| Автор |
Съобщение |
|
snooowy
Регистриран на: Сря Авг 31, 2011 7:37 pm Постове: 3 Местоположение: стара загора
Автомобил: hyundai i30
Рейтинг: 0
|
Здравейте, Обмислям покупка на SUV и един от вариантите е Subaru Forester дизел (това е вариантът, който ми допада най-много), но след като прочетох доста за проблемите с филтъра започвам да се разубеждавам... Какво биха казали собствениците на подобни автомобили? Има ли някакви други неща, които да ме притесняват в автомобила? До сега никога не съм карал Субару и като цяло нямам впечатления от колите им. В момента карам Хюндай i30 и като изключим някои дреболии, които бяха отстранени по гаранция нямам грижи и не ми се иска да се натреса на някаква кола, с която да обикалям сервизите постоянно... Още повече, че съм в Стара Загора и най-близкия сервиз на Субару е на 100 км от тук - Пловдив. Ще се радвам да споделите мнение и опит. Благодаря предварително 
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2011 7:44 pm |
|
|
|
steling
|
viewtopic.php?f=12&t=6663 - попитай колегата той кара такъв..
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2011 7:58 pm |
|
|
|
Ba4oMisho
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 6:30 pm Постове: 124 Местоположение: Варна Рейтинг: 41
|
|
Като собственик и на Хюндай и на Субару и на редица други коли включително Ауди А6, Сеат, Вартбург, Шкода, Жигулка бих ти казал да влезеш в този форум след като разбереш какво точно означава Субару и това че няма значение на колко километра ти е сервиза! А сега преди да се жалваш от кофти посрещане във форума прочети малко за СУБАРУ и виж къде се продава Субару дизел на старо!
_________________ SUBARU BOXER DIESEL SUBARU OUTBACK H6 3.0
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2011 8:06 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
И да четеш , и да не четеш пак няма да ти стане ясно докато не седнеш в твойто боксерче. Вътре е по-спартанско от Хюмдай , но сега осъзнавам че всичко си е на мястото. Дизелчето е върха! Няма такъв двигател. Аз за 22000км само отварям капака за масло и да му се кефя от инженерна гледна точка. Субару е философия и въртешна сигурност и кеф! Ако трябваше да избирам , бих вземал пак Форестър с Н6 дизел+ cvt кутия , ама няма ! Купи го нов , на който са му излекувани детските болести
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2011 8:27 pm |
|
|
|
tony
|
И аз да ти помогна с избора на Фори. Мойто е на почти 40 000 км, и до сега никакви проблеми  Наливам нафта, проверявам маслото, и т.н. Нямам оплаквания от филтри и грешки. Ако решиш да си вземеш, няма да имаш проблеми (според мен), а това че сервиза на Субару-Пловдив е на 100км от Стара Загора не е проблем. Имаш чисти 100км магистрала, какво по-добро от това. Колегата които си продава Форито, наистина е добро. Виждал съм го. А пък сте и от един град, виждате се, покарваш и ако ти харесва си стискате ръцете. Успех с покупката на любимата ни марка. 
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2011 9:42 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
На Zevzek Форито е наистина много гледано и с доста новости вече...абе какво да обяснявам ...вижте се и сам ще разбереш 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2011 10:21 pm |
|
|
|
taipan
|
Според мен да се среща само проблем с филтъра за цял форум е най-сигурният показател за надежността на боксер дизела 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Сря Авг 31, 2011 11:29 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
|
Проблема с филтъра се среща при всяка една марка автомобили от 15000 до 300 000лв.! Не трябва, това да ти е критерий при покупката...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Чет Сеп 01, 2011 9:54 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Аз също съм нямал проблеми с дпф-а. Зареждам само на 2 бензиностанции, едната в СтЗ - долното ОМВ а другата е в София. Форито ми е на 76000км и до момента лампата за дпф-а не е светвала. Като се видим колега ще обясня повече подробности за форито. 
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Сеп 01, 2011 2:10 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
DPF създава ядове на тези които карат предимно градско или прекалено бавно... Останалите страдат от всички други недостатъци на "икономичните", модерни дизели - дюзи, турбини... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Чет Сеп 01, 2011 2:29 pm |
|
|
|
Ba4oMisho
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 6:30 pm Постове: 124 Местоположение: Варна Рейтинг: 41
|
|
За правилното функциониране на този филтър е от съществено значение с какво масло се кара двигателя, не толкова марката, а характеристиките на маслото. Пестенето от качествено масло се заплаща с горепосочените ядове.
_________________ SUBARU BOXER DIESEL SUBARU OUTBACK H6 3.0
|
|
|
|
| Чет Сеп 01, 2011 5:05 pm |
|
|
|