Отговори на тема
 Тресе на празен ход 
Автор Съобщение

Постове: 20
Автомобил: forestеr 2,0 01
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,имам следния проблем колата ми тресе на място или когато запаля оборотите са около1200 и всичко е наред когато започнат да падат се усеща едно притрисане от време на време .Прави го и на газ ина бензин,като на газ е по силно.когато загрее малко се пооправя но си го има,сменил съм свещи,кабели,гарнитура на капака,пръстените около свещите всичко което ми каза Кожухаров почистих и стъпковия мотор както еописано тук във форума,но уви не се оправя. #-o Ако някой се сеща от какво друго може да е ще почерпя.Колата е форестер 2001г.2,0 125кс. :smt100

Пон Авг 08, 2011 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Смуче въздух отнякъде и най-вероятно от гарнитурите на смукателните колектори или от един въздухопровод, който се намира под левия смукателен колектор, като застанеш срещу двигателя. Не знам как се казва, но прилича на таралеж с много изходи за маркучи по него. Обикновено се прекъсва при скобите, които го стягат от двете страни. Имаше същия проблем при колега с Форестер 2000 г. и се оказа това.

Вто Авг 09, 2011 8:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, AT
Нов фен
Отговори с цитат
Колегата Dimitrov2000 малко те е подвел. Този въздухопровод /наистина е като таралеж/го има само при турбо весията на 2.0 двигателите. При мен беше прогоряла гарнитурата на всмукателните колектори. Диагностиката ще покаже проблема - измерват се показателите на вакуума в цилиндрите - при мен показваше 0,3 при норма 0,6 - 0,7. НО... преди да правиш това е необходимо да се провери компресията на цилиндрите. Възможно е да се нуждаеш от реглаж на клапани - честа болка когато се кара на газ продължително.

Вто Авг 09, 2011 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Автомобил: forestеr 2,0 01
Нов фен
Отговори с цитат
Никога не бих се сетил,благодаря. :smt023 Това с реглажа мисе вижда сложно пък и не знам каде във Варна може да го направят,но ще започна със смяна на гарнитури на колекторите =D> и после ще видим.

Вто Авг 09, 2011 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема