Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Бензиностанции - качество на горивата!
| Автор |
Съобщение |
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
И аз вчера заредих 23л. Газ на Ромпетрол че да видим, ха дано има разлика!
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Юли 16, 2011 7:41 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
dessito написа: Със 30л.газ заредена на Ромпетрол ,изминах 330км(на климатик) Екстра резултат е това, само да имаше Ромпетроли по-начесто...
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2011 9:00 am |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
Извода е: Да се изнамери карта на всички бензино-газ станции Ромпетрол и да си зареждаме само на тях, щом горивото е добро, по-добре да си даваме парите на Румънците.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2011 10:10 am |
|
|
|
tony
|
streetman написа: Извода е: Да се изнамери карта на всички бензино-газ станции Ромпетрол и да си зареждаме само на тях, щом горивото е добро, по-добре да си даваме парите на Румънците. В сайта на Рома има всички бензино-газ станции в БГ...Не са много, но пак са нещо.... http://www.rompetrol.bg/online/index.ph ... age_id=743
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2011 10:22 am |
|
|
|
jafaar
|
|
Потвърждавам за сайта на Еко - може да се поръчат карти за 5ст. на литър за всички горива, безплатни са и можеш да посочиш удобна бензиностанция, в която да ги получиш. Аз взех 5 за фирмените коли. Не съм проверявал дали Ромпетрол имат подобна оферта.
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2011 12:33 pm |
|
|
|
fliyng pig
Регистриран на: Вто Май 11, 2010 4:31 pm Постове: 143 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
|
София-Поморие и малко градско преди това ( около примерно 50 км. из София)= 480 км. с 42 литра бензин или разход от 8.75 средно с 95 от Ромпетрол.  С друг бензин много трудно падам под 9.5. Много съм доволен, досега не съм падал на толкова, а не съм карал бавно- магистралата-130-140 км/ч, после с доста високооборотни изпреварвания! Май само там ще се сипва вече! Колата е Импреза 2.5i, 173 коня! Поздрави! 
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2011 12:39 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
|
aboychev написа: streetman написа: Извода е: Да се изнамери карта на всички бензино-газ станции Ромпетрол и да си зареждаме само на тях, щом горивото е добро, по-добре да си даваме парите на Румънците. В сайта на Рома има всички бензино-газ станции в БГ...Не са много, но пак са нещо.... http://www.rompetrol.bg/online/index.ph ... age_id=743  че то пак не е зле, аз си харесах една къде не ми е далеко, и специално ще отида с моторетката и ще сипя за 7 лв до горе, за експеримента
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2011 5:45 pm |
|
|
|
dessito
Регистриран на: Чет Окт 14, 2010 7:00 pm Постове: 866 Местоположение: София
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170   
|
Значи ,колеги поразпитвам тук -там и се оказва ,че Ромпетрол ги зарежда VITO gaz,те зареждат и частни бензиностанций(аз вече писах за това ,но да ви обърна внимание ).Та значи това са тази AVIA в София (Ще открия и други )Там вече разбрах имало колеги със Субару които са зареждали, разбрали от форума .Даже на разклона за Шкорпиловци има газстанция ,която си се казва VITOgaz, защото зарежда от тях.Трябва човек да знае какво сипва на колата си 
_________________ Subaru Workshop 1040
|
|
|
|
| Пон Юли 18, 2011 7:16 pm |
|
|
|
tony
|
|
| Вто Авг 09, 2011 10:57 am |
|
|
|
streetman
|
|
от Еко зареждам бенз последните няколко пъти, минавам повече от колкото от другите. Нормално с 3 лв- към 1,2 литра минавам 50-55 км, от Еко минах 70 км с 3 кинта. Само от Ромпетрол не съм зареждал още
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 11:06 am |
|
|
|
jafaar
|
|
Аз не хващам разлика между ромпетролската газ и тази на Еко. Само дето Ромпетрол не дават отстъпки на газта, така че си продължавам в Еко.
|
|
|
|
| Сря Авг 10, 2011 1:10 pm |
|
|
|
zlost
Регистриран на: Пет Ное 26, 2010 9:58 am Постове: 207 Местоположение: sofia
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
|
|
Колеги, а някакви актуални отзиви къде дизелът става? Пак ли в Ромпетрол?
|
|
|
|
| Сря Авг 10, 2011 2:43 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
На КАТ Петрол-а последния път газта не ми хареса...осезаемо по-зле е от друг път 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Сря Авг 10, 2011 5:03 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
zlost написа: Колеги, а някакви актуални отзиви къде дизелът става? Пак ли в Ромпетрол? Буса го караме с ОмВ и честно казано маи е наи добре.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Авг 10, 2011 6:53 pm |
|
|
|
Becko
Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm Постове: 273 Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
|

Колеги, да изкажа и аз моето мнение. Още от както си купих моя Драган Цанков зареждам само от Еко(95Plus-с добавки за чистене на горивната система и от скоро 95Ekonomy-с добавки намаляващи триенето и разхода, за справки вижте в сайта на Еко). Един път на връщане от Стара Загора заредих 20 литра 95 от Ромпетрол, момчето което ми зареди колата ми каза, че и техните бензини били с добавка. Останах много доволен. За проба съм сипвал от Лукойл 10 литра 95, въобще не ми хареса, загуби мощност, стана шумна, мирише, абе не става. До колкото знам Лукойл зареждат всички(ако не, то поне почти всички) бензиностанции в Бг, разликата идва от добавките, които различните фирми слагат. От сайта на Еко си поръчах карта за намаление "Приятели"(-5ст. за литър), взех си я на време от посоченият от мен обект и я ползвах на момента. Сега чувам, че Събота и Неделя свалят с още една. Дано да продължават само така. Притеснява ме единствено да не занижат качеството на предлаганите от Еко горива с тези ценови войни. Ако си вкарват част от горивата от Гърция е тразбираемо, защо могът да си го позволят, иначе...
_________________ "IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2011 7:29 am |
|
|
|
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
|
|
Да не става реклама ама с две зареждания в Лукоил в различни градове на газ ми даде 10/100 с мотор 2.0 125 кс. А с други две зареждания едното в шел другото в ромпетрол ми качи на 12.5/100 . с едно и също натоварване (до горе с хора и багаж ) и една съща скорост средно 120 км/ч Незнам за вас но аз вече ще се газоснапдявам само в Лукоил
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 1:19 pm |
|
|
|
Grants
Регистриран на: Вто Авг 30, 2011 1:12 am Постове: 7 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.5, `10
|

Здравейте, колеги! Това е първото ми мнение в този форум и се радвам, че е именно в темата за горивата. За бензин не мога да говоря много, тъй като отскоро карам бензинов автомобил. За дизел обаче имам доста наблюдения. Преди две години най-доволен бях от нафтата на Ромпетрол. Горивото наистина беше много добро и нямах никакви забележки. В последната година обаче имам чувството, че малко го насраха, но все още е на ниво. Зареждал съм още Лукойл, Шел, Петрол и Омв. Като за всички освен последното мога да кажа, че нямам забележки. Единствено Профорса на Петрол имаше странния навик да свършва по-бързо от останалите, което не знам как да си го обясня  . Най-недоволен през 5 годишния си стаж на дизелови автомобили бях от OMV. Ето тази гняс, не я препоръчвам на никого. Само искам да кажа, че въпросният автомобил бе VW Golf чист дизел и на теория не би трябвало да има проблеми дори и с по-гадна нафта. Е да, но оборотите започваха да падат на около 10 оставащи литра (не е от възможните утайки по дъното). Да не говорим за Алпин Дизела, който стана на паста едва ли не в резервоара в една по-студена зима. Признавам, че може да съм нацелил и кофти партида, тъй като при обиколката ми при дилърите на нови автомобили в София, многократно съм питал откъде препоръчват да се сипва дизел и отговора винаги е бил OMV. Можете да си представите с какво недоумение ги гледах като ми изтърсваха подобно нещо. В крайна сметка аз в OMV няма да сипвам никакво гориво, никога повече, колкото искат да ми го хвалят. По адрес на някои колеги, които говореха за горива от Австрия - Силно съмнително! Газта винаги я кара един камион на който пише Скорпио Газ за друго не знам със сигурност. Отскоро вече съм на бензин, тъй като ми втръсна заради единия разход да се занимавам с 10 К+ други простотии. Освен това в семейния автопарк вече има и един нов Форестър, от който засега всички сме много доволни. Със здраве и дълго време да се засичаме тук! 
|
|
|
|
| Вто Авг 30, 2011 4:24 pm |
|
|
|
jafaar
|
Grants написа: Най-недоволен през 5 годишния си стаж на дизелови автомобили бях от OMV. Ето тази гняс, не я препоръчвам на никого. Автогазта им е покъртително слаба. Колата ми губеше скорост по елементарни наклони с педал то тенекията... Сипвам само Еко газ вече, до момента не съм попадал на слаба партида от няколко месеца откак сипвам там. Ромпетрол също са ОК, но не дават отстъпка на газта и ме загубиха от воле.
|
|
|
|
| Вто Авг 30, 2011 8:50 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
kyko81 написа: Да не става реклама ама с две зареждания в Лукоил в различни градове на газ ми даде 10/100 с мотор 2.0 125 кс. А с други две зареждания едното в шел другото в ромпетрол ми качи на 12.5/100 . с едно и също натоварване (до горе с хора и багаж ) и една съща скорост средно 120 км/ч Незнам за вас но аз вече ще се газоснапдявам само в Лукоил Да хванеш разхода на газ е много трудно. Разликите в налягането на пистолета по различните бензиностанции е в голям диапазон - виждал съм разлики от по 5 литра на 40лтр бутилка. След това, като вземеш предвид, че ГИ отчита свършване на горивото в зависимост от натоварването и нещата стават съвсем "приблизителни" - ако си на магистрала, може да изпищи около 20-30км по-рано от това, ако си в града и така...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2011 8:15 am |
|
|
|
oldman
Регистриран на: Сря Юни 23, 2010 8:54 am Постове: 39 Местоположение: Coфия
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
|
|
Колеги, спомням си, че някъде преди половин година или повече, някой беше писал във форума, че разходът зависи не само от качеството на бензина, но и от заложените в електрониката на автомобила параметри. Убедих се лично, че в това има голяма доза истина. Зареждал съм от всички бензиностанции в републиката с изключение на Шел и всички видове бензини – с добавки, с по-високо октаново число и с най-високото. Резултатът е учудващ. Моят ръчен Форестър 122к.с., 1998 г. харчи най-малко с обикновения А95. От пълен резервоар до пълен резервоар на градско ми дава 9.6-10.2, извъградско по магистрала 8.5-8.7. Няколко пъти опитвах бензина на Еко с добавките за почистване на дюзите и разходът се качваше с 1-1.5 литра на 100. Някой има ли подобен опит като моя?
|
|
|
|
| Вто Сеп 06, 2011 2:44 pm |
|
|
|