Отговори на тема
 WRX причукаха лагери на вала 
Автор Съобщение

Постове: 44
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колата ми беше докарана от англия преди 5 дни дори неможах да и се нарадвам и останових шум от двигателя който ми е познат до болка!!!

Какъв е реда има ли някаде ръководство за разглобяване на мотора

Някой които се е сбласквал с този проблем да ме посаветва какво да правя!!!

Да шлайфам вала и биелата и да търся ремонтни лагери

Или а си тарся вал и биела втора ръка

Съб Юни 11, 2011 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега отвори мотора и виж как са нещата - не препоръчват много да се шлайфа вала, щото му е плитка циментацията, така че както отвориш ще разберете. Тук има ръководства за турбо мотор viewtopic.php?f=1&t=1660
Лошото е, че за да смениш биелните лагери - трябва да разкостиш цели я мотор.
ПП Най-вероятно става въпрос за биелни лагери, че те са слаби на субару.

Нед Юни 12, 2011 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Нов фен
Отговори с цитат
Привет колега! Съжалявам, че така се е получило при теб, но все пак сигурен ли си, че са лагери? Да не бъркаш случайно шума с този на буталата при студен мотор, защото последния е типичен проблем за някои модели Субару. Лагерите се чуват добре като загрее мотора, а буталата тогава отихват.

Пон Юни 13, 2011 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ми днес я откарах при майстора който ще я прави и я запалихме и бая време се вслушвахме в шъма които издава мотора и един пат го има друг пат го няма колата загря хубаво и при подаване на газ и след това резко си махнеш крака от педал;а и се чуе изчукване за много кратко!!!

Майстора каза че са лагери в начален стадий.Оригиналната пропка е сменена с някаква тунинг алуминиева която има много голям магнит но на него нямаше нищо по принцип когато е лагер се лепят стружки от лагера!!!

Ми като отворим ще си проличи най хубаво!

Стана ми много интересно за това с Буталата как чукат и за какво чукат каква е причината?

Пон Юни 13, 2011 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще перифразирам агента, той беше казал, че тия стружки от лагерите магнита не ги лови. Така че това, че няма не е гаранция... Но щом ще я oтваряте няма какво да гадаем, дано не е сериозно, да я освежиш и газ ;)

Последна промяна votolom на Пон Юни 13, 2011 10:15 pm, променена общо 1 път

Пон Юни 13, 2011 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ми и аз това се надявам дано да стане гледам ще има някъв сабор на 2 уни на бистрец ако стане да я разтъпя до там!!!

Пон Юни 13, 2011 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема