За дребните неща, които дразнят
| Автор |
Съобщение |
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Към mitoo: Забравих да те питам само, дали имаш в багажника зад задната седалка при твоя модел MY09, поставка и чадър... ама голям и оригинален. Надигаш една кора а оттам се подава, като перископ последният - як и голям  , а пък пишат, че е и против гръмотевици, за разлика от въдиците ми. Машала... Не се вързвай, истина е... 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Май 02, 2011 11:13 pm |
|
|
|
mitoo
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 10:26 am Постове: 159 Местоположение: Sofia
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
|
Yco написа: Към mitoo: Забравих да те питам само, дали имаш в багажника зад задната седалка при твоя модел MY09, поставка и чадър... ама голям и оригинален. Надигаш една кора а оттам се подава, като перископ последният - як и голям  , а пък пишат, че е и против гръмотевици, за разлика от въдиците ми. Машала... Не се вързвай, истина е...  Не, но си имам такъв на мерцедес огромен от карбонови влакна и дръжка от спининг  твоя форестер по едно време през 2007ма беше в промоция с чадър и велосипед Субару при това уникален.
Прикачени файлове:
Subaru_Mountain_Bike_large.jpg [ 22.21 KiB | Прегледано 960 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 3:10 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Оспамихме темата ама аз имам такъв чадър на Субару от Рали БГ 2010 от щанда на Пешо Солберг 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2011 5:42 pm |
|
|
|
Yco
|
Още една простотия. Скоро закачих при качване или със стелката лостчето за отваряне на вратичката на резервоара и така си карах бая, та се сетих, че би трябвало да има някаква индикация и таман се зарадвах, че съм я намерил Fuel door> и се оказа само надпис указваш, къде ти се намира капачката на резервоара - все едно си променя мястото.  . Би трябвало да се включи някаква индикация, както при вратите.. отворена врата, поне съм виждал на други коли, че има. При другите модели как е?
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 3:03 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
да, този надпис и за мен е загадка. зад него няма нищо! или поне не видях нищо когато си разпарчетосвах таблото. може да има някой светодиод навътре, чак до там не стигнах с отварянето.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 3:40 pm |
|
|
|
wesel
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 5:14 pm Постове: 112 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
|
|
Тъй като таблата са еднакви предполагам това е свързано с посоката на движение (при нас вдясно, при японци,англичани и т.н. в ляво). По нормално е входа да е към тротоара/края на пътя.
Поздрави.
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:00 pm |
|
|
|
Yco
|
wesel написа: Тъй като таблата са еднакви предполагам това е свързано с посоката на движение (при нас вдясно, при японци,англичани и т.н. в ляво). По нормално е входа да е към тротоара/края на пътя.
Поздрави. Това е ясно..., че ни правят на малоумници, ама поне да святка нещо, когато капачката е отворена. Щото обикновено те мислят за изперкал да караш с едно странично крило. 
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2011 4:08 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Мисля, че ако оставиш капачката отворена - светва CHECK ENGINE лампата... 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Май 21, 2011 4:17 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Yco написа: Fuel door> и се оказа само надпис указваш, къде ти се намира капачката на резервоара - все едно си променя мястото. Аз пък всеки път забравям от коя страна ми е капачката и всеки път си гледам стрелката  Тва е направено точно за такива отвеяни типове като мене и хич не е досадно или безидейно  Виж, ако даваше и индикация, че е отворена вратичката, както за останалите врати... нямаше да си тръгвам с отворена вратичка и стърчащ преходник за газ  Но един поглед в страничното огледало говори повече от лампите по таблото 
|
|
|
|
| Пон Май 23, 2011 12:03 pm |
|
|
|
Firestarter
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 6:07 pm Постове: 148 Местоположение: Пловдив
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
|
|
Не видях някой да се е оплакал,а мен ме дразни,че на Легаси 99год.не светват мигачите при отключване/заключване.Да не би да е техн.проблем само при мен?Нямам аларма,но на шкода,например(също без аларма),светват.
_________________ Airbags save lives.Symmetrical AWD saves airbags. Roses are red - violets are blue - gotta love Subaru!
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 4:40 pm |
|
|
|
Yco
|
|
Нашите святкат и габарити и мигачи, ама провери в ръководството за твоя модел.
|
|
|
|
| Чет Юли 21, 2011 5:06 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
|
| Чет Юли 21, 2011 6:15 pm |
|
|
|
phill
Регистриран на: Чет Май 26, 2011 2:34 pm Постове: 72 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
|

Аиде и аз да се разпиша. Карам Форестър 2011-та 2.0X FB двигател. За натрупаните 5-6 хиляди, мога да кажа че ми се наби като недостатък, придрънкването от багажното отделение. Какво точно дрънка, не е ясно. Вадих гумата със всичките "аксесоари" в и около нея, заедно с кората и дрънкането е там. Ще взема да се повозя в багажника, та дано открия кой е виновника ... ( набедил съм кората на задната врата ама да видим ... ) ... Другото нещо, което ми боде в очите, е дебилното решение, вместо уред за температурата на двигателя, да има само лапичка ! ( така наречената "idiot light" ) ... направо нямам думи ... И не на последно място, прословутия "леген" за багажното отделение, който струва 100-150лв, а е изработен от невероятно тънка и неустойчива на издраскване гума ..  ( за сравнение, гумената подложка на пежо/ситроен баничарките, е от дебела масивна гума, която трудно ще се амортизира през работния цикъл/живот на автомобила ). Въпросния леген при Субару, дори си позволява да се нагъва, ако задната щора/кора е прибрана и го грее директно слънце.
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 8:20 pm |
|
|
|
Yco
|
 Браво бе човек, направо утрепа рибата с кльонк-а.  На мен преди два месеца ми се наложи тази секретна мисия и се оказа, че е от щората, първо я на мазах с мехлеми ама като и това не свърши работа я увих със стреч и сега не гълчи ич. Поне ще дадеш впечатления за новия двигател, че тука никой май не е писал от първа фронтова линия. А.. за другото мога да споделя, че когато японец реши да икономисва, китаеца ще ви се стори манна небесна. 
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 8:48 pm |
|
|
|
phill
Регистриран на: Чет Май 26, 2011 2:34 pm Постове: 72 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester
|

Не схванах термина "кльонк", но предполагам че е нещо като "клякане" "кибичене" в багажното отделение по време на път Аз елиминирах щората, защото директно я махнах и тествах без нея. Впечатленията за новия двигател, няма да са компетентни и меродавни, защото това е първото субару ( всъщност второто, след боксер дизела на тест автомобила ), което карам. Но, ми направи добро впечатление, решението важните агрегати да са в горната част на двигателя ( алтернатор, компресор климатик ). Масления филтър също ми хареса как са го сложили отгоре. Хареса ми и идеята да има щека за маслото на скоростната кутия, достъпна без да се налага колата да се вдига на подемник и да се използват "чудновати" инструменти. От гледна точка на шофиране, очаквах колата да се влачи повече, но ме изненада приятно с динамиката. ( както казах тест автомобила беше дизел, който е с 350 нютон метра на 1800 оборота, за сравнение с 200-те Нм на 4000 оборота при бензиновия FB двигател ). Успях на няколко пъти да я накарам да не набира както подобава, но затова си беше виновно задкормилното устройство  ( ниски обороти на 5-та предавка ( ниски ниски колко да са ниски - около 1500-1800 )). На извънградско около 2000 километра, даде разход 8-8.3. ( максимална скорост 130, само без да искам редовните вдигания на 140-150 от залисване ). Градско, с много галене, и сравнително ненатоварени маршрути 11. При работа на свободен ход и пускане на климатика, се усещат как оборотите падат за секунди. ( не съм се заслушвал досега на други коли как е ). Но както казах, не съм компетентен, защото ми е първото субару, и споделям само това което ми е направило впечатление ! Поздрави и наздраве ! 
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 9:52 pm |
|
|
|
Yco
|
Това е наистина точно попадение, мисля че е най-добрият двигател. Честито и за напред ще се радваме да споделяш повече неща, за които виждам, че ти се отдава да пишеш без страдание...а с мерак.  А за кльонк-а - това е една дълга рибарска простотия, с две думи - опитват се да убият сом от лодка с кол за домат. 
|
|
|
|
| Пон Юли 25, 2011 10:05 pm |
|
|
|
taipan
|
phill, Честито за правилния Субару избор и наистина всякаква информация за еко FB-то ще е много интересна. Не съжалявай за липсата на показател за температурата. Повечето автомобили се програмират стрелката да показва 90 градуса независимо, че температурата непрекъснато варира м/у 85 и 98. Имаш показател, ама не точно. Така че отново има три степени - синя лампа - студен температура, лилса на лампичка - нормална температура, червена лампичка - висока температура  За точно измерване и диагностика е хубаво да се вземе реалната температура през OBD2-ката.
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2011 3:03 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
phill написа: За натрупаните 5-6 хиляди, мога да кажа че ми се наби като недостатък, придрънкването от багажното отделение. При мен се появява, като свалям облегалките на задната седалка. След като ги върна, понякога не щракват готино и после цялата облегалка издава един звук като подрънкване и потропване. Ако е това, не би трябвало да чуваш звука, когато има човек отзад. phill написа: вместо уред за температурата на двигателя, да има само лапичка ! ( така наречената "idiot light" ) ... направо нямам думи ... И аз така. Но се преживява.
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2011 4:10 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
|
На мен 2 пъти ми се случва по една или друга причина да забравя светнат плафон в купето.Когато заключвам колата не ми дава никакъв сигнал ,че има забравен консуматор.По закона на Мърфи това се случва в най-неподходящия момент или място.Някой да е успал да се справи с този проблем по някакъв начин? Моля за помощ ,че е супер досадно 
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2011 5:09 pm |
|
|
|
Yco
|
dif2 написа: На мен 2 пъти ми се случва по една или друга причина да забравя светнат плафон в купето.Когато заключвам колата не ми дава никакъв сигнал ,че има забравен консуматор.По закона на Мърфи това се случва в най-неподходящия момент или място.Някой да е успал да се справи с този проблем по някакъв начин? Моля за помощ ,че е супер досадно  При мен са винаги изключени и нямам проблем. 
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2011 5:33 pm |
|
|
|