|
Страница 1 от 1
|
|
Търся съвети за проблеми при Форестър'99 125 коня, ръчни
| Автор |
Съобщение |
|
Clap
Регистриран на: Пет Фев 06, 2009 5:00 pm Постове: 30 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Forester GLX MY99 MT
Рейтинг: 0
|

Привет на всички,
Притежавам Форестър (1999, ръчни скорости, 125 кончета) вече от година и половина и съм доста доволен.
Имам три проблема с моя "Горко", общо взето съм наясно с начините на тяхното решаване, но пускам темата за да чуя и вашите мнения, за които предварително Ви благодаря.
1. Първият и най-сложен е, че след като трансмисионното масло в дифтовете е загряло (каране повече от 50 км) при завой/маневра и навит докрай волан (наляво или надясно), колата започва леко да подскача сякаш предавателните числа към предните и задните гуми са различни. Получава се леко разтърсване. Докато не е загряло маслото, такова нещо неможе да се усети. На асфалт и при нормални завои, колата се държи нормално - само при обратните става. Та въпросът ми е - наистина ли това се получава от междинен диференциал и откъде може да ми препоръчате да закупя такъв нов, на каква цена, и съответно къде може да бъде направена смяната най-професионално? 2. Вторият е малко странен - закупих колата със спукан резервоар, но благодарение на Vakko (от когото закупих колата) си имам стар залепен. Дали може да дадете съвет къде може да се направи смяната качествено и по възможност заедно с диференциала от по-горе? 3. И третият (вече тривиален) e, че последното гърне е за смяна. Тук въпросът ми е свързан с това, откъде мога да закупя оригинално гърне, колко пари ще излезне и има ли по-евтин вариант? (Бях чел във форума, че гърне от Пежо 406 пасва иделно вместо последно такова от Форестър).
Ами това са болежките (за година и половина), ако успея да ги направя наведнъж ще съм щастлив. Ще се радвам на вашите коментари и съвети.
Поздрави
_________________ ...друго си е да се радваш на живота като малко дете...
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 7:03 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Маслото на скоростите сменял ли си? С какво?
|
|
|
|
| Пон Авг 22, 2011 8:38 pm |
|
|
|
Metodi Kostov
|
|
По първия ти въпрос за централния диф., и аз го имах като проблем миналата година и си поръчах от MIMO от Варна и след като моя майстор ми го смени се оправиха всички изброени от тебе симптоми. Цената на дифа беше повече от добра - така че го питай MIMO за тази част. Ако ти трябва майстор ще ти дам кординати на моя.
поздрави
|
|
|
|
| Вто Авг 23, 2011 3:16 pm |
|
|
|
Clap
Регистриран на: Пет Фев 06, 2009 5:00 pm Постове: 30 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Forester GLX MY99 MT
Рейтинг: 0
|
BAlexandrov написа: Маслото на скоростите сменял ли си? С какво? Привет Александров, Смених го късната зима тази година с Motul Gear 75W-90 ( http://jdmfsm.info/Auto/--General--/Articles/Oil/Motul/Motylgear%2075W-90%203170%20(GB).pdf), мисля че то беше препоръчано. За съжаление нямаше промяна в поведението на колата. Иначе откакто усетих проблема сигурно съм минал 30х км, но вече ме е страх да не се усложнят нещата. Metodi Kostov написа: По първия ти въпрос за централния диф., и аз го имах като проблем миналата година и си поръчах от MIMO от Варна и след като моя майстор ми го смени се оправиха всички изброени от тебе симптоми. Цената на дифа беше повече от добра - така че го питай MIMO за тази част. Ако ти трябва майстор ще ти дам кординати на моя.
поздрави Методи, благодаря за споделения опит, ще ти бъда благодарен ако можеш да ми изпратиш на лични телефоните на Мимо и на твоя майстор, а ако можеш и цената да ми напише само за ориентир.
_________________ ...друго си е да се радваш на живота като малко дете...
|
|
|
|
| Вто Авг 23, 2011 4:41 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
наскоро и аз смених междуосовия. отидох при моя майстор, казах му 'бе ей, тая кола нещо се опитва да прави въртели', той се качи и отсече. 2 дена след това бях с нов ( по-точно, втора употреба, но нов за мен ). там имаше едно леко усложнение, но, хвала на такива майстори, и това усложнение бе решено след още един ден, при това напълно безболезнено за мен. освен това минах на почти пълна диагностика отдолу заради това усложнение. сменихме и други неща 'наоколо'. цената ме е срам да казвам! абсолютно всичко бе организирано и изпълнено от него. за капак на всичко, човека дори почерпи лимонада! само дето една дупчица, дето му показах по тръбата на ауспуха, се разсея и не парна, ма тя пак него си го чака 'майстора' е форумен член и в раздела за сервизи си има тема.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Вто Авг 23, 2011 8:37 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|