Отговори на тема стр <  1, 2
 Моето 3то Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
мисля да го разбера скоро как превключва:)понеделник тест драйв- много добре 110км смесен преход градско и извън градско в час пик ( със СИ драйв е колата тука:)

ще споделя как се държи

Съб Авг 27, 2011 11:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 5
Автомобил: 2011 Outback 3.6R
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
valadares написа:
честито колега,с кеф да я караш,.

малко информация можеш ли да ми дадеш относно колата-

като разход колко гори

дали е със SI-Drive,(опа чак сега видях на снимките че няма)

защото и аз съм пред подобен избор и клоня към 3.6R(или легаси или аутбек)да си купувам в Бразилия.

единственото което ме кара да изчакам по-нов модел и да не купувам тоя е подмяната на 5АТ(мнго силно се усеща липсата на 6та скорост да не говорим 7,и много шумна смяна на скоростите)

поздрави

Здрасти Владо,
SI-Drive тук го слагат само на STI а на останалите модели дори не е опция която може да се добави. Не съм карал до сега кола с такова но имам познати дето казват, че в началото е интересно и го ползват но после почти не се занимават с него. За спортна кола може би е fun, но аутбека с това окачване дори не се доближава до спорт. Като говоря за окачване, вчера като ходих в магазина да оставя ключовете на старата кола, мениджъра на сервиза ме попита как е новия аутбек. Аз естествено се "оплаках" от мекото возене, разбирам че съм свикнал на WRX но все пак... Човека веднага разбра за какво говоря и ми предложи да сменят някакъв стабилизатор който е около $80 и ми гарантира че това доста ще стегне возията. Не разбирам много от коли и не знам точно как се казва на БГ, тук е "rear anti-sway bar" и до колкото разбрах оригиналният бил много тънък та го смениха с такъв от STI. Цялата работа им отне не повече от 15 мин. и аз просто не мога да повярвам как едно такова желязо промени тотално колата. Ако някой иска да го сменя мога да направя снимки, старото ми е още в багажника. Сериозно, ако някой кара същия модел аутбек, направете си услуга и сменете това нещо. Сега колата влиза дори и в остри завои без да имам чувството че всеки момент ще се обърне, чувства се доста по стабилно на пътя и возенето не е толкова като на SUV а повече като на спортен седан. Защо Субару не го слагат в завода???
Иначе съм доволен като цяло, вече имам към 1000км и колата започна да ми харесва все повече всеки ден. Още откривам дребни неща (приятни изненади) като например двойно дъно на багажното отделение + специялно място за покривалото, LED светлини под праговете които светят когато се отключи колата, задното огледало се затъмнява само и др. Знам че тези работи със сигурност ги пише в упътването но нямам време да седна го да прочета все още.
За разхода още не мога да преценя тъй като ми казаха в сервиза че обикновенно гори повече докъто се разработи добре - поне 3-4000 км. За сега компютъра ми дава среден разход в града от 14 до 16 л/100 като гледам да не я натискам много (имаше лепенка на таблото да не се надвишават 4000 об/мин. през първите 1000 мили). За сега се сдържам но трабва да кажа че тоя мотор направо си иска да да го настъпваш. Има доста торк дори и на ниските обороти на мене ми се струва че дърпа повече от WRXа. Разход на магистралата: пробвах да нулирам мпг метъра докато съм в движение и при скорост от 100км/ч с круиз контрол ми даде среден разход от 8.0л/100км. При скорост от 135км/ч разхода обаче се качи до почти 10л. Да поясня отново, тези резултати са на прав, път с круиз контрол без първоначално тръгване или спиране.
Относно скоторстите - не съм забелязал да са шумни въобще. Като цяло аутбека е доста тиха кола, много по-тиха от предишния модел с добра изолация за "пътен шум" и двигател. Даже не мисля че и трябва 6-та скорост, оборотите при 100км/ч са малко под 2000 а в града май не стига и до 5-та. Превключването буквално не се чува дори и в ръчен режим когато се използват лостчетата зад кормилото. Тези лостчета всъщност са доста удобни при изпреварване или при престрояване когато се налага моментално ускорение - ако главният лост е на позиция D и се натисне лявото перо, колата превключва една предавка надолу и я държи докато не се освободи газта, след това пак се връща на авто.
Естествено има и доста неща, които не ми харесват или не са измислени достатъчно добре. Например, цялата електроника на колата е като да е правена през 90-те години. Навигацията е с голям екран но ниска резолюция, ако колата е в движение почти нищо не може да се направи от екрана (нов маршрут, смяна на папка или плейлист от USB или пък да се избере телефонен номер от контактите). Вместо това, Субару са се опитали да направят интерфеис с гласови команди. Има общо окло 150 комади които трябва да се запомнят и дори тогава пак е бавно - мадамата постоянно повтаря дали съм сигурен дали искам да превключа от USB на FM или пък да намаля звука на навигацията ир др.. Да не говорим че не разбира всеки път като и казвам какво да прави (ама то май всички жени са така).
Така че ако все още се двоумиш между 2.5 и 3.6 просто ги тествай и двете. За мене избора беше супер лесен в момента в който се качих на големия мотор. Наистина има голяма разлика, знам че е само 90 коня но просто се чувства, ще видиш :)

ПП. Сутринта тука се очаква ураган, мисля да тествам аутбека как се държи при екстремни атмосферни условия (докато е още в гаранция) :smt129

Нед Авг 28, 2011 6:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Супер избор си е Outback!

Пон Авг 29, 2011 10:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Eddy Koisy написа:
...
Иначе съм доволен като цяло, вече имам към 1000км и колата започна да ми харесва все повече всеки ден. Още откривам дребни неща (приятни изненади) като например двойно дъно на багажното отделение + специялно място за покривалото, LED светлини под праговете които светят когато се отключи колата, задното огледало се затъмнява само и др. Знам че тези работи със сигурност ги пише в упътването но нямам време да седна го да прочета все още.

Честито и със здраве да я ползваш колкото решиш!
Дали можеш да снимаш това освелтение, че ми стана интересно :)
Аз на моя му сложих диоди в краката, че като изпусна нещо на тъмно и е кофти... Интересно ми е тая екстра каква е :)? Отвън ли свети?

Пон Авг 29, 2011 10:46 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
valqk написа:
Eddy Koisy написа:
Честито и със здраве да я ползваш колкото решиш!
Дали можеш да снимаш това освелтение, че ми стана интересно :)
Аз на моя му сложих диоди в краката, че като изпусна нещо на тъмно и е кофти... Интересно ми е тая екстра каква е :)? Отвън ли свети?

Пробвах да снимам но през деня нищо не се вижда. Ето тук може да се види как е:
Изображение
Светлините са доста силни и светят при отключване или когато вратата е отворена. Аз не знаех че има такива поне една седмица :) Това май е стандартно при 3.6 а при малките модели е опция (казва се Puddle Lights) - може да се добави също и от дилъра или да се поръча целия комплект от Субару и да си го инсталираш сам. Ето ти линк към упътване за инсталация на Субару аксесоари: http://techinfo.subaru.com/search/index.html или виж прикачения фаил.

Прикачени файлове:
063753-h471saj100.pdf [892.75 KiB]
22 пъти
 2
Пон Авг 29, 2011 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Eddy Koisy написа:
Пробвах да снимам но през деня нищо не се вижда. Ето тук може да се види как е:

Много благодаря! Предполагах, че е това, но да питам. Може да си сложа като ми остане време да си поиграя.
Интересно е, какво свети ако е кална отдолу. :smt033

Пон Авг 29, 2011 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valqk написа:
Би ли изкалял тази хубавица?! :) :) :)

Вто Авг 30, 2011 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Outback, and Legacy Limited
Телефон: 0899598383
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
ВЪЙ............... :smt023 :smt136 :smt134

P.S Безброй километри наслада ти пожелавам !

Вто Авг 30, 2011 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Автомобил: Subaru Impreza GC8 wrx
Рейтинг: -22
Кофти...
Отговори с цитат
Уникален автомобил :smt136 много е красив.
Хиляди безаварийни километри или мили :D :smt023

Вто Авг 30, 2011 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
jafaar написа:
valqk написа:
Би ли изкалял тази хубавица?! :) :) :)

с най голям кеф бих я изкалял,само да стане моя:)

Сря Авг 31, 2011 4:11 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Първото по-сериозно пътешвствие с новия Аутбек: 2 дни до Монреал (Канада) + 3 дни къпминг/рафтинг в Мейн общо 2000 км.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Пещерска гроздова (контрабанда от БГ)

Изображение

Изображение

Среден разход на гориво според борд комп. между 32.4/27.6MPG или 7.3 и 8.5 л/100км. 80% магистрала, 20% планински път, средна скорост 70км/ч.

Изображение

Изображение

Пет Сеп 09, 2011 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Почти като палаткаджиите на родния Черноморец! Няма чалга, няма пияни гарги натършкани по тревата... :-D Колата е най-добрият избор! Честито и още мноооооог подобни екскурзии с бека. :smt023

Пет Сеп 09, 2011 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
уникална красавица,много и се радвам,ходих на тест драйв тука в бразилия на сащия бек,има едно леко притрисане от втора към трета скорост,при моя се усеща по силно.друго което ми хареса е разхода изненадващо нисък -50км градско при "уникален" трафик- 14.7L градско,и със 130-140км/ч-8,3L :smt131 извънградско,без резки движения(70км изминати) и това е със SI-drive на положение INTELIGENT

Пет Сеп 09, 2011 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2