Отговори на тема
 Обучение на дистанционно за Аларма на Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Понеже с колега от форума коментирахме това,а не успях да намеря тема, дори и тои с 1г. опити чак сега успя да го програмира, та реших за бъдещо улеснение да направя темичката.

Спецялно моето дистанционно, както и на колегата е като това:
http://195.149.248.189:8080/2011-05-29/9077ef8b8da9edd96e9bf9ac936e7915_920x0.jpg

Настроиката се прави по следния начин.

1. Отключвате колата
2. Сядате на Шьоф. седалка и затваряте вратата.
3. Вкарвате ключа
4. Давате на контакт и връщате ключа веднага едно положение назад и тъка 10 пъти
Забележка: важно е да направите 4 стъпка за 45 сек. (Без да бързате давате на контакт и когато лампите светнат връщате само 1 положение назад колкото да изгаснат лампите х10 пъти)
5. На 10 път ключа е върнат от контакт (лампите са изгаснали) и клаксона трябва да свирне веднъж.
Ако сте направили всичко както трябва значи влизате в режим на обучение.
Ако тук извадите ключа оставате без обучени дистанционни и започвате отначало.
6. След като клаксона е изсвирил веднага отаваряте шьоф. втата и я затваряте.
7. Натискате произволен бутон от дистанционното (аз натискам заключване)
Вече сте програмирали 1 дистанционно и свирката ще свирне веднъж.
Ако искате да прекратите върнете до краи ключа и го извадете, свирката ще свирне 3-и пъти.
Ако искате да обучите 2-ро дистанционно продължете със стъпките.
8. След като свирката е свирнала веднъж за 1-то дистанционно, Отворете и затворете отново шьоф. врата и натиснете произволен клавиш от второто дистанционно. Свирката трябва да свирне веднъж.
И т.н.т Можете да програмирате до 4-ри дистанционни.
След като сте готови със всички дистанционни извадете ключа , свирката ще свирне 3-и пъти.

Честито вече си имате още няколко дистанционни за оригиналната аларма.
Дистанционни могат да се купуват о интернет.
Мисля че е важна работната честота на дистанционното която за нашите коли би трябвало да е 433МнZ
Когато стигна до някои алармаджия ще проверя честотата на моето дистанционно (на спецялна машинка) и ще потвърдя. Ще опитам и да изнамеря някакви нашенски дистанционни на същата честота за улеснение при закупуване.

Информацията е взета от: http://www.cars101.com/subaru/keyless.html

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm
 2

Съб Юли 09, 2011 1:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мойта не става това. Отдавна го намерих по форумите ... обаче нъц.
Имам едно дистанционно което не работи, не заключва и отключва нито пък може да запали колата, а иначе ключа си действа, но така и не успях да го направя това програмиране. Май трябва да си ходя в субару да ми го направят...

Съб Юли 23, 2011 9:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Автомобил: `98 legacy 2.0AT-`02 outback H6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
колега мойта кола е легаси 98г. и на плафона с лампичките има нещо като дачик за инфраред май, а на таблото едно мигащо ключе . Колата я взех с един "дебел" ключ без бутони, дали това е аларма или само централно и дали става да се програмира по горе посочения начин или е само за поновите

Съб Юли 23, 2011 9:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 149
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
На моето дистанционно му бяха умрели батериите и се наложи да правя разни опити. Демонтира се лайсната на прага на 6офьорската врата,там има една букса,която се включва и........до там със спомените #-o Отговорът се крие в аутодата :smt023

Съб Юли 23, 2011 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
TurboManiak написа:
Имам едно дистанционно което не работи, не заключва и отключва нито пък може да запали колата, а иначе ключа си действа, но така и не успях да го направя това програмиране. Май трябва да си ходя в субару да ми го направят...

Какво ти е дистанционното?
Погледни линка които съм ползвал, виж модела кола и видът на дистанционното. Няма начин да няма начин ;-)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Юли 23, 2011 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук иам описание как се прави и включено видео

http://legacygt.com/forums/showthread.p ... 92482.html

Чет Фев 21, 2013 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
TurboManiak написа:

И на моята нестава така. Оказа се че няма връзка с "кейлес" модула в автомобила. Пратиха ми нов, но така и неможах да го намеря къде е заврян в колата. Който и да питах м и казваха, че е зад жабката, но там го няма.

Пет Фев 22, 2013 6:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 278
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0882705040
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
здравейте колеги. имам и аз един такъв проблем с дистанционното.Колата е внос от щатите и дойде с едно дистанционно,в ключа няма чип .Намерих едно вече обучено дистанционно ,та въпроса ми е мога ли да го обуча наново или.... субарото е 2005г а др.дистанционно е от 2008г и е с ключ :-?

Пет Фев 22, 2013 11:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 278
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0882705040
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
metodian написа:
здравейте колеги. имам и аз един такъв проблем с дистанционното.Колата е внос от щатите и дойде с едно дистанционно,в ключа няма чип .Намерих едно вече обучено дистанционно ,та въпроса ми е мога ли да го обуча наново или.... субарото е 2005г а др.дистанционно е от 2008г и е с ключ :-?

ето кой ще ми направи обучението на второто дистанционно.Ако има някой с такъв проблем ето къде да пита:http://www.carlocksbg.com/

Вто Мар 05, 2013 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема