|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Проблем с ел. системата на Импреса
| Автор |
Съобщение |
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|

Колеги,предлагам превантивна мярка-почистване най -прилежно на всички ел букси и контакти???При мен акумулатора падаше заради буксата на динамото.Уж си е там,не отчита грешка на компа ,но пък не зарежда както трябва,дори ми оказваше влияние на ускорението.Самата букса при мен е отгоре и си бая паянтова,почистих я,контактен спрей за всеки случай,крачетата на буксата на зиг -заг за уплътнение на контактната площ,покрай всичко това подмяна на бушони и почистване на такива,включително и на релетата но при разкачен акумулатор,почистване и преглед на всички буксички на стоповете,фаровете,клаксона,заключващата система почистване и смазване на подвижните части,лампата на багажника ми създаде много проблеми,не светеше,сменях крушки и какво ли оше не и проверявах но не тръгваше да свети,светна си сама след като усетих проблеме с буксата на динамото.От всичко проверено и отремонтирано,подменено с нови части,най-странното се оказа,че слаба част е четките на ел машинките на стъклата,окзасе ,че не са водоустойчеви,в момента в който се навлъжнят после стават като крема сирене???Динамото и то е с четки-те как ли са,как ли работят след 20 минути работа?Мокро,сухо,студени-топли????Е колегата с проблема ,извинявай ако съм ти отворил много работа,пиши все пак каво се е оказало като проблем при теб???Късмет. 
|
|
|
|
| Чет Юли 07, 2011 10:33 pm |
|
|
|
ivan8marinov
Регистриран на: Сря Юни 22, 2011 8:51 am Постове: 13 Местоположение: Sofia
Автомобил: Impresa
Рейтинг: 0
|

Привет, колеги! Не съм забравил, че ще ви държа в течение със "Странния случай с Бенджамин Бътън" ! Предишните седмици правихме опити с моите познати да локализираме проблем, но уви, такъв не се намери досега!  Принципно досега си оставях колата през седмицата на платен паркинг, който се намира отдолу под мост на един булевард, където е покрито, но пък доволно запрашено!... Карам я предимно през уикендите... След като се появи проблема с падането на акумулатора, реших да оставям колата през седмицата на моите познати, че да я тестват и следят и... до този момент няма никакви индикации за проблем! Мериха зареждането, търсиха утечка, всичко е ОК... Карах ги да провокират евентуално проявление на проблема като мият колата, правиха го, пак нищо, пък освен това то доволно си поваля предишните седмици, а тя колата там е седяла на открито, та не е била на сухо... Вземах я за уикендите, че евентуално с каране да провокирам нещо... ТЦ! Няма следа от утечка... От миналата сряда си прибрах колата, но не я оставям вече на онзи паркинг под моста, а си седи пред блока, че да ми е под око и ухо... ако нещо се разсвири аларма, или светне нещо, я плафон, я друго... да я следя... от събота на обяд не я бях карал и палил, снощи премерих акумулатора, 12.58 волта, което според моите хора е ОК... Мисля да ходя с колата и до морето, да видим дали ще се случи някоя изненада там, пък живот и здраве като се върна ще я измерваме пак... Чудя се какво може да се е случвало на онзи паркинг и дали причината за проблемите не е свързана по някакъв начин с него, понеже досега все там се случваше да ми пада акумулатора?!... Дали поради силната запрашеност там не е оставало някое реле сработило и нещо да е черпело ток, докато колата си е седяла там 3-4-5 дни... Така, или иначе не смятам засега да я паркирам отново на онзи паркинг, пък да видим какво ще се случва и дали и при какви обстоятелства пак би се проявил проблем... Ще я следим и дебнем, че иначе е кофти да се търси проблем, когато реално не се показва такъв с измервателните уреди... Колeгата писал за почистването на контакти, клеми и т.н. може би е прав със съветите си, но аз не съм много в час с автомобилите и не пипам, та не знам, ако реша да го правя това профилактично, ще трябва да потърся читав майстор, на когото да я оставя за такава профилактика... Засега толкова от мен, весело лято и безпроблемно шофиране със Субарковците пожелавам на всички! 
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2011 7:53 am |
|
|
|
valqk
|
|
Данеби да ти се включва алармата на този паркинг? Приятно море!
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2011 9:41 am |
|
|
|
ivan8marinov
|
valqk написа: Данеби да ти се включва алармата на този паркинг? Приятно море! Питал съм пазачите... те са едни пияндета на по 60-70 години, не знам доколко да им се доверявам... не са казвали да е имало проблем със свиреща аларма! Един от тях ми каза, че според него видял, че ми светели стоповете?!... Но не знам доколко мога и на това да вярвам!...
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2011 9:43 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
ivan8marinov написа: Но не знам доколко мога и на това да вярвам!... Това се проверява лесно  По природа хората си имаме два датчика за светлина, при това доста качествени и с едно от най-добрите цветоусещания в животинското царство, не е нужен допълнителен хардуер или умения 
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2011 10:42 am |
|
|
|
ivan8marinov
|
jafaar написа: ivan8marinov написа: Но не знам доколко мога и на това да вярвам!... Това се проверява лесно  По природа хората си имаме два датчика за светлина, при това доста качествени и с едно от най-добрите цветоусещания в животинското царство, не е нужен допълнителен хардуер или умения  е, хубава работа, мислиш ли, че не съм се заглеждал да видя отзад нещо дали не свети, особено вечер в тъмното?!... Само че то може да не свети нон стоп, но в даден момент по някаква причина само... И как да зная дали в онзи момент, в който пазача е помислил, че свети наистина е светело?!... Освен да върна времето назад и да отида да проверя лично, а колега?
|
|
|
|
| Сря Юли 13, 2011 11:14 am |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|
Ха това със стоповете вече съм го ял  , и може и при тебе това да е проблема и най-лошото е че не се проявяваше всеки път, а стоповете ей така си светваха понякога когато си искат, и добре че колегите и съседите ми казваха на няколко пъти аз в началото мислех че се шегуват, но уви, спирам гледам изгаснали след половина час идва някой колега и ми казва забравил си си стоповете  , отивам светят, натискам педала-угасват след няколко дни пак  ... Решението: свалих копчето над педала на спирачката, разглобих го  оказаха се две пластинки и едно пласмасово бутонче с пружинка дето ги разделя, та те бяха нагорели и явно са се залепяли, след почистване с водна шкурка и контактен спрей  не съм имал повече проблеми ...
|
|
|
|
| Чет Юли 21, 2011 5:47 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Хехехе, извинявай ако съм те засегнал  Просто се чудя как да помогна, ама гледам и малко хумористично на нещата, че иначе много депресивна картинката 
|
|
|
|
| Чет Юли 21, 2011 7:20 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
Аз на предната кола имах такъв филм уж всичко наред пък колата неще да пали след няколко дена престой. Оказа се cd playera. Като започнах да свалям панела вечерта всичко си дойде на мястото. Не знам защо така е ставало, може би заради един subwoofer, който беше вързан директно с плюса за акумулатора... Но при изключен player не трябва уж да има консумация ама не е беше така.
|
|
|
|
| Пет Юли 22, 2011 8:57 am |
|
|
|
ivan8marinov
|
Засега всичко си е ОК с акумулатора, но дебна колата за своеволия! Не свети нощем... Ако е от бутончето на педала на спирачката, то го прави доволно рядко очевидно... Вече месец и половина няма никакъв проблем, но ще продължавам да съм нащрек! 
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2011 7:59 am |
|
|
|
valqk
|
|
Пробвай да я оставиш на паркинга и ако пак имаш проблем: 1. пробвай само да я заключиш - без аларма и виж дали ще има проблем. ако няма - значи се включва алармата. 2. смени паркинга.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Авг 04, 2011 11:34 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|