Отговори на тема стр 1, 2  >
 Проблем с ел. системата на Импреса 
Автор Съобщение

Постове: 13
Автомобил: Impresa
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, отскоро имам Субару Импреса 2.0, 125 к.с., но ме притеснява странен проблем. Вече за втори път ми се случва да ми се изтощи акумулатора в рамките на няма 2 месеца. Първо реших, че батерията е стара, отидох при приятели, които имат магазин и сервиз за акумулатори, премериха и при колата нямаше утечка, всичко беше ОК, а след като заредиха и тестваха акумулатора се оказа, че не е пробил, а просто е доста стар и работи с около 60% от капацитета си... За да съм по-спокоен си купих нов акумулатор и така... Допреди няколко дни, когато пак не успя да запали и новия акумулатор беше паднал до 5 волта!... Пак отидох при моите приятели, мериха отново колата, търсиха утечка, но... няма и няма! Заредиха акумулатора, натовариха го, държи си, не е дефектирал! И сега притесненията са големи, че явно има скрит проблем, който се проявява при някакви обстоятелства, не е постоянен, но не знаем как да го търсим... Вчера срещнах познат, на когото споделих за моя проблем и той с изненада ми каза, че такъв проблем е имал негов роднина със Субару, на което така и не са открили причината и са разкоствали цялата кола и... пак нищо! Той ми каза, че е добре да се допитам до форум и... ето ме регистриран тук. Някой има ли идея откъде и как да започна издирването на проблема, има ли наистина такъв срещан проблем със Субару, или съвпадението с роднината на моя познат е случайно... Благодаря предварително!

Сря Юни 22, 2011 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,

За всяко следствие си има причина - щом нямаш утечка, най-простата логика е, че акумулатора не се зарежда...или се зарежда недостатъчно и затова батерията пада.
Всеки средно грамотен акумулатор продавач може да замери зареждането и да ти хване проблема. Ако се окаже това проблем със зареждането - отиваш на ул.Симеон - сервизчета бол дето ги правят за 2-3 часа...

Успех

Сря Юни 22, 2011 9:18 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Колега,

За всяко следствие си има причина - щом нямаш утечка, най-простата логика е, че акумулатора не се зарежда...или се зарежда недостатъчно и затова батерията пада.
Всеки средно грамотен акумулатор продавач може да замери зареждането и да ти хване проблема. Ако се окаже това проблем със зареждането - отиваш на ул.Симеон - сервизчета бол дето ги правят за 2-3 часа...

Успех

Колега, благодаря за съвета, но както вече казах, по отношение на зареждането проблеми НЯМА, акумулаторджиите ми са доста грамотни и мериха всичко по колата и проблеми НЯМА нито със зареждането, нито с утечка в момента на меренето! Тестваха и по алармата нещо, пак няма проблеми... Ако ставаше дума за незареждане, досега да сме го отстранили проблема, ама не е това! Колата я карам само през уикендите, през седмицата почти не се кара... И двата случая на паднал акумулатор станаха в момент, в който отивам да я паля след като е седяла 4-5 дни без да я карам... По моя някаква логика си мисля, че очевидно като съм я оставил на паркинга след това нещо се е случило и е довело да разреждане на акумулатора... Но не смятам, че съм оставил незатворена врата, понеже по принцип алармата издава предупредителен сигнал и бих забелязал, ако да речем ми е светел плафона в багажника...
Нещо в даден момент предизвиква/активира утечка и тя разрежда акумулатора, но какво, защо и кога става нямам никаква идея... Може да е след измиване на колата, някъде нещо да мокри и тогава да се появява... знам ли...

Сря Юни 22, 2011 9:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От мерене до мерене има голяма разлика - тоя филм съм го гледал вече на колата на жената...
За да е коректно замерена, трябва всички консуматори да с включени - клима, радио, отопление на стъкла и фарове.
Освен това да ти проверят касетофона дали като изключиш колата няма консумация - случва се макар и рядко при неграмотен монтаж на стерео.
Също е възможно и алармата да смуче повече от нормалното. Сигурен ли си че алармата не се включва често докато не караш колата и тя да изтощава, ако е настроена на висока чувствителност?

Не се шашкай - обикновенно това се дреболии...

Сря Юни 22, 2011 9:39 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
От мерене до мерене има голяма разлика - тоя филм съм го гледал вече на колата на жената...
За да е коректно замерена, трябва всички консуматори да с включени - клима, радио, отопление на стъкла и фарове.
Освен това да ти проверят касетофона дали като изключиш колата няма консумация - случва се макар и рядко при неграмотен монтаж на стерео.
Също е възможно и алармата да смуче повече от нормалното. Сигурен ли си че алармата не се включва често докато не караш колата и тя да изтощава, ако е настроена на висока чувствителност?

Не се шашкай - обикновенно това се дреболии...

Меренето беше повече от коректно, хората са ми приятели и са много в час, занимават се и с аларми и с музики и знаят какво и как се мери! Мериха с включено абсолютно всичко! Автомобилът си е с фабрична музика, а алармата е някаква обикновена и я тестваха как се държи, включваха, изключваха, отваряха, затваряха врати и т.н. ... те си знаят какво точно гледат, но, проблем не се установи, консумацията е съвсем минимална, допустима, каквато имат всички автомобили (все пак нали там някакви милиампери консумация нормално си има), а алармата не е настроена да е чувствителна и не се включва, ако някой до колата кихне... Възможно е проблемът да е дребен, но... притеснителното е, че може да се случи пак и на неподходящо място... Колата е автоматик и няма палене с бутане, трябва някой да дава ток, а ако няма наблизо... Пък и нали искаме да разчитаме на автомобилите си?!

Сря Юни 22, 2011 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Накрай ги да ти изключат алармата, тествай дали ще падне пак и продължавай да търсиш, ако пада пак.
Най лесния вариант е да отидеш през седмицата след като е стояла и без да използваш електрическата система да отвориш капака и да вържеш мултицет да видиш консумацията.
Аз ако бях на теб щях да си купя специално за това еди мултицет (после ще ти остане, а винаги е полезен) за 10лв и да го вържа след като загася колата и я оставя.
Слагам го под калника на гумата да мога да гледам консумация без да отварям колата и минавам всяка вечер да видя какво пише.
Мен лично ми звучи като оттечка от алармата - или се включва или като поседи включена се шашка. Или като се намокри някой кабел някъде почва да дърпа ток.
Има и друг вариянт - мишки или плъхове. Не го изключвай. Малките дзверове яко гризат кабели и много мизерии може да направят.
Първо кажи на твоите хора да откачат алармата и виж.
ivan8marinov написа:
Меренето беше повече от коректно, хората са ми приятели и са много в час, занимават се и с аларми и с музики и знаят какво и как се мери! Мериха с включено абсолютно всичко! Автомобилът си е с фабрична музика, а алармата е някаква обикновена и я тестваха как се държи, включваха, изключваха, отваряха, затваряха врати и т.н. ... те си знаят какво точно гледат, но, проблем не се установи, консумацията е съвсем минимална, допустима, каквато имат всички автомобили (все пак нали там някакви милиампери консумация нормално си има), а алармата не е настроена да е чувствителна и не се включва, ако някой до колата кихне... Възможно е проблемът да е дребен, но... притеснителното е, че може да се случи пак и на неподходящо място... Колата е автоматик и няма палене с бутане, трябва някой да дава ток, а ако няма наблизо... Пък и нали искаме да разчитаме на автомобилите си?!

Сря Юни 22, 2011 10:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Там където оставяш колата през седмицата ще чуеш ли, ако вие алармата? Чувал съм как вият аларми до скъсване вечерта, а на сутринта като мина покрай същата кола се чуват само някакви жални звуци :)

Валяка ти е предложил добър вариант. Аз дори бих откачил акумулатора и бих замерил дали в продължение на няколко дена има необичаен саморазряд, нищо че е нов. Ако няма, поне ще си 100% сигурен, че не е акумулатора.

Ако имаш лампи по вратите, провери и тях дали не светят по някаква причина, когато колата е в покой и вратите са затворени. Ако трябва мини по тъмно и погледни.

Залепи ухо до някоя тонколона на изключен касетофон (това може и да ти се струва безидейно, но има и такива случаи) и се ослушай за жужене.

Индикатора на алармата читав ли е? Диодна лампичка ли е или обикновена? Нон-стоп ли свети на активирана аларма?

Разни USB джаджавки и други аксесоари (GPS, разклонители, антирадари) има ли оставени включени в колата?

Сря Юни 22, 2011 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега пробваите и когато палиш колата колко ток взима стартера! Ако имаш проблем с четки на стартер ще ти скапва акомулатора за нула време а няма индикация за заминали четки :smt023

ПП- тая фафла съм я ЯЛ :smt129 хвърлих маркова батерия докато разберем къде е ключа от бараката!

Сря Юни 22, 2011 11:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
alex5428 написа:
Колега пробваите и когато палиш колата колко ток взима стартера! Ако имаш проблем с четки на стартер ще ти скапва акомулатора за нула време а няма индикация за заминали четки :smt023

ПП- тая фафла съм я ЯЛ :smt129 хвърлих маркова батерия докато разберем къде е ключа от бараката!

:smt023 , това е вариант също. Ако не, то тогава трябва да пробва с друг акумулатор.

Сря Юни 22, 2011 11:30 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички за идеите! Вариант при измиване да се мокри нещо по алармата и да тръгва утечка има и ще го проверяваме, това е добра идея... Иначе алармата не вие, а там където паркирам колата има денонощно хора и съм ги питал, не е имало проблем с включване безпричинно на алармата... Относно акумулатора, той беше тестван! Първо го заредиха и после го натовариха сериозно, за да се види дали държи! Вероятността проблемите да идват от акумулатора е почти равна на нула, след като проблемите се случиха вече при 2 различни акумулатора, както казах дори стария не беше пробил, нито тотално заминал, но аз така, или иначе реших да го сменя и... проблема се прояви отново!... Ще насочим първоначално усилия в посока на алармата, като ще измивам колата преди това, за да видим дали ще се прояви утечката... Има вариант и да оставя колата за по-дълго време при акумулаторджиите, както казах те са ми приятели и сами го предложиха, ще включат апарат и ще следят какво се случва, пък дано излезе причината!... Ще тестваме и стартера, да видим с него нещата как са...

Сря Юни 22, 2011 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Нов фен
Отговори с цитат
слагай ключ маса и толкоз.

Сря Юни 22, 2011 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
vin_d написа:
слагай ключ маса и толкоз.

ако карах Москвич, нямаше да се замисля вероятно...

Сря Юни 22, 2011 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Махай всичките бушони и мери, последователно слагаш всеки следващ и мериш, като имаш на предвид, че часовник, аларма и други връзки имат консумация. Лошото е ако имаш някой кабел на късо - сиреч някой плашок да го е прегризал, та да не запалиш инсталацията. Но със сигурност аз бих търсил причината. :smt023

Сря Юни 22, 2011 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Ама той явно няма утечка при нормална ситуация. Вярвам, че хората, които са мерили си знаят работата.

Остава някой оголен кабел, който да опира в маса при движение или като се навлажни да е лоша изолацията, но трудно ще се хване такова нещо #-o Някой кабелен сноп може да прогизнал...
Остави им я по-добре да ровят.

Така или иначе - това не е чест проблем при Субару ;)

Сря Юни 22, 2011 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 72
Автомобил: subaru impreza subaru forester '10
Телефон: 0883304033
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
А преди поставянето на аларамата имаше ли същите проблеми?
Наи-често се случва на по-китаиските модели да сработва едно реле за допълнителен канал на алармата, остава включено и за 5 дена е достатъчно, за да не запали колата после.
Щом алармаджиите са кадърни ще са ти поставили на захранващия плюс едно предпозителче-махни го и виж какъв е ефекта.

П.С. ако радиото в колата ти е марката НЕО, в него е проблема.

Сря Юни 22, 2011 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
krasimirStoqnov написа:

П.С. ако радиото в колата ти е марката НЕО, в него е проблема.

Ето тука си много прав. :smt023

Сря Юни 22, 2011 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
четете от край до край
Цитат:
Автомобилът си е с фабрична музика

или само си трупаме мнения ;)

Чет Юни 23, 2011 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тая тема ме грабна :smt023 Много държа да разбера решението на проблема,надявам се да споделиш какво е решението :smt023

Чет Юни 23, 2011 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
alex5428 написа:
Тая тема ме грабна :smt023 Много държа да разбера решението на проблема,надявам се да споделиш какво е решението :smt023

;) Ще бъда особено доволен и радостен, ако скоро мога да ти дам отговора... Все още не съм оставил колата за да я "ровят" обаче... тези дни ще се обаждам да видим кога е удобно...

Пет Юни 24, 2011 6:55 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мдааа... новината е, че... няма новина! Миналата седмица в понеделник вечерта замерихме акумулатора, беше 12.59 и оставих колата до петък вечер, когато пак я замерихме, без да съм я палил преди това. Резултатът беше 11.96. Обадих се на моите хора и отговорът беше - утечка! Закарах я още в петък вечерта и за около 10 км акумулатора беше заредил до 12.20... В събота са и закачили уред и оттогава я наблюдават постоянно... Колата и сега е там, но... снощи приятелят ми се обади и каза, че е супер озадачен! НИЩО! Държи си на 12.20 и не мърда и показанията за консумация са си напълно наред... Точно това , което ме притесняваше най-много, че е нещо, което се появява от дъжд на вятър и ще е много трудно да се хване! Днес съм им заръчал да измият колата на съседната автомивка, да видим дали няма да провокираме нещо, така че сагата продължава...

Вто Юни 28, 2011 7:29 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >