Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Проблеми със спирането Legacy 2001 г 
Автор Съобщение

Постове: 81
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги
От 2 седмици имам проблеми със това , че като натисна спирачките на по-висока скорост и волана започва да се тресе като побъркан.
Когато натискам рязко спирачката почти не се усеща , но ако обирам скоростта от 120 до 80 направо е нетърпимо.
Смениха ми миналата седмица предни дискове заедно с накладките - първите 200 - 300 км ( пътувах към Каварна) бяха добре на в прохода преди Варна отново ми го направи проблема и то на малка скорост. На връщане положенито беше все едно нищо не съм сменял.
Майсторът я взе за 2 дни и като ми я върна каза , че най-вероятно съм прегрял дисковете ( което е абсурт...) и е имало проблем с накакъв механизъм държащ накладките ( не ги разбирам тез работи). 2 дни прекрасни и вчера слизам от планината и пак е същото :(
Някой има ли на идея какво е това чудо и как и къде да го отсраня , че направо се сащисах - изсипах доста пара , а не съм мръднал и милиметър от решаването на проблема.
Благодаря предварително за помоща.

Пон Юли 25, 2011 10:36 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, и аз имах подобен проблем и смених дисковете и направих профилактика на спирачните механизми. Без профилактика рискуваш да изкривиш новите дискове. Ако буталцата "задържат" накладките трият постоянно и загряват диска, което си е предпоставка за изкривяване. Раздвижваха ли ти спирачните механизми? При мен установих, че имам и усукване на едната джанта, след като я изправиха и с горните операции проблемът се реши.

Пон Юли 25, 2011 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В последните години много нови дискове имат склонност към бързо изкривяване - писал съм за основните причини...
Предвид малкото пробег при теб; имал ли си преминаване през големи локви с новите железа?
Иначе проблема се решава с шлайфане на дори новите дискове и после нещата заспиват за дълго...

Пон Юли 25, 2011 10:53 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Flat 6 написа:
Предвид малкото пробег при теб; имал ли си преминаване през големи локви с новите железа?

Почти не съм докосвал спирачките когато сложихме дисковете - вода още не са виждали :(
Друго ми направи впечатление ... от доста време усещам една вибрация на педала на гаста и никой не можа да каже от къде е.
Е като смених тез хави и докато не се появи проблема пак и тази вибрация почти изчезна и се появи с появяването на проблема отново - та си мисля ,че 2 -те имат връзка някаквя :smt131 #-o :(

Пон Юли 25, 2011 11:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ако тропа двигателя като е студен( повдиач, може и бутален болт или друго) се усеща лека вибрация на педала на газта

Пон Юли 25, 2011 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
mitoko написа:
ако тропа двигателя като е студен( повдиач, може и бутален болт или друго) се усеща лека вибрация на педала на газта

не съм чувал подобно нещо , но днес след работа ще се заслушам ....

Пон Юли 25, 2011 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Валка а джантите как са да не са кривики или да не се олабил някой болт?
иначе вероятно водач е блокирал, на нашите събки става често, само и дано са му сменили и гумичките, че иначе файда няма пак ще блокира.

Пон Юли 25, 2011 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Джантите са наред проверих ги преди да сменя дисковете ...
Проблема ,е че не го прави винаги ... снощи от 100 спря за норматив без да мръдне.
Ще я видим таз работа ...

Вто Юли 26, 2011 8:53 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблема ти е от спирачните дискове. Трябва да ги замериш дали дават отклонение с микрометър без да се свалят от главините. Чел съм някъде из ръководсвата че при смяната на нови дискове може да се получи този дефект и тогава мериш и сменяш (завърташ) положението на диска спрямо главината и пак мериш докато намериш минималното отклонение.Успех ;)

Вто Юли 26, 2011 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега а спирчната течност смени ли я???Имах подобен проблем с неравномерна работа на апаратите но при по високи скорости,там вече се усеща много силно и рисково за траекториите на движение.Смяна на течноста за спирачките не е много пари в сервиз.Когато течноста е стара има лоши показатели,като загрее става като водичка???Дали върши работа тогава.По принцип се сменя на две години. :smt023

Вто Юли 26, 2011 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря много колега.
Спирачната течност не съм я сменял ( колата е моя от година и половина) и май е добре найстина да се смени. Профилактика на спирачните механизми също си мисля да направя ама кат взема кинти в началото на месеца дето иде , че таз количка ми гълта голяма част от финикииския ресурс :(

Сря Юли 27, 2011 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какво стана Валка?

Вто Авг 09, 2011 3:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
quietriot написа:
Какво стана Валка?

Отзивчив пловдивски колега ми прегледа системите за спиране и се оказа , че апаратите задържат и след само 5 км джантите ми направо парят :(
Утре с него ( той ще сменя , аз ще гледам) ще сменяме части по спирачните апарати и се надявам да го отстраним , че направо не се трае.
Ще направя някоя и друга снимка на мероприятието пък дано да е със щастлив край ....

Пет Авг 12, 2011 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 29
Автомобил: Subaru Impreza GC8 wrx
Рейтинг: -22
Кофти...
Отговори с цитат
Явно сте открили проблема =D> ,но за всеки случай е добре да проверите дисковете да не са се изкривили от топлината,а и накладките защото ако са се изпекли автомобилът няма да спира!
Успех!

Пет Авг 12, 2011 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Днес дисковете отиват на проверка, за да видимд али не са криви ....
Сега съм с едни временни дискове дето с тях пак тресе ...
Тез дни се надявам на щастлив край :)

Пон Авг 15, 2011 10:54 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
maznislav написа:
Днес дисковете отиват на проверка, за да видимд али не са криви ....
Сега съм с едни временни дискове дето с тях пак тресе ...
Тез дни се надявам на щастлив край :)

Айде че идва Тунджа, каране те чака, Княжево зове, а и ще се бръмчи насам натам в двата кръга. ;) да не те возя по завоите, че нямаш спирачки. :-D

Пон Авг 15, 2011 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имах този проблем и с двете ми Субара, но причините бяха различни. Ето темата по въпроса:

viewtopic.php?f=1&t=6075&start=40

Същото нещо ми се получи и на Аутбека - тресене при натискане на спирачката. И аз вече по инерция от опита с Импресата - купувам ремонтни комплекти за спирачните апарати и в сервиза. На майстора му казах директно - сменяй, лъскай, чисти, смазвай. Отивам после да си взема колата и човека ме пита - защо трябваше да ги сменям, работеха си добре, нищо не задържаше и изобщо апаратите бяха в добро състояние?! Аз изхълцах. Направих една проба - пак тресе. Въх - 170 лева почти на вятъра. Връщам се пак в сервиза и този път подходих, така, както трябваше да подходя от самото начало -казах му - тресе ми волана като натискам спирачката на извънградско, какво да правя? Човека гледа, гледа и каза - абе нали ти сменяхме маншон на карето, после ходи на реглаж, сменял ли си местата на гумите - аз казах - ми май да, предните май ги сложих отзад. Той предложи, ми дай пак да ги завъртим - нищо не ти струва, може да е от тях, не са първа младост, вътрим ги ние - проблема изчезна. Та така...вече оставям диагностиката на специалистите.

Вто Авг 16, 2011 10:08 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
То само да завъртя гумите остана :( Мойте гуми са 4 чисто нови на 3к километри макс...
Вече не знам какво става :cry: :cry:
Изхабихме 2 ремонтни комплекта за предните спирачни апарати , смених спирачната течност , изправихме дисковете ( уж... ) и след 20 км градско снощи излизам от града минавам 90 и ... пак същия ужас :(
Вече се същисах от всякъде ....

П.С. Завъртяни са .. не е това :(

Последна промяна maznislav на Чет Авг 18, 2011 11:44 am, променена общо 1 път

Чет Авг 18, 2011 10:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По принцип може да са криви джанти или небалансирани. Гумите може да са се изметнали -с предишните как беше? Запушване по тръбичките. Разбито окачване...
Може да тресе и заради проблем в задните спирачки. :idea:

Чет Авг 18, 2011 10:33 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Проблема се появи преди 3 седмици - с 4 нови гуми съм купувани май месец:(
Сменихме спирачната течност - няма как да има запухен маркуч...
Джантите ги изправих преди смяната на дисковете и накладките.
Окачването ми е проверено и няма никакви забележки.
Всички спирачни апарати са раздвижени и проверени.
Ако имаше проблеми с гумите поне малка промяна щеше да има след акто ги завъртях ..
И защо по дяволите го прави само на скорост над 90 км ... и то само при леко натискане и задържане педала на газта ????

Чет Авг 18, 2011 11:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >