| Автор |
Съобщение |
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|

А.Боев написа: От година и два месеца съм "горд" собственик на субару форестър боксер дизел. Бях горд през първите 2 -3 месеца докато не тръгнаха проблемите с тоз DPF.в момента колата е на 50000 км. и филтъра се задръства за 150 км. което значи че почти всеки ден или през ден съм в сервиза за принудително почистване. Това води до разреждане на маслото и предния път го смениха 4000 км. по рано ,сега трябва да се смени 8000км. по рано.На 35000 сменихме томпони на стабилизиращата щанга и тракането изчезна ,но като се замисля това изобщо не е проблем в сравнение с тоз с DPF.смениха и датчика за налягането но няма никакъв ефект. Ако някой има същите проблеми нека сподели.С нова кола всеки ден в сервиза не си е работа!!! Колега, това е съдбата на почти всички нови дизелови агрегати в България! Решенията с този филтър са в общи линии две: 1. Евтино решение (и несигурен ефект) - каране с равномерни високи обороти в продължение на около 30-50 км. 2. Регенерация - в общия случай е свързана със смяна на маслото в ДВГ - скъпо и прескъпо, но никой не ни е виновен, че в БГ дизела е в горните граници на евро-стандартите...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пон Окт 11, 2010 12:09 pm |
|
|
|
subaru_fan
Автомобил: Audi B6 S4
Рейтинг: 57 
|
|
добре а маслото което ти слагат с за ДПФ ли е или не ?
_________________ THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
|
|
|
|
| Пон Окт 11, 2010 1:36 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
Колеги, проблем.... И на нас тая тъпа лампа ни светна вчера и то на дълъг път... Не светна, ами направо почна да мига ! После яко каране, не знам си какво и нищо ! Колата е купена от Уникорно, в техния "гаранционен" сервиз дори нямат софтуер, с който да прочетат грешката  Ако почне да свети като на колегата през седмица ще им я върнем тая кола, колкото и нерви да струва !!!
|
|
|
|
| Чет Окт 14, 2010 10:34 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Какъв дизел наливаш колега?
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Окт 14, 2010 10:36 am |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
На Еко дизела... За сега не съм чувал лоши неща, а и доста коли с него сме карали - служебни и не в продължение на години и много километри... И при Митака не могат да я оправят, софтуерно не дава никакви грешки, сега следва Субару сервиза  Колата е на 12 000км !?!?!
|
|
|
|
| Чет Окт 14, 2010 10:55 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Кофти работа, аз наливам само ОМВ премиум/алпин и вече 60к км не е светвала изобщо! За сервиз, мога да ти препоръчам официалният на субару в Пловдив.
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Окт 14, 2010 10:58 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Този филтър не може ли да се махне и след това да се ремапне колата, така че да не го търси ЕКУ-то.Даже и мощността ще скочи малко.Чувал съм, че има хора, които са го направили с различни марки коли. Очевидно това ще е проблем в БГ дълго време с нафталина, който се продава.
|
|
|
|
| Чет Окт 14, 2010 11:05 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Мощността няма причина да се променя... Чувал съм хора, които правят емулатори за датчика там - премахва се и се слага емулатор да лъже компютъра.
|
|
|
|
| Чет Окт 14, 2010 8:33 pm |
|
|
|
votolom
|
|
Диагнозата е пренапълване с масло..източихме, направихме ре...не знам си какво на тоя филтър, качихме последния софт и сега, който кара стиска палци..пък да видим до кога...
|
|
|
|
| Чет Окт 14, 2010 9:14 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
votolom написа: Диагнозата е пренапълване с масло..източихме, направихме ре...не знам си какво на тоя филтър, качихме последния софт и сега, който кара стиска палци..пък да видим до кога... ре...генерация По принцип автомобилът сам си я прави, но се препоръчва поне веднаж на 2-3седмици да правиш кратки пътувания от по 50-60км. За да регенерира филтъра трябва колата да бъде определено време в работен режим, което в града трудно се случва. И не рискувай с гориво от случайни места.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Пет Окт 15, 2010 8:18 am |
|
|
|
plaskom
|
Ето, за това няма да си купя "дизел"  . Не че с бензина нещата не стоят по същия начин 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пет Окт 15, 2010 2:18 pm |
|
|
|
votolom
|
ender написа: votolom написа: Диагнозата е пренапълване с масло..източихме, направихме ре...не знам си какво на тоя филтър, качихме последния софт и сега, който кара стиска палци..пък да видим до кога... ре...генерация По принцип автомобилът сам си я прави, но се препоръчва поне веднаж на 2-3седмици да правиш кратки пътувания от по 50-60км. За да регенерира филтъра трябва колата да бъде определено време в работен режим, което в града трудно се случва. И не рискувай с гориво от случайни места. Колега, знам как се казва, просто се бях поизнервил... Странното е, че се случи на дълъг път (а и колата доста пътува като цяло) и лампата не светна първо, а направо почна да мига ! Затова се шашнах повечко 
|
|
|
|
| Пет Окт 15, 2010 11:32 pm |
|
|
|
vbozhilov
|
|
Аз съм вече на 75 000 КМ и скоро ми светна първо само лампата за DPF филтъра, след което започна да мига и след това светна постоянно датчика за проблем с мотора и ESP-тo. Отидох сервиза и го управиха с каране+Компютър. След 40 км пак ми светна и я качих на магистралата и газ до дупка докато след 5-10 КМ изгасна. След отново пробег от 40-50 км пак светна и започна да мига след това.
Понеделник ще я закарам в сервиза отново и ще пиша пак. Но този филтър вече се влошава и незнам какво ще го правят.
Карам с Лукойл нафта и доста рядко ми светкаше и сам се оправяше, но сега вече не е добре.
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 4:22 pm |
|
|
|
votolom
|
|
Провери си нивото на маслото - ако е сипано повече може да е от там.. А това, че караш с лукойл и от време на време ти светва мен лично би ме накарало да пробвам и с друга нафта...
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 4:28 pm |
|
|
|
vbozhilov
|
|
Мисля да мина на OMV, но за 75 000 КМ зареждане на Лукойл чак сега го имам този проблем по-често. Преди ми се случи само веднъж и не знам къде съм зареждал. Също така сега ми се случи след ОМV МaxxMotion отново днес, така че и това не е гаранция. Относно маслото то е за смяна след 2000 КМ, тоест вече съм изминал 13 000 от последната смяна. Как ще се покачи само, ако не е сипано в самото начало повече и т.н. Но чета в разни други чужди форуми които са от държави където нафтата е хиляди пъти по-добра от тая в БГ и пак имат същите ядове. Също така ми дават жокер за запушени дюзи. Остават ми 25 000 до изтичане на гаранцията и ако има начин и от къде да си купя това "чудо" което лъже компютъра на Boxer Diesel за DPF филтъра, веднага ще го сложа.
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 5:23 pm |
|
|
|
tony
|
vbozhilov написа: Карам с Лукойл нафта и доста рядко ми светкаше и сам се оправяше, но сега вече не е добре. Още тук (проблемната нафта на Лукойл) трябваше да смениш бензиностанцията, а не да чакаш да се оправи сам филтъра.Вече като се е задръстил, каквато и нафта да сложиш няма да има положителен резултат.  А, ако си в гаранция направи опит да искаш смяната му. Успех и пиши ако има решение на проблема ти. 
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 6:07 pm |
|
|
|
vbozhilov
|
Може би се изразих неправилно. Искам да кажа че за 75 000 ми се беше случило 1-2 пъти и от ОМV и от Лукойл. Тоест нафтата си е боза навсякъде. Но тези филтри са бъгави и не са удачни особено за БГ. И също така тези проблеми ги има и на по-малко Км и в други държави като Англия, Германия и Италия. Тоест има проблем  . Незнам дали ще ми го сменят гаранционно, но ще искам да се управи. Също така на сервиза им е най-лесно да се оправдаят с нафтата.  Много обичам марката и колата си и за това искам да се отърва след като изтече гаранцията от този филтър покриващ една торба евро стандарти ...
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 7:35 pm |
|
|
|
vbozhilov
|
|
Понеделник си отивам до моя любим сервиз в Пловдив и там знам, че ще ми решат проблема. Това е
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 8:10 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
И други марки имат проблеми с този филтър... Сподели кой този любим сервиз, да го имам в предвид.
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 8:33 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Доколкото имам информация , още не е намерен сполучлив начин за премахване на DPF филтъра на boxer diesel и излъгване на компа ,че го няма. Ако някой го направи, веднага да сподели "пред строя"! Много маркучи и кабели влизат там 
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Съб Авг 13, 2011 9:31 pm |
|
|
|