Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  >
 Проблеми с DPF филтъра 
Автор Съобщение

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vbozhilov написа:
Може би се изразих неправилно. Искам да кажа че за 75 000 ми се беше случило 1-2 пъти и от ОМV и от Лукойл. Тоест нафтата си е боза навсякъде. Но тези филтри са бъгави и не са удачни особено за БГ. И също така тези проблеми ги има и на по-малко Км и в други държави като Англия, Германия и Италия. Тоест има проблем :). Незнам дали ще ми го сменят гаранционно, но ще искам да се управи. Също така на сервиза им е най-лесно да се оправдаят с нафтата. :) Много обичам марката и колата си и за това искам да се отърва след като изтече гаранцията от този филтър покриващ една торба евро стандарти ...

Това и аз исках да кажа. Неможе 1-2 пъти да се случи.Още на първия път трябваше да отреагираш.Тук има колеги с близо 80 000 км и нямат оплаквания от филтъра. И аз съм почти на 35к и никави ядове.Зареждам от едно и също място и редовно сменям софтуера. И ми е интересно за сервиза в Пловдив, напиши как е решен проблема.Поздрави. :)

Съб Авг 13, 2011 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 95
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега нещо се издразних от това "Трябваше да вземеш мерки по-рано". Аз ти казвам че за 75К сега имам проблем и съм закарал колата веднага в сервиза след това. Ако е става въпрос за нафтата - аз зареждам вече 2 години на едно и също място, Лукойла до Бизнес Парка в Младост и съм доволен. Ако това се е случило може да е от друго място защото като пътувам например до морето зареждам и на Лукойл и OMV. НО ПРИЧИНАТА не е само там. Това искам да кажа. Дразня се защото ми звучиш като някой приемчици на сервиз - да не казвам имена. Според теб защо пътувам дo Пловдив а живея в София за гаранционно обслужване??? Защото тука отдавна съм вдигнал ръце и преди 3 дена бях там и както се вижда пак съм за сервиз.Което е друга тема на разговор и не искам да я почвам наново. Този филтър има ядове и на други коли и в други държави. Например зареди него един чисто нов Опел и VW остави на път в Белгия едни хора :). Та колега дали там има Лукойл от Бургас - ???? Но и това Опела/VW е друга тема ? :) Пак казвам това DPF filter-а е проблем и след 120 000 130 000km ще е "чудо" :). Като имам резултати от сервиза ще пиша.

Нед Авг 14, 2011 12:02 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Извинявай ако си се засегнал нещо. :smt023 Но си писал че и преди си имал проблем, и трябваше веднага да сминиш бензиностанцията (в смисъл да забравиш за Лукойл),защото този филтър е половин двигател. И няма спор това е най-слабото място на боксер дизела.Хайде успех.

Нед Авг 14, 2011 7:42 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Няма проблем, нали за това е този форум. Да си споделяме мъките и радостите от тази невероятна макра кола Subaru, която всички обичаме тука. Аз въпреки тези проблеми ще си купя следващият модел като излезе AUTOMATIC дизел. Имам инфо че скоро ще пускат automatic na diesel-a а после ще спират Tribeca, а Forester-a ще порасне. Тоест едно по-голямо купе на Forester с ауто скорости ще ми дойде супер :)

Поздрави :)

Нед Авг 14, 2011 7:58 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Постове: 197
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
aboychev написа:
Извинявай ако си се засегнал нещо. :smt023 Но си писал че и преди си имал проблем, и трябваше веднага да сминиш бензиностанцията (в смисъл да забравиш за Лукойл),защото този филтър е половин двигател. И няма спор това е най-слабото място на боксер дизела.Хайде успех.

колега не е проблем само на boxer diesell .Проблем е при всички съвременни дизелови двигатели които са снабдени с дпф филтър или както в пежо го наричат фап :) но за всичко си има побългарчване :) вярно е че ще се изгуби ефекта от ДПФа но няма да се дават по два бона за нови поне в пежо струва толкова

Нед Авг 14, 2011 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
А ми дайте инфо, как да се реши този проблем? Които сме в гаранция, добре. А ,след това? Чел съм че някъде го разпробивали филтъра (Опел), слагали комутатори и разни там работи. Ако някои има по-пълна информация (дори и от друг форум) да пише. ;)

Нед Авг 14, 2011 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Постове: 197
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
aboychev написа:
А ми дайте инфо, как да се реши този проблем? Които сме в гаранция, добре. А ,след това? Чел съм че някъде го разпробивали филтъра (Опел), слагали комутатори и разни там работи. Ако някои има по-пълна информация (дори и от друг форум) да пише. ;)

при пежата се пробива , знам го защото съм бачкал 2 години в пежо ,за другите не съм много сигурен какъв трябва да е диаметъра на отвора ,при пежата е около 30 мм за други марки не знам

Нед Авг 14, 2011 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко полезна информация:
http://subdiesel.wordpress.com/ecu-anal ... anagement/

Нед Авг 14, 2011 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
UPDATE:На път за Пловдив пак ми светна check-a за мотора и ESP-to+мигащ DPF датчик. Изчистихме пак DPF-a с Компютъра, но при следващо пак такова положение ще ми го сменят гаранционно.

Пон Авг 15, 2011 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Малко полезна информация:
http://subdiesel.wordpress.com/ecu-anal ... anagement/

Много добър линк. Честно казано аз бях на 80% когато отидох в Пловдив. Преди това със сигурност съм бил над 135%. Мислия си че с карането до там по магистралата се е отразило благоприятно от 130-140% до 80%.

Сега съм в норми :) (До следващият път) :)

Thanks за линка :)

Това което го видях на Компютъра ако имаше на таблото някъде показване в % ще е супер за нас user-те. Така ще знаем в какви граници сме и кога да изкараме колата на магистрала с 3000 постоянни обороти. Той реално това правеше компютъра + разни други контролирани неща като температура на DPF-a, мотора и още много други неща.

Но преставете си като има реално проблем колко удобно ще е ако има процентно показване колко е замърсен, а не само когато е вече запушен.

Трябва да им пишем на Subaru :)

Пон Авг 15, 2011 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
vbozhilov написа:
UPDATE:На път за Пловдив пак ми светна check-a за мотора и ESP-to+мигащ DPF датчик. Изчистихме пак DPF-a с Компютъра, но при следващо пак такова положение ще ми го сменят гаранционно.

Това е приказка. :smt023 А доколко си спомням някои беше вече писал до Субару - Япония, но какво е станало след това-незная. :smt102

Пон Авг 15, 2011 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
aboychev написа:
vbozhilov написа:

Това е приказка. :smt023 А доколко си спомням някои беше вече писал до Субару - Япония, но какво е станало след това-незная. :smt102

Thanks!

Писал за какво точно?

Пон Авг 15, 2011 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Само да кажа на всички тук.

ГОРДЕЙТЕ СЕ ЧЕ КАРАТЕ СУБАРУ. ТОВА Е ВЕЛИКА КОЛА.

Сега още повече я обичам въпреки тези малки проблемчета.

Казвам го защото купих на жена си АУДИ А4 2003 Бензин и се побърках с тази кола. Може ли да си преставите че за Ауди е нормално да харчи (даже и в книжката го пише) 0.5 л на 1000 км масло в зависимост от карането.

Всичките Субарата които съм имал и имам сега и с 200 да го карам няма грам масло да харчи.

Но това е друга тема :)

Така че все повече си харесвам колата. И след като излезне нов Форестер, пак ще си го купя. :)

Пък филтъра ще го мислим :)

Ето това малко 4x4 коли освен Субару го могат :

http://www.youtube.com/watch?v=Dj8DBxvAoeg

Сря Авг 31, 2011 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
vbozhilov написа:
Само да кажа на всички тук.

ГОРДЕЙТЕ СЕ ЧЕ КАРАТЕ СУБАРУ. ТОВА Е ВЕЛИКА КОЛА.

Сега още повече я обичам въпреки тези малки проблемчета.

Казвам го защото купих на жена си АУДИ А4 2003 Бензин и се побърках с тази кола. Може ли да си преставите че за Ауди е нормално да харчи (даже и в книжката го пише) 0.5 л на 1000 км масло в зависимост от карането.

Всичките Субарата които съм имал и имам сега и с 200 да го карам няма грам масло да харчи.

Но това е друга тема :)

Така че все повече си харесвам колата. И след като излезне нов Форестер, пак ще си го купя. :)

Пък филтъра ще го мислим :)

Ето това малко 4x4 коли освен Субару го могат :

http://www.youtube.com/watch?v=Dj8DBxvAoeg

Колега,
подозирам, че жена ти кара турбо-бензин и харча на масло е нещо напълно нормално при такива коли! Затова го и пише в книжката. Просто спецификата на турбо двигателите е така и не е коректно да се сравняват с големите и "разтоварени" атмосферни мотори на Субару.

Харча на масло не е критерии за качествата на един двигател (говоря за разход в някакви норми на производителя). Дори великия двигател на Порше GT1 (Metzger) харчи масло и даже излиза съобщение на компа, колко точно милилитра да долееш... :smt134

Бъдещето е това - малки турбо бензинки, които неминуемо ще похапват малко масълце...

Чет Сеп 01, 2011 9:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Между другото огромната част от бензиновите турбо боксери на Субару не консумират видимо количество масло, включително силно модифицирани :smt023 Дано с новото поколение боксери се запази и това превъзходство =D>

Чет Сеп 01, 2011 10:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 131
Автомобил: Saab & 3xBMWs
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Цитат:
Колега,
подозирам, че жена ти кара турбо-бензин и харча на масло е нещо напълно нормално при такива коли!

Това за всички марки ли се отнася? Аз не виждам нищо нормално в това една кола, пък била тя и с турбина да харчи масло...

Чет Сеп 01, 2011 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
stocky написа:
Цитат:
Колега,
подозирам, че жена ти кара турбо-бензин и харча на масло е нещо напълно нормално при такива коли!

Това за всички марки ли се отнася? Аз не виждам нищо нормално в това една кола, пък била тя и с турбина да харчи масло...

Кардинално за всички не. Но като цяло зависи от конструкция на мотора, колко е напомпан/изнасилен, начин на каране на турбо колата и т.н. А в последните години с този наложен downsizing нещата стават неизбежни - от 1.4 мотор да изкараш 150+ коня е трудно без нормален/контролиран разход на масло...

Чет Сеп 01, 2011 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Не е с турбина АУДИ-то

Чист 2.0 Бензин. Има коментари и в Фейсбук от хиляди американци които даже се оплакват от моделите и след 2008 година. Моето е 2003.

В други наши форуми всички го казват това - и се приемало като за нормално.

За мен лично няма оправдание за един мотор да харчи масло. Ако карам москвич да :) ама Ауди хммм НЕ. :)

Чет Сеп 01, 2011 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ааа, този мотор да. Склонен е да харчи и аз също не го харесвам... :smt023

Чет Сеп 01, 2011 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз единствения двигател, който на 20-30 000 км не харчеше много масло от ВАГ групата - беше 1.8 Турбо, всичк друго си похапва. А това, че турбо двигателите похапват масло, някак не ми се вързва с реалността - турбото се кара по-специфично, ако се спазват някой прости правила е много чист и безпроблемен двг, с чиста съвест мога да твърдя, че моя двигател, който е на над 240 000 км - е, с нова карантия е вътре, но си е на стандратния размер, с турбина втора ръка от Англия от незнам колко ръчкано и търкаляно СТИ /ВФ24/, бутала дето студени тракат кат дизелче, те и топли тракат де - само като влезе в темп режим утихват - не съм имал проблеми с горенето на масло нито като беше сток, нито сега. Е, верно че се кара с 10В60
Едж на Кастрол, но той и мотора не е за 5В40.

Колкото до ДПФ филтъра - имам бус Тойота на 55000 км - и понеже 80% от километрите са му в града, вече започва да се усеща една тромавост, но при мен режима е над 90 км, не над 120 или 140 км за прочистане, може би заради късата скоростна кутия. Още нещо, съм забелязал, дизеловото гориво у нас има доста повече сяра от евростандартите, да не говорим за цетановото число и боклуците вътре - сярата скапва най-много/задръства/ тоз ДПФ, има добавки за повишаване на цетановото число, ама няма как да намалим съдържанието на сяра - освен да си купим рафинерия.

Пон Ное 07, 2011 8:48 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  >