Отговори на тема стр 1, 2  >
 Фарове на Аутбек, модернизация с хсенон и лупи.... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Незнам за вас, но вече 2-а дни карам вечер и тия моите фарове.... за си наистина зле.
Незнам на какво се дължи дали това че крушката е някаква изхакана американска НВ5 (9007 - къси и дълги на една крушка) или е кофти крушката, или пък съм свикнал на хубави фарове.
Но смятам да променя това.
Едното по ефтино решение е поставянето на ксенон, като вариянта е по ефтин 100-30лв.
И пак има 2-а вариянта, единия е с крушки с движещ механизъм като Н4, другият е една крушка с две светещи тела едно до друго и 4-ри баласта (за които ще намеря място и не ме притеснявая къде ще завра)
Вариянт 2-е е малко по скъпичък.
Модернизация към лупи.
Ето едно линкче, където с колега се опитвам да разбера колко доволен е тои от това което е направил.
http://www.scoobytruck.com/bb/viewtopic.php?f=2&t=1712&p=10703#p10703

Неговите са закупени от тук: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=237

У нас намерих този вариянт: http://www.avto.bim.bg/p25402/Xenon/Bi-Xenon-Projectors/Bi-Xenon-komplekt-s-lupi-za-vgrajdane-s-balasti-H1_H7/

А в ОфРоуд форума има цялка тема за монтаж: http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87867

Ето и малко инфо и снимки от форума зад океана, явно някои вече са опитали: http://www.subaruoutback.org/forums/80-electrical-electronics/7596-anyone-done-hid-retrofit-projectors-2000-2003-outback-2.html

И в карина сметка наи-важното е какво се получава и дали си струва (дали целта оправдава средствата)
Друго решение е да си търся по европеиски фарове с Н7 крушки и да им сложа ксенон, но това маи ще е наи скъпия вариянт.

Дали монтирането на такива луши ще е успешно и колко сложно ще е за изпълнение.
Честно казано в момента не ми се инвестира в такива неща и съм наи склонен да сложа един ксенон.
Но ако си струва защо пък да не изчакам малко и да направя нещо по добро.
И още нещо, не искам колата ми да заприлича на космически кораб и афтърмаркет изпълнения, просто искам фаровете ми да светят хубаво и да не пречат на останалите които се движат преди и срещу мен.
Нека да обсъдим заедно това.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Авг 25, 2011 11:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук намерих малко размисли и сравнение на 2-а модела.
http://jvxdriver.com/Asian-Made%20G1,G3%20Bixenon%20Projectors.htm

А често в същият саит има показани и разлики според вида на лупата.

Пет Авг 26, 2011 2:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз също четох преди време. Именно в http://www.theretrofitsource.com имат много теми, а и продават компоненти - лупи от FX35 например, които са малки и качествени. Тогава китайските лупи тук бяха над 300 лв. Сега са към 200 и може би си струва да се опита с тях, но доста играчка си е да се направи както трябва. Иначе после светят добре.
Със ксенон директно на рефлектора съм виждал доста с твоите фарове - става, но си има заслепяване и да се настроят и къси, и дълги не става... Общо взето H4 за ксенон е криво и с много компромиси.
При твоя модел има и фабрични ксенон фарове с рефлектор, което може би е добър вариант http://www.rpmgarage.com/new/detail/?tid=18766
Трябва да имаш в предвид, че ще светят на обратно, защото са за десен волан и може би ще има разлика в ел инсталацията.
Аз в крайна сметка си взех японски за моя модел - имат вариант с лупи и халогенни крушки и на тях сложих ксенон. Добре е :)

Пет Авг 26, 2011 5:30 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може като начало и по-евтино да смениш крушките с по-качествени. Имаше тема за крушките.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пет Авг 26, 2011 8:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само да споделя и аз мнение :)
В началото си мислех за ксенон, но после си взех от dealextreme едни филипси подобни на OSRAM NightBreaker и съм МНОГО доволен.
Аз съм с H1 и H7 - тогава четох(след като някой ме светна) и видях, че си има ксенони точно като за моите фарове, които са със специално покритие от горната страна и уж казват, че не заслепявали и си режат късите както трябва - не са с промяна на ъгъла, ама то и всички сток фарове не-ксенони не са (или масово не са).
А като видя обикновенни рефлектори с ксенон дето на къси са като дълги, леле как псуваам, лелеее! Тея хора [-X :evil: трябваше да ги забранят още в началото точно такива ама....
То всъщност фаровете ти нe са ли като на нашите модели: http://www.andysautosport.com/images/sm ... 4151-2.jpg ?

Пет Авг 26, 2011 9:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Отговори с цитат
Ей ако кожеш и някое добро място за смяна в Бургас ще е супер :smt023 Мисля и аз да сменям на ксенон а и габарит за смяна имам :waste:

Пет Авг 26, 2011 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
alex5428 написа:
Ей ако кожеш и някое добро място за смяна в Бургас ще е супер :smt023 Мисля и аз да сменям на ксенон а и габарит за смяна имам :waste:

Ба, мястото е дебела сянкар, xenon.bg е саита и ако не си слагал ела някоя вечер когато съм нощна ще ги сложим пред хотела, само после ще си ги дооправиш.
Сложното е да намериш място за баласта силно препоръчвам тънки.

A това да си взема хубави крушки малко не ме кефи, понеже са почти на цената на ксенона.

Еи ся ще сляза да снимам фара ми.

Пет Авг 26, 2011 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Oстанах много учуден и очарован едновременно.
Докато снимах фара ми мина през главата да пробвам една Н7 ксенонова крушка на фара, оказа се че пасва добре с малки изключения и няма как да се закрепи, и докато се чудя как да я закрепя се смрачи, изкарах колата навън и.... ами свети много добре и струва ми се че няма да има много отблясъци.

На пътя свети отсечено все едно един полу кръг само дето в самия жентър нее добре осветено, но светлината е отсечена и много силна. дори и с един фар.
утре ще опитам да напасна някакъв държач за да закрепя крушката и ако се справя ще снимам к'во е станало, макар че ще съм само с къси светлини.

А снимките... ще ги кача по натам, че малката ми скъса кабела на зарядното на лаптопа и сега пиша от стария лаптоп които женами ползва чат пат и немога да намаля снимките.

Пет Авг 26, 2011 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето го мят фар:

Изображение
Изображение

Това е фара отзад, развива се белият пластмасов пръстен и крушката излиза, на самата крушка си има О-пръстен които уплътнява за да не влиза прахоляк.

Изображение
Изображение

Така и неможах да разбера икак се регулират фаровете, в горния десен ъгал има една връртка която се върти мнопго леко и нищо не става....

А ето снимка и на крушката по от близо.

Изображение

жичката на дългата светлина е малко по на високо и леко в страни.
Нямам снимка на стена на къси и дълги, но на къси на 3м. от стена прави 2-е елипси на стената, на дълги същите елипси малко по високо.

Тука ми сложих едни крушки Н7 и измислих как да ги стегна с помошта на 1см. ПВЦ тръба 1 цол.
Светнал съм и халогена за сравнение на светлината, няма нищо общо :-)
Изображение
Когато е с халогенната крушка тези елипси са малко по малки. можеби крушката влиза малко по навътре и фокуса е по добър.
Изображение
Тази е в гаража е от доста близко.
Изображение

Изображение

Снимките са от телефон и не са мноко качествени.

Сега вече дълги наистина не ми трябват, ама и да искам няма :-) Не съм карал много вечер и незнам дали дразнят насрещно движещите, но ще тестваме с някои приятел да се разминем да видим как е. Щото пречат ли ги махам веднага, но така или иначе нямам намерение да карам дълго така, просто опит :-)
Но можеби искат и регулиране малко навеждане и събиране, но не разбрах как да ги регулирам

Нед Авг 28, 2011 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Този вид от Аутбек дали няма да паснат

Прикачени файлове:
hl.jpg
hl.jpg [ 43.23 KiB | Прегледано 2446 пъти ]
Нед Авг 28, 2011 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

Ще, то маи на всички са еднакви, само захващането незнам дали няма да има разлика.

Нед Авг 28, 2011 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
няма да станат,ще станат ако смениш и капака.

Нед Авг 28, 2011 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
BAlexandrov написа:

Ще, то маи на всички са еднакви, само захващането незнам дали няма да има разлика.

Ами... кофти светят. Нека някой колега с такива снима светлото петно срещу стена да видим те как са.

Нед Авг 28, 2011 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

Ами... кофти светят. Нека някой колега с такива снима светлото петно срещу стена да видим те как са.

Когато слагах крушката забелязах че колкото повече а вадя назад фокуса се губи и осветеното място става по голямо, и обратното колкото по навътре толкова по малко и по концентрирано. МОжеби стандартната 9007 крушка да е малко по дълга и да концентрира светлината по добре, все пак това е крушка Н7 и може и да свети по добре от това за да не заслепява.

Нед Авг 28, 2011 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Outback, and Legacy Limited
Телефон: 0899598383
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Младенски ,тъй като чакам завършването на проекта с нетърпение :) и аз почнах да се заглеждам и замислям за такъв вариант на фаровете на Москва в магазина за тунинг видях много прилични лупи и доколкото разбрах от продавача били за вграждане ,разходи се до там ако не ти е проблем тъй като вече имаш по ясна представа какво трябва да се получи ,а по някакви спомени мернах имаха нещо за настройване на градуси като при биноклите ,но не съм много сигурен....... ииииии чакам обаждане да правим труд и творчество , Днес ще снимам и мойте как светят да има още бази за сравнение :smt134

Пет Сеп 09, 2011 7:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ickataa написа:
Младенски ,тъй като чакам завършването на проекта с нетърпение :) и аз почнах да се заглеждам и замислям за такъв вариант на фаровете на Москва в магазина за тунинг видях много прилични лупи и доколкото разбрах от продавача били за вграждане ,разходи се до там ако не ти е проблем тъй като вече имаш по ясна представа какво трябва да се получи ,а по някакви спомени мернах имаха нещо за настройване на градуси като при биноклите ,но не съм много сигурен....... ииииии чакам обаждане да правим труд и творчество , Днес ще снимам и мойте как светят да има още бази за сравнение :smt134

Честно да ти кажа неща да си развалям фара, първо ще търся някои счупени да им монтирам едни лупи да видим как ще светят.
А сега за начало ще поръчам един ксенон ама с крушка кавато трябва да е, че ма тия снимки горе е с Н7 които не са за този фар, и можеби затова светят кофти и заслепяват.

Пет Сеп 09, 2011 7:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
здрасти
имам оригинален японски ксенон за твоите фарове , при първа възможност ще ти пратя снимки
поздрави

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Съб Сеп 10, 2011 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пристигнаха ми 2-та комплекта Ксенони, довечера ще ги монтирам да видим кои как свети....
Единия е с Ел.Магнит и подвижно тяло за къси и дълги, а другият е с 2-а светещи елемента и 4-ри баласта.
Дали ще си харесам някои и кои....
Изображение

Изображение

Вто Сеп 13, 2011 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
[quote="Mladen99"]
.......Единия е с Ел.Магнит ......./quote]

Аз бих си сложил "Ел Магнито" само, заради името. :D - Честито, естествено, което ти хареса! :D

Вто Сеп 13, 2011 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Тия с 2-те светещи тела, попринцип нямат добър фокус на Н4, ама моята нали е НВ5 а на нея точно така са разминати светещите тела а и си мисля че 2х35w ще свети повече от 1х35 стига фокуса да е добър ще пробвам да видим.

Вто Сеп 13, 2011 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >