|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Къде се намира филтъра на купето
| Автор |
Съобщение |
|
VentsiBo
Регистриран на: Чет Апр 21, 2011 4:29 pm Постове: 30 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.0 AT 1999
Рейтинг: 0
|
С Форестър 1999г (125 коня) съм. От известно време забелязах че ми се насъбират по таблото отгоре разни власинки и прах и стигнах и аз до мисълта за смяна на филтъра... Днес се позачетох и позанимавах - оказа се че (според manual-a) Air filtration system е option... В книжката (т.е. pdf-a) е дадено това (първата картинка от долните): В случая при мене явно няма филтър и няма и как да се сложи защото мястото ( под жабката, не зад нея) е "капсуловано". Както се вижда няма и никакви други филтри зад жабката... Гледам има и модове ама трябва да се "реже и кълца": http://www.scoobymods.com/air-filtratio ... html?t=156
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 6:47 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Голяма тъпотия филтър за 10 лв да е опция, но щом е такава има възможност да се постави, при мен на SG модел е хоризонтален и след сваляне на жабката си го вадиш, като чекмедже. Трябва да имаш някаква възможност да отвориш долапа, може би отдолу - не знам снимките и схемата си противоречат? P.S. Звучи ми все едно да влезеш в обществена тоалетна, да си платиш и да ти кажат след това, като се провикнеш, че тоалетната хартия ти е опция. а сапунчето ти е екстра 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 7:25 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
би ли споделил от къде за 10 лева? в петък ще минавам през пловдив, ще си купя 10 за по 10 лева.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 9:25 pm |
|
|
|
Yco
|
stupid_boy написа: би ли споделил от къде за 10 лева? в петък ще минавам през пловдив, ще си купя 10 за по 10 лева. Ще то го направя за 5 лв, щото надницата ми е доста висока на час  , ...е ако си го виждал натюр сам ще си го направиш, обикновен синтетичен тензух, който може да се замени дори с обикновена марля. viewtopic.php?f=10&t=2558&p=80201&hilit=%D0%B9%D0%BE%D0%B4#p80201
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 9:44 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
ъъъ моя май беше хартиен, или поне нещо много приличащо на хартия. някакви такива спомени имам. пазя си стара рамка уж за прекрояване на пълнежа от по-евтин....
май тея дни ще трябва да си погледна колата, че и други неща имам да пипвам по нея, а съм я зарязал напълно....
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 9:55 pm |
|
|
|
Yco
|
Син на цвят и с рехава консистенция, тип-тензухен с доста голями пори в дължина 10mm/1-1,5 mm ширина по спомен и с доста липови листа и цвят за пълнеж от външната страна, щото паркирам под липите на сянка, та затуй ми се води поленов-липов 
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 10:05 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Здравейте,доколкото помня филтъра за купето го взех за 15лв ,с графитни нишки или нещо такова.  За Импреза 2006г,форестъра по различен ли е като машинарии по купето??
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 10:07 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
Yco написа: Син на цвят и с рехава консистенция изкрящо бял, с много голяма плътност и различна консистенция от двете му страни. учуди ме огромната му пропускливост за такава плътност. твърд и мачкащ се като хартия. не помня марка, взех го от доста реномиран според мен магазин, като трябваше да чакам няколко дена доставка. цената беше нещо като 60-70 лева. чат пат там ползвам отстъпка, тази цена беше с отстъпка. докато режех стария, по ръцете ми се набиха някакви частици, все едно стъклена вата съм рязал. новия също беше такъв. явно има разлика. спомням си, че първо ми дадоха някакъв, който не стана. него го имаха наличен. върнах го, единия от шефовете се сети че имало и още един модел, ма с поръчка. а дали сменения не беше въздушния за двигателя .... но при всяко положение поленовия го чаках с поръчка.
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 10:21 pm |
|
|
|
Yco
|
|
На есен ще го снимам, но е с борд 10-15 mm (тип сито) и вътрешни напречни пластмасови обкови с дебелина 2-4-mm -сиреч 4-6 малки квадрата а между тях този "тензух" - дори бих казал, че е доста некачествен, но дори и запушен през течаща вода тече без да прелива на макс. на чешмата. Със сигурност беше оригинален, личеше си по винтовете на жапката, че не бяха пипани от отвертка.
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 10:32 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
рамка с една напречна вътре, 2 парчета от въпросния материал, доста плътно нагънат като двигателните филтри. мога да я снимам ( празната рамка ), под кухненския ъгъл ми е. явно говориме за различни филтри. стига толкова, че темата беше за друго. ще ни бият 
|
|
|
|
| Вто Юли 19, 2011 10:37 pm |
|
|
|
VentsiBo
Регистриран на: Чет Апр 21, 2011 4:29 pm Постове: 30 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.0 AT 1999
Рейтинг: 0
|
Yco написа: Трябва да имаш някаква възможност да отвориш долапа, може би отдолу - не знам снимките и схемата си противоречат?
Не, аз не мисля че си противоречат - по-скоро може да не става ясно заради различната ориентация. Картинките са дадени фронтално, а първата и втората снимка са отдолу. Третата е фронтално.
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 2:22 pm |
|
|
|
Yco
|
Ако не позволява да до срежеш си вземи на старо една кутия с филтър. А за старите рамки става и с женски чорапогащник, пъхаш го, като във фотаджийски ръкав и го вързваш моряшката. Може вътре да му поставиш и пълнеж от сюнгер до промит речен пясък, аз съм си наумил тази година да си взема от нишковидните водорасли от морето, ама сухи -таман ще ми мирише на море през зимата. 
|
|
|
|
| Чет Юли 21, 2011 5:04 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |