Отговори на тема
 проблем с VDC 
Автор Съобщение

Постове: 9
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!

Наскоро се сдобих с AOUTBACK H6 3 VDC (скоро ще пусна и снимки да се похваля)
Преди да я купя я водих в сервиза на Димитър Лефтеров там ми казаха че нямат забележки, както по колата така и по течната фаза дето е сложена.
След като изчетох менюала ми направи впечатление, че при старт не светва лампата VDC off, също не се появява и при натискане на бутона.
Някой има ли идея на какво може да се дължи това и дали е възможно да е маскиран някакъв проблем?
Тествах колата на планински път (от драгалевци до Алеко и малко по черно) при стабилно каране и бързо влизане в завои с пясък ми се струва, че има стабилизиране т.е. държи се много стабилно и не поднася.

Как да разбера има ли няма ли VDC?

Чет Юни 23, 2011 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами първо трябва да се провери лампичката - нищо чудно да е изгоряла. Другото е отиваш пак там, закачат ти я на тестера и ще видят има ли, работи ли...

Пет Юни 24, 2011 5:56 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
То..........за лампата май пак там трябва да отида, тя май се оправя със сваляне на таблото. Благодаря, и аз се надявам да е лампа!

Пет Юни 24, 2011 6:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
най лошото е че трябва да се свали таблото:(

Пет Юни 24, 2011 6:29 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 75
Автомобил: Outback 2001 3.0 AT
Нов фен
Отговори с цитат
Един страничен въпрос, ако позволиш: за кой модел става дума? Щото при мен (2001г.) няма бутон VDC OFF (на мястото, където трябва да е, има само капаче). Четох, че имало слот за бушон, в който ако се сложи бушон, изключва.

Ако погледнете моя Subaru OUTBACK, може да си помислите, че не го обичам. Но истината е, че за мен мръсотията, прахът и калта, които полепват по него, са нещо като медал за храброст. Кой съм аз да отмивам всичко това? Аз... просто оставям вселената да се погрижи...

Пет Юни 24, 2011 8:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
В ръководството (manual-a) би трябвало да пише в случай, че колата е оборудвана с VDC система (колегата не е дал година и модел).
При мен е така:
1. Обяснение за какво служи и как се ползва.
2. При положение "на контакт", на таблото светва индикатора "количка с две криви линийки отдолу"; свети до 3 секунди след като двигателя стартира и изгасва - нормално.
3. Може да светва и да мига по време на движение за малко - нормално.
4. На таблото от ляво на волана има бутон със същия знак за ръчно изключване на VDC-то. Aко е натиснат - светва и лампата "VCD OFF" - нормално.
За всички останали състояния, ръководството казва: "Проверете колата във фирмения сервиз" :smt129
Моето мнение е че няма как да усетите, че VDC не работи, освен в кал, сняг и други екстремни условия. Отделно, това е свързано с ABS-а и най-добре е да се провери в сервиз.

Пет Юни 24, 2011 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Влизаш по-рязко в завой така че да поднесе задницата и ще го усетиш ;)

Пет Юни 24, 2011 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Моделът е 2002.12 фейслифт 2003, оборудван с
има VDC off бутон на таблото. При старт светва една лампа в ляво с поднасяща кола и после угасва, а в дясно светва VDC и също угасва. Не свети лампата VDC off както при запалване така и при натискане на бутона. Пробвах както писах да я поднеса на завои с пясък и ми се струва че сработва някакво стабилизиране. Като се върна в София ще я вкарам да я видят

Съб Юни 25, 2011 9:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ама то няма място за съмнения като работи. Пробвай тогава на някое по-широко място, ако има пръст отдолу - по-добре. Навиваш волана в посока повечко и тръгваш с рязко газ. Яко работи трябва да ти ограничи газта и да не успееш да поднесеш задницата.

Съб Юни 25, 2011 11:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички за съветите!
За щастие се оказа най-баналното изгоряла лампа.

Пон Авг 08, 2011 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
javax написа:
Един страничен въпрос, ако позволиш: за кой модел става дума? Щото при мен (2001г.) няма бутон VDC OFF (на мястото, където трябва да е, има само капаче). Четох, че имало слот за бушон, в който ако се сложи бушон, изключва.

При повечето автомобили, го няма този бутон, опитах се да си го поръчам, но за сега неуспешно. При бушоните има слот, на който пише FWD и като сложиш бушонче там, светва лампа на таблото "VDC off"

Пон Авг 08, 2011 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krass написа:
javax написа:

При повечето автомобили, го няма този бутон, опитах се да си го поръчам, но за сега неуспешно. При бушоните има слот, на който пише FWD и като сложиш бушонче там, светва лампа на таблото "VDC off"

Този бушон не се ли слага за да стане колата FWD (само предно) какво общо има с VDC ?

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Авг 08, 2011 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
На това поколение Аутбеци, моделите които са с VDC са също с VTD и имат среден диференциал, който дели мощността в отношение 45/55. За това колата не може да остане само на предно. Като сложиш бушончето в гнездото просто изключваш блокировката и системата за стабилност и оставаш на 3 отворени диференциала.

Вто Авг 09, 2011 11:02 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема