Отговори на тема
 Питане за автоматик! 
Автор Съобщение

Постове: 99
Автомобил: subaru legacy 2.5-limited
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги имам следния въпрос-превключването на трите режима на автоматика кога се прави-в покой или може и в движение?

Съб Юни 25, 2011 8:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По всяко време :smt023

Съб Юни 25, 2011 8:45 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само не пробвай в движение напред да включиш на задна или обратното. ;)

Съб Юни 25, 2011 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Е чак такава простотия не бих искал да направя :D
Благодаря все пак :smt023

Нед Юни 26, 2011 7:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
И на паркиг недей да включваш в движение. В петак така струшиха кутията на една S класа

Нед Юни 26, 2011 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хм, не би трябвало да можеш да включиш на задна, камо ли на паркинг, ако колата не е спряла и спирачката не е натисната.

Иначе режимите си ги сменяш когато искаш, да. Аз понякога забравям, че съм на D, вместо на ръчен/спортен режим и става много весело като дам газ и бутна на неутрална в движение :)

Нед Юни 26, 2011 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
След като купих субито тия дни му е първото голямо пътуване - до Бургас -и ми прави впечатление че нещо не се движи пъргаво ,като че ли малко е мудна, при подаване на газ като че ли мисли и тогава дръпва ,незнам но явно като се приберем ще посетя Митко.Като се има предвид че карам на power-режим.Дали не е от бензина - сипах 98 от лукойл?

Пон Юни 27, 2011 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rumen.68 написа:
След като купих субито тия дни му е първото голямо пътуване - до Бургас -и ми прави впечатление че нещо не се движи пъргаво ,като че ли малко е мудна, при подаване на газ като че ли мисли и тогава дръпва ,незнам но явно като се приберем ще посетя Митко.Като се има предвид че карам на power-режим.Дали не е от бензина - сипах 98 от лукойл?

и 100 октана да сипиш пак ще мисли,моята и на нея и трябва време да мисли, и размисляйки чак тогава решава да потегли с камшичен удар в прешлените:)

Пон Юни 27, 2011 9:26 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И моята се замисля, понякога досадно дълго. Кутията ми е 4АТ. И на Sport пак мисли. Затова си джиткам на ръчни :) И без това повече ме кефи аз да казвам кога се сменят скоростите. Само и съединител да имах, всичко щеше да е супер.

Пон Юни 27, 2011 9:34 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ясно,значи всичко си е нормално но все пак ще посетя Митака като се върнем в София-чека ту свет ту гасне -немога да го разбера и той с характер(като жената :D ) да види от какво може да е :) !

Пон Юни 27, 2011 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
rumen.68 написа:
Ясно,значи всичко си е нормално но все пак ще посетя Митака като се върнем в София-чека ту свет ту гасне -немога да го разбера и той с характер(като жената :D ) да види от какво може да е :) !

:smt139

Пон Юни 27, 2011 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
При каране на Power или Sport (което е едно и също) автомата превключва на по-високи обороти и колата гори повече. Но при изпреварване, даже и в "нормален" режим натискаш газта до дупка (така наречения kick down), автомата се замисля за малко и след това превключва една предавка надолу за да може да ускориш по-бързо и ако държиш педала на газта натиснат, ще превключи нагоре чак преди стрелката на оборотомера ти да влезе в червеното (лютеницата :smt129 :smt129 :smt129 ). Така че, всичко ти е наред с колата ;)

Пон Юни 27, 2011 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да наред си е 2,5 си е мъртвец,както каза един колега всичко е точно само да не бързаш за някаде :smt129

ПП- по мой скромни наблюдения силата се усеща на скорост примерно от 90 искаш да набереш и колата си тръгва доста по добре от малък мотор :smt023

Пон Юни 27, 2011 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
:smt023 благодаря за мненията! :)
Но все пак е СУБАРУ нали =D>
Значи е супер!!!

Вто Юни 28, 2011 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
пичове в движение бутнах лоста на автоматика на R (задна) или Р (не съм сигурен бързо стана) по невнимание :facepalm: - чу се изчагъртване и светна червено R (или Р) на таблото - аз веднага се усетих и го върнах на D... мисля че не бях натиснал спирачката като бутнах лоста... та малко съм притеснен - какво да очаквам като проблеми въпреки че си работи нормално сега. за тези автоматчините кутии на легаси 1999 модела съм чувал че са по-трошливи по-принцип и тука ме плашат разни приятели, че едва ли не утре ще здаде багажа... :(

Чет Фев 23, 2012 12:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 74
Автомобил: Legacy Royal 2,2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, имам едно питане само да видя дали ще мога да го обясня. Нали на автоматика (моя поне) скоростите са 4. Като пътувах София-Дупница го видях за първи път после що годе и други пъти. Пътувах си на автопилот при около 96-97 км/ч и трябва да е е било около 2200 оборота (при разклона за Студена) и от там вече е едно баирче - като почна да катери първо имаше едно като малко превключване с около 200-300 оборота нагоре и чак малко след това едно по-голямо което си беше вече 3-та. Като цяло на равно или леееко нанадолно като закрепи на една постоянна скорост без игра с педала и има едно като малко леко превключване и оборотите падат с около 200-300. Ако постоянно играя с педала на газта това го няма. Та нали бяха само 4 какви са тия шашкании дето ме карат да се замислям, нестига че автоматичната кутия ми е черна кутия нищо че имам бегли механични познания. Стана малко дълго ама.. :)

Пон Май 14, 2012 10:05 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Отговори с цитат
Overlorda написа:
Та нали бяха само 4 какви са тия шашкании дето ме карат да се замислям, нестига че автоматичната кутия ми е черна кутия нищо че имам бегли механични познания. Стана малко дълго ама.. :)

Някой преди се беше учудил, че бях писал в една тема, че на практика този автоматик е с 8 скорости. Прочети малко за torque converter lockup и ще си обясниш ситуацията. Всичко е нормално, и като свикнеш с кутията, ще разбереш защо 4 скорости не са малко.

Пон Май 14, 2012 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това е ефекта от торка. Когато се движиш с равномерна скорост той се заключва временно, но когато се променя скоростта се отключва и работи по този начин.

ПП. Тишо ме е изпреварил :)

http://auto.howstuffworks.com/auto-part ... erter4.htm

Пон Май 14, 2012 10:21 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 74
Автомобил: Legacy Royal 2,2
Нов фен
Отговори с цитат
Много благодарим за обяснението :beer: но все пак си остава черна кутия :giggle:

Пон Май 14, 2012 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Натискаш газ - върви. Натискаш спирачка - спира :idea:

Пон Май 14, 2012 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема