Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Лек проблем при палене :)
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
|
От известно време насам имам странен проблем при палене. колата запалва сутрин веднага , после се опитва да качи обороти не успява почва да се тресе и се опитва да загасне, понякога успява понякога не, ако е пуснат консуматор, радио или парно повечето пъти гасне. После въртя втори път и всики е ок , тръгват смукачи ала бала и грижи няма. Когато я взех беше с обикновена газова и го правеше чат пат тоя номер вечер като си тръгвах от работа , но никога сутрин, после и сложих инжекцион и си мислех че всичко ще е ок , ма не е. не е драма ама леко дразни. някой да е имал подобни драми ?? свещите са сменени, с каквито даде Мимо13 за модела, кабелите са ок.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 7:42 am |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
Това и аз съм го забелязал на предишната кола (същата като твоята) и го отдавах на "тънкото" масло. Как процедирах аз - винаги на студен мотор, правя едно много кратко завъртане без желание да я запаля. При повторното завъртане - паленето е прекрасно! По този начин не товаря и стартера излишно, а и позволявам малко по-добро подкачване на маслото... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 8:11 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
Директно на газ ли я стартираш? Ако да, май не е редно, особено на студен мотор.Газовата си иска работна температура, под която има вероятност да не се представя според спецификациите и да дава ядове. Аз веднъж погрешка превключих на газ веднага след сутрешното запалване и притресе яко и загуби обороти, но се съвзе и не угасна.
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 8:55 am |
|
|
|
quietriot
|
jafaar написа: Директно на газ ли я стартираш? Ако да, май не е редно, особено на студен мотор.Газовата си иска работна температура, под която има вероятност да не се представя според спецификациите и да дава ядове. Аз веднъж погрешка превключих на газ веднага след сутрешното запалване и притресе яко и загуби обороти, но се съвзе и не угасна. не разбира се , аз и да искам не мога да я запаля на газ ,на инжекциона се избира специална комбинация ако ти свърши бензина и си принуден да палиш директно на газ. паля си я на бензин и там се тресе 
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 9:18 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Почисти си стъпковото моторче,ако проблема остане....почвай проверки едно по едно,токове,горивна система,вакуми...консултирай се в сервиз  Почисти куплунгите,виж кутията на въздушния филтър дали е закопчана от всякъде....щом не свети "чека" значи е някоя дреболия гадна 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 10:24 am |
|
|
|
valqk
|
При мен въобще не пали първия път като завъртя, освен ако не въртя много. Правя като Флат - завъртам половин оборот, след секунда-две пали от половин оборот. Подобно поведение ми прави ако я назоря да я запаля от 1 въртене, а няма смисъл. Даже и жената и свикна и пали с 2 завъртания. Много рядко, явно зависи как застанат цилиндрите и незнам още от какво пали от половин оборот.... не знам на какво се дължи това, ама и не ми се занимава да го търся проблема за сега. Имам грешка в компа, за нисък ток на стартера, което предполагам се засича по скоростта на въртене и сигурно трябва да сменям четки, но незнам кога ще се стигне до там Пробвай да палиш с две завъртания да видим дали ще ти го прави...
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 11:04 am |
|
|
|
quietriot
|

Pacone 4X4 написа: Почисти си стъпковото моторче,ако проблема остане....почвай проверки едно по едно,токове,горивна система,вакуми...консултирай се в сервиз  Почисти куплунгите,виж кутията на въздушния филтър дали е закопчана от всякъде....щом не свети "чека" значи е някоя дреболия гадна  а чека си свети нон стоп заради ламбда сондата, нещо минавало бързо покрай нея и тя не го засичала и се сърдела,обяснение на газаджията, той - газаджията си игра 2 ,3 пъти да настройва сега съм доволен как върви ма грешката си светва дори след чистене. Кара една седмица и светва, Дидо като ми смъкна катализаторите каза да се обадя на некъв колега да я хакнел софтуерно и се мирясвало ма все не остава време. Стъпковия не съм се сетил, сега в събота ще ги накарам в сервиза да го почистят, че ходя да ми мерят климатика че нещо не ми изстудява добре. Я едно питане по друга тема, абе като пуснете климатроника много ли ви скопява колите, моята става тролей направо имам чувството че ми гълта поне 30 коня. Преди калибрата ми беше така пуснех ли климатика , колата умираше , загасях ли се включваше турбото направо, а си беше 150 коня на подобно купе 1600кг. П.П Тебе исках да те черпя бири за гумите ма не си дигаш тела и то стана време за мастика  Пламене.
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 3:33 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
 0888492747 ми е актуалния....бирата няма да избяга...ще се радвам да се видим...по квартала съм си 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 9:18 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
quietriot написа: Pacone 4X4 написа: Почисти си стъпковото моторче,..........................
Я едно питане по друга тема, абе като пуснете климатроника много ли ви скопява колите,......................
Щях да пускам тема за чистенето на стъпковия мотор, но забравих да понащтакам снимки, но на следващото сваляне ще направя и без това има един о пръстен които трябва да сменя че не ми хареса и да намажа със смазка че нямах подходяща. За климатика си е така, бензинките колкото и коне да има няма много въртящ момент и се усеща доста когато е включен. При дизелчетата по не се усеща.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Авг 09, 2011 10:11 pm |
|
|
|
quietriot
|
изчистих го стъпковия мотор ефект нанай си. мисля че просто ми се бави сутрин автоматичния смукач да се включи и понеже чувам че с паленето се пуска и компресора на въздушното а и радио , понякога има оставено и парно и явно и идва много консумацията и кляка, ма как да разбера що се бави със секунда смукача смукача засега не ми идва на акъла. 
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 7:29 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Смукача е именно стъпковия мотор...
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 8:59 am |
|
|
|
quietriot
|
BAlexandrov написа: Смукача е именно стъпковия мотор... ми значи там се бавиме нещо, интересното е че го прави на първо палене само сутрин , после колкото и да е изстинала няма проблем. може да си е тръгнала пущината ма го прави по доста не електронен начин, ма човек се учи докато е жив. 
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 11:34 am |
|
|
|
Vmax
|

а чека си свети нон стоп заради ламбда сондата, нещо минавало бързо покрай нея и тя не го засичала и се сърдела,обяснение на газаджията, той - газаджията си игра 2 ,3 пъти да настройва сега съм доволен как върви ма грешката си светва дори след чистене. Кара една седмица и светва, Дидо като ми смъкна катализаторите каза да се обадя на некъв колега да я хакнел софтуерно и се мирясвало ма все не остава време. Стъпковия не съм се сетил, сега в събота ще ги накарам в сервиза да го почистят, че ходя да ми мерят климатика че нещо не ми изстудява добре. Колега, товя обяснение на газаджията ти не е сериозно, освен ако не ти е заминала сондата, но ще ти светва чека след 20 км пробег. Обикновенно се прави настройка в движение, защото ти обеднява сместа на 2000-2500 оборота извънградско и тогава ти светва чека. Друг вариант е да се сложи една втулка на сондата за да се "надигне" и да не стои в центъра на потока на газовете. При всички положения бедна смес не е добре, ако това е грешката разбира се. Относно колебанието в оборотите при първи старт - имах подобен проблем и се оказа вакум, след като бях сменял маркучи на газовия инжекцион, бяха забравили да закачат хубаво един и смучеше оттам. Най-вероятно това ще ти е проблема, щом не ти светва чек. Направи си хубав преглад на газовата - маркучи - напукани ли са, правилно ли са свързани, скоби и т.н. И задължително по-добра настройка Успех 
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 12:06 pm |
|
|
|
quietriot
|

Vmax написа: Колега, товя обяснение на газаджията ти не е сериозно, освен ако не ти е заминала сондата, но ще ти светва чека след 20 км пробег. Обикновенно се прави настройка в движение, защото ти обеднява сместа на 2000-2500 оборота извънградско и тогава ти светва чека. Друг вариант е да се сложи една втулка на сондата за да се "надигне" и да не стои в центъра на потока на газовете. При всички положения бедна смес не е добре, ако това е грешката разбира се. Относно колебанието в оборотите при първи старт - имах подобен проблем и се оказа вакум, след като бях сменял маркучи на газовия инжекцион, бяха забравили да закачат хубаво един и смучеше оттам. Най-вероятно това ще ти е проблема, щом не ти светва чек. Направи си хубав преглад на газовата - маркучи - напукани ли са, правилно ли са свързани, скоби и т.н. И задължително по-добра настройка Успех  Ами май трябва да намеря друг газаджия да я донастрои тази газова, на моя човек май това му бяха възможностите, ми се струва. Бедна незнам дали е смета, защото дигнахме налягането на изпарителя от 20 на 30, инжекторите са разпробити на 2,0 мм не съм се стискал дет се вика.  Картите са близки на заг и бензин, а и тая моята има екстра фуел ако обеднее сместа налива и бензин и то добре си налива.  Втората ланда сонда е качена на такава втулка даже Дидо направо си я изолира, първата си е завряна в резонатора. Понеже не съм намерил още някой наистина да знае какво да направи с тая газова, не се и напъвам много да обхождам майстори, защото всеки кара на предположения за тия настройки. За вакумите, ще прегледам маркучите, защото взе да го прави баш след монтажа на инжекциона.
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 12:32 pm |
|
|
|
Vmax
|
Успех  [/quote] Ами май трябва да намеря друг газаджия да я донастрои тази газова, на моя човек май това му бяха възможностите, ми се струва. Бедна незнам дали е смета, защото дигнахме налягането на изпарителя от 20 на 30, инжекторите са разпробити на 2,0 мм не съм се стискал дет се вика.  Картите са близки на заг и бензин, а и тая моята има екстра фуел ако обеднее сместа налива и бензин и то добре си налива.  Втората ланда сонда е качена на такава втулка даже Дидо направо си я изолира, първата си е завряна в резонатора. Понеже не съм намерил още някой наистина да знае какво да направи с тая газова, не се и напъвам много да обхождам майстори, защото всеки кара на предположения за тия настройки. За вакумите, ще прегледам маркучите, защото взе да го прави баш след монтажа на инжекциона.[/quote] Ами няма какво да се чудиш откъде ти е проблема тогава - поне ще минеш с едно разглабяне Каква е газовата че е толкова трудна?
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 2:50 pm |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: Успех  Ами няма какво да се чудиш откъде ти е проблема тогава - поне ще минеш с едно разглабяне Каква е газовата че е толкова трудна? Нищо трудно - "Ловато", ма сега питах едни газаджии дето Паконе ги е препоръчал дали ще я погледнат и единия ме отби с думите че това нисък клас газови не работят и нямат софт за тях , пък на сайта им я предлагат същата, абе БГ. Намерих някакви в бившия сервиз на СБА в Младост 3 , ма сега го нямало диагностика , след 01.09 да съм се обадел  общо взето искренно се забавлявам с тия газаджии. Митака ми е на другия край на София, а и като отида ще има казвах ли да не слагаш такава ами ............... То не толкова проблем, просто е досадно да ти свети чека и да знаеш че още малко му трябва да си стане едно към едно с бензина, а и предполагам горя едно кило повече извънградско от повечето ръчкане, като почне да не и стига по баирите.
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 3:24 pm |
|
|
|
valqk
|

quietriot написа: Vmax написа: Успех  Ами няма какво да се чудиш откъде ти е проблема тогава - поне ще минеш с едно разглабяне Каква е газовата че е толкова трудна? Нищо трудно - "Ловато", ма сега питах едни газаджии дето Паконе ги е препоръчал дали ще я погледнат и единия ме отби с думите че това нисък клас газови не работят и нямат софт за тях , пък на сайта им я предлагат същата, абе БГ. Намерих някакви в бившия сервиз на СБА в Младост 3 , ма сега го нямало диагностика , след 01.09 да съм се обадел  общо взето искренно се забавлявам с тия газаджии. Митака ми е на другия край на София, а и като отида ще има казвах ли да не слагаш такава ами ............... То не толкова проблем, просто е досадно да ти свети чека и да знаеш че още малко му трябва да си стане едно към едно с бензина, а и предполагам горя едно кило повече извънградско от повечето ръчкане, като почне да не и стига по баирите. Отиди при Иво Ленков (пише и тук във форума). Много ги разбира (може да познаеш по броя бакшиши дето чакат на опашка пред него) http://www.caravelgas.com/
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 3:55 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
чак пък опашки ... ( да ме прощава пишещия тук колега ). иначе имам добри отзиви от него. само мойта май не я чува. лично с него не съм говорил, само с баща му, но .. скоро май и аз ще ходя и май аз ще му давам напътствия за паленето, като взех моето, един приятел ( стар субараджия ) ме застреля: 'то ако запали от първия път, не е субару бе!' само предполагам, че при седене пада налягането в бензиновата система и му трябва време да качи. за това номера с двойното въртене на стартер може би помага ( макар и да съм върл противник на подобно палене ). на мен не ми пречи това по-трудно палене и не въртя по няколко пъти. това е само предположение, не го приемайте като чиста монета!
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 5:10 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Е, мойто пък пали от първия път без да съм му барал нещо... Възможно е клапана, който регулира налягането на рейката да не държи и затова да пада бензина...
|
|
|
|
| Пет Авг 19, 2011 9:21 pm |
|
|
|
valqk
|

stupid_boy написа: чак пък опашки ... ( да ме прощава пишещия тук колега ). иначе имам добри отзиви от него. само мойта май не я чува. лично с него не съм говорил, само с баща му, но .. скоро май и аз ще ходя и май аз ще му давам напътствия за паленето, като взех моето, един приятел ( стар субараджия ) ме застреля: 'то ако запали от първия път, не е субару бе!' само предполагам, че при седене пада налягането в бензиновата система и му трябва време да качи. за това номера с двойното въртене на стартер може би помага ( макар и да съм върл противник на подобно палене ). на мен не ми пречи това по-трудно палене и не въртя по няколко пъти. това е само предположение, не го приемайте като чиста монета! Аз като ходих, наистина имаше опашка от бакшиши - бях 3ти подред след мен още 2-3 поне имаше.  нещо не схванах излеанията за бащата на въпросния човек и т.н. но - няма значение  Относно налягането в системата - и аз си мислех, че е от това, но доста пъти съм пробвал - при подаване на контакт помпата се чува отзад как завърта да вдигне налягане. Нарочно съм я цъкал по 5-6 пъти - контакт, изключа, изчакам 20 сек, пак така и пак не пали от първи път.  След като си свалях гърлото на резервоара се беше оправила за няколко месеца, според Краси е било, щото съм си ресетнал компа като сваляхме акумулатора за боя на гърлото на резервоара... ама много много не го мисля в момента. Ако тръгна да оправям проблема, първо ще си направя профилактика на стартера и после подред, но засега няма да е 
|
|
|
|
| Съб Авг 20, 2011 12:30 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|