Отговори на тема
 Legacy 2.0 4wd 1995 MT охлаждане проблем 
Автор Съобщение

Постове: 67
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 GT Turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! Поздрави и за много полезния форум.С радост ви съобщавам, че вече имате нов съфорумец (Моя Милост :) ) и с мъка на сърце, че се набутах с тази кола конкретно.Много ми харесва как вози как ускорява и изобщо всичко, но не купувайте кола от мързеливи собственици. Първо ще уточня, че съм с газова уредба (обикновена не инжекцион)
Сега проблема:В началото на лятото,като се затопли времето докато карах вдигна температурата на макс. Антифриз си имах и всичко си беше наред освен това, че се чуваше едно каркорене докато карам явно от въздух в системата. Та след случката смених термостат и посетих стругар за пробката за обезвъздушаване(беше преправяна като в час по трудово и течеше течност от нея)
След като направих това и обезвъздуших системата всичко се оправи, но до миналата седмица.Сега пак каркори, но не загрява и установих,че има някакво сълзене изпод жабката на антифриз в купето, но течът спря почти веднага след като го забелязах. Сега обаче като захладня тея дни усещам, че през въздуховода на предното стъкло в купето влизат пари от антифриз, а като пусна парното става същото, но ясно видимо и през останалите въздуховоди.
Горе-долу това е. От форума разбрах, че често причината може да е гарнитура на глава, но аз мисля, че е от парното, а и гледах едни схеми по които видях нещо като о-пръстени на входа и изхода на кръга на парното и подозирам, че е от тях
Извинявам се за романа, но повече инфо-повече яснота по проблема
Благодаря предварително!

Пет Авг 12, 2011 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pabul написа:
Здравейте колеги! Поздрави и за много полезния форум.С радост ви съобщавам, че вече имате нов съфорумец (Моя Милост :) ) и с мъка на сърце, че се набутах с тази кола конкретно.Много ми харесва как вози как ускорява и изобщо всичко, но не купувайте кола от мързеливи собственици. Първо ще уточня, че съм с газова уредба (обикновена не инжекцион)
Сега проблема:В началото на лятото,като се затопли времето докато карах вдигна температурата на макс. Антифриз си имах и всичко си беше наред освен това, че се чуваше едно каркорене докато карам явно от въздух в системата. Та след случката смених термостат и посетих стругар за пробката за обезвъздушаване(беше преправяна като в час по трудово и течеше течност от нея)
След като направих това и обезвъздуших системата всичко се оправи, но до миналата седмица.Сега пак каркори, но не загрява и установих,че има някакво сълзене изпод жабката на антифриз в купето, но течът спря почти веднага след като го забелязах. Сега обаче като захладня тея дни усещам, че през въздуховода на предното стъкло в купето влизат пари от антифриз, а като пусна парното става същото, но ясно видимо и през останалите въздуховоди.
Горе-долу това е. От форума разбрах, че често причината може да е гарнитура на глава, но аз мисля, че е от парното, а и гледах едни схеми по които видях нещо като о-пръстени на входа и изхода на кръга на парното и подозирам, че е от тях
Извинявам се за романа, но повече инфо-повече яснота по проблема
Благодаря предварително!

Много внимаваи с тези антифризни пари, че са много отровни!!!
Наи вероятно след прегряването поради високо налягане се е пукнал радиатора в купето, или както казваш някое уплътнение е издало багажа. Не съм разглобявал и нямам представа какво има под таблото.
Много е възможно да има и проблем с гарнитура на някоя глава, това се тества с един уред които е един голям цилиндър с гумен маншон за помпане в горния краи има някаква течност вътре, смуче пари от казанчето за антифриз и ако цвета на течността му се промени бързо и много значи си за ремонт.
Отиваи на доктор за да не я изтървеш пак да загрее и прегрее че не са хубави неща.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Авг 12, 2011 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за бързия отговор.Аз ще сваля таблото да вида тея оплътнения да съм сигурен,понеже засега не я карам и не ми пречи да погледна, а и за гарнитура ще трябва да си понапълня джоба :( а ако има още някой, който може да изкаже мнение и да потвърди нашите тези или да даде акъл нека заповяда. Аз пък се залавям да нищя проблема

Пет Авг 12, 2011 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отиди на една диагностика поне да ти кажат дали си за гарнитура, понеже ако надува даже и да смениш тия оплатнения пак може да избият.
Поглдни дали в антифриза има тъмни петна от масло, ако има е ясно, ремонт.

Пет Авг 12, 2011 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ОК колега това ясно, но да питам често срещам името "МИТАКА" тук. Добър ли е къде се намира?

Пет Авг 12, 2011 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pabul написа:
ОК колега това ясно, но да питам често срещам името "МИТАКА" тук. Добър ли е къде се намира?

:waste: търсачкатааа (горе в дясно) - върши супер работа. :)
viewtopic.php?f=10&t=7996&hilit=mitaka
добър е :)
има и други viewforum.php?f=10
:beer02:

Пет Авг 12, 2011 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси, като разреша проблема ще пиша да го има и за други с подобен проблем :D

Пет Авг 12, 2011 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
проблемът е решен, оказа се спукан радиатора на парното, обаче посети майстора и е залепен :D сглобих таблото и днес стартирах двигателя,като мога да кажа че мърка (не каркори) :D
НО понеже колата ми е заградена в двора (още не съм я карал) та имам нужда от помощ отново. Както разбрахте съм с обикновена газова и заради това си ми светеше чек лампата постоянно(така ми каза предния собственик) сега обаче, понеже свалих акумулатора за два дена явно компютъра се е рестартирал и като запалих чека постоянно мига през равни интервали. Гледах разни теми тук и доколкото разбрах трябва да я карам 1мин с над 2000 об/мин за да си направи самодиагностика моля някой да ми внесе малко яснота по въпроса.
Subaru THE BEST ;)

Сря Авг 17, 2011 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мигането означава сериозен проблем - че не трябва да се кара така.
Трябва да прочетеш грешките.
Погледни тук https://docs.google.com/document/d/1HQ9 ... t?hl=en_US

Сря Авг 17, 2011 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
pabul написа:
проблемът е решен, оказа се спукан радиатора на парното, обаче посети майстора и е залепен :D сглобих таблото и днес стартирах двигателя,като мога да кажа че мърка (не каркори) :D
НО понеже колата ми е заградена в двора (още не съм я карал) та имам нужда от помощ отново. Както разбрахте съм с обикновена газова и заради това си ми светеше чек лампата постоянно(така ми каза предния собственик) сега обаче, понеже свалих акумулатора за два дена явно компютъра се е рестартирал и като запалих чека постоянно мига през равни интервали. Гледах разни теми тук и доколкото разбрах трябва да я карам 1мин с над 2000 об/мин за да си направи самодиагностика моля някой да ми внесе малко яснота по въпроса.
Subaru THE BEST ;)

Компютара се рестартира и чека угасва след отчакане дори и само на минуса за 10мин. (поне моя е така) но това че чека угасва не означва че грешката е изтрита, тя си стои в паметта до закачане с компютър. Щом мига значи има проблем, и по добре наистина виж какъв е, ако можеш я закачи и на компщтър да видиш за стари грешки.

Сря Авг 17, 2011 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Привет отново! ;) Благодаря на всички за помощта, специални благодарности и на BAlexandrov. Колега страшен си =D> навсякъде се отзоваваш, в която и тема да погледна =D> !
А сега по проблема: прочетох фаила за самодиагностиката и като погледнах колата видях, че черните букси са закачени (затова ми е мигала дори и на контакт :) ) разкачих ги и чека свети постоянно на контакт, а при запалване НЕ! Направих си и самодиагностика и не ми изкарва грешки.Сега остава, отново да се радвам на СУБАРУ :waste: ЛЕКА И БЕЗАВАРИЙНА пожелавам на всички. :beer02:

Пет Авг 19, 2011 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема