Отговори на тема стр 1, 2  >
 АУТБЕК преди 2003 г. и след 2003 г. - здравина и качество? 
Автор Съобщение

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички участници във форума.
Аз съм нов и се интересувам се от СУБАРУ АУТБАК.
Дайте съвет какъв модел да си търся на старо, преди 2004 г. или след 2004 г. - новия модел
Интересуват ме: комфорт на возене, надеждност на ходова част,
надеждност на двигател и електроника, на последно място - проходимост при по-тежки условия.

Пет Авг 10, 2007 9:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Momchil Assenov написа:
Привет на всички участници във форума.
Аз съм нов и се интересувам се от СУБАРУ АУТБАК.
Дайте съвет какъв модел да си търся на старо, преди 2004 г. или след 2004 г. - новия модел
Интересуват ме: комфорт на возене, надеждност на ходова част,
надеждност на двигател и електроника, на последно място - проходимост при по-тежки условия.

Моят съвет е кола от последните месеци преди смяната на модела. Имат много по-надеждна ходова част, материалите макар и морално остарели като дизайн изглеждат малко по-качествени и скърцане и тропане няма да забележиш... За механиката мога само да кажа, че е вечна като цяло с малки изключения. Този модел беше на първо място по надеждност при употребяваните автомобили в Германия :wink:

От друга страна новият Аутбек/Легаси имат много по-модерен дизайн, екстри и т.н. Ти избираш...

Пет Авг 10, 2007 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 73
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Зависи колко си отделил за покупката. Аз съм за модела след 2004г. 2.5 МТ по икономичен е от предшественика си мн. добър интериор и екстериор. Пък за надежноста много зависи от предишния собственик.

Пет Авг 10, 2007 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Мен лично ме кефят сегашния модел(след 2004) и по-предното поколение дето са 98,99г. Говоря за визия.Всичко зависи колко пари ти се дават за колата и колко ти се плащат за застраховака после...
Инъче ако си говорим в свободен контекст кое е най добре :-) Новото е най добре и ако може да е с трилитров двигател е още по-добре :-)

Съб Авг 11, 2007 2:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,
Вече на няколко пъти в различни постове засичам твърдения, че произведените след 2003 г. Аутбеци (пък и другите модели) са с по-компромисно качество на изработка и вложени материали от тези произведени преди 2003 г.? Имат ли реални основания подобни твърдения или мненията са чисто субективини? :-?
Ако има място подобно понижаване на качеството, то къде са 7-те разлики? :smt017

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Съб Юни 25, 2011 9:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
според мен е субективно и то доста!!!може и да са 27 разликите,не съм карал преди 2003,но 2011 съм карал и мога да кажа че има еволюция след моята,така че...,незнам има ли смисъл да се търсят тези разлики.

Съб Юни 25, 2011 10:10 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нямам много наблюдения, но според мен има разлика в качеството на материалите на американските и европейските, а и на по-новите и по-старите. Говоря за пластмасите и кожата вътре по интериора и отвън. За друго не знам. За пример - хванете дръжката на вратата и вижте как се огъва - пластмасата е като на китайски стол :)

Съб Юни 25, 2011 11:24 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм карал и 2004 -та и сега карам 2001 -ва, и двата 3.0 литра...Мога да кажа, че единствено малко по-меко вози по-стария и доста по-бавен. Може би защото е и малко на повече км има и за смяна повече неща, сега последно ТПС - сензора...И двата са много здрави, но 2004-та е направо коренно различен автомобил и откъм динамика, стабилност, здравина, дизайн, интериор, екстри...много по-добър е...направо много ми липсва :)

Съб Юни 25, 2011 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имах Аутбек МУ'00 и го карах 5 години, а от 2 години карам МУ'07. И двата модела са много здрави и не намирам съществени разлики ;)

Съб Юни 25, 2011 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За мен лично, новите модели имат доста предимства, но и много компромисли в сравнение със старите.
Предимства: динамика, стабилност, ергономия, набор от екстри и т.н
Недостатъци: използваните материали са под всякаква критика. Всички пластмаси в салона са адски твърди; широко използваните сиви апликации се съсипват за норматив, еко кожите са гадни. Загледайте се в едно Субару от края на 90-те и на началото на 00 и ще видите, че пластмасите ДОРИ в най-долните части на вратите са адски меки и приятни на допир. При новите, дори горната част на таблото чука на куха пластмасарка...

Пон Юни 27, 2011 8:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз си харесвам моя най-много. Добре разбирам,че звучи тъпо,но си е факт :)
Този до 2003 ми е твърде ретро и дървените апликацийки ми идват в повече. Последният ми е прекалено пластмасов.
Признавам,че и в моя има неща,които не са перфектни, но ако днес реша да купувам аутбек,ще търся някоя "залежала" от 2009, а не последния модел.

2010 guzzi griso 1100

Пон Юни 27, 2011 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
den4o написа:
Аз си харесвам моя най-много. Добре разбирам,че звучи тъпо,но си е факт :)
Този до 2003 ми е твърде ретро и дървените апликацийки ми идват в повече. Последният ми е прекалено пластмасов.
Признавам,че и в моя има неща,които не са перфектни, но ако днес реша да купувам аутбек,ще търся някоя "залежала" от 2009, а не последния модел.

den4o,и аз така си мисля,и моя модел много повече ми харесва, [-X не е заради това че и аз имам такава [-X но и новият много ми харесва 3.6R най гадното е че е пак с тази 5АТ скоростна кутия,има нужда от 6 и нашия и новия модел :)

Пон Юни 27, 2011 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valadares написа:
den4o,и аз така си мисля,и моя модел много повече ми харесва, [-X не е заради това че и аз имам такава [-X но и новият много ми харесва 3.6R най гадното е че е пак с тази 5АТ скоростна кутия,има нужда от 6 и нашия и новия модел :)

:-D Ако имаше шеста щеше да вдига 300 :smt082
А по темата....Да на мен също ми харесва 2003-2009,затова и такава си взех.Не ми пука,че била кофти пластмасата и т.н.Вътре е много по модерно от старата.А новата е като дялана пластмаса,но няма накъде еволюция.Се един ден и до нея ще опрем :giggle:

Пон Юни 27, 2011 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Подкрепям горните мнения. Убеден съм , че при излизането на модела 2004+, не е имало две мнения по-въпроса стария или новия модел. Сега е различно. Много хора целенасочено(включ. аз) търсиха стария модел. Това се отнася и до Легаси 2004-2009.
Въпреки всичко аз съм фен и на новите модели 2010, но само Бек 3,6(като изключим пластмасовото дърво вътре, но това се сменя лесно) и ЛГТ. Другите стават, но няма да ме радват истиснки.

Вто Юни 28, 2011 11:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bubaru написа:
Подкрепям горните мнения. Убеден съм , че при излизането на модела 2004+, не е имало две мнения по-въпроса стария или новия модел. Сега е различно. Много хора целенасочено(включ. аз) търсиха стария модел. Това се отнася и до Легаси 2004-2009.
Въпреки всичко аз съм фен и на новите модели 2010, но само Бек 3,6(като изключим пластмасовото дърво вътре, но това се сменя лесно) и ЛГТ. Другите стават, но няма да ме радват истиснки.

\
=D> e kak така имаме еднакво виждане по въпроса не знам :smt023

Вто Юни 28, 2011 11:54 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля, че това е мнението на много истински фенове на Субару. :smt023

Вто Юни 28, 2011 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Моето мнение е, че като използвани материали в интериора, надеждност (т.е. здравина в някой възли) и комфорт на возия - модела 99-03 е по-добър (със следващия са правени някои компромиси с интериора и задното окачване( до колкото знам от мой колеги, занимаващи се с внос на части за японски автомобили)- явно за да се достигне по-конкурентна и продаваща цена, тъй-като тях години вече конкуренцията е доста засилена, а и мисля че има и разлика в багажното пространство......от друга страна, модела след 2004 разполага с по-добра динамика, техниката е по-модерна (макар че това не я прави по-добра), визията вътре е по- съвременна (за външното излъчване е въпрос на вкус (за мен стария по-отговаря с визията си на марката Субару (мааалко по-спартанско, по могъщо и издялано, по се откроява сред потока автомобили - но това си е лично мое мнение)).....но факт е, че с времето марката си позволява да проявява разни хитринки спрямо качеството, дори и технически....и тази тенденция май се позасилва, което е нормално за всички производители в момента....особенно след 2007г......това е моето неангажиращо мнение....реално, накрая опира цялата работа до бюджет и предлагане на пазара

Вто Юни 28, 2011 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 65
Автомобил: outback 2.5 2004
Нов фен
Отговори с цитат
И аз мисля че модела 2003 -2009 е по-добрия като визия.
Новия нещо не ме кефи стъклата на вратите трябваше да си останат без рамки,
предницата с тези фарове и решетка ми приличат на тойота, D-колоните трябваше да са
черни и покрити със стъкло,двата ауспуха на задната броня трябваше да се виждат ,а относно интериора и автомата съм напълно съгласен с вас. :smt023

Вто Юни 28, 2011 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Subaru Outback 2005
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
От моя скромен опит с Легаси 2,5 2000 година на брат ми и моя Аутбек:

1 - Легасито вози по-меко (по-комфортно) и е значително по-стабилно при минаване с висока скорост през дупка (само на едното колело).
2 - При вземане на остър завой с висока скорост задницата на легасито занася малко, про аутбека го няма това, но по разбираеми причини се накланя повече.
3 - Скоростната кутия на Аутбека се държи много по-различно от тази на Легасито. Като че ли на Аутбека е по-умна и регистрира точно колко натискаш педала и според това ти дава необходимата мощност. Забелязах че при натиснат до край педал, скоростната кутия се държи като в спортен режим. При Легаситео не е така.
4 - Аутбека спира по-добре, въпреки че на Легасито са сменени дискове и накладки, но това може да се дължи на други причини.
5 - Може да си въобразявам, но ми се струва че волана на Аутбека се върти малко по-лесно когато не съм в движение.
6 - 15-те коня повече на по-новия двигател + скоростната кутия се усещат доста.

Пет Юли 01, 2011 8:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Според мен е нормално колата, която е по-нова да има по-мека и удобна хидравлика.
Ела да пробваш моята Импреза да видиш какво мускули ще направиш :smt129 . После се качи на Аутбека си и ще връткаш с един пръст.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пет Юли 01, 2011 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >