LEGACY GT след 2006 мнения,размисли
| Автор |
Съобщение |
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Още малко характеристики не са излишни за сток модела 
Прикачени файлове:
GT.JPG [ 69.83 KiB | Прегледано 614 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Апр 07, 2011 5:27 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
simbat написа: agent dust написа: освен това - ако някъде искат да монтират буст контролер на турбо субару след 2000г - бегай като опарен! просто съвет, особено ако е 2.5 турбо...
Защо мислиш така ? Би ли се аргументирал  ? защото турбо субарата след 2000г по принцип си имат проблем с фабричното мапване - особено ако е 2.5 двигателя. монтирането на буст контролер само влошава нещата. за предпочитане е ремап на електрониката, а не монтиране на външен буст контролер. с читав ремап ще си далеч по-доволен отколкото леко надута кола с възможност за избор на буста. с хубав ремап пада доста и разхода на гориво. и COBB би трябвало да имат карти за твоят модел, провери пак или направо им звънни по телефона.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Апр 07, 2011 9:19 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|

agent dust написа: защото турбо субарата след 2000г по принцип си имат проблем с фабричното мапване - особено ако е 2.5 двигателя. монтирането на буст контролер само влошава нещата. за предпочитане е ремап на електрониката, а не монтиране на външен буст контролер. с читав ремап ще си далеч по-доволен отколкото леко надута кола с възможност за избор на буста. с хубав ремап пада доста и разхода на гориво. и COBB би трябвало да имат карти за твоят модел, провери пак или направо им звънни по телефона.
Звънях на Cobb.Готовите карти са само за коли със сток конфигурация.На мен ми трябва вече къстъм карта.След всеки ъпгрейд засягащ горивната и изпускателната система се прави нова карта и се плаща... От Cobb ме насочиха към най близкия лицензиран тунинг сервиз-квотнаха ме $550 за римеп.Говорух с тунера-беше много ясен и конкретен,добро впрчатление ми направи.В момента правеше две такива коли същите и каза,че ежедневно минават по няколко такива и всичко му е ясно,заеше всичко за модела-разлики спецификациите за всяка година... също за Легаси Спек Б се заговорихме и каза,че жена му карала такова спек Б и ме пита дали съм руснак,понеже собственика на тунинг сервиза бил Руснак...Наши хора ще излязат: http://www.ipsmotorsports.net/ Тунера беше много позитивно настроен към конкретно този мотор.Каза,че имал голям запас и до 400 коня по самия мотор няма нужда да се пипа нищо специално при този модел/мотор.Не ми трябва на мен толкова така или инъче-евентуално да се оптимизира разпредлението на въртящия момент да не подскачам напред и по-добре и да се оптимизира разхода-каза,че щял да падне и колата щяла да си е 300-330 кс замерено на колелата А в крайна сметка ако НЕ ми допадне колата имам и план Б Звънях и в AEM-производителя на буст контролера дето си избрах.Прав си те самите не предоръчаха това решение с буст контролера 
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пет Апр 08, 2011 2:03 am |
|
|
|
simbat
|

bubaru написа: Спирачките за мен трябва да се сменят задължително-по-големи дискове, 4 бутални отпред, 2 бутални отзад-ако намериш секънд хенд от СТИ са ти болт он. Сигурен ли си , че седалките са Рекаро ?
Бубару, Честно казано не съм 100% сигурен,че са Рекаро седалките,но са същите като тези на STI.Ако на STI са Рекаро значи и на 08-11 WRX са такива с плат или кожа: Даже на Японския СТИ седалките са същите като на щатския WRX: http://newautocars.org/2011-subaru-impr ... rior-view/http://www.motortrend.com/roadtests/hat ... to_19.htmlhttp://www.gotbroken.com/2009-subaru-im ... or-pictureСнимки не мога да пратя.Колата ще е в шопа още около 2 седмици.В момента поръчвам и пращам части за стейдж 2.Снощи поръчах Cobb Catted Down pipe.Сега търся Cobb AP,Стабилизиращите щанги ще са тези: http://www.rallitek.com/RalliTEK-Anti-S ... 011/p-4386, За шорт шифтъра още мисля доколко ще е по-удобен...Спирачките -това май е най сложната работа.От СТИ роторите стват единствено от 2004 СТИ.Предните наистина са болт-он,но задните искат адаптер.Тези неща са за мен нова материя,буквално за една седмица изчетох повече отколто навремето в унито съм чел за семестър  .С тези СТИ спирачки има променливи резултати засега ще се въздържа поне докато съм сигурен,че ще задържа колата поне 3 години.Може би ако намеря спирачни апарати Brembo (Има,не е да няма) евтино($1000) ще ги взема а ще си купя афтърмаркет накладки и ротори за 04 СТИ,което мисля че ще реши проблема,но проблема със напасването на задните спирачки още не ми е изкристализирал като решение. http://www.3gwrx.com/forum/index.php?topic=8109.0Има и нови,но са $3000 комплекта...И пак за 08+wrx задните НЕ стават.Не ми яясно ако взема само предни дали става и какъв ще е крайният ефект. http://www.fastwrx.com/brstibrup.htmlВъс всички варианти с Brembo ще трябва да се сменят и джантите ! Тъй,че като се дръпне чертата може би е по-добре да се вземе STI,но в моя случай моят WRX съм си го намерил на невероятно ниска цена и е оправдано да вкарам малко пари да стане както искам.Освен това както казах при текущото поколение STI и WRX никога не са били толкова близо.Най големите разлики са скоростната кутия,спирачките и DCCD диференциала при STI,който всъщност си е централен диференциал с повече екстри-по гъзарски е да  ...Двигателите имат минимални разлики,турбото си е същото-много го я хвалят тази новата турбина: http://www.wrxtuners.com/forums/f51/201 ... elp-29163/Обааааче истината е,че последния Мицубише Ланцер Еволюшън просто ги цепи и STI и WRX...хендс даун.На 22-ри април на Ню Йорк мотор шоуто ще обявят официално новата имперза...да видим
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Нед Апр 10, 2011 5:42 pm |
|
|
|
bubaru
|

Да това не са рекаро седалки, то май че за 2010 модела вече и на СТИ не ги слагат масово, макар че за Европейските версии мисля, че са си рекаро все още.Явно за различните пазари и години се менят нещата... На рекарото си пише рекаро и са друга форма. Виж в нета. Щангите ти са добри, но според мен отзад ти трябва 22 мм. за да усетиш сериозна разлика. Perrin и Whiteline предлагат даже 24 мм. за сериозно каране. Спирачките са голям филм наистина и струват много пари. Най-добре почни от добри накладки и течност, ако не ти се инвестира много, после дискове и евентуално спирачни маркучи... Ако ти се занимава-за твоя модел най-безболезнено е да сложиш апарати от СТИ 2008+ всичко е болт он.Има смисъл ако намериш запазени секънд хенд или намериш ОЕМ от някой сайт-в щатите все пак са на човешки цени и нямаш транспорт, мито и ддс, както е до БГ, с което се удвояват почти. Това обаче означава нови СТИ-ски размер дискове(но 5х100), др. накладки...Джантите ти мисля, че ги покриват, ако са като на червената кола от клипчето, което постна. Най-добре покарай един нов СТИ и прецени дали спира много по-добре от твоята, така че да решиш дали зи заслужава. 
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 7:19 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
simbat написа: От Cobb ме насочиха към най близкия лицензиран тунинг сервиз-квотнаха ме $550 за римеп. това е най-добрият ти вариант. и ще е най-евтин със сигурност - ще има доволен клиент, щастлив мапер и здрава и бърза кола 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Апр 11, 2011 7:47 pm |
|
|
|
simbat
|

agent dust написа: simbat написа: От Cobb ме насочиха към най близкия лицензиран тунинг сервиз-квотнаха ме $550 за римеп. това е най-добрият ти вариант. и ще е най-евтин със сигурност - ще има доволен клиент, щастлив мапер и здрава и бърза кола  bubaru,седалките не знам дали са рекаро или не са и закой пазар са,но японсия STI са си същите и на мен ми допадат-не съм толкова претенциозен. http://www.gotbroken.com/2009-subaru-im ... or-pictureКолкото до многото модификации...аз тази кола едва ли ще я държа много за да наливам пари,които никой после няма да ми ги плати като я продвам само най необходимото-това,което Агента препоръча,даун пайп съм взел,генерация и АП,което стига за едни културни 300 кс и 4.5 секунди май(4.7 са фабрично)  .За пример колегата Симеон2 продаваше разкошен форестър за 25 хил.лв дето без модификациите в САЩ не мога да го купя за тея пари в момента камо ли митата,транспорт и ддс...Тази кола я взех защото ми изпадна евтино понеже колата която искам вече година не излиза на добра цена,като излезе-тази си отива,но междувременно след година чакане наизлязаха нови модли и тотално се обърках кавка кола искма.Междувременно минах през Нисан X Тера и новия 2011 Гранд Черки за по няколко месеца.Тази кола ми е за фън основно и няма никаква гаранциярче ще ми пасне.Но колата ми трябва само за САЩ и тук пътищата са хубави та установих,че не ми трябва висока кола дори и зимата.За Бг друг автоимобил бих си избрал...Та макар и да понзайавам уважам чуждото мнение и питам да чуя и от друг ъгъл  а имам и достъп до про съвети от хора,които се занимват със Субару професионално и първия съвет беше да не чета кво пише по форумите понеже масата пишат аматиори дето и идея си нямат за какво става дума-чули оттук оттам и вече напират да са компетентни-примерно за стабилизиращите щанги ми казаха,че само ще си набутам парите и ефекта няма да е грандиозен а тва къде пишат разни по форумите ква разлика имало и ала бала е много субективно едва ли някой е тествал каква е разликата при еднакви условия,скорост,траектория...Ефект ще има ей с тази модификация: http://www.evasivemotorsports.com/Merch ... SS80-2USS1Но това си е направо терапия за камъни в бъбреците  Субару си знят какво да сложат фабрично и на нова кола няма кой знае какво да и се подменя докато не почне да поскързва оттук оттам 
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 4:46 am |
|
|
|
bubaru
|
Ето това е Рекаро салона: http://www.subaru.bg/09sti_interior.htmlОчевидно някъде е серийно, другаде опция. За щангите не съм много съгласен, особено задната има доста голям ефект и определено намалява накланянето и недозавиването. Имам личен опит, както и такъв споделен с доста колеги в БГ и навън. Освен това цените им са сравнително смешни за ефекта, който постигат. BTW, забележи, че Ево-тата обикновено винаги са с по-дебели ОЕМ щанги от Субару. Койловърите щах да ти ги препоръчам още в началото, но реших , че не искаш да стигаш чак толова далече Не знам какви са пътищата по който караш , но все си мисля, че са доста по-добри от БГ.
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 8:59 am |
|
|
|
simbat
|
|
Еми не съм фен да накачулвам колата с много неща-става непродаваема.Не държа тази кола да си е вечно моя.Както казах таргета ми да я карам около година...Ако ще наливам пари в нея с ясната идея,че се набутвам, по-добре да бях си взел друга марка автомобил-с препоръчаните модификации сумарната цена отива към СТИ и дори Ауди S4 и МБВ М3(Употребявани на 1-2г).Който си взима субару гледа да вземе най доброто за парите си и да загуби минимално от обезценката-не че няма по-добри коли.Субару не вярвам да са рискували имиджа си на една от най безопасните коли на пътя като са сложили кофти щанги,амортисиори,спирачки на кола,която е сток 265 кс и като цяло не е евтина.За Ево-то знам много добре за какво става дума.Френда,който ми намери колата има 09 ево...както и още няколко много бързи коли-сравнявали сме ги.
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 1:20 pm |
|
|
|
bubaru
|
Ако е за една година и после ще я продаваш, действително няма смисъл да наливаш много в нея. И така си е добра, още повече ти вече си започнал с ъпгрейд на мотора и изпускателната система. 0-60 мили за 4,7-благородно завиждам Ето и едно клипче за настроение-stock  : http://www.youtube.com/watch?v=CePb2-XX ... re=related
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 2:10 pm |
|
|
|
simbat
|
Успамихме темата на колегата ей.Ако можех бих я изтрил от средата къде се тплеснахме. ПС За седалките си прав виждам разликата,но за мен няма голямо значение.Гледай тука ква кола излезе не моим си намерим място ама вече съм дал парите за другата http://www.silverlineautomotive.com/det ... 97248.htmlПродавам червения змей-перфектен е за в внос в Бг-нагласен е да стъпи тънко 
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 2:41 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
Мислех да отварям нова тема, ама накрая реших да продължа тука, така и така я има  мнения,мнения,размисли,размисли, накрая с двата крака...и ето го резултата: Прикачени файлове:
IMG_04111112.JPG [ 190.52 KiB | Прегледано 414 пъти ]
2008 Legacy 2.5 GT / AT Голямо чакане падна, ама определено си струваше 
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 7:17 am |
|
|
|
tony
|
Много е добро!  И на живо я видях-страхотна. Да си я караш със здраве 
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 7:37 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
miroslavmark написа: Мислех да отварям нова тема, ама накрая реших да продължа тука, така и така я има  мнения,мнения,размисли,размисли, накрая с двата крака...и ето го резултата: Прикачени файлове: IMG_04111112.JPG 2008 Legacy 2.5 GT / AT Голямо чакане падна, ама определено си струваше  Честито, много е красива, много безавариини километри... Само да те питам предните стъкла оригинално ли са, не ти ли правят члъми полисмените?
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 7:48 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
spec b ???
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 11:32 am |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Честита да ти е! Безаварийно! 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 12:09 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
не е спец Б,ама е лимка и половина,а какво ще стане...респект МИРО 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 1:50 pm |
|
|
|
Greg4o
|
И аз днес я видях и източих лиги по този ниско летящ уред за доставяне на удоволствие А като го погледнеш е едно седанче 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 4:17 pm |
|
|
|
bubaru
|
Миро, разкажи какво си му намислил БТВ с какво турбо е VF40 или VF46 ?
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 8:18 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
Не е спец-Б, а стъклата вече не са тъмни предните, защото навремето с едно БМВ имах доста сериозни проблеми  Един месец не можах да го карам...
|
|
|
|
| Съб Юли 23, 2011 8:19 pm |
|
|
|