Отговори на тема стр <  1, 2
 Добре заварили! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Супер количка! =D>
За разхода и на мен не ми се вярва изобщо.

Вто Юни 21, 2011 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Subaru Outback 2005
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
thebrainless написа:
Супер количка! =D>
За разхода и на мен не ми се вярва изобщо.

Преди два дена сипах 47 литра газ, чакам с нетърпение да свърши :smt082 . Малко ми е странно как решава да ме прати във високите обороти като натисна повечко педала. Веднъж ми се наложи да изпреваря, като карах с под 20км/ч, натиснах педала до край и се озовах от 1500 оборота на 5500. Тоя дето го изпреварих сигурно ме е помислил за луд :smt131 .

Сря Юни 22, 2011 11:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
milentenev написа:
Веднъж ми се наложи да изпреваря, като карах с под 20км/ч, натиснах педала до край и се озовах от 1500 оборота на 5500. Тоя дето го изпреварих сигурно ме е помислил за луд :smt131 .
При мене е постоянно това, щото ми е малък мотора и винаги сваля предавка, че да получи повече мощност. А като свали 2 от 4 възможни предавки и се метка на 5500 и почва да звъни двигателя като шевна машина.

Сря Юни 22, 2011 11:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
миналия ден на връщане от Гърция, малко след Сандански изпреварих един с мерцедес 190, миличкия толкова се същиса от звука, че направо тръгна да отбива в банкета :giggle:

Сря Юни 22, 2011 11:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 98
Автомобил: Mazda CX7 2.3 DiSi turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
[/quote] А сега и малко въпроси:

За какво е този бутон "P" на конзолата на волана? И как се настройва часа на дисплея? Вчера забелязах, че на въздушния филтър пише да не се изхвърля понеже бил вечен. Това възможно ли е? Оригиналната навигация не е чувала за София, има ли решение на въпроса или да си карам с навигацията на ГСМ-а? Подгряването на чистачките работи ли с не оригинални чистачки?
На вратите забелязах, че гумите се помпят на 2.0 предните и 1.9 задните, когато не е натоварена колата. Това не е ли прекалено малко?[/quote]
Колега , честито за придобивката , много добре изглежда :smt023 ! Бутона "P" на конзолата остава включени габаритите при паркиран автомобил и изваден ключ . Часа на дисплея се настройва през навигацияте, влизаш в неиното меню и от там смятам че ще се оправиш сам :) . Имам диск за навигацията , даже два и за София е сравнително подробен , но трябва да видим как ще го пратим към Сф.

Сря Юни 22, 2011 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да се намеся и аз колега, понеже карам идентичен екземпляр....
Първо честито и от мен и много безаварийни километри
Сега ще си позволя да ти дам няколко съвета и няколко факта от осем месечния ми опит с OUTBACK:
1. Разхода - 15 /16л/ на 100 градско в София газ, в зависимост от натовареността на движение и разбира се колко я натискаш. На мен също компютъра ми показва 12.4 л средно та от това съдя, че имаме подобен стил на каране.
2. Въздушния филтър - няма нищо вечно на този свят. Постоянния филтър има своите преимущества за по спортно настроените, но и той си иска специфично обслужване, особено щом караш на газ. Аз съм със сменяем и го сменям на 10 000 км да ми е мирна главата. По безшумен ми се струва и някак по направен за колата /говоря за оригинален Субару/
3. Газта - болна тема по която са изписани много верни работи и много глупости...Да имаш време да четеш.
Не е нормално, това което пишеш за оборотите. Колата трябва да се държи идентично като на бензин с едва забележимо усещане за по малка пъргавина и мощност, с което свикваш и не ти прави впечатление
Моята газова е Никам Колтек и след дълго ровене из нета разбрах, че единствения майстор в България, който разбира наистина от това с което се е хванал и го е срам да вземе пари, се нарича Янко и живее в гр. Септември.
Заведох я още в началото, че ми правеше проблем - при по рязко подаване на газ прехвърляше автоматично на бензин, както и по магистрала над 120 км. в час и нямаше земна сила, който да я върне на газ. След много четене, съвети и апокалиптични картини в т.ч. и смяна на уредбата се оказа омекнала пружина на предпазно клапанче в бутилката. Откри го за 5 минути, смени пружината и колата стана като нова. Смени газовия МАП с нов и ми сложи допълнителен филтър, като за всичко с труда със срам ми поиска 100 лева.
Знам, че следващата реплика ще предизвика полемика и повярвай не желая да я почвам, но не се занимавай с Митаци и прочие набедени разбирачи. С него се познавам от 1996г. и не желая да влизам в тази тема. Мой приятел съфорумец си купи Форестер с монтирана там уредба и като я закарахме се видяхме в приключение. Нито правилните дюзи, нито вързана ламбда, малък за двигателя изпарител, непрекаран евро клапан на бутилката от мързел да пуснеш един кабел в повече и най-вече - абсолютно никаква настройка. Оставена на автомат и толкова. Полска газова "правена специално за Субару". За цената й няма да ти говоря...
Човека смени изпарител, смени дюзи, сложи му допълнителен филтър, върза ламбдата, настрои компютъра по бензиновия компютър и си игра докато съвпаднат графиките на 100% и с мъка му взе 200 лв. Приятеля не можа да си познае колата, а беше тръгнал да я продава...
Конкретния ми съвет е - не се блъскай като грешен дявол, а мини по проверен път. Ако имаш интерес пиши на лично, ще ти дам телефон и ще те препоръчам. /Не го пиша тук, да не се реши, че правя реклама./
4. Оригиналната навигация е още далеч от това, което трябва да бъде и още дълго време ще бъде далеч.
Решението - То струва 700 лв. и представлява тайвански модул за екрани Панасоник, Кенууд и още нещо беше. /Твоят е Кенууд/. Изхвърляш оригиналното ДВД, които е под седалката, слагаш модула на негово място, включваш кабела и си готов - кеф ти IGO, кеф ти каквото пожелаеш с подробни до безбожие /да не повярваш чак/ карти. Нищо от оригиналния екран не губиш.

За момента толкова от мен, ако се сетя още нещо ще допълня.
Още веднъж - безаварийно.

Сря Юни 22, 2011 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви много за отговорите. Навигацията я реших по следния начин - стойка за кола за Samsung Galaxy S + iGo. Иначе газта ми е BRC и е монтирана от Субару, за да важи гаранцията. Много съм доволен от нея, въобще няма никаква разлика между газ и бензин, никога не разбирам кога съм минал на газ и не се усеща разлика в мощността. Единствения "дефект", е че от време на време ми светва спорт режима на автоматичната (без да е на спорт) и компютъра трупал грешки и светва check engine (още не ми се е случило), което се оправя с изчистване на грешките. По този повод си купих bluetooth OBD2 Scanner и го чакам да пристигне. Интересно ми е този Тайвански модул защо е на такава цена? А и ДВД-то е в жабката (ако говориш за устрйството, а не за самия диск :D).

Чет Юни 23, 2011 8:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моето ДВД устройство фабрично се намира под шофьорската седалка - Аутбек 2004г. 2.5, европейско изпълнение.
Там се пъха и диска с картата и служи само за навигацията. При теб може да е различно.
Тайванския модул всъщност представлява цяла навигация, която се свързва директно с фабричния дисплей посредством кабел включен в комплекта вместо оригиналния и ползваш тъч скрийн и всичко останало, както е при оригинала. В него се слага СД карта, която съдържа навигационната програма. Предполагам, че е скъпо защото е марково и е предназначено само за три модела екрани, които съм изброил. Предимството е, че не закачаш стойки екрани, захранване и т.н. Монтажа е елементарен и ползва фабричната навигационна антена на колата.

P.S. Не трябва да светват никакви лампи и не трябва да трупа никакви грешки, ако е направено като хората. При мен осем месеца е по този начин. Ако е правилно конфигурирана, газовият компютър "следва" бензиновия едно към едно и е изключена възможността за "объркване" на системата. Тук някъде във форума имаше изключително кадърно написан подробен пост за това, как трябва да стават нещата. Мисля, че беше темата за течната фаза...

...сега разгледах подробно снимките. Коя година ти е колата и защо говорим за гаранция, при положение че гледам конзолата е едно в едно с моята?

Чет Юни 23, 2011 8:52 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами газовата е монтирана 2007-ма от предишния собственик, колата е била още в гаранция и за да не я губи, се е наложило да я сложи в сервиза на Субару. Може да я закарам в някой сервиз за BRC, да оправят проблема с чек енджина. За сега не ми пречи.

Чет Юни 23, 2011 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
milentenev написа:
Ами газовата е монтирана 2007-ма от предишния собственик, колата е била още в гаранция и за да не я губи, се е наложило да я сложи в сервиза на Субару. Може да я закарам в някой сервиз за BRC, да оправят проблема с чек енджина. За сега не ми пречи.

Може би на теб не....

Чет Юни 23, 2011 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimitrov2000 написа:
се нарича Янко и живее в гр. Септември.

Поздрави за мнението!
Дай тел. на този Янко може да ми е от полза.

Съб Юни 25, 2011 11:28 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
dimitrov2000 написа:
се нарича Янко и живее в гр. Септември.

Поздрави за мнението!
Дай тел. на този Янко може да ми е от полза.

0878 601688 - Янко

Нед Юни 26, 2011 9:48 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Някой дали знае къде се намира OBD2 буксата на нашите аутбеци?

Пет Юли 01, 2011 8:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
От лявата страна на кората, която е над краката на водача.

Пет Юли 01, 2011 9:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
dimitrov2000 написа:
От лявата страна на кората, която е над краката на водача.

Кората трябва ли да се свали?

Пет Юли 01, 2011 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не, наведи се отдолу и ще видиш буксата.

Пет Юли 01, 2011 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2