| Автор |
Съобщение |
|
M_sub
Регистриран на: Съб Яну 05, 2008 2:34 pm Постове: 71 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT
Рейтинг: 70 
|
Привет, По скоро накладкиде ще изядат дисковете  . Спирането със сток спирачна система винаги ми е вдигало адреналина  но след тези интервенции имам значително подобрение..може би 40% по-добро спиране....НО все още е далеч от това което искам. По мое мнение, Червените EBC спират като нормалните накладки когато са студени и много по-добре като загреят. За загряване е нужно само едно междинно натискане на спирачката. Не знам обаче ако се сменят само накладките дали ефекта ще е същият? Според мен за по-добро спиране и в случай, че колата се кара със сток мотор, инвестицията си заслужава.
_________________ "....Much to learn you still have...." ex - Legacy 2.5 GX AT 99' Forester 2.5 XT 06 AVO380
|
|
6
|
|
| Нед Юни 12, 2011 9:22 am |
|
|
|
tony
|
Здравейте колеги!! Днес смених предни накладки. На Коледа засвири пластинката на дясното предно колело. Задните са износени наполовина-не се налага подмяна.Случи ми се на около 44 000 км. Kолегата Hris828 се оказа прав че на новите Форита около или след 40 000 км, да се поготвим за смяна.Не съм го натискал много Форко-нормално каране (магистралите са друга тема  ) . Интересното беше че десните накладки бяха по-износени от левите, с около 1 мм.повече. Дали това е нормално? Мисля си че това е в рамките на нормите. Да видим до кога ще издържат задните. Весело посрещане на Новата Година.... 
|
|
|
|
| Вто Дек 27, 2011 7:09 pm |
|
|
|
phill
Регистриран на: Чет Май 26, 2011 2:34 pm Постове: 72 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
|
aboychev написа: Задните са износени наполовина-не се налага подмяна. Нямаме ли лампичка/иконка на таблото за износени накладки ? Аз лично съм доволен от моята как спира, със сток спирачна система ( все пак е стандартен автомобил, не очаквам спиране като на импреса WRX ).
|
|
|
|
| Вто Дек 27, 2011 11:36 pm |
|
|
|
tony
|
phill написа: aboychev написа: Задните са износени наполовина-не се налага подмяна. Нямаме ли лампичка/иконка на таблото за износени накладки ? Аз лично съм доволен от моята как спира, със сток спирачна система ( все пак е стандартен автомобил, не очаквам спиране като на импреса WRX ). Не няма лампичка.  А иконката ABS се отнася за друго. Явно япнците са прецинили че звуковия сигнал на металната пластина на накладките е достатъчна. 
|
|
|
|
| Вто Дек 27, 2011 11:55 pm |
|
|
|
phill
Регистриран на: Чет Май 26, 2011 2:34 pm Постове: 72 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester
|
Силно се надявам, липсата на индикации по таблото като "топломер-а (температура на охл-течност)" и въпросната иконнка за износени накладки, да е компенсирана с нещо друго  ...
|
|
|
|
| Сря Дек 28, 2011 10:43 am |
|
|
|
bubaru
|
phill написа: Силно се надявам, липсата на индикации по таблото като "топломер-а (температура на охл-течност)" и въпросната иконнка за износени накладки, да е компенсирана с нещо друго  ... Според мен с икономия 
|
|
|
|
| Сря Дек 28, 2011 10:55 am |
|
|
|
tony
|
Понеже открих темата преди време, и да не спамя на други колеги темите, пускам тази интересна новина! 
|
|
|
|
| Съб Мар 17, 2012 12:43 pm |
|
|
|
Хектор
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
|

Hris828 написа: Здравейте. В началото на март месец 2011, ми се обадиха от сервиза на СМТ, да ме подсетят, че е време за годишното обслужване. Колата, Суби Форестър 2008 беше на 40 000, без 40-50 км. След като смениха всички възможни филтри и маслото за скромните 729 лв с ДДС, много настояваха че е време да сменям и накладки, предни и задни. Попитах ги как съдят че са за смяна, не съм чул свиренето на пластинките, а отговора беше че всеки момент, щели да засвирят...и така вече около 2000 км, по-късно, без все още да са засвирили пластинките, днес на 03.05 след тяхното изказване и предстоящи ми около 1000 км през уийкенда си смених сам накладки без да ползвам сервиза на СМТ, понеже гаранцията ми изтича след седмица. От СМТ поискаха 250лв за предни, 190 за задни и по 46 на 4ас за труд, като минимума е 2 4аса. И всички цени са без ДДС. За сравнениена техните около 620лв с ДДС, на мене ми костваха, предни +задни от TRW 146лв общо + 50 лв труд, Общо 196 лв с ддс. около 3 пъти, по-евтино. Колата си я карам разумно, не я юркам газ-спирачка. Преди съм карал Тойоти, авенсис и рав, там смяната на накладки ставаше на около 60 000 км. С Форко се случва на 40 000, като в сервиза днес ми казаха че за малко да ме убеждават да не сменям, понеже предните били износени различно, много отляво и малко отдясно, а били почнали с дясната. Но като видели лявата, се отказали да ме разубеждават. Според моите хора в сервиза, на 40 000 км на прдените съм имал около 2-3 мм, а на задните 3-4 мм феродо, при общо 14-16 мм на нови накладки. Определено износването си зависи от стила на каране, но ми прави впечетление че марката залага на скъпи консумативи за да компенсира от цената на автомобила. Привет ! Понеже ми предстои смяна на накладки се поинтересувах за цените в официалните сервизи - Пловдив и София и установих, че цените не са променяни от поста на колегата. Замислих се за вариант аз да си купя накладките и да ми ги смени Митака, и бих помолил за съдействие да ме насочите за магазин (не се доверявам особено на онлайн магазините) и марка накладки. Колата е Фори дизел 2008. Благодаря предварително!
|
|
|
|
| Пет Май 31, 2013 3:11 pm |
|
|
|
tony
|
Здравей. Марин (mimo13) предлага избор от накладки и марки. Пиши му. За моя Форко са на следните цени.Предни накладки TRW около 95лв, а на Brembo-65. Задни накладки TRW 73 лв. п.п. Официалните сервизи ги избягвай, по възможност. 
|
|
|
|
| Пет Май 31, 2013 9:11 pm |
|
|
|
DragoM
Регистриран на: Нед Авг 30, 2009 6:52 pm Постове: 61 Местоположение: Одеса/София/Триполи
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
|
|
Аз преди две седмици смених задни накладки при Любо. Сложих TRW и за сега съм доволен.
_________________ Current: Пешеходец Previous:Subaru Forester 2.0TD 2N, Newport Blue http://pix.bgstore.org/
|
|
|
|
| Съб Юни 01, 2013 8:08 am |
|
|
|
Хектор
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
|
DragoM написа: Аз преди две седмици смених задни накладки при Любо. Сложих TRW и за сега съм доволен. От къде ги купи и колко ти струва цялата интервенция ? 
|
|
|
|
| Съб Юни 01, 2013 9:17 pm |
|
|
|
DragoM
Регистриран на: Нед Авг 30, 2009 6:52 pm Постове: 61 Местоположение: Одеса/София/Триполи
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
|
|
Имам ги много отдавна и не съм много сигурен, но мисля че са около 70-80 лв. Аз сменях и тампони на предната стабилизираща щанга, а и се наложи да се престъргват дисковете, но мисля че само за смяна на накладките не би ти взел повече от 20-30 лв.
_________________ Current: Пешеходец Previous:Subaru Forester 2.0TD 2N, Newport Blue http://pix.bgstore.org/
|
|
|
|
| Съб Юни 01, 2013 11:05 pm |
|
|
|