Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Молба за съдеиствие от съфорумците . 
Автор Съобщение

Постове: 75
Автомобил: Субару Аутбек 2.5Llineatronik
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите всички щастливи собственици на тази марка... Казвам се Николаи . От доста време във мен назрява мисълта , че следващият ни семеен автомобил ще е форестър или аутбек. И така след като взех решението за покупка на тази марка остана само да избера коя от двете? Тук вече ще помоля собствениците да сложат по едно рамо - после ще им се отблагодаря със една почерпка :) Хобито ми е риболов и излети сред природата , през зимата ходя и на ски... Молбата ми към вас е следната - бих желал някои собственик на Форестър (предпоследният модел ) 156кс. бензин 2000 см3 за среща :oops: Изка ми се да поогледам този автомобил по отблизо.... Ще ходя в Германия за купуването , годината ще е 2006-2008 , ръчни скорости със понижаваща предавка . Ако има собственик на такъв автомобил със желание да помогне със един тест драив ще съм наистина много благодарен. Благодаря ви момчета .

Пет Юни 24, 2011 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Избора между Forester и Outback е като да избираш между по-големи цици, или по-малко дупе. И двете са страхотни, въпроса е кое те влече повече, кое ти хваща окото повече. Лично аз като избирах между двете, избрах Форестъра, защото за едни и същи пари можех да си взема Форестър с кожен салон и голям шибидах на покрива. Това бяха критериите, по които си избрах колата. За Outback-a имах 2.5 двигател, и някаква екстра в повече.. не помня сега каква беше.. ама другото ми хареса повече. Та така за избора...

А на въпроса, аз мога само да препоръчам да не се ораничаваш до ръчна ск. кутия. Без да влизаме в спорове - ако имаш възможност покарай и автоматик. Пък решенията ги вземай после.

Пет Юни 24, 2011 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ми нито търся големи цици нито малко дупе . Те струват само 50 лева и избора е голям ама мноо глям. А и аз притежавам и двете. . . Нямам си Форестър или Аутбек , та за това питам и пиша тук :idea: Вярно нов съм във този форум , уважавам всички мнения (които са поднесени със аргументи ) Не ми се сърдете , изкам да си докарам автомобил който струва около 12 000 европеиски еденици.... Не ми требват цици :-D Трябва ми един сериозен фен на СУБАРУ ФОРЕСТЕР ... Не изкам да споря със никои , изкам да покарам едно форестерче със мотор 156 к.с. със ръчни скорости. Не предлагам заплащане за да не обидя всички хора които уважават марката :idea: Проверих всички фирми за коли под наем и няма това което търся , затова се обърнах за помощ тук.Аутбек няма смисъл да пробвам ...Така или иначе ако взема Аутбек ще е Н6 след 2004 г. Знам без да го пробвам че ще ми хареса . По скоро ме интересуваше компромисният варант - 156 кс. 5 скорости +бавни. Аз знам какво търся :idea: А за градско и всекидневно каране си имам автoмобил закупен нов от мото пфое на 000003 км. вече е на 60 000 км. и само съм сипвал различните течности необходими за да се движи ;) Но със този автомобил имам проблем извън пътя :waste: И за това ще се наложи да купувам нещо което да покрива криериите ми. :roll: Проблемът е , че не съм фен на джиповете . Остава -Субару, автомобила със възможности по -малки от на джип и по- голями от SUV :idea: Та ако някои изка да помогне - да го направи.

Пет Юни 24, 2011 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тито, по-добре говори с продавача да ги покараш автомобилите между които се чудиш. Аз карам такъв форко, но не го давам на никой да го кара - дори на жената! Само моя крак е натискал газта на форко! \:D/ Но найстина е по-добре да тестваш точно определения фори или аутбек щото много си зависи и как са поддържани и експлоатирани тези автомобили. Използвай търсачката - много пъти тук се е дъвкало кой и в какво е по-добър - фори или аутбек.
Успех с избора!

Съб Юни 25, 2011 9:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
:smt131 Бе той человека, май не разбира от майтап, приема нещата в прекият им смисъл! Къде са тея много хубави за по 50лв, какви ли куци пилета са :smt129 !? Е за, околу £50, съм по съгласен да има нещо малко по свястно ;) ! Майтап бе! :smt023 Аз ако имах, толкова много, цели 12хилки в евро, щях да скоча във ФОРИ 2.5, също и бензина нямаше да ме бърка, газ до дупка, семейна и бърза кола(направи сравнения с данните на др. субита)! Но, "АКО" бях аз, но не съм и това си е лично мое мнение! Успех :smt023
:sti:

Съб Юни 25, 2011 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Нов фен
Отговори с цитат
kris-uk написа:
:smt131 Бе той человека, май не разбира от майтап, приема нещата в прекият им смисъл! Къде са тея много хубави за по 50лв, какви ли куци пилета са :smt129 !? Е за, околу £50, съм по съгласен да има нещо малко по свястно ;) ! Майтап бе! :smt023 Аз ако имах, толкова много, цели 12хилки в евро, щях да скоча във ФОРИ 2.5, също и бензина нямаше да ме бърка, газ до дупка, семейна и бърза кола(направи сравнения с данните на др. субита)! Но, "АКО" бях аз, но не съм и това си е лично мое мнение! Успех :smt023
:sti:

Имам си чувство за хумор бре колега кой ти каза че нямам :D Много са ви скъпи във Англия другите ислуги :smt139 :smt139 Вие там сте за оплакване , аз тука за 50 лири ще си я заведа на почивка бе колега :giggle: Както и да е това е друга тема и тя някак си успя да се вмъкне тук . Но , няма проблеми - сега съм на почивка после ще му мисля, автомобили да искаш... Така или иначе тази гимнастика със купуването ще е през есента ;) Благодарско за съветите пичове , ако нещо на което незнам отговора ме мъчи пак ще пиша .

ф-008. Ми то и аз недавам на жената да кара колата , нищо че е семеен автомобил. :D Времето се поразвали та :beer01: и си мисля - Форестер 2006 - 2008 ми се струва по красив от новия :roll: Въобразявам ли си или съм прекалено консервативен :?: :D или маи прекалявам със бирата :lol: Но въпроса ви го задавам сериозно #-o

Съб Юни 25, 2011 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
tito написа:
Форестер 2006 - 2008 ми се струва по красив от новия :roll:

на мен пък ми се стори с по-висока муцуна и таблото. когато и аз обикалях, сядах и в такъв, но отпадна като варианта с най-ограничена видимост напред. това бе една от много сериозните причини за сегашния ми, 2003.

сядаш, по възможност - пробваш и накрая взимаш това, което най-добре ти приляга. приготвените пари не са малко, имаш доста възможности за избор.

Съб Юни 25, 2011 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Еее, колега тито, много се стряскаш, по спокойно бе човек! Извинявай, ако съм засегнал някаква болна тема! Малко не ме разбра, имах в предвид в БГ, само че приравнено в £££! Ааа тук в UK, е по дебело ;) ! Въпрос на вкус е, какво можеш да заведеш и на почивка за £50, някоя изрусена от околовръстното :smt082 :smt134
И сега по темата, това за есента, я камилата я камилара, та те ще излезат два нови модела до тогава! Майтап бе! :smt033

Съб Юни 25, 2011 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако почиваш около Варна, ела да покараш мойто гадно , грозно дизелово Фори от новите! За да знаеш , какво да не си купуваш :smt082

Нед Юни 26, 2011 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
kris-uk написа:
Еее, колега тито, много се стряскаш, по спокойно бе човек! Извинявай, ако съм засегнал някаква болна тема! Малко не ме разбра, имах в предвид в БГ, само че приравнено в £££! Ааа тук в UK, е по дебело ;) ! Въпрос на вкус е, какво можеш да заведеш и на почивка за £50, някоя изрусена от околовръстното :smt082 :smt134
И сега по темата, това за есента, я камилата я камилара, та те ще излезат два нови модела до тогава! Майтап бе! :smt033

колега толкова са гладни тука,че и за 49лири ще заведеш сладко биберонче 2ро курсничка на почивка.

пък както казаха за колите по-горе,най добре говори с продавач да покараш едната,после другата и която ти допадне,
а и както каза миро ако идваш към варна,ела да покараш и моят бек тъкмо..

Нед Юни 26, 2011 9:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Почивам по гръцко но благодаря на съфорумците за поканата . Във момента автомобила които карам е 2000 тдци . Нестава за теглене на каравана извън пътя (няма понижаваща предавка и мерише на съединител ) Фори дизел е осакатен откъм възможности за бавни или автоматик , автоматика може да замести липсата на понижаваща предавка в някои случаи като моя. Тоест не е за мен. ;) Пробвах го на изложението във експоцентъра , хубава кола но за ски :smt033
п.с. Въртящият момент на моят автомобил е колкото на Форестер дизел , но не е достатъчен по неравен път със коловози и 1200 кг каравана МИРИШЕ НА СЪЕДИНИТЕЛ . Които не е теглил каравана няма как да разбере за какво говоря.

Нед Юни 26, 2011 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 202
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Само да вметна по въпроса за моделите на Форестър!! И според мен Форестър 2003-2005 купе е по функционален и по красив от предпоследното купе 2005-2008. Като големина и двете купета са еднакви!!! :beer02:

Нед Юни 26, 2011 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако става въпрос за Форестър, определено има повече смисъл да се вземе след 2006-та, 158 к.с. спрямо 125, няма какво да се мисли, освен това ще е по-нов на години.
Иначе за еднаква цена, по-важно е какво е състоянието, не толкова модела. И двата имат приблизително еднаква приложимост, бека има малко по-голям багажник.Чак огромни разлики в комфорт , пространсво вътре и проходимост , не виждам, въпрос на вкус...

Нед Юни 26, 2011 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Tito, ако обичаш запази си сравненията м/у Фори BOXER DIESEL и колата Форд , която караш в момента! Моето Фори ДИЗЕЛ не е ОСАКАТЕНО откъм понижаващи предавки и автоматична кутия !!! Аз това точно съм искал и най- учтиво те поканих да покараш МОЕТО Фори , което и аз не давам на жена си. За сведение офертата отпада !
Когато твоето 2.0 сдти мине оттам , където моето Фори дизел минава без да мирише на нищо , тогава можеш да даваш мнения за този брилянтен мотор. Ако искаш и Тайм атак може да си спретнем. Според мен дори Субару не е за теб - купи си Форд Експлорер и си гледай кефа.
Пак подчертавам , нищо лично, но не позволявам на никой да нарича колата ми ОСАКАТЕНА , защото по този начин обижда мен и избора ми!

Нед Юни 26, 2011 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разбра се кой на кого какво не дава, сега остана да разберем и обратното..... :lol: :lol: :lol:

Последна промяна agogov на Пон Юни 27, 2011 7:47 am, променена общо 1 път

Нед Юни 26, 2011 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
:smt017 тито,няма база за сравнение форделата с форито :smt131 клиренс,предно,задно....помисли малко колега :smt139

Нед Юни 26, 2011 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз на моя Форестър 2.0 07 му навъртях вече почти 90хил.км, имам навъртяни на Аутбек 2.5 08 към 10хил.км и лично на мен Аутбека ми харесва повече. Двете коли са с еднакъв газов инжекцион с ръчни скорости. Двете са горе-долу с еднакви нива на оборудване и съм ги карал както градско, така и на дълги преходи по 2-3к в посока.
Плюсове Форестъра:
- около 1л. по-нисък разход
- хилхолдер
- по-лесен за паркиране в голям град
- по-голям клиренс
Плюсове на Аутбека:
- по-красива и по-айродинамична форма
- по-голям багажник
- повече място както цяло в колата, което за дълъг път е голям +
- по-конфортна возия, единствено дразнещо е че се усещат неравностите във волана за разлика от Форестъра
- по-голям и еластичен мотор
За сега това се сещам засега. ;)

Пон Юни 27, 2011 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
бека няма хил холдер :smt131

Пон Юни 27, 2011 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Поне този не, въпреки че е доста високо ниво на оборудване.

Пон Юни 27, 2011 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Абе момчета какво ви става :shock: Държите се като ущипани невести :D Аз съм добронамерен , регистрирах се тук за да намеря приятели , хора които ги свързва едно и също нещо и един и същ интерес .... А намирам тук едни сръдлиовци :giggle: Миро , незнам със какво съм те обидил :?: Бреи ... чак и кръгчето със колата ти се отменя(имам чувството , че си пиша със дещеря ми ) :giggle: Пиша тези редове със усмивка и те уверявам ,че е със приятелски и добронамерен тон :D Разбира се че няма как да се сравнява Форд Фокус със което и да е Субару по проходимост. Нали ясно казах по нагоре , че имам проблеми със автомобила ми извън пътя . И това е нормално.Поради тази причина се орентирах към марката Субару :waste: Каравана трудно се тегли ... когато си по неравности и коловози е монго неприятно без бавни или автоматик. Това е защото когато задната част на автомобила се вирне нагоре и се качи на някоя бабуна - караваната се забива във земята във задната си част .Чупиш стопове пласмаси и т.н. Ето тагава ти е необходимо понижаващата предавка за да преодолееш тази ситоация съвсем прецизно, не да пилиш гуми и съединители за да се качиш на бабунката (караваната зад теб ще я съсипеш).Ако не си теглил 4.5 метрова каравана няма как да ме разбереш, но можеш де предположиш подобна сутуация. Затова се изразих , че това субару дизел не е за мен . Пиша всичко това за да се опитам да бъда напълно точен и детаилен във обяснението си .Това е единствената причина за израза ми ** осакатен форестер ** Тава е нов модел , някои казват , че имал голям въртящ момент и не му трябва понижаваща предавка , е тука вече несъм съгласен :!: Аргументирам се веднага - ако беше така то всички дизелови джипки щяха да са без бавни скорости, но това всъщност не е аргумента ми .По скоро аз мисля , че това просто е един предпазлив ход на японците да опипат пазара със дизеловият мотор... По натък времето ще покаже дали ще се разработват варианти за трансмисии ;) Само недеите да се заблуждаваме еди друг , че бавните скорости при дизеловият мотор не са нужни поради високият въртящ момент ...Ако може някои да ме убеди във нещо друго нека се аргументира ...

Последна промяна tito на Пон Юни 27, 2011 5:20 pm, променена общо 2 пъти

Пон Юни 27, 2011 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >