9:03 pm |
|
|
|
tony
|
Благодаря на всички колегите за полезните коментари....  След като мина през сервиза за масла и консумативи, ще пиша какво е състоянието и на моите накладки.....Но от първо четене май ще изкарат още 
|
|
|
|
| Пет Май 06, 2011 9:22 pm |
|
|
|
Hris828
|
|
В началото на май смених накуп предни и задни накладки. Колата беше около 40 000, но предните почти бяха заминали. Взех си TRW на прилична цена. Заедно със смяната стъпиха около 200 лв. 150 за накладки и 50 за монтаж. Доволен съм, веднага се усети разликата. Колата започна да спира по-добре, и някак по мазно. Обясниха ми че феродото им било по-меко и щадели дисковете. Като цяло съм много доволен. Смених и задните амортисьори че беше почнала да поднася леко и сега все едно съм на нова кола.
|
|
|
|
| Чет Юни 09, 2011 8:40 am |
|
|
|
tony
|
Обслужих Форко на 30 000 км. Сменени консумативи и спирачна течност Motul DOT 5.1 Състояние на накладки и дискове-добро. Нормална износеност. Не е необходима смяна. На 45 000 км ще проверим пак, ако до тогава не са засвирили на желязо. 
|
|
|
|
| Чет Юни 09, 2011 10:59 am |
|
|
|
1974
Автомобил: Subaru Forester 2009
Рейтинг: 19
|
|
колеги, нещо не разбирам - моят Форестър е закупен от паралелния вносител, с турска сервизна книжка. Прави впечатление, че по нея сервизът е на 12 500 км. Като гледам, закупените от СМТ влизат в бокса на 15 000. Защо тази разлика. За пари ли го правят по-начесто турците или??? Иначе по темата - сега съм на 34 000 и към август ще дойде време за сервиз на 37 500. Засега нямам проблеми (или поне не усещам) с накладки и амове. Обаче на последния сервиз на 25 000 се оказа, че колата е изгубила близо 0.5 л антифриз. Така и не ми отговориха, защо липсва охладителна течност - всичко било ОК, нямало течове и тн., просто се случвало.
|
|
|
|
| Чет Юни 09, 2011 5:38 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
1974 написа: колеги, нещо не разбирам - моят Форестър е закупен от паралелния вносител, с турска сервизна книжка. Прави впечатление, че по нея сервизът е на 12 500 км. Като гледам, закупените от СМТ влизат в бокса на 15 000. Защо тази разлика. За пари ли го правят по-начесто турците или??? Иначе по темата - сега съм на 34 000 и към август ще дойде време за сервиз на 37 500. Засега нямам проблеми (или поне не усещам) с накладки и амове. Обаче на последния сервиз на 25 000 се оказа, че колата е изгубила близо 0.5 л антифриз. Така и не ми отговориха, защо липсва охладителна течност - всичко било ОК, нямало течове и тн., просто се случвало. изпарява се през преливника,жега е,бързичко си карал на места,много са факторите,но си мисля че е нормално при положение че взима 10-11л течност,а за километрите не знам.на мен в швейцарската ми книжка пише на по 15000км
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Чет Юни 09, 2011 5:54 pm |
|
|
|
M_sub
Регистриран на: Съб Яну 05, 2008 2:34 pm Постове: 71 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT
Рейтинг: 70 
|
kris-uk написа: Привет Колеги! Дойде време и аз да сменям накладки! Не съм много доволен от старите "PAGID" и за това поръчах от тези, "EBC", от зеленият вид, за автомобили до 200 коня! Колеги, някой ако знае нещо, да сподели, добри ли са, някакви отзиви и т. н.! БЛАГОДАРНОСТИ !!! http://www.eurocarparts.com/performance-brake-padsАз съм с EBC Red Staf, Метални линии Greemspeed, Мотул 660 течност и ..."надупчени и нарязани" дискове  . EBC се държи доста добре студено, а като загрее разликата е голяма. Sorry за спама в темата за новите Форита 
_________________ "....Much to learn you still have...." ex - Legacy 2.5 GX AT 99' Forester 2.5 XT 06 AVO380
|
|
|
|
| Пет Юни 10, 2011 11:52 am |
|
|
|
taipan
|
Ти съвсем като по учебник  и по темата, то разлики почти няма Какви дискове по-точно и не ядат ли накладките ? За червените съм чувал, че трябвало да загреят, но интересно как се държат преди това спрямо стокок накладките и колко време им трябва да влезнат в работен режим ?
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пет Юни 10, 2011 3:03 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |