Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Питане за ГИ Фобос1. 
Автор Съобщение

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Тъй като почнах да навъртам доста км. последно време и вече почва да не ми изнася да карам на бензин се замислям да сложа една газ инжекцийка. Звънях в Еврогаз(София) и ми препоръчаха ГИ Фобос1 за около 1300 лв. с всички доплащания.
Искам да попитам колегите с Фобос дали са доволни от уредбата и имат ли някакви проблеми с нея, също така дали се налага да се махнат катализаторите преди монтажа на ГИ, реглаж на клапаните прави ли се задължително след това и тн.
Колата е от подписа.

Нед Юли 17, 2011 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
аз съм доволен всичко си е както е било, но мотора ми е 2.0 разхода може да го видиш от подписа :beer02:

Нед Юли 17, 2011 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е лоша система, но трябва да си готов и за изненади.
Сега им е сезона на монтажите и ще гледат да те приключат бързо.
Производителност …
Провери си колата в най-близкото представителство на Субару – искай да ти издадат диагностичен лист от теста с OBDII и да ти заверят паспорта с дата на диагностиката и текст „Всички данни са в нормите”.
После с паспорта отиваш при баш-майстора който и да е и която и система да монтира и поставяш условие:
– Ето ми диагностиката, ето ми и колата. Ако има проблем искам да ми го покажете преди да започнете.След като монтирате оправдания, че има проблем на бензин и затова нещо не ставало няма да приема.
– Поискай гаранционните документи да ти се покажат още в началото – в сайта на Фобос има образци.
– Да ти се издаде пълен комплект документи вкл. касова бележка.
– Ако можеш постави условие за гаранционна сума, която да платиш след окончателната настройка.
– Ако ти кажат, че настройката ще стане от първия път не се хващай. Настойката може да стане най-рано след първата изпразнена бутилка.
– Като отиваш на първите контроли за настройка след монтажа, няма да им казваш „Добър ден” а направо ги почваш … „Здрасти.Не съм доволен!” И да си доволен, пак им казвай, че не си доволен докато не свършат всичко което искаш.
– Искай да ти дадат настроечния файл на флашка.
Аз някои от тия неща не ги направих и си имах главоболия.
Във всички случаи трябва да ги респектираш.
VIS PACEM, PARA BELUM

Последна промяна sk67 на Пон Юли 18, 2011 5:02 am, променена общо 1 път

Нед Юли 17, 2011 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Фобоса е доста елементарна система но в същото време работи много добре при субару.Казвам го от личен опит.Най-важното е да имаш кабел.Сам ще си направиш настройките според това къде и как караш.Единственото което не ми допада е цената която ти искат.Много е висока.

http://betoteh.com/bg/index.html

Нед Юли 17, 2011 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Изображение

Пон Юли 18, 2011 4:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Отговори с цитат
Ето цени на производител
http://www.fobos-bg.com/index.php?optio ... Itemid=141

Пон Юли 18, 2011 5:08 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Цена: 1120 лв. + 60 лв. рейка + 80 лв. бутилка + 20 лв. преглед. = 1280 лв. Бюджетният клас на Фобос и изобщо нисък клас ГИ никъде не ми препоръчват газаджийте да слагам на Субару. Монтажа мисля в София да го правя, че имат хората опит с марката но ако има нужда от донастройки ще търся някой в Пловдив.

Пон Юли 18, 2011 7:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Отговори с цитат
danko23 написа:
Монтажа мисля в София да го правя, че имат хората опит с марката но ако има нужда от донастройки ще търся някой в Пловдив.
Митака постави мойта уредба без забележки, даже е доста прибрано. После с настройките се помотахме, което може би е нормално, но с монтажа всичко мина от раз без проблеми, аз присъствах на първото пускане на газта и уредбата не е пипана оттогава, с изкл на софтуера.

Пон Юли 18, 2011 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Фобос 2 е бюджетна система. Фобос 1 е по-скоро от среден клас. EJ двигателите на Субару са доста непретенциозни и си работят добре с почти всякакво газово. При Фобос проблемът е, че трябва да си намериш свестен сервиз за монтаж, което според мен е доста трудно извън градовете с официални сервизи на Фобос. Поне във Варна е така.
Катализаторите няма нужда да ги махаш заради газовото.
Клапаните на твоя двигател се настройват на 100 000 км заедно със смяната на ангренажния ремък. След като сложиш газовото е хубаво да правиш настройка на 50 000 км.
Система за мазане на клапаните Флашлюб също няма нужда да слагаш, защото излиза по евтино да си настройваш клапаните на 50 000 км, отколкото да слагаш и ползваш Флашлюб.

Пон Юли 18, 2011 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
danko23 написа:
Цена: 1120 лв. + 60 лв. рейка + 80 лв. бутилка + 20 лв. преглед. = 1280 лв. Бюджетният клас на Фобос и изобщо нисък клас ГИ никъде не ми препоръчват газаджийте да слагам на Субару. Монтажа мисля в София да го правя, че имат хората опит с марката но ако има нужда от донастройки ще търся някой в Пловдив.

Градски,и в Пловдив и в околията има газаджий които разбират от Субару.Моят Фобос го слага едно момче от Съединение и съм супер доволен.Разхода ми смесено градско-извънградско е 10,7л.Какво повече да искам :smt023

Пон Юли 18, 2011 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
krass написа:
Система за мазане на клапаните Флашлюб също няма нужда да слагаш, защото излиза по евтино да си настройваш клапаните на 50 000 км, отколкото да слагаш и ползваш Флашлюб.
Краси, сигурен ли си за тази сметка? По колко ги хващаш флашлюб пълненето и реглажа? Не оспорвам, питам чисто информативно, защото не знам :)

Пон Юли 18, 2011 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да вземем един период от 100 000 км, ако човек прави примерно 25 000 км на година , това са 4 години. Настройка на клапаните си се прави така или иначе на 100 000, значи като допълнителен разход броим само настройката на 50 000 км. Да кажем че една настройка на клапани със смяна на гарнитури и т.н. е примерно 150 лева. Цената на Флашлюба с монтаж ти е 150+ лева, и отделно имаш да доливаш течността като консуматив, литъра ти е 35 лева, но не си спомням на 10 000 км колко Флашлюб отива, но за 4 години, само монтажа не можеш да си избиеш.
Естествено всичко това важи само ако колата ти е с механични повдигачи на клапаните, които се настройват. Ако си с хидравлични повдигачи или моделът на колата ти е известен с клапани, които се скапват от употребата на газ, тогава може би е добре да си сложиш Флашлюб.
Отделен въпрос е, че нашите газови (Романо) могат да се настроят да впръскват смесено бензин+газ на високи обороти, което позволява да се намали количеството газ при високи обороти, а точно тогава най-много се скапват клапаните - от каране на газ във високите обороти.

Вто Юли 19, 2011 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
krass написа:
Да кажем че една настройка на клапани със смяна на гарнитури и т.н. е примерно 150 лева. Цената на Флашлюба с монтаж ти е 150+ лева, и отделно имаш да доливаш течността като консуматив, литъра ти е 35 лева, но не си спомням на 10 000 км колко Флашлюб отива.
флашлюба отива по едно казанче с всяка смяна на маслото. Казанчето е 400мл и е редно да се нагласи така, че да се пълни със смяна на маслото, т.е. на 10 000км. Ако е така, доливаме 10 пъти по 400мл за 100 000км, т.е. 4 литра, които струват 140лв. Това прави 0,0014лв на километър и според мен си е една евтина застраховка за клапаните. Ако включим и цената на самото устройство, която е колкото на консуматива за 100 000км, тогава цената на километър се удвоява, но пак става под 0,3ст на километър.

krass написа:
Отделен въпрос е, че нашите газови (Романо) могат да се настроят да впръскват смесено бензин+газ на високи обороти, което позволява да се намали количеството газ при високи обороти, а точно тогава най-много се скапват клапаните - от каране на газ във високите обороти.
Ето това е реален аргумент, който би ме накарал да се замисля преди да почна да плащам за флашлюб, но след като ве че съм го поставил, цената на км за консуматив клони към безплатна ;)

Вто Юли 19, 2011 11:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Твоята кола с какви повдигачи на клапаните е?

Вто Юли 19, 2011 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
krass написа:
Твоята кола с какви повдигачи на клапаните е?
Тук ме хвана неподготвен. В нета намирам:
Цитат:
four valves per cylinder, dohc, Active Valve Control System (AVCS)
но предполагам питаш дали са хидравлични или не - не знам, само знам, че са от трудните за настройка :) Намерих и това, че моя мотор ома много споделени компоненти с EJ25:like the crankshaft from the EJ25.

Вто Юли 19, 2011 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Механични, с шайби си.

Вто Юли 19, 2011 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Механични, с шайби си.
10x, Божо ;)

Вто Юли 19, 2011 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Но си сигурно AVLS-a променя нещата...

Вто Юли 19, 2011 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
krass написа:
Но си сигурно AVLS-a променя нещата...
Да, променливи са ми времената.

Вто Юли 19, 2011 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Имах в предвид, че променя нещата с настройката на клапаните, също така би трябвало и карането на газ да има различно влияние.

Вто Юли 19, 2011 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >